:-
נודניק מותר לא לגחך

ג רפאל

New member
:-
נודניק מותר לא לגחך

רעננה משתבחת בפיצול האשפה - א בראבו.,
אז כבר יש לנו בחצר פח ירוק לפסולת כזו ופח חום לפסול אחרת. בבית אנחנו מקפידים בקלה כחמורה ויש לנו כבר אוסף ריכוזים. בקבוקי פלסטיק, שקיות פלסטיק, עיתונים ואריזות,וכמובן הפסולת הרטובה והיבשה.
עכשיו - לפני 5 דקות ירדתי להשליך זבל. עם כמובן 2 שקיות אחת לחום ואחת לירוק.
ומה גילית?
פועל חרוץ הפך את כלתכול הפח הירוק שלנו [לא היה שם הרבה] לתוך הפח החום שלנו גם הוא לא מלא. איחד התכולות שהיו מופרדים בקפדנות והוציא לרחוב רק את הפח החום.
מהבתים ממול הוציאו רק את את הפח הירוק - כנראה כדי שיהיה גיוון ברחוב.
צחקתי.
גם אתם מוזמנים

כן, בדיוק אתמול שמתי לב לזה

נסעתי ברחוב וראיתי איך מרוקנים את הפחים החומים ואת הירוקים לתוך אותה משאית זבל.
הרגשתי קצת כמו טמבל על כך שאני מפריד את האשפה.

ATAF151

New member
בדר"כ זה לא כך

יש אזורים שנכנסו רק לאחרונה להפרדת אשפה ושם אכן יתכן שבתקופה הראשונה עדיין לא באמת מפרידים את האשפה.
אבל באיזורים היותר ותיקים ההפרדה מתקיימת, ומעולם לא ראיתי שאין הפרדה. אולם יתכן שיש אכן מישהו שמחפף שם ואני מציע מיד להתלונן לעיריה שתזהיר את קבלן האשפה.

אמרו לנו שההפרדה תתחיל באוגוסט

ביולי חילקו פחים לאשפה רטובה וביקשו שבאוגוסט נתחיל להפריד.
אנחנו טורחים להפריד מתוך מחשבה שההפרדה מועילה לסביבה והעיריה מזלזלת במאמצים שלנו.

זה לא הדבר הכי נוח בעולם להחזיק במטבח שני פחים, מתברר שחוסר הנוחות היתה לשוא.

32103210

New member
יש פער בזמנים בין ההפרדה-לבין הפינוי בהפרדה

גם אצלנו שהתחילו את ההפרדה ,היו את אותם טענות ,,,,,,
אבל לאחר זמן לא ארוך ישנה הפרדה גם בפינוי ,מדוע זה ככה ? אולי(רק אולי ,,, ) כי לוקח זמן כדי להרגיל את התושבים להפרדה .
וכתושב מפריד,,,, זה ממש לא טרחה ,נכון שבהתחלה כל דבר צריך "להחליט " באיזה פח הוא נזרק ,אבל אחרי זמן קצר הפעולה הופכת לעניין של מה בכך .

ATAF151

New member
אם כך עכשיו זה ברור

הסיבה היא אכן, תקופת ההסתגלות הראשונה.
לוקח זמן לחלק פחים לכל הבתים באיזור, ולוקח זמן עד שהתושבים באמת מתחילים להפריד, לכן יש אכן תקופת מעבר בה הפחים כבר מחולקים לחלק מתושבי האיזור ואילו משאיות הזבל עדיין לא מפרידות.
אני יכול להעיד שבאיזורים היותר ותיקים בבפרדה מתקיימת ללא שום פשלות הידועות לי.

ג רפאל

New member
אנחנו משתדלים להיות בסדר עם הסביבה

ולכן יש לנו מספר מרכזי איסוף במטבח . אשפה רטוב. אשפה כללית כבעבר, שק לניירות אריזות עיתונים וכד, שק לבקבוקי פלסטיק למיניהם, שק לשקיות ניילון ופלסטיק. קופסא לבטריות. תרופות לוקחים לאשפתון בקופ"ח.
אכן ציער אותי לראות.
מקווה שהמצב ישתפר.

ג רפאל

New member
עוד שאלה יש לנודניק

האם שינו את מועדי איסוף האשפה.
בעבר היו מרוקנים אצלנו את הפחים בימים ב ד ו.
היום לא רוקנו. מקרה? שינוי ?

32103210

New member
לא לדעת זה לא נודנקיות ,,,,

באזורים שפינו בימים ב ד ו ,מפנים כעת בימים א ,ד .
אבל קח בחשבון שמקום 3 משאיות שהיו עוברות 3 פעמים בשבוע ,עוברות 2 משאיות פעמיים בשבוע ,כביכול תגברו את האיסוף במקום 3 משאיות עברו ל4 משאיות ,
ןמדוע אני כותב כביכול ? כי ברמת המעשית תגברו במשאית כל שבוע , אבל ,,,,ברמה היותר מעשית כמות הפסולת אינה מתחלקת לחצי -חצי ,מה שיוצר פינוי פחים חומים (אורגנים ) מלאים בחלקם ,ופחים ירוקים שעולים על גדותיהם .
היה כדאי שהפינוי היה נעשה 3 פעמים בשבוע כמו שהיה ,ולהוסיף פעם אחת לפח האורגני- החום .אבל ,,,אז הפסולת האורגנית הייתה מתחילה להסריח .
בקיצור ,צריך לעשות הערכת מצב מחודשת .

ג רפאל

New member
גרוע

ועברתי ברחוב -היכן שיש פחים קטנים הלכלוך עולה על גדותיו. ונשפך על המדרכה. שלא מטאטאים כל יום.
בתים עם פחים גדולים כנראה המצב לא כזה מלוכלך .והפחים בחצרות הבתים המשותפים
אגב בבתים הפרטיים עם נישה לפחים. הנישה אינה מספקת ופח אחד כבר ברחוב חום\ירוק.
את התוצאה רואים מריחים.

לא נושא לבחירות - נושא לריחות.

Citizen Y

New member
מה שבטח תורם להופעת החולדות...

פגשתי בחולדות בקרטוניה ברחוב (על ראש הערימה).

דיווחתי למוקד ביום ה'. ביום א' נעניתי שבוצעה הדברה ברחוב במערכת הביוב העירונית. מענה דיי מהיר :) אבל בפעם הבאה שאפתח דלת של קרטוניה אהיה זהיר יותר...

למעלה