ניריתסקוטלנד1
New member
באישורה של מורן שמש, אני רוצה היום להעיר את תשומת ליבנו לשימוש במילים כמו "לא" או בעצם כל מילה שהיא מה לא לעשות לעומת מה כן במקום. כולנו מכירים את זה, אבל חשבתי שתזכורת לא יכולה להזיק.
האם זה נראה לכם חשוב? ספרו לנו איך אתם מתמודדים עם זה, האם יש הבדל בין בני הזוג?
להלן הטקסט של מורן שמש:
"לא" היא מילה מאוד פשוטה. קצרה. קלה לשימוש. אולי קלה מידי. חיש מהר, אם לא נשים לב, השיח עם הפעוט שלנו יכול להפוך ל: "לא לזרוק אוכל!" "לא לטפס, אתה תיפול!", "לא להכניס ידיים לפח!", "לא משחקים עכשיו, הולכים לאמבטיה!" "לא!" "אל!" ....
אני קוראת לזה - ילד שחי ב"לא לא לנד". מוכר?
פעוט שמרבית היום שלו מורכב מ"לא" יהיה מתוסכל ויגדל להיות מבוגר שמאמין שהעולם הוא מקום שלילי ומסוכן. העולם הוא לא שלילי ומסוכן, החיים הם לא קושי וסבל וזהו בטח לא המסר שנרצה להעביר לילדנו, העולם הוא מקום טוב, יש בו הרבה "כן", הרבה לנסות, לטעום, לחוות- זהו העולם שהיינו רוצים לגדל את ילדנו אליו וכך גם צריך להיות היום שלהם- מורכב מהרבה "כן" ומחוויות טובות, ולפעמים, כמו במציאות, כמו שאנו חווים כמבוגרים, יש "לא" וצריך לדעת להתמודד איתו.
אז איך אומרים "לא" בצורה נכונה? הסוד הוא במינון ובדרך.
הנה דרך אחת לצאת מהשיח השלילי הזה – אמרו מה "כן" ולא מה "לא".
אם הוא זורק את האוכל על הרצפה הסבירו לו: "אוכל אוכלים. אם סיימת לאכול, אתה יכול לרדת מהכסא".
אם הוא מצייר על השולחן, אמרו לו: "מציירים על נייר, אני אשמח להביא לך נייר ותצייר את הציור היפה שלך.."
שמתם לב, אין שימוש במילה "לא"...
לינק לדף הפייסבוק של מורן שמש:
https://www.facebook.com/מורן-שמש-הורות-מקושרת-הדרכת-הורים-213345375521322/timeline/