עוד מתאם HomePlug זמין בישראל

סנגיב

New member
תלת פאזי עובד על השראה אלקטרו מגנטית בין המוליכים

של החשמל (חוטי החשמל). תדר העבודה, עוצמת השידור,האורך וקרבת החוטים זה לזה יקבעו את "חוזק" החיבור ולכן את המהירות הסופית. כל מקרה ומקרה לגופו ואין
כללים.

סנגיב

New member
תדר המתאם וצורת האיפנון. החוטים מחוץ לבית רחוקים מאד

מהמשדר ולכן ההשראה בינהם אפסית.
למידע נוסף חפש 3 pahse homeplug

cheif

Member
מנהל
כמה הערות

1. המחקר שעשית מבורך.
2. הצימוד (COUPELING) הקיים בין 3 הפאזות אכן מאפשר, באופן תאורטי, לכל מתאם להתמודד עם רשת תלת-פאזי.
3. יחד עם זאת הישום של כך תלוי ביכולת של המתאם "לקרוא" את המצב הזה והדבר הזה תלוי בעיקר במעבד של המתאם. מתאמים ישנים (עד AV500) לא כללו את הפונקציה הזו ולכן לא הסתנכרנו כאשר היו מחוברים לפאזות שונות.
4. עבודה יעילה של מתאמים ברשת ביתית תלת פאזית מובטחת רק במתאמי AV1000 ומעלה כיוון שהם היחידים המתמודדים עם הצימוד האלקטרומגנטי של הפאזות.
5. במתאמים אלה גם נעשה שימוש בפס הארקה מה שמשפר מאוד את המהירות.
6. בכל מקרה, חיבור של שני מתאמים על אותה פאזה הוא הרבה יותר טוב (מבחינת מהירות ואיכות חיבור) מאשר חיבור בין שתי פאזות שונות המסתמך על צימוד.

סנגיב

New member
מה שקראתי קראתי מזמן ואין שום סיבה שאני אחפש שוב ולא

אתה.
בלי להכנס לעומק נראה לי שהקבוליות בין החוטים של הפאזות הרבה יותר
משמעותיתי מהקבוליות של פסי הצבירה שהם קצרים מאד ומרוחקים מאד בהשוואה
לחוטים שהם צמודים ביחד, עם בידוד דק ולאורך של מטרים.
תיקו.

rafid1

Active member
מנהל
יש מצב שהביצועים/מהירות יהיו זהים? אני חושב שלא.

יש יש כלל אחד: המהירות תהיה נמוכה יותר. לפחות שיבדקו בתנאי מעבדה ויתנו ולו גם נתון אופטימאלי, כדי שהקונים לא יחיו באשליות. בפורומים שונים ראיתי דיווחים על 10-20% מהמהירות בחד-פאזי.
&nbsp
לדעתי - זה עניין שיווקי, הביצועים על הפנים (יחסית), ופשוט מפחדים שפרסום כזה ירתיע קונים, אז מפרסמים חצי מהאמת...

cheif

Member
מנהל
עוד מתאם HomePlug זמין בישראל

נראה שסכר מתאמי ה-HomePlug נפרץ לחלוטין ועוד דגמים מעניינים מגיעים וזמינים בארץ. לפני החג העלתי פוסט על הזמינות של ה-TL-PA7020 - קיט של שני מתאמים בתקן AV1000 של חברת TP-LINK.

היום, החל לצוץ ברחבי חנויות בישראל קיט חדש המכונה TL-PA8010, אף הוא של TP-LINK, הכולל שני מתאמים בתקן AV1200!

למתאמים בקיט זה יש רק יציאת LAN אחת, הפועלת במהירות של 1G ועלותו - קצת פחות מ-500 שקל. מתאם זה תומך גם הוא ברשת ביתית תלת-פאזית והמהירות שהוא יספק תהיה גבוהה בכ-20% מזו של ה-PA7020.

מידע נוסף על המתאמים ניתן למצוא כאן - http://uk.tp-link.com/products/details/cat-18_TL-PA8010-KIT.html

סנגיב

New member
איזה מעבדה ? כל דירה עם הקונפיגורציה היחודית

של מערכת חיווט החשמל שלה וההתקנים (תנורים, מזגנים וכד) שלה. בסך הכל
זה עובד לא רע ברוב המקרים.

rafid1

Active member
מנהל
"תומך תלת-פאזי" ?!

תמיד תהיתי לעצמי מה זה "תומך", כי הבעיה היא פיזית - חוסר קשר "קווי" בין הפאזות, כשרק ה0 משותף, ויש השראה (של רעשים בד"כ) ביניהן.
&nbsp
יש לך תובנות?
&nbsp
ההערכה שלי, שאצל כל המתאמים האלו, ככל שהמהירות גבוהה יותר (כלומר, גם סינון הרעשים טוב יותר) בהעברת אות רשת בין הפאזות, על בסיס ההשראה/קיבוליות ביניהן - הסבירות שאי פעם תגיע למהירות הנקובה - היא אפסית.
&nbsp
השאלה אם יש נתון מהירות של המתאמים *במצב אמיתי* של ממסור דרך שתי פאזות?
&nbsp
&nbsp

למעלה