זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים - צפוי שינוי בפורומים

זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים - צפוי שינוי בפורומים

אם אתם עדיין מגיעים לכאן, אהלן וסהלן! הנהלת הפורומים הודיעה למנהלים שעומד לחול שינוי בממשק (או משהו כזה). אלו כל הפרטים שאני יודעת, אבל מנסיון עבר בממשקים אחרים: זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים (ולא רק קישורים).* להתראות בשמחות *אני למשל שמרתי את המרק של גידי מרק PHO של גידי שמר בצל קלוף חצוי לשניים 3 ס"מ של שורש זנגביל קלוף וחצוי לאורכו 5 ס"מ מקל קינמון מעט גרגרי פלפל טרי שתי "שיני" ציפורן מעט זרעי קימל קודם כל, לחמם בגריל (או על להבה) את הבצל ושורש הזנגביל למשך מספר דקות. לא לוותר על השלב הזה. החריכות מאד מוסיפה לטעם. לחמם סיר ולהוסיף את התבלינים היבשים ללא שמן. לערבב מספר דקות ולהוסיף את הבצל והזנגביל. הטיגון היבש מוציא את כל הטוב הארומטי מהתבלינים ולמעשה "עושה" את המרק. (אציין בסוגריים שזרעי כוסברה יתאימו מאד פה, אבל לא היו ברשותי). להוסיף מעט גזרים חתוכים לטבעות ו- 4 כוסות של ציר ירקות. פה פישלתי כי לא היה אצלי ציר ירקות מוכן או איזה broth קנוי, אז חטאתי עם מעט אבקת מרק בטעם עוף (טבעונית) שהמסתי במים רותחים (בערך כפית אבקה). למי שיש מרק ירק ירקות צלול, לכו על זה. שתי כפות רוטב סויה (אם אתם משתמשים ברוטב המרוכז, שימו פחות). הפואנטה פה היא לבשל את העסק לפחות 30 דקות כדי שהתבלינים "ייכנסו" למרק. הכל כמובן על אש נמוכה וסיר מכוסה. בינתיים חתכתי כמה קוביות טופו, פרסתי פטריות (הרבה פטריות) והפשרתי פרחי ברוקולי קפואים. אחרי 30 דקות בישול, לא סיננתי את המרק (למרות שזה מה שצריך לעשות "לפי הספר"), אלא רק דליתי החוצה את מקל הקינמון. הוספתי את הברוקולי והפטריות והמשכתי לבשל כ- 15 דקות. בינתיים, מכינים את התוספות- את הטופו צרבתי על מחבת. קטפתי לי מעט עלי בזיליקום ונענע מהגינה (אם אין גינה- גם הסופרמרקט הולך). פרסתי ליים מעט עלי כוסברה בצלי ירוק חתוך כשהמרק היה מוכן, יצקתי אותו לקערה והוספתי את התוספות (עם סחיטת ליים עדינה לפני האכילה). שתי הערות חשובות- 2 מרכיבים קלאסיים לא היו פה- נבטים כחלק מהתוספות ואטריות האורז המסורתיות. אמנם זה בגלל היעדרן מהמזווה הביתי, אבל דווקא לא חשתי בחסרונן של האטריות, מה שאולי דווקא מדגיש עד כמה המרק בבסיסו היה לי טעים. כמובן שאפשר להוסיף אטריות. כוסברה- יש את אלו שמתים על כוסברה ויש אלו שמתים מאכילת כוסברה. אני מסתדר עם כוסברה, אבל רק כשהיא בכמות מועטה. במרק הזה, הכוסברה היא חלק מאד מאד תורם. אם אתם לא מאלו שכוסברה ממש תהרוס לכם את הארוחה, אל תוותרו על קצת עלים.
 

gidishemer

New member
לא מאמין!

ביקרתי פה (ובפורומי תפוז) לראשונה מזה מי יודע כמה זמן,והנה המרק שלי פה
 
למעלה