עשיתי טבעת לפני יומיים... כמה שאלות

עשיתי טבעת לפני יומיים... כמה שאלות

נעים מאוד...

אני עדי בת27 חולת קרוהן נשואה +2.

ביום שישי האחרון עברתי ניתוח טבעת במדיקל סנטר הרצליה אצל דר אבינוח..
יש לי כאבים כל כמה דקות גם בלי לשתות, כאילו מן לחץ בחזה התחתון שמשתחרר לאחר כמה שניות.. מה זה?
איך אני יכולה לדעת כמה אני יכולה להכניס, אני שותה ממש מעט ומפחדת להתייבש..
קצת עצות לימים הראשונים יתקבלו בברכה..

תודה :)

אופירA

New member
מנהל
הכאבים הללו יומיים אחרי ניתוח - סבירים.

הלחץ הוא כנראה הגז שמשתחרר מפנים הגוף החוצה.
הגז הוכנס לחלל הבטן במהלך הניתוח, כדי להפריד בין האיברים. לוקח לו כשבוע להשתחרר, בכל מיני צורות משונות.
נגד הכאבים יש להשתמש בימים הראשונים במשכך כאבים (אופטלגין נוזלי). אחרי שבוע לא אמורים להיות כאבים המחייבים עזרת משככים.

את יכולה לשתות אפילו 2 ליטר נוזל ביום. תשתי כל הזמן כמה שנעים לך לשתות בבת אחת.

עצות לימים הראשונים:
להקשיב לגוף, לנוח, ולהיעזר לפי הצורך במשכך כאבים.
לשתות מרק עוף מסונן ומיץ טבעי מסונן (או מיץ מתוק אחר, לא דיאט) כדי להתחזק.
להיזהר מאוד ממיץ פירות לא מסונן מספיק! רק נוזל צלול לגמרי.
ביום השלישי לניתוח אפשר להתחיל לשתות חלב ומשקאות חלב. כדאי מאוד, כי ייתן חלבון וכוח לגוף.

לא להוציא בשום אופן את הסיכות אחרי 4 ימים או פחות. רק אחרי 5 ימים לפחות, וכדאי מאוד ללכת לאחות בקופ"ח שתראה את החתכים ותגיד מתי הכי טוב להוציא את הסיכות, כי אם היא תגיד שכדאי לחכות עוד כמה ימים, כדאי מאוד לשמוע בקולה ולא לציית להוראה של ד"ר אבינוח להוציא אחרי 3-4 ימים. הניסיון מלמד שלא מרוויחים מהציות הזה...

הוצאת הסיכות ביום שלישי

ביום שלישי - יוצא 5 ימים, יש לי המון המון סיכות 27 סה"כ.. כל מי ששומע אומר לי שזה המון,
יש רגעים שבא לי משהו ואי אפשר, זה לפעמים קצת קשה.. הכאבים הם כמו סוג מיחוש,, אבל סביל שלא מצריך אופטלגין.. לקחתי רק היום הראשון.. זה עיניין של כוח סבל,
אמרו לשתות כוס בשעה.. לא תמיד אני מצליחה לסיים את הכוס. האמת שאני קצת חוששת אז מעדיפה לשתות פחות שלא ארגיש רע..

מקווה שכשיעברו הימים יהיה קל יותר,
חושבת על המטרה שחשובה הרבה יותר..

תודה רבה אופיר

קוביd1

New member
שלום תותיתוש

מה זה הברלך האלה ,
כמו שאופירה כתבה לך הכאבים והלחץ בגלל שהגז שמוכנס לחלל הבטן בזמן הניתוח משתחרר ,זה יקח כמה ימים והכל יסתדר ,ברגע שיוציאו את הסיכות תרגישי הקלה גדולה , זמן הוצאת הסיכות לפי החלטה של האחות בקופת חולים ,שתראה מה המצב של החתכים
,טיפים לשתות כדי לא להתיבש ולא לקבל בגלל זה כאבי ראש ,במידה ויש כאבים לקחת משכחי כאבים לא כדאי לסבול
הימים הראשונים מבחינת הרגשה על הפנים ,אבל זה יעזור וברגע שתרדי במשקל כל זה ישכח .

בהצלחה הרבה בריאות

קובי

למעלה