כתבתי תגובה ארוכה והיא נמחקה
ארור תהיה תפוז
ננסה לשחזר:
אני לא אוהבת פרקי דאלקים. יוצא הדופן היחיד הוא הפרק מהעונה של אקלסטון, והפרק של היום התכתב איתו לא מעט (דאלק מבקש עזרה, השוואה בין הדאלק לדוקטור שלא מחמיאה לדוקטור וכו').
ברגע שהדאלק אמר 'מוות לדאלקים', המחשבה הראשונה שעברה לי בראש היא שזו תחבולה. מוזר שהדוקטור לא חשב על זה. הוא כבר ראה את הדאלקים מעמידים פנים (בפרק הגרוע עם צ'רצ'יל, עם הדאלק-פאוור-ריינג'רס), למה הוא לא חשב על זה גם עכשיו?
פסולת אנושית - גם את זה כבר ראינו (עם הלוויתן כוכבים), רק שהפעם, בדרך נס, כולם נקיים ומצוחצחים אחרי שתי דקות. הגיוני ממש.
נוגדנים ברובוט - גם את זה כבר ראינו, עם הטסלקטה. שם זה היה גאוני, פה פחות.
(וואו, כמה רפרנסים זורקים לנו בשני פרקים, מה קרה?)
יאמר לזכות הפרק - האינטרקציה בין הדוקטור לקלרה מעניינת. אני אוהבת את העובדה שהיא לא מטיילת איתו באופן קבוע, אלא מצטרפת מדי פעם ויש לה חיים מעבר לזה. נתקלתי השבוע באינטרנט בהשוואה מעניינת בין קלרה לדונה (אולי 'השוואה' זו לא המילה הנכונה, אלא 'הנגדה', על כך שהסיפורים שלהן פחות או יותר הפוכים). דונה חיפשה את הדוקטור בכל דרך אפשרית, בעוד שהדוקטור הוא זה שחיפש בכל מקום את קלרה. דונה ארזה פחות או יותר את כל הארון שלה כשהיא הצטרפה לדוקטור, לעומת קלרה שתמיד חוזרת הביתה. (בהזדמנות אחפש את זה, זה היה מעניין).
האם הדוקטור הוא אדם טוב - שאלה שכבר עלתה בפרקי סמית' (good man don't need rules, now it's not the time to find out why I have so many, ועוד בפרק שנקרא Good man goes to war). עושה רושם שזו שאלה שתלווה גם את העונה הזו.
קפאלדי, על כל פנים, נראה הרבה יותר "אפל" מדוקטורים קודמים. חשבתי שבעקבות הסיום של הפרק הקודם הוא ינסה לפחות להיות טוב יותר (I lived for over 2000 years, not all of them good, time I'll do something about that), אבל פה הוא פחות או יותר מוכיח שלא (ציטוט הפרק: She's my carer, she cares so I wouldn't have to). איזה ניגוד לדוקטור כמו שהכרנו אותו עד עכשיו. אמנם מרבית המלוות היוו סוג של מצפון לדוקטור, אבל תמיד היה לו אכפת.
שורה תחתונה - לא אהבתי את הפרק, אבל קצת נחמד לי שלוקחים את הדוקטור לכיוון חדש. אני עוד לא יודעת מה אני חושבת על הכיוון הזה, אבל קצת שינוי זה תמיד טוב.
ואני עדיין לא אוהבת את הפתיח. הרסו לי את המנגינה.
אה, ובנוגע למיסי - האזכור היום היה סטייל מאדאם קבורקיאן, גלימפס קטן ולא מוסבר. אני לא אוהבת אותה, בטוח שהיא מהצד של "הרעים", קצת מקווה שהיא איזה גלגול מוזר של המאסטר
וכמובן - מיסטר פינק. לא יכלו לפחות ללהק את סטיב בושמי, כדי להשלים את הבדיחה? בכל אופן, מחכה להמשך הסיפור שלו עם קלרה. היא הייתה ממש חמודה איתו.