מה בפינה - קשר עם אחים ואחיות

מה בפינה - קשר עם אחים ואחיות

לבקשת חברת הפורום, אני מעלה נושא רגיש – הקשר עם האחים/אחיות שלנו, כאשר המרחק הגיאוגרפי ולפעמים ההבדלים בעולם בו אנחנו חיים הם כל כך גדולים.

האם הקשר עם האחים/אחיות שלכם השתנה אחרי המעבר שלכם לחו"ל?

איזה קשר יש לכם איתם? איך אתם שומרים על הקשר?

האם ההורים הם החוט המקשר בנכם לבין האחים שלכם?

האם אתם מרגישים שקל לכם יותר לשמור על קשרים בין בנות/אחיות? או אולי בין בנים/אחים? יש הבדל בין המינים?

וכרגיל, תרגישו חופשי להוסיף שאלות או להתיחס למה שנראה לכם מתאים לנושא.

יוקלילי

New member
הידד לווטסאפ משפחתי

בזכות הווטסאפ המשפחתי אנחנו מצליחים לשמור על קשר רציף , ולתגבור משתמשים בסקייפ. בהתחלה האחים היו אמצעי לביצוע משימות שונות, בהתאם לזמינות. אנחנו פה פחות משנה, אבל בינתיים נראה שהקשר סביר. בארץ גרנו רחוק מכולם, גם מהאחים והאחיות (סה"כ 5 משני הצדדים), כך שגם בארץ המפגשים היו לא תכופים, בלשון המעטה. אנשי הקשר שהיו יותר דומיננטים בארץ הם אלו שמהווים את החוליה המקשרת גם כיום, ואפשר לתת בנושא הזה את הקרדיט לשתי אחייניות מתוקות. המפגשים המשפחתיים חסרים לי.. אחי ביקר אותנו בשבוע שעבר והיה נפלא, אולי כי הוא בא רק עם חברתו - עוד לא נדרשתי למבחן האירוח של משפחת אחת האחים עם ילדים, ואני בספק אם נידרש לכך בהמשך.

אין לי פה סמרטפון,

אבל כשהייתי בישראל בחופשה, אחי נתן לי סמרטפון והוסיף אותי לווטאפ המשפחתי. איזה סיוט!!! איזה מזל שאני לא בלופ הזה!!!
יתכן שצריך להתרגל לזה, היה לי רק חודש מזה והספיק לי לתמיד

carlimi

New member
לא בטוח שצריך להתרגל לזה

גם לנו יש וואטסאפ משפחתי עם המשפחה המבורכת והגדולה של בעלי.
גם הילדים חברים בקבוצה הזו.
זה היה סיוט!
בסופו של דבר, עם כל האי נעימות שהייתה כרוכה בזה, יצאתי מהקבוצה ....
אני בטוחה שמאוד אוהבים אותי שם בארץ הקודש ....חחח

יוקלילי

New member
רק פייסבוק אין לי...

אבל אני מאוהבת בווטסאפ, ואני האחרונה שהתחברה. לפעמים יש דברים בטכנולוגיה שכן מוצאים חן בעיני

אין כמעט קשר, לצערי

עם אחותי-למרות שהתקרבנו אליה יחסית.... אני יודעת שהיא מאוד כועסת עליי ועל ההחלטה שלי לעבור לחו"ל. היא מרגישה שנטשנו את ההורים...יש הרבה מתח, אבל מצד שני-תמיד היה...
&nbsp
ועם אחי-אין קשר בכלל. הוא לא טרח להגיע להיפרד ממני בשדה תעופה או להתקשר ואחרי כמה נסיונות מצידי ליצור קשר- פשוט התייאשתי.
&nbsp
אין כמו משפחה,הא?

אכן. היא עושה השלכה כי קשה לה

עם ההרגשה שההורים נשארו לבד (למרות שהם לא).
&nbsp
זה נושא חזק מאוד למריבות ביננו- נתנה לי על הראש שלא נסעתי לחגים לארץ (ולא נסעתי בגלל שאי אפשר היה מבחינת הגן ואי אפשר היה מבחינת הטיפולים) וכל פעם מנסה לעשות לי רגשי סביב זה ש"נטשנו" אותם אבל לא מאפשרת לה להתנגח בי. מעמידה את הגבולות כראוי ולרוב שיחות איתה זה בגדר "נכנס באוזן אחת-יוצא באוזן השנייה" אחרת לא שורדים

משל333

New member
ממש מוזר

איך היא יכולה לכעוס עלייך על דברים שהיא בעצמה עושה?
מהנסיון שלי, כשיש כעס בין אחיות יכול להיות שמדובר בקינאה, גלויה או סמויה.
אם היא כל כך כועסת עלייך, ועוד על דברים כל כך לא הגיוניים, אולי כדאי לפתוח איתה שיחה ולהעלות גם את ההאפשרות של קנאה ולנסות לפתור אותה?

זה לא עניין של קנאה, אלא עניין של גישה לחיים...

היא חושבת שההורים שלי ילדים קטנים וצריך לסדר להם פליידייט לחגים וכל מיני כאלה ואני סומכת עליהם שהם מספיק מבוגרים ויודעים להתנהל ואם הם לא רוצים לארח או להתארח בחג-אין לי מה לעשות עם זה...
&nbsp
ולמה היא כועסת על משהו שהיא עושה בעצמה- הגמל לא רואה את הדבשת שלו....
&nbsp
זה סיפור לא פשוט עם אחותי...

יש לי 3 אחים גדולים,

עם האח שחייתי לידו, בהחלט השתנה הקשר. אני כבר לא חלק מהיום יום שלו. אבל אין לי בעיה לגשר על זה כאשר אנחנו בביקור בישראל והיחסים בינינו מאוד פתוחים ונעימים. הקשר עם האחים האחרים יותר מורכב, שוב, כאשר נפגשים אין בעיה לגשר והקשר חם ונעים, אבל אין כמעט קשר בשוטף.
המצחיק הוא שדווקא הקשר שנשמר הוא דרך הגיסות, כנראה יותר קל לי לדבר/לקשקש עם נשים.
אבא שלי הוא בהחלט החוט המקשר בינינו. האמת היא שאבא שלי דואג, ותמיד דאג להדביק את המשפחה, גם בכוח, כשזה לא זורם. זה נוגד את הדעה והדרך שלי, אבל אני מכבדת את הרצון שלו.

משל333

New member
אני דווקא חושבת שהדבקת המשפחה גם כשזה לא זורם

זה חשוב מאוד. אחים ואחיות לא תמיד מסתדרים בנקודות שונות בחיים, אבל בסופו של דבר הם המשפחה. טוב שיש דבק שמחבר.

זאת הגישה של אבא שלי,

אבל בכוח להגיע לארוחת ערב

לדעתי הקשר הוא כזה שכשצריך, יהיה קשר (אצלנו) אז אני ממש לא דואגת.
מה אני לא יעשה בשביל אבא שלי

AlicePJ

New member
גם אצלנו הוואטסאפ שולט וגם שיחות בוויבר ובסקייפ

מאוד נחמד ללכת נניח לטיול עם התינוק ולדבר עם אחותי תוך כדי בוויבר...
כשעזבתי לא היינו יותר מידי בקשר, היינו במקומות שונים בחיים והיא היתה בשלב שבו היא ממש לא חיפשה קשר קרוב איתי, ואני הייתי בסדר עם לתת לה את המרחב שלה. עם השנים התקרבנו יותר ועכשיו היא מאוד חסרה לי וחבל שאנחנו רחוקות פיזית כל כך.

AlicePJ

New member
זה אפפ לסמרטפון, אז אם אין לך אני לא יודעת

אם זה יעזור לך ממש. בעקרון זה מאפשר שיחות וידאו חינם. כמו סקייפ אבל שמתי לב שאיכות השיחות שם יותר טובה.

זה מעניין

האם הקשר עם האחים/אחיות שלכם השתנה אחרי המעבר שלכם לחו"ל?
זה עוד מאוד קרוב...
גרנו 5 (מתוך 6) אחים אחד ליד השני כך שודאי שהקשר לא אותו דבר.
עם כל אהבתי הרבה מאוד לאחים שלי, יש לי גם שמחה על המרחק.
&nbsp
איזה קשר יש לכם איתם? איך אתם שומרים על הקשר?
אנחנו גם נוכחים בוואטצאפ המשפחתי כל הזמן וזה מרגיש מאוד ביחד. כולם משתפים כל הזמן מה איתם איפה הם ולרוב בצרוף תמונות ככה שזה ממשיך להיות אינטנסיבי.
מידי פעם נפגשים בסקייפ אצל ההורים שלי.
&nbsp
האם ההורים הם החוט המקשר בנכם לבין האחים שלכם?
לא
&nbsp
&nbsp
האם אתם מרגישים שקל לכם יותר לשמור על קשרים בין בנות/אחיות? או אולי בין בנים/אחים? יש הבדל בין המינים?
שאלה מעניינת...
רוב הקשר הוא בשיח קבוצתי בוואטצאפ.
בשיח אישי אני נפגשת יותר עם אחי הגדול, אחותי הגדולה ואחת מגיסותי.
לא נראה לי שקשור למינים.
&nbsp
אין ספק שמעניין אותי מה יהיה בהמשך,
אח שלי כבר אמר שכל עוד יש וואטצאפ זה לא מרגיש שעברנו (כמובן שזה האח היחיד שלא גר קרוב)
מקווה שנצליח לשמור על קשר תמיד

rona73

New member
כמעט ואין קשר עם האח היחיד שיש לי

שעזבתי את ישראל הוא עוד היה רווק.אז בארץ היה מגיע לביקור אצל ההורים בסופ"ש.מאז שעזבתי הוא התחתן וכרגע עם תינוקת וילד ביסודי.אין וואסטאפ משפחתי .חוץ מלשלוח מייל פעם ביובל אין בכלל קשר. שהינו בארץ חודש שעבר כמעט ולא התראינו.אמר שעסוק,את הילד כמובן שלח לסבא וסבתא שהנכדים יהיו ביחד.לא ממש מבינה אותו. אני הפסקתי להתעניין,ההורים שולחים לי תמונות או מעדכנים אותי וההפך. לדעתי זה מאוד עצוב שהוא לא מוצא זמן לשלוח מייל ולשאול מה שלומי והילדים ולשלוח לי תמונות של הילדים שלו הוא גם לא שולח! בקיצור מאוד מאוכזבת ממנו ,בינתיים ההורים מקשרים ביננו. זהו.:(

למעלה