אענה בשמי
(?)
(ואולי זה בכלל מקום לפתוח דיון נפרד על השינוי של הדוקטור וכו' וכו')
אין לי שום בעיה עם זה שהדוקטור השתנה. כמו שכתבתי, ציפיתי לדוקטור אפל ורציני יותר, ש"סוחב על כתפיו את עול שנותיו". עבר חלף הדוקטור של טננט עם ה"אלונזי" ושל סמית' עם הקופצניות והקלאמזיות (שני דוקטורים נהדרים, אבל באמת שיש מקום לפתח את הדמות ולקחת אותה למקומות אחרים).
סיכמו את זה מאוד יפה בפרק הראשון של קפאלדי (שמאוד אהבתי ובסיומו אמרתי שאני הולכת לאהוב את הדוקטור הזה) כשאמרו שסמית' "בחר" פנים צעירות כדי שיאהבו אותו, הוא רצה שיקבלו אותו, אפילו יפלרטטו איתו. אבל לאן זה הלך? לדוקטור חדש, מבוגר יותר, שיכול להיות "דמות אב" נהדרת (כמו הארטנל), אבל במקום זה מקנא בבחור שקלרה יוצאת איתו ("שדדנו בנק ביחד, נראה אותך מתעלה על זה", "לא הסברת לי מי זה דני" ומתמוגג מאושר כשהוא חושב שהיא יוצאת עם הכפיל של טננט).
רציתי דוקטור רציני. רציתי דוקטור אפל. רציתי שיקחו את הדמות לכיוון חדש. במקום זה קיבלתי דוקטור מתנשא שמזלזל בקלרה נון-סטופ ומקנא לה. במובנים האלה הוא יותר ילדותי מקודמו בתפקיד.
לי אישית מאוד מפריע שמלבד סוף הפרק הראשון, לא היה "בונדינג" נורמלי בינו לבין קלרה. במובן הזה, ההתחדשות לטננט והתגובה של רוז היו הרבה יותר "אמינים". גם כשהיא "קיבלה" את העובדה שהוא התחדש והוא עדיין הוא, היא עדיין הייתה קצת הססנית כלפיו. הוא היה צריך לרכוש את האמון שלה מחדש. הדוקטור החדש לא ניסה את זה בכלל עם קלרה.
כשדני שאל אותה בפרק הקודם למה היא מטיילת עם הדוקטור, באמת לא ידעתי מה צריכה להיות התשובה שלה. הדוקטור הוא כבר לא חברה טובה לטיולים. נכון שהוא אחלה טרמפ ואחלה נהג תורן, אבל אני לא חושבת שקלרה נהנית לטייל איתו. ואם בעבר אני, כצופה, הייתי רוצה להתחלף עם המלווה, היום זה לא קיים מבחינתי. וזו הבעיה הגדולה מבחינתי עם העונה הזו, ועם הדמות המחודשת של הדוקטור. באמת שאין לי בעיה שיהיה "חדש", אפל ורציני. אבל שיהיה מישהו שאני הייתי רוצה להיות לידו.
אני לא יודעת אם זה קפאלדי או הכותבים, אבל מהבחינה הזו נטו, זה לא עובד מבחינתי.
אני אמשיך לראות, כי אני כן רוצה לדעת לאן זה יתפתח, ואולי בסוף אני אוכל את הכובע, אבל אני כבר לא הייתי רוצה להיות בנעלי המלווה. וחבל. אפילו עם הארטנל הייתי רוצה לטייל, והוא התחיל סופר גראמפי ולא ידידותי למשתמש (ואיך נשבר לי הלב כשראיתי את הפרקים האחרונים שלו....)