מתקרבים לסופשבוע

yair_bar

New member
מנהל
היום מסיים את הבולונז ומבין שארוחת צהריים בעבודה

עדיף שתהיה בלי פחמימות.
&nbsp
השבוע אחרי תקופה הארוחה הייתה על בסיס פחמימות וראיתי איך זה מפיל אותי
 

yair_bar

New member
מנהל
תכנית לסוף שבוע

אז מחר אמורים לתקן לי את התנור ואני מתלבט אולי להזמין חברים לערב פיצות.
&nbsp
במוצ"ש אכין על הפלאנצ'ה פרגיות בתיבול מזרחי שיהיה לי לעבוד להמשך השבוע. אולי אשלב עם שעועית ירוקה עדינה
 

ybo4

New member
אצלי לליל שבת

התחלתי בעוגת סולת שהכנתי בחמישי (טיפטיש)
מגרגרי החומוס שהושרו
ולפי סדר הבישול משש בבוקר בשישי:
גרגרי החומוס בושלו ותובלו
הכרובית בושלה בשלמותה, צופתה בגרעיני חמניות והוכנסה לתנור
חמין המקרוני הורכב בסיר גדול והוכנס לתנור
סלט הכרוב הוכן ובהמשך גם זכה לגרעיני חמניות קלויים
אורז הוכן
הפול הירוק (קפוא) בושל
לקראת אחר הצהרים - הועבר סיר החמין לגז כדי לפנות מקום בתנור
תפוחי האדמה הוכנסו לתנור
בשני סירים בושל הרביולי והורכב הרוטב שלו ואז חבר הרביולי לרוטב
וזהו - ארוחת ליל שבת למשפחה שנאספה מוכנה
 

ybo4

New member
וכמובן ששכחתי

את המרק - מרק עוף עם ירקות חתוכים קטן (אבל לא קטן מדי... כדי שהבן יוכל לאכול רק מרק)
 

ady18

Well-known member
סופ"ש

מרק קובה
אורז צהוב
מעורב
סלט טונה
טחינה ביתית
פיצה לערב שישי מטורטיה
עוגת תפוזים
 

yair_bar

New member
מנהל
אורז צהוב?

פשוט מוסיפים כורכום למי הבישול או שיש כאן משהו יותר מורכב ומעניין?
 

עדיקים

Active member
אורז צהוב אצל העיראקים נקרא קיצ'רי וזה טעים ומיוחד


זה אורז עם עדשים כתומות, טעים מאוד. כמובן שגם באורז הזה שמים כורכום והוא מוסיף את הצבע הצהוב.
 

ady18

Well-known member
קיצרי זה סוג נפרד לא ממש אורז צהוב .... לפחות אצלנו....

ובדרך כלל שמגישה קובה מעדיפה רק אורז צהוב חלק \לבן בלבד....
לא מתחברת לתוספות....
במאכלים אחרים כן משלבת אורז לפעמים עשיר...
 

ido214

New member
תוכניות לסופש

אני מבשל כל שישי אוכל כמו הרבה פה כדי שיהיה לי אחכ לקחת לעבודה לצהרים כל השבוע.
כרגע בתכנון:
מרק עוף ירקות וגרונות הודו
כרעיים "שחורות" בתנור (סילאן, בלסמי, סויה ועוד)
שוק אווז שעוד לא החלטתי איך להכין
אופציה שעוד לא בטוחה ספגטי אנד מיטבולז (פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות צלויות בתנור)
 
כמו שבת שעברה: שוקיים הודו ביין

שלום
היה כי טוב, נחזור על המתכון. נכון להכין טרי בשבת לפנה"צ.
מעדן
 

RIVKA DADON

New member
איזה ירק להכין ליום שישי בערב


מה יש לנו בינתיים דג בסגנון חריימה, שוקיים בסויה וסילאן, בייבי תפו"א בפפריקה,קציצות טופו ברוטב עגבניות לצימחונית, אורז לבן וגלילות חצילים צימחוני
וזהו רק המנה של הירק חסרה רעיונות בבקשה
 
למעלה