ספרות ילדים
אני שמחה שהעלית את הרעיון הזה- אני חושבת שספרות היא דבר נהדר התורם להתפתחות הילדים- היתרונות של הספרות הם רבים, החל מקידום אוריינות ויכולות שפתיות, ועד לפיתוח הדמיון, הענקת משמעות לחוויה האישית, מתן תחושת שייכות, הפגת תחושת בדידות ועוד. ככל שהספר נוגע ביותר רבדים, היינו- פתוח יותר לחווית הקורא, כך שהקורא יכול להעניק לו את המשמעות האישית שלו, ההשפעה שלו על הקוראים היא שונה וכל קורא נותן לספר משמעות אחרת. השפה האסתטית \אמנותית של הספרות היא זו שמאפשרת את הקריאה המגוונת והפתוחה. מה שצריך להנחות בבחירה של ספר ילדים הוא ההנאה והדמיון, ולא להירתע מדברים מוזרים, כי העולם של הילדים שונה מזה של המבוגרים, שיש בו יותר רציונליות. את 'מיץ פטל' למשל הרבה הוצאות לאור דחו עד שהוא התפרסם לבסוף.
הרשימה שלי היא של ספרים מהסוג הזה:
לפעוטות וילדים
1. ארץ יצורי הפרא\מוריס סנדק- מופת לכתיבה עבור ילדים. יש בו מהכל, ובמינימליות מדהימה
2. אהרון והעפרון הסגול\קרורט ג'ונסון
3. הסדרה של אוליביה החזרזירה\איאן פלקונר
4.קט כחול קט צהוב\ליאו ליאוני
ילדות בוגרת ומתבגרים
1. הסיפור שאינו נגמר; מומו\מיכאל אנדה,
2. המומינים\טובה ינסון
3. כל מה שאסטריד לינדגרן אי פעם כתבה
ובנימה אישית לשאלתך אילו ספרים השפעיו עלינו: רומן גארי, ובכינוי הפסבדונים שלו- אמיל אז'אר, הוא האהוב עלי יותר מכל. כתב את 'כל החיים לפניו', 'חרדתו של המלך סולומון','עפיפונים'. המגע בסוגיות של אהבה, קשר אנושי, גזענות ואהבת האדם נגעו בי ביותר. לידו, ויליאם פוקנר הקודר והחד שמשרטט את החיים הגוועים , אוסקר ווילד הססגוני והמנחם. אני אוהבת ספרות שמרגשת אותי, שמעוררת אצלי את האמפתיה ואת האהבה, ומעודדת אותי בזמנים קשים. לא מגיעה לשום דבר שקרוב לספרות או תרבות כבר הרבה זמן, לצערי, אבל נהנית ביותר למהקריא ולהמחיז ספרים עם הבן שלי וללכת איתו להצגות ילדים.