ואחרי צפייה שניה, סלחנית יותר
טוב, אין ספק ששאלת העונה היא כאמור האם הדוקטור הוא אדם טוב. פה הניסוח הוא טיפה שונה, האם הוא גיבור.
מאוד צרם לי המשפט שרובין הוד אומר לו בסוף, שאם הם יעמידו פני גיבורים, הם יגרמו לאחרים להיות גיבורים בשמם. לכאורה - דבר חיובי, אבל אי אפשר לשכוח את הביקורת שכבר הוטחה בפני הדוקטור - אתה נגד נשקים, אך אתה הופך את האנשים שסביבך לכלי נשק שפועל בשמך.
למרות הכל, כן מסקרן אותי לראות לאן זה יתקדם הלאה. ואני בטוחה שזה יתקדם ולא יזנח בנקודה הזו.
הארץ המובטחת - יותר ויותר מתחזקת אצלי התחושה שמדובר בגאליפריי. לא יודעת איך ולמה, אבל נראה לי שזה הכיוון הכללי.
אני מחכה גם לרגע שהדוקטור "יתעורר", ויבין למה הוא בחר את הפנים האלו דווקא. מאוד מקווה שזו לא הייתה סתם אנקדוטה של פרק ראשון, אלא באמת משהו מסתתר מאחורי זה. הרי אם ניזכר בפרק של פומפיי, הדוקטור רצה והתכוון להשאיר את המשפחה הזו למות עם כל השאר. דונה היא זו ששכנעה אותו להציל אותם, ואולי זו תזכורת לעצמו להיות רחמן יותר, להציל אחרים ולא לסתם לצאת להרפתקאות? אולי.
מקווה שזה לא ימשך עד סוף העונה, אלא יחזור קודם לכן (וכמה שיותר מוקדם...)
כאמור, בינתיים אני לא מרגישה שהוא "הדוקטור". הסדרה כבר לא מרגישה לי "דוקטורית", וחבל. עד העונה הזו הייתי *מאוד* סלחנית לסדרה. כ"כ שמחתי מכל פרק שעומד לצאת, ששמתי תמיד את הביקורת בצד. עכשיו לעומת זאת, זה מרגיש כמו סדרה אחרת לחלוטין, ואני מרשה לעצמי להתאכזב.
מאוד מקווה שמופאט יקח את עצמו בידיים וסוף סוף יתן לי דוקטור, כמו שהדוקטור צריך להיות. תן לו קאצ' פרייז שאני אוכל לדקלם, תן לו מאכל אהוב או שנוא, תן לו קצת אופי. נכון שזה לוקח זמן, אבל שלושה פרקים בלי זה זה כבר יותר מדי.
אה, ובנוגע לטריילר לפרק הבא - מצד אחד, טריילר סופר מבטיח! מצד שני - ככל שהטריילר יותר מבטיח, לרוב הפרק יותר מאכזב. אז אני לא בונה ציפיות.