מה בפינה - מקלחת

מה בפינה - מקלחת

אחרי שבוע עם נושאים כבדים, משהוא קליל – מקלחת. בשביל אחד זה כייף ובשביל השני זה עונש.

מה קורה עם הילדים שלכם? אוהבים להתקלח/אמבטיה? גילאים יתקבלו בברכה.

מה עושה את זה, אם זה כייף?

אתם אוהבים להתקלח/אמבטיה? בערב או בבוקר?

ושאלת השאלות – כמה פעמים בשבוע אתם מתקלחים/אמבטיה?

rona73

New member
אני ממשיכה להגיד אמבטיה,למרות שזה כבר מזמן לא!

הילדים בני 10.5.כול יום יש מקלחת.במקרים בודדים שלא מרגישים טוב,לא יצאו כול היום או מאוד מאוד עייפים אז לא עושים
.

יש לנו שעה קבוע ומייד אח"כ הולכים לישון.הקונוטציה של ללכת לישון ישר אחרי המקלחת עוד קיימת ושאני מבקשת להקדים את המקלחת יש התנגדות.
אני כול יום צריכה להגיד ולזכור מי ראשון,כי כול יום זה שונה....זה כבר משגע אותי.

הילדים מתקלחים בערב וההורים בבוקר.

אני עדיין מתבקשת להיות קרוב ליד הילד שמתקלח שנוכל לדבר....ואז הם מספרים לי איך עבר להם היום וגם שואלים אותי איך היה היום שלי...

כמו שכבר ציינתי כול יום יש!

חח לנו יש אמבטיה,אבל בשבילי זה על תקן מקלחת

אצל ההורים שלי למשל יש גם וגם, ותמיד אהבתי להתקלח במקלחת.
לנו יש אמבטיה אבל אני מתקלחת בה ולא יושבת וכו'-לא יודעת למה, סוג של הרגל

אף פעם לא חשבתי על זה...
&nbsp
לרוב אני לא חופפת כל יום אלא יום כן, יום לא -2 ספרים אמרו לי שעדיף לחפוף ככה לסוג השיער שלי ובנתיים מצבו לא רע...
&nbsp
בד"כ אני מתקלחת ותוך 10 דקות אפילו פחות יוצאת....(יוצאת לבושה, שונאת להתלבש מחוץ לחדר האמבטיה).

יוקלילי

New member
רעיון נהדר!! ומוסיפה: צחצוח שיניים

ילד בן שלוש וחצי לא אוהב אמבטיות...רק כשעשיתי לו אמבטיות עם קצף הוא נהנה לבלות בהן. כך היה מאז שנולד. מקלחת (קוראים לה: שטיפי) או אמבטיה לפני או אחרי ארוחת ערב, בד"כ אחרי שעושה צרכים. לא ממש אוהב מים, וגם לים הייתי צריכה לשכנע אותו להיכנס, כשעוד גרנו בארץ. אולי זה בגלל שהלידה התחילה בירידת מים ?? כמובן שכל יום, מאחר והולך לגן.
פעוטה שתחגוג בשבוע הבא שנה (!!) אוהבת אמבטיות, אך אני עושה לה אמבטיה בערך פעם בשבוע. אני שוטפת אותה אחרי כל החלפת חיתול, במקום מגבונים, אז אני די רגועה בקשר לנקיון האינטימי שלה. מאז שהחלה לאכול אני נוטה לעשות לה אמבטיות אם היא מתלכלכת מאוד. עושה להם אמבטיה משותפת והם מאוד נהנים. רק אתמול הסברתי לגדול לא לדחוף את כפות הרגליים לפות שלה, כי זה מקום רגיש ולא נוגעים במקום הזה ששיך למישהו אחר.
בארץ התקלחתי כל יום, חופפת פעם בשבוע (זה מחזיק מעמד..). אמבטיות עשיתי רק אחרי הלידה, עבור איזור האסון...באנגליה אני לפעמים מדלגת על מקלחת. אני לא חושבת שאני ממש אוהבת מקלחת, אבל נהנית מהתחושה של אחרי.
וצחצוח שיניים? עם הבן אנחנו מאוד יצירתיים, השבוע האב הסביר לילדון שכשמצחצחים שיניים מורידים את קריוס ובקטוס לבטן, והם עולים למעלה עד הערב\הבוקר הבא ואז צריך שוב לצחצח. ממש סיזיפוס. לא להאמין, אבל זה סופסוף עבד והוא אפילו מצחצח לבד!! אני מקפידה לצחצח שיניים, אך אחרי הלידה של הראשון הייתי מגיעה לזה בשעות אחרה"צ. אחרי הלידה של השניה, למדתי לקח וזה דבר ראשון שאני עושה כשאני קמה, אבל לפעמים נרדמת איתה בערב לפני שהספקתי..ואז קמה באמצע הלילה להשלים.

alphadelta

New member
הם גדולים ועצמאים

הם אוהבים להתקלח. והם גדולים, אז אני כבר לא חלק מהתהליך. אבל בתי ואני מנסות פעם בשבוע לעשות ״ערב ספא שכולל מסכה לשיער ונקיון לעור הפנים. וכך אנחנו מפטפטות לנו בחדר האמבטיה עד זמן המקלחת. ואני אוהבת את זה מאד.כשהיו קטנים הם עשו אמבטיה יחד. והרבה פעמים היה צורך לשכנע להכנס, וכמובן לשכנע לצאת. ( כי היה להם כייף. ) וזה תמיד שיעשע אותנו. מקלחת זה דבר יומיומי. הם מתקלחים בערב להוריד את הליכלוך של היום ולהכנס נקיים למיטה. ולפעמים מיוזמתם גם בבוקר כדי לעזור להתעורר.

אני לא מתה על אמבטיות, אבל אוהבת להתקלח,

למרות זאת, במידה ואני לא עושה ספורט, מתלכלכת או מזיעה מסיבה כזאת או אחרת, אני מתקלחת יום כן יום לא. חופפת את הראש פעמיים בשבוע לרוב, ואני אוהבת להתקלח בערב, להכנס למיטה נקיה. ככה גם בעלי.

בוני (כמעט בת 10) מאוד לא אוהבת להכנס למקלחת, לאמבטיה יותר בכייף, אבל זה לא קורה לעיתים קרובות מקוצר זמן. עד היום היא משחקת באמבטיה עם כל מיני בקבוקים וקישקושים

mo0z

New member
רעיון מגניב :)

הקטנה בת חודש וחצי, אוהבת זמן אמבטיה - עושה לה כל יום לפני אוכל ושינה.
זה ממש מהיר, עניין של כמה דק ובזמן הזה אני שרה לה והיא תמיד רגועה במים
גם אם לפני זה לא הייתה...
&nbsp
אני אישית אוהבת מקלחת בערב גם, אבל מאז שהיא נולדה יוצא לי להתקלח רק
כשהיא ישנה במהלך היום... ואז אחכ ישר היא פולטת עליי ושוב אני מריחה כמו חלב חחח :)

shuttles3

New member
מקלחת - כן, אמבטיה - לא לא ולא (זה לגביי)

הקטן, בן ה-3 וצ'ופצ'יק, מעביר 20 דקות באמבטיה תוך משחק עם אבא שלו כל ערב (לעתים נדירות מוותרים, במידה והתעכבנו מחוץ לבית). אני בינתיים יכולה לשתות משהו, לאכול ולהכין ארוחת ערב לשני הגברים - יושבים לאכול ביחד אחרי שהם מסיימים ואחרי שראו סרט מצויר.
&nbsp
אני לא טיפוס של אמבטיות. לא מגיבה טוב לחום, ואמבטיה עם מים קרים - זה נדמה לי הוצא מחוץ לחוק כבר מזמן
. מאותה הסיבה אין בחיי לא סאונות ולא ג'קוזי - לא יכולה לסבול חום ולחות. נכון, היתה סיבה לפחות אחת למה ביקשתי מבעלי לעבור דווקא לקנדה
.
&nbsp
מקלחת זה עסק די משעמם בשבילי, אז מסיימת כמה שיותר מהר. יש לי שער קצר, כך שזו פרוצדורה יומית לא מעיקה מידי.
מתקלחת בערב, גם משום שאני אוהבת להיכנס למיטה נקיה וגם בגלל העבודה שלי - אני עובדת עם הרבה ריחות, כך שכדאי מאוד להוריד אותם מעליי בסוף היום. ישנם ימים שבעלי מבקש בעדינות להקדים את שעת הפרוצדורה החשובה הזו - מה לעשות שלא כל יום בעבודה שלי מריח כמו תות או פטל או ווניל או שוקולד, יש גם ימים שמריחים כמו גבינה, דגים, בשר וכל שילוב אפשרי שלהם
.

יוקלילי

New member
יהיה מעניין לעשות שרשור על הרגלי ניקיון הבית

על ההבדלים בין הארץ (אבק, מרצפות) ובין חווית המגורים בחו"ל (שטיחים מקיר לקיר, עובש וטחב) ועל הדרכים להילחם בלכלוך, על האמצעים והחומרים.

למעלה