ספרים - אלה שאהבתי , אלה שפחות
אחרי סדרות בטלוויזיה אני בקושי עוקב, סרטים אני רואה בד"כ באיחור של שנתיים-שלוש וגם, לא זכור לי שראיתי איזה משהו באמת טוב, אבל לקרוא כמה טובים כן יצא לי השנה.
הכי אהבתי:
The Wasp Factory\ Iain Banks - חולני, משעשע , מבריק
טיטוס גרואן / מרווין פיק – כתוב (ומתורגם) נפלא וכשאני אומר נפלא, אני מתכוון מדהים, אחד הטובים שקראתי . כתיבה מהפנטת. הבעיה שבאמצע הספר , כשהתרגלת לכתיבה ואתה מתחיל לחפש את הסיפור, אז העסק קצת חורק.
The Lost Conspircay \ Frances Hardinge – כמו אחרי הקודם שלה שקראתי - בן ה- 13 שבי נותר פעור פה. סופרת נהדרת עם כמות דמיון שמספיקה ל – 10 סופרים.
טרילוגיית Low Town / Daniel Polansky - נסיון מעניין וסה"כ די מוצלח לחבר נואר לפנטסיה. כתיבה חדה, הרבה ציניות, הרבה הומור שחור וגיבור שמאד קשה לחבב. לא תמיד הכול עבד לי פה, אבל אין ספק שלבחור יש כשרון.
עוד כמה שנהניתי מהם מאד:
האביר משבע הממלכות / ג' מרטין – כיף של ספר
The Liar ‘s Key \ Mark Lawrence – השני בסדרת ה- Red Queen שלו. שיפור משמעותי מהראשון ובכלל, תענוג . כתוב (כרגיל) מעולה, סוחף, מצחיק , לא צריך יותר מזה.
The Thousand Names + The Shadow Thorne \ Django Wexler – לא סופר גדול הג'נגו הזה, לא פורץ דרך לא הכי מתוחכם, אפילו קצת שמרני בגישה (למרות הגיבורה הלסבית) אבל וואלה נהנה מאד מהסדרה הזאת.
City Of Stairs \ Robert Jackson Bennet - אין ספק שמבין השלושה שלו שקראתי הוא הכי מוצלח , ואפשר גם להבין את ההצלחה המסחרית (היחסית) שלו. לא השתגעתי על הסוף שלו אבל סה"כ אחלה ספר. למי שמעוניין ההמשך שלו יוצא החודש.
The Troupe \ Robert Jackson Bennet - מערבב פנטסיה אורבנית עם אפית, אימה ופולקלור, מלא ברעיונות טובים אבל גם עם אחד הגיבורים היותר מעצבנים שיצא לי לקרוא. בכל זאת, ספר לא רע בכלל.
The Incorruptibles \ John Hornor - "חלק אחד רומא העתיקה, שני חלקים מערבון, ועוד חלק פאוסט + קמצוץ של טולקין, לאבקרפט ודנטה. " (פ. רותפס) - האמת , תיאור לא רע. לא ספר מדהים אבל ערבוב ז'אנרים מעניין וכתוב טוב.
ועוד כמה שחיבבתי:
“הר סין זאנג” / מורין פ' מקקיו – מינורי, בלי הרבה דרמות , ספר ששוקע לאט. לא רע.
"רסיסים של כבוד" + "בראייר" / בוז'ולד - לקחתי אחרי ההמלצות שראיתי פה – אכן בכיף.
"בטרם עלותם לגרדום"/אברקרומבי –קצת מייגע אבל סה"כ סבבה
Age Of Iron \ Angus Watson - גרים-דארק שהוא יותר ספר הרפתקאות. שום דבר חדש אבל נחמד לאללה.
"פנדמוניום" / דריל גרגורי – לא זוכר הרבה חוץ מזה שדי חיבבתי ושסימנתי לעצמי לקרוא עוד שלו.
Wake Of Vultures \ Lila Bowen – מערבון עם ערפדים, אנשי זאב ושאר יצורים. ספר שהזכיר לי למה אני לא סובל YA (נוסחתי,דמויות שטוחות ועלילה לא הכי אמינה). ובכל זאת,היו בו דווקא כמה רגעי כתיבה טובים וסוף חזק.
Altered Carbon \ Morgan - סייברפאנק מהוקצע , עושה את העבודה , אבל נראה לי שבזה מיציתי את מורגן.
במאכזבים:
"הימנון לליבוביץ' " – שעמום
"המצפן המוזהב" - זהו ?
.