רעיון נהדר!! ומוסיפה: צחצוח שיניים
ילד בן שלוש וחצי לא אוהב אמבטיות...רק כשעשיתי לו אמבטיות עם קצף הוא נהנה לבלות בהן. כך היה מאז שנולד. מקלחת (קוראים לה: שטיפי) או אמבטיה לפני או אחרי ארוחת ערב, בד"כ אחרי שעושה צרכים. לא ממש אוהב מים, וגם לים הייתי צריכה לשכנע אותו להיכנס, כשעוד גרנו בארץ. אולי זה בגלל שהלידה התחילה בירידת מים ?? כמובן שכל יום, מאחר והולך לגן.
פעוטה שתחגוג בשבוע הבא שנה (!!) אוהבת אמבטיות, אך אני עושה לה אמבטיה בערך פעם בשבוע. אני שוטפת אותה אחרי כל החלפת חיתול, במקום מגבונים, אז אני די רגועה בקשר לנקיון האינטימי שלה. מאז שהחלה לאכול אני נוטה לעשות לה אמבטיות אם היא מתלכלכת מאוד. עושה להם אמבטיה משותפת והם מאוד נהנים. רק אתמול הסברתי לגדול לא לדחוף את כפות הרגליים לפות שלה, כי זה מקום רגיש ולא נוגעים במקום הזה ששיך למישהו אחר.
בארץ התקלחתי כל יום, חופפת פעם בשבוע (זה מחזיק מעמד..). אמבטיות עשיתי רק אחרי הלידה, עבור איזור האסון...באנגליה אני לפעמים מדלגת על מקלחת. אני לא חושבת שאני ממש אוהבת מקלחת, אבל נהנית מהתחושה של אחרי.
וצחצוח שיניים? עם הבן אנחנו מאוד יצירתיים, השבוע האב הסביר לילדון שכשמצחצחים שיניים מורידים את קריוס ובקטוס לבטן, והם עולים למעלה עד הערב\הבוקר הבא ואז צריך שוב לצחצח. ממש סיזיפוס. לא להאמין, אבל זה סופסוף עבד והוא אפילו מצחצח לבד!! אני מקפידה לצחצח שיניים, אך אחרי הלידה של הראשון הייתי מגיעה לזה בשעות אחרה"צ. אחרי הלידה של השניה, למדתי לקח וזה דבר ראשון שאני עושה כשאני קמה, אבל לפעמים נרדמת איתה בערב לפני שהספקתי..ואז קמה באמצע הלילה להשלים.