אנחנו גם בפייסבוק!

avivs

New member
אנחנו גם בפייסבוק!

טוב, כפי שכולכם רואים ומרגישים, הפורומים של תפוז (והפורום הזה) נמצאים בירידה מתמדת. זה לא אומר שצריך לוותר על הדיונים, ההמלצות וגם על הויכוחים המהנים.

כולכם מוזמנים להצטרף לקבוצה בפייס:
https://www.facebook.com/groups/565698733579989/?ref=bookmarks

Y. Welis

New member
זהו, נגמרה התקופה. פייסבוק ניצחו...

ולא מעט בזכות כשלון ההנהלה של האתר הזה (5 חודשים עד שהחזירו את רשימת הפורומים לפאנל השמאלי. עוד חצי שנה כנראה יחזירו גם עוד דברים).
&nbsp
מקוה שהיכנשהו ישמרו החומרים שהיו כאן. אלפי הודעות שהעליתי לבדי; 9,080 מסרים; חיים שלמים ברשת. סביר שלא...
&nbsp
כל דבר נגמר מתישהו.

haimgds

Member
חבל, ומאוד.

זה היה הפורום הראשון (בעברית) שהתחברתי אילו לפני כ 12 (?) שנים, הראשון שנרשמתי אילו עם שם המשתמש הזה ןהראשון שכתבתי בו הרבה. הפסקתי לכתוב כאן לפני מספר שנים (אין לי מה להגיד...) אבל נהנתי תמיד לקרוא.
בשנה האחרונה הפורום משום מה החל להיות נטוש, מספר ההודעות החדשות פחת מחודש לחודש. אני חושב כי בשבועיים האחרונים נכנסה אולי הודעה חדשה אחת כך שנראה כי כנראה לא צפוי עתיד מזהיר.
&nbsp
1. אין לי "פרצופספר" ולא יהיה לי. אני לא מתכוון לנהל דיונים במתכונת "וואטצאפ".
2. בשנים האחרונות התחלתי להעדיף את האנגלית על העברית כך שכיום הדיונים והוויכוחים על הספרים ה"חדשים" שיצאו בעברית נהפכו לפחות רלוונטיים והשיטוט בפורום איבד מייחודו. אם זה קורה לי, ואני כבר מבוגר, אז אני מניח כי אצל הצעירים יותר זה נהייה נפוץ עוד יותר.
&nbsp
לא בטוח כי זה הזמן אך Sic transit gloria mundi...

סתם לידיעה:

אם פורום בתפוז נסגר (וזה [עוד] לא המקרה כאן, לא יודע למה כולם כותבים כאילו כן), הוא נשאר במקומו עם כל החומר שיש בו, פשוט נסגרת האפשרות להוסיף לו הודעות. כך קרה לכל הפורומים בתפוז שהייתי חלק מהם ועד היום כל ההיסטוריה שלהם נגישה (וחלקם סגורים כבר כמה שנים). אז בינתיים, החומרים שהועלו אכן נשמרים, ובדיוק באותו מקום, אל דאגה.

Y. Welis

New member
כתבתי על זה למטה - 'הקפאה'. זה האידיאל...

אבל התכוונתי גם לעתידו של האתר כולו.

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל; אני לא כאן הרבה, אבל בפייסבוק בכלל לא...

ונכון שלפעמים אנשים חושבים ש"כולם" בפייסבוק, אבל לא, לא כולם. המדיניות של פייסבוק ושלי לא עולה כרגע בקנה אחד, ועד שזה לא ישתנה אני לא משתמשת בחשבון פייסבוק. לדעתי חבל לפתוח קבוצה במקביל, זה רק ייבש את הפורום יותר, וגם יחייב אנשים להשתמש בשמם ולא כולם מעוניינים לעשות זאת. זאת ועוד, פייסבוק אינו פלטפורמה פתוחה: בניגוד לפורום שפתוח לקריאה לכ-ו-ל-ם, בפייסבוק צריך להירשם (לכל הפחות לפלטפורמה עצמה אם לא לקבוצה) כדי לקרוא את הדיונים, והם גם לא ניתנים לחיפוש בגוגל (וגם בחיפוש של פייסבוק לא בצורה טובה). גם זה חיסרון מהותי בעיניי.

פסתול

New member
מה שטריליאן וhaimgds אמרו

אני אוהבת לקרוא, פחות לכתוב ואין לי כוונה לפתוח חשבון בפייסבוק.
להתראות

tallevy24

New member
בסופו של דבר הפייסבוק מנצח

וחבל מאוד כי אני לא אוהב את הממשק של פייסבוק.
הרבה פורומים ננטשו לטובת הפייסבוק ולא רק בתפוז.

Y. Welis

New member
תמיד יש תחרות ברשת, אבל האתר הזה הפסיד

ולא בגלל חוסר תכנים, אלא מחדלים של פורמט (אפליקציה זוועתית למכשירים; העדפת תוכן שיווקי על פני תוכן של גולשים).
אגב מס' החסימות של ADBLOCK כאן ירד מ-130 לפני שנה ל-19. יפה, אבל מאוחר מדי... כל מי שעובד עם התוסף לא ירצה לחזור למצב בלעדיו.
&nbsp
פייס' אינו מושלם ומוגבל כפורום (צריך סקריפט כדי לפתוח שם את כל התגובות, כמו שציינתי בהודעה שם), אבל הוא זמין יותר ועם פוטנציאל לפיתוח, וניתן לקישור לעוד מקומות. אין עוד פלטפורמה כוללת יותר.
&nbsp
הצורך בזיהוי מפחית סיכויי טרולים... או סתם ציידי-טעויות ושאר אנטי-סוציאליים, שרבים כיום יותר מתמיד, הודות לניהול הכושל.

הייזל

New member
אוקי, צפירת הרגעה. הפורום עדיין לא נסגר בתפוז.

אתם מוזמנים לכתוב כאן גם באנגלית.
כן, יש הרבה יתרונות בפייסבוק אבל אני גם לא מתלהבת ממנו באופן מיוחד. אני נכנסת לשם בעיקר למשחקים והפוסטים שמעניינים אותי רחוקים מלהיות מיינסטרים. למרות הכל עוד לא ניהלתי שם דיונים על מד"ב. כן, על ספרים שמעניינים אותי שרובם יוצאים באנגלית.
תכתבו יותר בפורום אפילו הודעות תגובה עם אומטיקונים והמצב ישתפר.

Y. Welis

New member
אם לא תגיעו ל-30 הודעות בחודש...

ולא תגיעו כמו שנראה כרגע.
&nbsp
כדאי לבקש הקפאה.

svety

New member
זה ממש מעציב אותי

אמנם אני בקושי פעילה כאן [וממש פעילה בפייס] אבל זה אחד הפורומים היחידים אחריהם אני עדיין עוקבת. מתוך עשרות נשארו ממש קצת... :(
סופה של תקופה.

למעלה