שרשורי שרוול

אופירA

New member
מנהל
עונה לך מהר (ומקווה שתתייחסי לתגובתי גם כן מהר)
איך ירד 43 ק"ג בחודשיים? זה לא הגיוני. משהו בנתונים שמסרת לא נכון.
בדקי היטב את הנתונים שמסרת, ואם הם נכונים תני הסבר מניח את הדעת איך יורדים 43 ק"ג בחודשיים.
האם היו לו מחלות - בעיית כליות, התנפחות עקב צבירת נוזלים?
האם בחודשיים הללו הוא אכל לפי התפריט הניתן למנותחים או שלא אכל ובעיקר לא שתה כלום (ואיך לא מת אם לא שתה כלום...).

איזה ניתוח קיצור קיבה ע"י כריתה הוא עבר? שרוול? מעקף קיבה? מעקף תריסריון? עליו לתת את שם הניתוח המדויק, ואיפה ואצל מי עשה אותו.

פיסורה שהיא בעיה בפי הטבעת הקשורה למעי הגס, לא קשורה כלל לקיצור קיבה, עד כמה שידוע לי. עם זאת, יש תקלה גדולה בתוצאות של הניתוח, בלי קשר לפיסורה. יש להבין בדיוק בדיוק כמה הוא שוקל היום, וכמה ירד ב-4 חודשים.
למה לא יכול לאכול בגלל פיסורה?
למה לא יכול מפחד להקיא? למה אמור להקיא?

איזה מעקב קיבל לאחר ניתוח קיצור הקיבה? בוודאי שצריכים להיות במעקב, ולפיו - בהשגחה בהתאם למצב. האם נועץ במנתח בעקבות מצבו?

בקיצור - יש לי יותר שאלות ממה שהעלית ואין אפשרות להבין עפ"י הנתונים שמסרת מה בכלל קרה. אז בוודאי שאי אפשר להציע עצות.

אופירA

New member
מנהל
תודה על תוספת הנתונים, אך עדיין לא מספיק.
מהנתונים מתברר שניתוח השרוול היה בדיוק לפני 5 חודשים.
כלומר ירידה של 43 קילו ב-4 חודשים זה כבר נתון הגיוני יותר (ושונה לחלוטין מהנתון הקודם...).
הוא אומר שהיה במעקב כפי המתבקש, השאלה גם אם אכל לפי התפריט שנותנים או לא. מה שיותר חשוב - האם שתה ליטר וחצי מים ליום. אם לא, זה יכול להסביר הרבה נזקים במערכת העיכול ובכליות.
כלומר השאלה אם היתה לו עצירות קשה. אם כן, זו יכולה להיות הסיבה לפיסורה, אבל לא השרוול גרם את זה אלא התנהגות האכילה שלו. אם אכן היתה לו עצירות קשה ונוראה עקב אי שתייה מספקת או סיבות אחרות, האם טיפל בעצירות ובחוסר הנוזלים, או השאיר את הדברים כמות שהם?
פיסורה* לא קשורה כלל לקיצור קיבה.

שאלתי בנוגע להקאות לא נענתה. מדוע הוא מקיא? האם הקיא ב-4 החודשים הראשונים לאחר הניתוח, או רק בחודש האחרון?
האם הוא אוכל כמו שצריך לאכול בשרוול (כמו שהוסבר לו ע"י הדיאטנית), או שהוא לא יודע לאכול עם שרוול?
הירידה הנוספת במשקל היא כיוון שאינו אוכל בגלל הכאבים בפי הטבעת ולא בגלל ניתוח השרוול. כך שצריך לצפות להחלמה מניתוח הפיסורה.
אך אין לי תשובות לגבי התנהגות האכילה ב-4 החודשים הראשונים, לגבי שתייה ועצירות וההקאות. כך שאינני יכולה להציע אפשרויות להמשך בירור מצב, ללא תשובות ברורות מאוד לגבי נושאים אלו.
מה שברור - ניתוח השרוול לא גרם לנזק בלתי הפיך. והוא לא גורם לפיסורה. אין הרגשת רעב כי זה מה שעושה הניתוח בשנה הראשונה בערך, אבל המנותח חייב להיות אחראי על כמות הנוזלים והמזון שהוא מכניס לגופו, למרות חוסר הרגשת הרעב. ובנושא הזה, לא הובא מספיק מידע חיוני לתשובה.

* מידע על סדק בפי־הטבעת (פיסורה)
פיסורה אנלית היא מחלה נפוצה של פי־הטבעת הגורמת לסבל רב. במחלה זו נוצר סדק בעור המצפה את מוצא פי־הטבעת. בדרך־כלל ממוקם החתך בדופן האחורית של פי־הטבעת ולעתים בדופן הקדמית.
סימני המחלה: כאבים עזים המתגברים בזמן היציאות ואחריהן; דימום קל; גירוי וגרד באזור.

הגורמים לפיסורה: הגורם העיקרי הוא בדרך־כלל עצירות קשה ומעבר של צואה קשה הגורמת לשריטה ברירית. הפציעה מעמיקה עד לשריר פי־הטבעת והכאב גורם להתכווצות קשה ומכאיבה של השריר הטבעתי שסביב פי־הטבעת. נוצר מעגל כאב המוביל להתכווצות השריר ולעצירות הגורמת למעבר צואה קשה דרך השריר המכווץ ולפציעת הרירית. היות וזהו אזור מזוהם באופן טבעי ע"י חיידקי המעי, לעיתים יש גם זיהום המונע ריפוי הפיסורה. כתוצאה מכך נוצרת בליטה קטנה ורגישה חיצונית לשריטה.
גורמים נוספים להופעת סדק כזה: שלשולים מרובים ומחלות מעיים כרוניות.

קוב י d1

New member
לכותב האורח
ראיתי את תשובתה המפורטת של אופירה ,עיניין הפיסורה לא שייך בכלל לניתוח שאח שלך עבר ,יכול להיות שזה נגרם מעצירות בגלל תזונה לא נכונה בגלל חוסר שתייה .
,אחיך ירד במשקל במהירות גדולה מידיי לכן הוא נראה לך חולני ,ברור שמי שמרזה יורד לא רק בבטן אלא גם בפנים ,אי אפשר לרדת במשקל בחזה בבטן או בכתפיים הרחבות והירידה לא תשפיע על מראה הפנים .באם בדיקות הדם תקינות אז אין מקום לדאגה .
מה שאני מציע ללכת לדיאטנית שמתעסקת בנושא הניתוחים הבריאטרים שתבנה לו דיאטה שתכיל את כל אבות המזון שיקבל את כל הויטמינים שלא תיהיה לו עצירות עם כל הבלגנים הטחורים והפיסורות .
אשמח לשמוע מה יקרה בהמשך .

הרבה בריאות לאחיך .

קובי

אופירA

New member
מנהל
כן, אני יודעת בדיוק איפה הטעות שלך
הטעות שלך היא בחשבון ובסטטיסטיקה, בחוסר הבנה במטבוליזם ובחוסר סבלנות.
בשבועיים כבר עשית סטטיסטיקה, והחלטת שאת יורדת כל כך לאט.
זה כמו לעשות מחקר על 2 אנשים, ולהגיע למסקנות שמשליכות על כל 8 מליון אזרחי מדינת ישראל...
קצב ירידה נמדד בחודשים לאורך שנה, ואין שום מסקנה שאפשר להגיע אליה מניסיון של שבועיים בלבד, שצמודים לניתוח עצמו.

בנוסף, את מחליטה שכל יום צריך לרדת במשקל, ואם 4 ימים לא רואים ירידה, אז זו בעיה.
ומי אמר לך שיום יום יורד המשקל? ירידה במשקל היא תהליך מטבולי (שריפת תאי שומן או תאי שריר), ותהליכים מטבוליים הם מורכבים מהמון עניינים שאין לנו מושג בהם, ואינם מתרחשים בקצב יומיומי. ירידות ועליות במשקל מתרחשות בקפיצות ולא בתהליך ליניארי (קו ישר הדרגתי). יש גם קפיצות קדימה ואחורה, שנובעות ממאזני נוזלים בגוף, כחלק מהתהליך המטבולי.
לכן מי שלא מבין מה הוא רואה במשקל, ומסיק מסקנות משונות, צריך להישקל רק פעם בשבוע, וגם אז לא להסיק מסקנות אלא לעקוב בטבלה אחר המשקל החודשי ואז הוא יכול להסיק מסקנות ולשאול את המשמעות.

וכן, את מחליטה שצריך להשוות בין אנשים שונים, אבל שוכחת להשוות את כל הפרמטרים. קראת על כאלה שבשבועיים הראשונים יורדים 10 קילו. אני דווקא מכירה מצב בו בחודש הראשון יש שיורדים 10 קילו בערך. יש כמובן שיורדים פחות. זה מאוד אינדיבידואלי לכל גוף.
בכל אופן, לא השווית בין הנתונים שלך לנתונים של אותו אדם שירד בשבועיים הראשונים 10 קילו (ולא בדקת מה קרה לו בשבועיים הבאים, מבטיחה לך שגם משקלו הפסיק לרדת). הוא שקל הרבה יותר מ-95 קילו, ואת עברת ניתוח עם BMI נמוך יחסית למנותחי קיבה (בהנחה שאינך בגובה מטר שלושים, שאז ה-BMI שלך היה נחשב גבוה עבורך), אז איך את מצפה לירידה בקצב כמו מי ששקל 150 ק"ג? את אשה, והוא גבר. נדמה לי שהמצב ההורמונלי שלכם קצת שונה... גם גילאים לא השווית, ויש הבדל גדול מאוד בין אשה בת חמישים לגבר ואפילו אשה בגיל 20...

בקיצור - שתהיה לך סבלנות. אחרי חודש מהניתוח וחזרה לתזונה רגילה, תהיי חכמה הרבה יותר.
לדאוג בלי סיבה זה מאוד לא בריא.

קוב י d1

New member
לימור
לרדת 12 ק"ג בשבועיים הראשונים זה רק באגדות ,לא במציאות ,לא חשוב סוג הניתוח שרוול או טבעת או מעקף קיבה ,בכל סוגי הניתוחים הירידה צריכה להיות מתונה ,לא לפגוע בגוף ,לאכול הכל בצימצום כדי לקבל את כל אבות המזון.
את רוצה להיות רזה בריאה לא רזה חולנית ,עכשיו תלו גם בעודף המשקל שיש לך עם היית שוקלת 160 ק"ג ולא 98 אולי הירידה הייתה יותר מהירה
יש ביטוי בערבית המהירות מין השטן ,זה נכון גם במקרה שלך ,קחי את הירידה בתור פרויקט לתקופה ארוכה ,ותגיעי למשקל הרצוי בריאה בלי מחסור בויטמינים בלי נשירת שיער כתוצאה מזה .
הרבה בריאות .

קובי

קוב י d1

New member
כייף לשמוע
שמח לשמוע על מצבך ,מאחל לך הצלחה בירידה במשקל העלמות הסכרת והרבה בריאות
אשמח להתעדכן .

קובי

kom1

New member
משורוולים
יש הרבה אינפורמציה באתר קהילת משורוולים בישראל

אופירA

New member
מנהל
לגבי השאלה הזו אין חדש - בכל פורום כותבים אותם הדברים

נחל

New member
שלום גם אני חדשה פה. עברתי ניתוח שרוואל לפני שבוע

עם ניתוח חוזר למחרת בגלל דימומים.
נותחתי באסותא ע"י ד"ר סובחי. הניתוח היה פרטי דרך הביטוח עם השתתפות עצמית שלי. התור היה ממש תוך שבועיים מהועדה.אני הולכת לפי כל ההוראות ועד עתה ירדתי 7 ק"ג.

קוב י d1

New member
שלום לך

מאחל לך הצלחה בירידה במשקל ,חבל שהיה סיבוך בניתוח מקווה שעכשיו הכל בסדר
גם סיבוכים קורים

קובי

למעלה