מה בפינה – שגרה

מה בפינה – שגרה

אז רובנו חוזרים לשיגרה אחרי החופשות והחגים.
שיגרה = "... יש מי ששגרת יומו קבועה יחסית - שעות קבועות להשכמה ולשינה, לאכילה, לעבודה, למנוחה ולבילוי, ויש מי ששגרת יומו קבועה פחות, אך עדיין יש בה מרכיבים קבועים. בנוסף לשגרת ימי החול מתקיימת גם שגרת ימי המנוחה השבועית, השונה משגרת ימי החול."

האם השגרה טובה לכם? האם יש שוני בן בני המשפחה?

האם אתם אוהבים לשבור את השגרה?

מה השובר שיגרה הכי כייפי שלכם ולחילופין מהוא הכי רע?

הגירה היא שובר שגרה גדול, מה דעתכם? איך אתם חוויתם את זה?

וכרגיל, תרגישו חופשי להענות על מה שאתם רוצים ואיך שאתם רוצים

אני אוהבת שיגרה,

בכלל מסגרות עושות לי טוב. ככה אני יודעת את החוקים וקל לי "שחק".
בעלי אוהב שהכל פתוח ובואי נזרום, אבל בתנאים שלו
לא תמיד מתאים לי, מה אני יגיד לכם, לזרום אני יכולה לבד בכייף, כשמדובר ביותר מאדם אחד, אני מעדיפה תיאום ציפיות ומסגרת, זה נותן לי המון שקט.

לעומת זאת, מתוך השגרה, אני מאוד אוהבת שוברי שגרה. חופשות, לזרום למשהוא אחר כי זה מתאים לעכשיו וכד', זה נותן לי אנרגיה חדשה, זה כייף. אז חשוב לי גם לזרום כשזה מתאים.

כשעברו לכאן הפכתי להיות אמא במשרה מלאה. שגרת העבודה, איסוף מהגן, בית וכל הלחץ שהיה בישראל הפכה ליום שלם של חופשה ענקית. נשמתי לרווחה. אבל בתוך זה, היתה גם שיגרה. הבת שלי עדין ישנה בצהריים, היינו הולכים בימים מסויימים לקבוצות משחק ואכלנו א. ערב ושעת שינה בשעות יחסית קבועות. היה לי חשוב לשמור על סדר יום כלשהו, גם לי, כי זה טוב לי, גם לבוני כי לדעתי חשוב שילדים ידעו מה בא אחרי מה, בעיקר לבוני זה עושה טוב וגם לבעלי, שידע איפה אנחנו עומדים.

alphadelta

New member
אנחנו משפחה אוהבת שגרה

מאד. אבל , כמו שהזכרת, נהנים לשבור אותה. חופשות משפחתיות. זו שבירת השגרה הכי גדולה שלנו. וזה מתאפשר כי ישר חוזרים לשגרה מוכרת אחרי זה. נעשיתי אמא בארצות הברית, כך שאין לי יכולת להשוות למצב אחר.

אני מאוד אוהבת את השיגרה שלי

היה לי ממש קשה בחופשת החורף גם בגלל הנסיבות וגם בגלל שדי התחרפנתי מזה שלא הייתה לי מסגרת ובגלל שלא היה לי חשק לעשות משהו-לא ממש בילינו.
התייצבתי בגן בשבע וחצי בבוקר מרוב התרגשות ביום שחזרנו.
&nbsp
אני מאוד זקוקה לשיגרה שלי, זה מה שגורם לי להחזיק מעמד.
&nbsp
שובר שיגרה כיפי מבחינתי זה לעשות משהו שעושה לי טוב ולרוב זה קשור ליצירה, סדנא יצירתית כלשהו או משהו שעושה שמח בלב. פעם זה היה שיעורי פיתוח הקול- פעם בשבוע שעה שמיועדת לשירה ומוסיקה וזה עשה לי הרגשה מדהימה. מחכה בקוצר רוח לחזור לזה.

איזונים...

זאת המילה הראשונה שעלתה לי בראש כשקראתי את השאלות...
כן,
השיגרה נפלאה לנו,
אבל גם ההפוגות ממנה נהדרות, מסופשים ועד חופשות יותר ארוכות, ואפילו מחלות (חורף ודומיהן, לא סרטן
)
בדרך כלל בחופשות ארוכות לקראת הסוף אנחנו כבר מחכים לשיגרה שתשוב...
&nbsp
לגבי הגירה,
אין ספק שזה שינוי ענק,
הוא יותר שינוי מאשר 'שובר שיגרה' כי בסוף התחלנו פה בשיגרה חדשה...
בשבילי זה אחת מהחוויות המדהימות שחוויתי. מקווה שישאר ככה...
יש לי רגעים שאני תוהה אם כדאי לחזור כדי שישאר כזיכרון טוב

shuttles3

New member
אני טיפוס של שגרה

מה שמאפשר לי לעשות ולהספיק המון דברים שאני רוצה לעשות ולהספיק.
קשה לי מאוד לצאת משגרה. זה דורש מאמץ גדול, וכשאני עושה את זה, מגיעים שינויים לטובה. כשאני יודעת שאני עושה משהו מסוים רק מתוך שגרה, לוקח לי זמן לעבד את המידע, להודות בעובדות, למצוא פתרון, לשכנע את עצמי שזה לטובה ואז בא השינוי. וכמובן איתו השגרה החדשה
.
&nbsp
לבעלי לא היתה ברירה אלא להתרגל לזרום עם השגרות שאני יוצרת. מה לא עושים בשביל אהבה ושלום בית
.
&nbsp
והילדון? קיבל את האופי שלי. לכן אנחנו מבינים אחד את השניה ממש טוב: אני נוהגת איתו בצורה שהייתי רוצה שינהגו איתי. מקווה שזה לא יעבור לא עד החתונה ולא אחריה
.

למעלה