מה בפינה - שאלון סוף שנה

מה בפינה - שאלון סוף שנה

מה אתה מרגיש שקיבלת השנה?
על מה אתה מצטער?
מה היית עושה אחרת?
האם אתה מרגיש שאתה מסיים את השנה בסיפוק?
במה אתה מרגיש שאתה צריך להשתפר?
מה אתה מגדיר כנקודת שיא השנה?
מה היית רוצה שיהיה שנה הבאה אחרת?
ממה התאכזבת השנה?
במה היית גאה השנה?

תרגישו חופשי להתעלם משאלות ולהוסיף מה שאתם רוצים.
סוף שנה נפלא לכולם, חופשה נהדרת ושנה נפלאה לכולם

rona73

New member
מסכמת שנה.

זו השנה השניה ברציפות שאני עובדת קשה.התחלתי לעבוד בסופיה כעוזרת למורה בעברית.כיום אני מלמדת בבית ספר לילדי תיכון.מעבר לבי"ס יש לי גם שתי חברות הי טק שאני מלמדת עברית וכמה ילדים ישראלים גם.
הילדים שלי גדלים וכיף לי ,האיש תמיד עוזר תומך ומבין ואוהבת מאוד את שלושתם.

בשנה וחצי האחרונות גם התחלתי עם תחביבים.למדתי לרוץ.כהיתי ילדה או נערה לא היתי חובבת ריצה.לפני שנה וחצי התעקשתי להתחיל לרוץ.התחלתי לרוץ קצת בין ההליכות שלי וכיום אני יכולה לרוץ.ריצת בוקר בין 3-4 קילומטרים בין 3-4 פעמים בשבוע.זה נותן המון אנרגיות לכל היום וממליצה מאוד.
התפנה לי זמן גם לאפות ולבשל דברים,בעיקר בחורף.
יש עוד כמה דברים ברשימה שהיתי רוצה,מאמינה בעצמי .
מקווה להשאר בשיא גם שנה הבאה!!
חג שמח ושנה טובה לכל הבנות כאן.

לא יאמן שעושה שנה לועזית נגמרה

מה אתה מרגיש שקיבלת השנה? הרבה זריקות
וברצינות: אני מרגישה שקיבלתי הרבה אהבה מהילדים בגן, שקיבלתי עוד חיזוק לזוגיות שלנו.
&nbsp
על מה אתה מצטער? אני מצטערת שלא עברתי לרופא הנוכחי שלי עוד לפני זה ועברתי כל כך הרבה טיפולים לא מתאימים מרופא שסמכתי עליו. אין ספק שעכשיו אני לא אעשה את הטעות הזו-אני עוקבת אחרי הכל,מודעת להכל ונלחמת כמו לביאה על הזכות להביא ילד לעולם.
&nbsp
מה היית עושה אחרת? הייתי מחפשת מקום עבודה יותר מתאים. סה"כ טוב לי אבל אין ספק שאני לא ממצה את עצמי שם ולא מרוויחה מספיק כיאה למה שאני משקיעה. גם ככה הגן כנראה נסגר אז נראה מה נעשה בהמשך
לא בוכים על חלב שנשפך...
&nbsp
האם אתה מרגיש שאתה מסיים את השנה בסיפוק? סה"כ כן, אני מרגישה שהתקדמתי בכל מיני מישורים ומצד שני-גם נותרתי מאחור אבל אין ספק שהשנה הזו הייתה מאוד משמעותית ומאוד ביגרה אותי. עם כל הקושי והכאב שהיה לי השנה- זו הייתה שנה שהפכה אותי לאישה חזקה ומלאה בעוצמה.
&nbsp
במה אתה מרגיש שאתה צריך להשתפר? צריכה להיות פחות רגישה, פחות לפחד מדברים ביוקרטיים, לסמוך יותר על עצמי ועל היכולת שלי לתפקד ולהתנהל באנגלית.
&nbsp
מה אתה מגדיר כנקודת שיא השנה? המעבר לטיפולי IVF- זה ממש הרגיש כמו קפיצה לעולם המבוגרים, ביגר אותי מאוד וגרם לי להרגיש שהבחור יותר מעורב.
&nbsp
מה היית רוצה שיהיה שנה הבאה אחרת? אני מאוד רוצה בשנה הבאה להיות כבר אמא ושנהפוך להיות משפחה.
&nbsp
ממה התאכזבת השנה? התאכזבתי מהרבה דברים, לצערי לא יכולה לכתוב על זה פה.
&nbsp
במה היית גאה השנה? הייתי גאה בכך שמצאתי מקום עבודה ושאני מבטאת את עצמי ואת היצירתיות שבי ומעיזה לעשות דברים שלא חשבתי שאעשה בעבר. גאה בעצמי שעוברת הכל ולא נשברת למרות שקיבלתי הרבה סיבות להישבר במהלך השנה.

אחרי שניסיתי לענות...

ללא הצלחה יתרה,
נראה לי שאסכם בכך שזאת היתה שנה עמוסה ומלאת הפתעות.
לפני שנה עוד עבדתי במשרה מלאה++
זיגזגתי בין העבודה, הבית, ובית חולים,
הייתי בנסיעות מעל שלוש וחצי שעות ביום,
כמעט ולא ראיתי את הבנות,
אומנם גרתי ליד המשפחה הענקית שלי וזכיתי לתמיכה מדהימה,
אבל התפשרתי על העקרונות שלי,
וחייתי בטרוף,
במרץ,
האיש המדהים שלי,
תרם כיליה לאח שלי,
זה גרם לנו לעצור ולחשב מסלול מחדש.
בחודש שהוא היה בבית התאפסנו על זה שאנחנו רוצים לנסוע ו3 חודשים אחכ כבר היינו בדנמרק.
חצי שנה אנחנו פה,
הכי ביחד בעולם,
חזרנו לנשום ולהנות ממה שיש,
בינתיים הכל מרגיש נכון ומדוייק ואני מקווה שבסיכום של שנה הבאה,
עדיין אחשוב ככה

אז כמו שמברכים בדנית,
Glædelig Jul og godt nyt år

יוקלילי

New member
איזה זוג מדהים אתם!!

נשמע שזו החלטה לא פשוטה, שגרמה לכם לחישוב מסלול מחדש. מאחלת לכם הרבה הצלחה במקום החדש, ושתשיגו את מה שרציתם מהנסיעה.

Mottek

New member
שנה נפלאה

מה אתה מרגיש שקיבלת השנה?
אני מרגישה ממש טוב עם עצמי, שמצאתי את עצמי ומצאתי את הקול הפנימי שלי. אני מרגישה בנוח להתמודד מול המערכת ולהיות הפה של הילדים שלי ולדבר בשמם. אני מצאתי את עצמי מאוד פעילה השנה בבית הספר של הילדים וגם בבית הכנסת. חזרתי לשוק העבודה ואני מרגישה טוב עם מה שאני עושה. נכון, אני יכולה אולי למצוא עבודה יותר מכניסה/מאתגרת אבל טוב לי שהעבודה מסתיימת בחמש ושאני בבית 15 דקות לאחר מכן.

על מה אתה מצטער?
נורא נהניתי לקרוא ולהשתתף בפורום. ועכשיו אני לא מוצאת זמן לזה. אני מקווה לחזור להיות יותר פעילה בעתיד הקרוב.

במה אתה מרגיש שאתה צריך להשתפר?
לקחתי על עצמי קצת המון דברים השנה. אני פעילה בPTO בבית ספר של האמצעי, אני גם נמצאת בschool council שם ובנוסף עדיין מלמדת בבית הכנסת פעם בשבוע וגם יש את הפעילויות של הילדים בערבים. ואני גם בועד בבית הכנסת שמחפש רב חדש (הרב שלנו פורש אחרי 18 שנים). לפעמים אני לא חוזרת הביתה עד 9 בלילה! אני עדיין צריכה להשתפר בלבשל בסופי שבוע בשביל שאר השבוע.

מה אתה מגדיר כנקודת שיא השנה?
ההכנסה הנוספת שלי. הסתדרנו בסדר גמור עם הכנסה אחת, אבל ההכנסה הנוספת שלי (שהיא ממש לא גדולה) עושה הבדל ענקי בתקציב שלנו. היינו צריכים לחשוב מראש על כל ההוצאות שלנו ולחסוך עבור הוצאות גדולות יותר. עכשיו יש לנו קצת יותר מרחב נשימה ואנחנו אפילו מרשים לעצמנו לצאת למסעדות עם הילדים מדי פעם. אפילו התחדשנו באוטו שני ובספה חדשה.

במה היית גאה השנה?
אני כל-כך גאה במשפחה שלי. אחרי שהייתי בבית 10 שנים ובישלתי, ניקיתי, סידרתי את הבית וכל יום הייתי מבשלת אוכל טרי ופתאום אין לי זמן לעשות את הכל. כולנו היינו צריכים להתרגל לסדר יום חדש. הקטן הלך לגן ליום מלא והיה לו קצת קשה בהתחלה. הגדול תפס פיקוד והוא אוסף את האמצעי כל יום מבית הספר ואז הם נשארים ביחד בבית עד שאני חוזרת הביתה מהעבודה. כולם עוזרים בסידור הבית, בעיקר הגדול והאמצעי שעוזרים לפנות את המדיח או מריצים כביסה בשבילי. בעלי גם מאוד עוזר ולקח פיקוד על הילדים וארוחת הערב אם אני שפוכה מידי לתפקד.

rona73

New member
טוב לראות אותך

מקווה שאת לא מעמיסה על עצמך יותר מדי.
לפחות עכשיו בחגים אפשר קצת לנוח!!

shuttles3

New member
2015 שלי

היתה שנה שאני לא גאה בעצמי בה. שנה של יותר מידי "למה עשיתי את זה ככה". שנה של עייפות, שנה של חוסר שעות שינה, שנה של תסכולים ובכי, של כל כך הרבה בלבול - כל הדברים שיכולתי לעשות אחרת. שנה של קשיים כלכליים.
אבל זו היתה שנה של הנאה גדולה ממשפחתי וממיליוני הדברים הקטנים שהביאו לי מיליוני רגעי אושר. היה לי כל כך כיף בבית.
&nbsp
הייתי רוצה לאחל לעצמי שנה יותר חכמה. ואם אוכל לעשות אותה כזו, אז תהיה זו גם שנה פחות עייפה, שנה יותר שמחה, שנה סבלנית יותר, בריאה יותר, מהנה יותר ושקטה יותר.

הסיכום שלי

הדבר הכי בולט השנה הוא הספורט שהתחלתי לעשות בסוף מרץ. אני נמצאת במרכז הספורט 4 ימים שבוע, בהתחלה זה היה אפילו 5, אבל עכשיו לא מתאפשר. זה הפך למקום חברתי בשבילי. אחרי השיעור ספורט אני עולה לשתות קפה עם חברות, מה שהופך את הכל לאירוע חברתי ולא רק ספורט, שלי לא מספיק בשביל להוציא אותי מהבית. אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי וממליצה לכל מי שיכול. בהחלט מצטערת שלא התחלתי מוקדם יותר, אבל יש דברים שלא היו קורים בזמן אחר.

אני נמצאת במקום מאוד טוב בחיים. אני עובדת קצת ומרוויחה כסף, מתנדבת פעם בשבוע, עושה ספורט, עוזרת בתיאטרון הילדים ואמא לילדה בת 10.

למעלה