סילבה VS ג'ונס - השוואת לוחמים

סילבה VS ג'ונס - השוואת לוחמים

בעקבות הדיונים הרבים שהתנהלו כאן בפורום לגבי שני הלוחמים האילו כתבתי מאמר השוואתי בבלוג שלי בין שני הלוחמים ואת דעתי לגבי מצ'אפ עתידי ביניהם.
קישור למאמר

udi102

New member
דעתי

לגבי היתרונות והחסרונות בכל פן שם המשחק אני מסכים איתך למעט הקלינץ ששם אני חושב שסילבה יותר טוב מגונס . אני לא מסכים עם זה שגונס רחוק מרחק רב מההישגים של סילבה ,גונס נלחם ברמה גבוהה יותר מסילבה וזה מה שלוקח אותי להשוואה בין המחלקות אומנם הMW נכון להיום יותר עמוקה אבל זה לא אומר שהרמה שם יותר גבוהה ,צריך לזכור שהמון לוחמים לא הוכיחו את עצמם בMW ,מוניוז שאנשים דיברו עליו כדבר הבא הושמד מול ווידמן המפחיד ,סונן מתאבק על אבל לוקה בכל שאר התחומים (למרות שאני טוען שהBJJ שלו טוב בהרבה ממה שחושבים) ... אני גם חושב שהעניין המנטלי בMMA משפיע מאוד וזה יכול להשפיע על הקרב בין סילבה לגונס .

וסתם שאלה באיזה עולם גונס יתקשה להוריד את סילבה לקרקע ? אולי בירח שאין כוח כבידה ...

תגובה

לגבי הקלינץ', לסילבה יש MT קלינץ' מדהים אבל קשה לי להאמין שהוא יכול ליישם אותו מול ג'ונס שכמעט כל ההטלות שלו מגיעות מהקלינץ' והעובדה שהוא גדול וחזק מסילבה רק תעזור לו.
בקרב MT אין ספק שלסילבה יש יתרון בקלינץ' אבל זה MMA..

לגבי ההישגים, השיגים זה נתון ולא דעה ולכן אין כאן מה להתווכח בכלל וזאת עובדה שסילבה השיג הרבה יותר מג'ונס בספורט ויותר מכל לוחם אחר בעולם!
שוב אני אציין שג'ונס רק בן 25 ויש לו עוד קריירה ארוכה לפניו אבל כיום הוא רחוק מאוד מההישגים והשיאים שסילבה כבש בקריירה שלו.

לגבי ההשוואה בין המחלקות וטיב היריבים, זה מאוד סובייקטיבי ועל זה אנחנו יכולים להתווכח בלי סוף ולא בטוח שתהיה הסכמה.
אני רק יכול לכתוב ולנמק את דעתי שאומרת שהMW מחלקה עמוקה וטובה יותר מהLHW.
לגבי העומק של המחלקה אתה בעצמך כתבת שאתה מסכים עם זה ועומק שווה לרוב לתחרות קשה יותר ורמה גבוה יותר. יותר לוחמים = יותר תחרות = רמה גבוה יותר.
דבר שני, הLHW במשך תקופה ארוכה (וגם במידה מסויימת כיום) היית מחולקת ל2 מחלקות בצורה בלתי פורמלית. מחלקת הכוכבים/ותיקים ומחלקת הפרוספקטים/צעירים.
הכוכבים נלחמו אחד בשני והצעירים אחד בשני בלי לערבב את המחלקה דבר שיצר אשליה שהכוכבים עדין ברמה הגבוה בעולם ולמעשה שמר עליהם אוברייטדים.
שוגון לא נלחם בטשיירה, אח"כ אבנס מסרב ובסוף הוא נלחם בפרוספקט אחר בדמותו של מנדלנדו במקום בכוכב ותיק וככה הטופ נשאר טופ והפרוספקטים נשארים פרוספקטים.
יש את ראיין ג'ימו, גלובר טיישיירה, סטניסלב נדקוב, אלכסנדר גאסטפסון, ג'יימס טה הונה ואחרים שאף אחד מהם לא פגש את הכוכבים של המחלקה ויש מצב שהם היום טובים יותר פשוט לא קיבלו את ההזדמנות להוכיח את זה.

היום הLHW זאת המחלקה היחידה שכוכבי פרייד עדין מדברים בה חזק כמו ראמפייג', שוגון, הנדרסון, רוג'יירו נוגיירה.
זאת המחלקה היחידה שהחליפה אלופים כמו גרביים בשנים האחרונות דבר שמעיד על קונטנדרים לא ראויים ו/או אלופים לא ראויים.
זאת המחלקה היחידה שכל הטופ שלה מורכב מלוחמים שבכלל קטנים למחלקה ואמורים להתחרות במחלקת הMW בכלל כמו שוגון, אבנס, מצ'ידה, הנדרסון.
זאת המחלקה היחידה ש2 יוצאי TUF לקחו בה אליפות.
זאת המחלקה הכי אוברייטד בספורט היום ולדעתי החלשה ביותר מבין חמשת המחלקות המסורתיות של הארגון (LW-HW).

כל הנאמר כאן נאמר בצער רב כי בתקופת פרייד זאת היית מחלקת הדגל של הספורט אבל הUFC הצליחו להחריב אותה למצב שבו היא נמצאת היום שצריך להביא לוחם MW שיאתגר את ג'ונס (בלפורט), שצ'ייל סונן כמעט מקבל טייטל שוט בלי קרב אחד במחלקה ושהנדרסון הMW בן ה42 נחשב מס' 2 במחלקה והקונטנדר הבא

אחלה ניתוח
אני אוסיף קצת...

ביתרון של סילבה בעמידה הזכרת רק את הדיוק והעוצמה שיש לסילבה, אבל לא הזכרת את החמקמקות ותנועות הראש. זה מאד קריטי כשיש יתרון ריץ ליריב.

ראינו את סילבה מתמודד בקלות עם הידיים הכי מהירות בUFC(בלפורט) וג'ונס, אחרי הוצאת מכה, יכול בקלות למצוא את סילבה צולל במהירות מתחת לאגרוף שלו ומצמצם את כל 18 הס"מ (זה פחות, אני אסביר), עד הלסת של ג'ונס. יתרון מובהק לסילבה בעמידה בסיבוב הראשון והשני

אגב 18 סמ, צריך לחלק את המספר הזה ב 2 כי זה מרחק הידיים הפרוסות לרווחה זו מזו, ומה שמעניין זה כמה מרחק מקצה האגרוף לפרצוף.

מבחינת האבקות, בקלינץ ליד הגדר אני לא רואה את ג'ונס מוריד את סילבה, אבל בקלינץ(גם מואי טאי ) לא ליד הגדר ג'ונס גבוה וחזק מידי בשביל סילבה. הוא לא ינסה אפילו כי זה יתרון ברור לג'ונס בשביל לקחת אותו לקרקע.

בקרקע, עד לקרב עם בלפורט הייתי אומר יתרון מובהק לג'ונס, אבל ג'ונס עדיין צריך להזהר לא לקבל הכנעה, במיוחד בסיבובים האחרונים אם הוא יגרר להחלטה.

אני רק אגיד שוב, שסילבה משתמש ביכולת הלחימה שלו כדי לפרק את היריבים שלו, בעוד שג'ונס, שעדיין בתחילת הקריירה שלו, מסתמך מאד על הייתרון הפיזי שלו מול היריבים, והטכניקה שלו בשני המימדים שחדשים לו בתחום(עמידה ו BJJ) עדיין לוקה בחסר.

מצ'ידה, שוגון, בלפורט, אבנס, (הנדרסון שנפצע...)כולם בגודל של סילבה ואף קטנים ממנו, ונשארים בכל זאת ב LHW כדי לא לפגוש אותו(חוץ במלפורט והנדרסון). כנראה שלא תהיה להם ברירה עם האווטאר החדש במחלקה. חבל מאד שזה בסוף הקריירה של הלוחם הטוב בכל הזמנים....

זקס11

New member
כמה דברים

קודם כל, תודה לך על הסקירה

לגבי הסקירה שלך, יש כמה נקודות שהייתי רוצה להוסיף:
1. לדעתי, לעיתים מסתכלים על פרק הזמן הקצר, ולא על איכות הקרבות של ג'ונס. לטעמי, ארבעת האלופים שהוא כיסח בתקופה של שנה, מדורגים יותר גבוה מארבעת המתמודדים הבכירים ביותר מולם התמודד סילבה. לכל הפחות, הם משתווים להם.

2. נקודה נוספת שהייתי מציע לשקלל היא נצחון תקדימי. למשל, סילבה הוא היחיד שהכניע את הנדרסון. לעומת זאת, ג'ונס הוא היחידי שהכניע את מצ'ידה, והוא היחידי שסיים את שוגון (למעט הפציעה), והוא גם הראשון שהכניע את ביידר. ואלו רק הדברים שאני זוכר מהראש.

3. אני מסכים איתך לגבי מעבר קטגוריות. אבל אם אלוף עובר קטגוריה, שיעשה את זה מסיבות ספורטיביות. ואני מקווה שג'ונס לא יפול לבור הזה.

4. לגבי קרב בין אלופים- אני חושב שהפער ביון ג'ונס לסילבה הוא גדול בהרבה מהפער בין סילבה ל GSP. יתרון ההיאבקות והגודל של סילבה ישלחו את הקרב מהר מאד לקרקע, וג'ונס הולך לעשות הרבה יותר נזק מסונן.

ok6

New member
גם כמה דברים

1) הנדרסון הוכנע ע"י רוג'ריו ורודריגו נוגיירה, אז נא לדייק בעובדות.
2)אוונס ושוגאן מפחדים מסילבה ולכן הם לא ירדו מחלקה????????????????????????? מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת פאר???? הדבר הכי מופרך ששמעתי בפורום הזה........

זקס11

New member
צודק, טעות שלי

ואולי לא הייתי צריך להסתמך כאן על הזכרון הרעוע שלי

ודרך אגב, זה רק מחזק את הטיעון שלי לגבי ג'ונס. אני מקווה שמישהו כן יעשה את הבדיקה המעמיקה הזו. ואולי אפילו כדאי להוסיף סייגים. למשל, ראמפייג' הוכנע לפני ג'ונס, אבל זה היה עשר שנים לפני.

באסטר1

New member
סילבה נתן KO ראשון לבלפורט

מא'צידה וביידר לוחמים חדשים יחסית זה שהוא הכניע אותם לא אומר שבעתיד לא יכניעו אותם.

ברור שיש פער אבל הפער שGSP יצטרך המון כוח לקחת לקרקע
בעוד ג'ונס לא יצטרך הרבה

אם מעבר קטגוריה לאלוף בצורה ספורטיבית קורה תוך שנתיים מה זה אומר על הספורט? שאלוף יכול לנקות מחלקה ולעבור לבאה בתור?
ונגיד הוא ינקה גם את השניה מה אז? פרישה תוך 4 שנים?
הMMA עדין לא ברמה שעליה למחלקה אחרת תקרא ספורטיבית אלא כי נגמר היריבים פשוט.

האמת אחרי הקרב של בלפורט ג'ונס

שיניתי את דעתי
חשבתי בעבר שאין לסילבה סיכוי
עכשיו אני חושב שיש לו
סילבה יכול לשחרר מהגב הכנעה אם ג'ונס היה עושה את הטעות נגד סילבה
הוא היה מפסיד
סילבה לא היה מרפה לשמע הפיצפוצים כמו בלפורט
אבל בטח ג'ונס יעבוד על זה

danielmo1

New member
נראה לך שבלפורט הרפה?

לא היה לו פשוט לאיפה להגיע, אם ההכנעה לא הייתה מגיעה מהגב אלא מהסייד או מאונט היום היה לנו את האפסט של כל הזמנים

הצורה שבה בלפורט ניסה להכניע לא נתנה לו צ'אנס בגלל שהוא היה צריך באיזה שהוא שלב שג'ונס יפול על הגב או על הבטן, היה שם כמעט מצב כזה אבל ג'ונס שם רגל ולא נפל על הקרקע מה שהציל אותו

לדעתי אנדרסון סילבה לא מנצח את הקרב הזה בשום דרך

למעלה