S26 הגמרררר

אורישקי

New member
S26 הגמרררר

העונה הטראשית הזאת מגיעה לקיצה - מי שראה (אני עוד לא) שיסמן ספוילרים!

Uri04

New member
אין מה לראות

סיום איום (ומביך בעיקר) בו כולם יצאו גרוע, חוץ מקוקרן שהיה יכול להגיע לבית הדין האחרון, לתקוע גרעפס, ללכת לישון לפני הג'ורי ועדיין לזכות במיליון.

אין לי ממש מילים להמשיך ולתאר את הפרק או הריוניון המחריד הזה (רק 10 שורדים על הבמה, פרה-ג'ורי יושבים כמו מסכנים בקהל וג'ף מדבר רק עם שישה מהם כי צריך לפנות זמן לבוסטון-מניאק, לרודי ולילדה פעורה בת 11. זה כבר ממש שיא של שפלות שלא נראה עדיין. תודה, ג'ף) - ולכן אסתפק בתמונה של פיל-ים:

Uri04

New member
^ אה, ובאותו הקשר

אני לוקח בחזרה את מה שאמרתי על ברנדה בהקשר של הפרק הקודם: עכשיו אני מבין למה היא קיבלה את העריכה שקיבלה - לאף בחורה סדיסטית מלאה רגשות נקם לא מגיע לקבל עריכה של "מאמי". פאק ברנדה.

ואו, זה היה קטע פשוט מכוער.
עד לפני שניה אהבתי את ברנדה אבל באמת שלא הבנתי למה היא עשתה את זה. סתם להשפיל אותה? בשביל מה?

אורישקי

New member

לא חושב שזו השפלה ולא ראיתי כאן השפלה מבבחינת דון, אם זה לא היה מפריע ליה אז מה בעיה שתוריד? היא גם לא הייתה חייבת.
ודון הייתה מאד מזויפת, לא כנה עם הרבה אנשים, התנהגה לכולם כאילו הכי אכפת לה מהם בצורה כל כך צבועה ובסוף הדיחה אותם בלי בושה. זה משחק עם בני אדם וזה לא מפתיע שהתעצבנו עליה בסוף.

איך זה לא השפלה? היא ביקשה ממנה להוריד את השיניים שלה... למה זה היה אם לא השפלה?
ברור שזה מפריע לה ברמה האישית, והיא אהבה את ברנדה על זה שהיא מצאה את זה, אבל בת'כלס, זה לא אמור להגיד כלום מבחינת המשחק.
היא חשבה בצורה הגיונית ולא עם הרגשות, והיא ידעה שהיא חייבת להיפטר מברנדה אם היא רוצה סיכוי לנצח במשחק. היא עשתה את זה בקרירות, יש לציין,
זה היה קשה לצפייה ולא נחמד בכלל אבל אתה לא חושב שאפשר להבין את ההחלטה שהיא עשתה? זה שהיא מצאה לה את השיניים לא אומר עכשיו שהיא חייבת לה מיליון דולר, אחרי הכל...

ולהגיד "היא לא הייתה חייבת" זה מצחיק כי אתה יודע כמה כח יש לג'ורי במועצה הזאת, ובמקום לעשות כמו שרי ולצאת על אריק (וכנראה להפסיד הצבעות), היא בחרה להיכנע ולתת לה את מה שרצתה.
ובדרך אולי זה גם יעזור לה להתגבר על מה שדון עשתה לה.

ברור שהיא הייתה מזויפת ולא כנה, זה הישרדות, כולם עושים את זה... הבעיה העיקרית שלה שהיא יצרה קשרים שהיו עמוקים מדיי. שלטענתה כן היו אותנטיים, פשוט היא הייתה חייבת להפריד את זה מהמשחק שלה.
וגם ברור שהמושבעים התעצבנו, זה מובן, פשוט לא ראיתי למה ההשפלה הזאת הייתה הכרחית.

מה שכן, מה שברנדה עשתה לה בטח גרם לרכך את התגובה העויינת כלפיה, ובדרך גם להוריד את ההערכה מברנדה שנחשבה "קדושה".. זה כנראה מה שקרה אצלי.

Uri04

New member
זה היה נוראי

ברנדה ניצלה את המצב הפגיע והבלתי-יציב של דון על מנת להשפיל אותה סתם. בסוף היא הצביעה לקוקרן, והיתה מצביעה לקוקרן גם אם דון היתה מסרבת להשפיל את עצמה.
לכן לדעתי הקטע הזה היה נוראי יותר מהנאום של קורין לשוגר בגמר של גבון, ואומר הרבה על מי זאת ברנדה.

כן, דון שיחקה בצורה מעצבנת כי היא היתה במצב של פראנויה 24/7, וקשה להאשים אותה על זה לחלוטין. ברנדה שיחקה בצורה מאוד לא אחראית מבחינתה והאמינה שאפשר
לסמוך על אנשים בעיניים עצומות, עד שהיא נדפקה. לא הייתי ממהר להאשים את דון, ובטח שלא לנסות להשפיל אותה ככה.

Oukami Kun

New member
פשוט בזיון- הגמר שבר שיא שלילי

הגמר היחיד של התוכנית שירד ל10 מליון צופים. לשם השוואה, בפרק הגמר של בורניאו צפו מעל 50 מליון, ועד גווטמאלה הגמרים לא ירדו מ20 מליון (חוץ מונואטו, 19.72).
בזיון של עונה ואני ממש בספק אם יש סיבה להחזיר את הסדרה לשידור אחרי הזוועה הזאת...

B R A Y E R

New member
מנהל
אתה לא תהייה חייב לצפות בעונה הבאה!

שום דבר לא בכוח.

וזה לא לעניין להשוואת בין הרייטינג עכשיו לרייטינג מלפני 13 שנים, כי זה לא מדד שאפשר להשוואת בכלל.
זה כמו שתשווה בישראל בין פרק של האח הגדול שמקבל 28 אחוז רייטינג לבין פרק החייזרים של דודו טופז שקיבל מעל 50 אחוז רייטינג ותגיד שצריך להוריד את התוכנית מהמסך.
חוץ מזה, הירידה ברייטינג בעונות האחרונות היא כי העבירו את הסדרה לרביעי במקום חמישי המסורתי כדי להתחרות באמריקן איידול או וואטאבר בערוץ המתחרה - והם עומדים בזה יפה ומצליחים להחזיק את CBS בחיים.

Oukami Kun

New member
למה זה לא לעניין?

אוקי, מסכים שאולי לגמר של בורניאו אין מה להשוות, אבל תסתכל על חמש-שש שנים אחורה התמונה הייתה אחרת לגמרי, גם בעונות חלשות לא נראו כאלה אחוזי צפיה.
וההשוואה שלך לא נכונה כי זה לא אותה תוכנית, לא אותו ערוץ ובתקופה טלוויזיונית אחרת לגמרי (פרק החייזרים שודר כשהיו שני ערוצים בלבד).
וסדרות אחרות מצליחות לשמור על אחוזי צפיה גבוהים גם אחרי כמה וכמה שנים. איך פגשתי את אמא בעונה השביעית הגיעה לשיא הצפיה שלה ואילו המפץ הגדול בעונתה השישית ואחוזי הצפיה שלה הוכפלו מהעונה הראשונה.
והירידה ברייטינג קשורה לזה שהעונות האחרונות היו בזיון ומלאות זבל טלוויזיוני. דרך אגב, גם איידול במצוקת רייטיינג אז לא ברור לי לאן כל הצופים בורחים...

niro62

New member
יש עונה שביעית ויש עונה 26

כמו שברייר אמר זה גם משודר ביום רביעי מול תוכניות יותר חזקות ממה שהיה פעם, וכמו שאתה משווה את זה למפץ הגדול אפשר להשוות את זה למירוץ למיליון, שזאת הפקה הרבה יותר יקרה, ועדיין לכל אורך העונות שלה קיבלה רייטינג בסביבות העשר ועדיין נחשבת להצלחה!

אורישקי

New member
אבל הישרדות הרבה יותר מצליחה מהמירוץ

ואהובה ממנה, זה שהם הרדרו לכך שפרק גמר יורד מה10 מיליון צופים זה בושה בשבילהם ונראה שהם צריכים לעשות חושבים

Oukami Kun

New member
תאמין לי

שהרבה יותר קשה לשמור על רייטינג גבוה בעונה שביעית של תוכנית מתוסרטת מאשר בתוכנית ריאלטי. והישרדות יש לך שתי עונות בעונת שידורים, מה שאומר שHIMYM עלתה לאוויר לפני שמונה שנים כשהישרדות חמש שנים לפניה, זה לא הבדל כל-כך קריטי...
התוכנית שבאמת אפשר להשוות אליה זו המירוץ, אבל כמו שציינת- היא נשארה על אותו מספר צופים פחות או יותר, כך שמהבחינה הזו היא באמת הצלחה. הישרדות בהתדרדרות מתמדת וזה לא אשמת השכנים מערוצים אחרים, או אשמת האינטרנט...

B R A Y E R

New member
מנהל
אל תשכח את מהפכת האינטרנט בשנים האחרונות

פעם זה היה מצב שהקהל היה צריך לבחור בין כמה תוכניות מה לראות,
היום בזכות האינטרנט, VOD, ממירים מקליטים, אנשים לא חייבים לבחור מה לראות מבין ה2-3 תוכניות שמשודרות במקביל, ויכולים לראות את שלושתם באיזה זמן שמתחשק להם.
אז ה10 מליון האלו ראו את הגמר בלייב. יכול להיות שעוד 10 מליון ראו באותו זמן אמריקן איידול, וכשנגמר הפרק ראו את הפרק מוקלט.
כך או כך - רייטינג הוא כבר לא מדד, ובטח שאי אפשר להשוות בין רייטינג של עכשיו לרייטינג של לפני כמה שנים.

Oukami Kun

New member
רייטינג הוא המדד

שעל פיו מחליטים אם להמשיך סדרה או לבטל אותה... וזה לא משנה לא אחד כמה אנשים ראו את זה אחר כך בDVD או בTEVO או בVOD, כי המפרסמים שקונים זמן אוויר משלמים לפי הרייטינג וזה מה שמחזיק את התוכנית והערוץ כלכלית...
אז ברגע שהוצאות ההפקה יעלו יותר ממה שנכנס מהמפרסמים (מה שאני מאמין שקורה כבר בעונות האחרונות), הערוץ צריך להתחיל לשקול לבטל את התוכנית. או שהיא תשפר את הרייטינג שלה. ע"י משיכת צופים מחדש...

למעלה