משפיע, אבל אחרת
אני דוגלת, בהשראת מרפי, בשיטת המטריה.
מכירים את זה שדווקא ביום ששכחת לקחת מטריה יירד גשם? אז תמיד לקחת מטריה כדי שלא יירד.
יש לי תיק חירום מוכן בהישג יד, אם כי רחוק מן העין שזה טוב. הכנתי אותו דווקא בתקופת אסונות הטבע שלי, כאשר צפיתי להנאתי בשלל דרכים של היקום לדפוק לנו את החיים ואולי גם את המוות (ויויאן, דלגי על הקטע הזה): רעידת אדמה, שיטפון, צונאמי, נפילת מטאוריט, התפרצות קרני גמא, סופה, שריפה, מגיפה, זיהום אוויר מהתפרצות הרי געש, וגם מלחמה, טילים וחומרים לא קונבנציונלים (ובכל התסריטים האלו מי שמפחידים אותי יותר מכל, מי שאיתם אני באמת לא יודעת איך אפשר להתמודד, הם לא האסונות כי אם האנשים). מעבר לכך שזה מרתק, זה גם איכשהו מרגיע ולא מקפיץ אוטומטית את הכאב, הדופק או החולשה בזמן אמת (לא שאשאר בלעדיהם, אבל לפחות לא יהיו חזקים הרבה יותר מהרגיל אלא רק קצת), ואולי יותר חשוב - מכניס לפרופורציות, משאיר לי את הראש פנוי לנהוג בחוכמה, לדאוג לאנשים אחרים וכמה שפחות להיות נטל עליהם. לא יודעת אם זה ישנה משהו בסופו של דבר, אבל לפחות אדע שניסיתי. הכאבים הרציניים, מנסיון העבר, יבואו אחר כך, כשאוכל סופסוף להרפות, עם ריבית. מדינה מטורפת. עולם מטורף.
והסיכום של כל זה הוא פחות או יותר: בשבילי, לחשוב על הדבר הרע הצפוי לעומקו מאפשר לא לחשוב עליו יותר מכאן והלאה. כלומר, כולנו מתישהו נמות - אנחנו או מישהו אחר - וזה הולך לכאוב שאי אפשר לתאר; עכשיו שזה ברור - בואו נתרכז בחיים.
זו רק דעתי, לכל אחד השיטה שלו.
מקווה שזה יצא הגיוני.
בכל אופן, שולחת לכם חיוך ודשא מנוקד כולו כלניות,
סיגל