שרשורי שרוול

אופירA

New member
מנהל
עקרונית אפשר. מעשית כדאי להיזהר מזה. יש היום כמה סוגים של תריסריון, ולא ברור לי אם כדאי ללכת לכל רופא שמציע לך את זה.
אני הייתי הולכת רק לד"ר קידר, כיוון שהוא בעל הניסיון בזה בארץ.
הבעיה שאני לא יכולה לסמוך עלו שהוא מסביר את כל הסיבוכים והסכנות שבניתוח תריסריון, וכדאי שתהיי מודעת אליהם מקריאת אורח חיים של מנותחי תריסריון, בעיקר אלה שהסתבכו לאחר שנים ולא אלו שמנותחים 8 חודשים.
הסיבוכים הם השלכות לכל החיים, ובצורה משמעותית ביותר. יש רמות של סיבוכים שבהן אין חיים, בפירוש. ואלו לא סיבוכים נדירים ביותר...

שמחה37

New member
אפשר אבל לא כדאי ניתוח ראדיקלי מאוד, איכות חיים לא משהו בלשון המעטה

רוב מנותחי התריסריון שאני מכירה מצטערים

לא שווה.

כמה זמן את אחרי שרוול ספרי קצת על התהליך שלך אולי נוכל לזרוע נקודות אור

שמחה

קוביd1

New member
אפשרי טכנית ניתוח מסוכן מאוד עם הרבה תופעות קשות לכל החיים, לא מומלץ
תוציאי את זה מהראש.

קובי

אפילו שאופירה בתחום הטבעות, תיפני אליה.
יש לה ידע ושיקול דעת ברמה של רופא טוב.
אל תותרי על שיחה איתה , זה לא משחק.
יכול להיות שזה עניין של התנהלות.

The Reuty

New member
שלום לכולם :)

כמה כיף לדעת שיש כזה פורום :)

לפני שבועיים עברתי ניתוח שרוול
עדיין מחלימה ממנו
מחר סופסוף חוזרת לעבודה..

אשמח לכתוב פה ולהתייעץ איתכם בדברים..

בינתיים ירדתי 8 קילו :) אבל יותר חשוב מזה, הסוכר שלי ברמות הכי טובות שהוא אי פעם היה (אני חולת סכרת, אחת הסיבות שעשיתי את הניתוח היתה הסכרת)

אז כמה שאלות...
מהיא תחושת שובע?
בחיים שלי לא הרגשתי שבעה, אני לא יודעת מה זה. אני יודעת מה זה לאכול עד שכואבת הבטן, אני יודעת מה זה "דיי התפוצצתי". אני לא יודעת מה זה להיות שבעה..
הפחד הכי גדול שלי הוא שאני ארחיב את הקיבה מחדש. ארחיב אותה יותר מידי ואז אחזור לנקודת ההתחלה.
אני לא רוצה לחזור להיות שמנה וחולה.
היום למשל שתיתי כוס וחצי של מיץ (מים עם מעט סירופ), זו הייתה כוס גדולה. שתיתי את זה תוך 30-45 דקות.
זה לא יותר מידי? בכמות? במהירות?
הבעיה שלי זה שתיה. בעיקר מים. הייתי שותה כל יום בין 5 ל6 ליטר מים ביום (לפעמים אפילו יותר) ועכשיו ממש קשה לי עם זה שאני לא שותה..

אילו המלצות יש לכם לדעת שהכמויות אוכל/שתיה שלי הם נורמליות?
כל דבר שנכנס לי לפה אני בפחד ממנו.. שאני אשמין בגללו או אשפוק איכשהו את הניתוח..

סליחה על החפירה :)

שמחה37

New member
הדבר הראשון

זה לשחרר את הפחד.

את לא תדפקי את הניתוח. את עכשיו מתחילה ללמוד איך לחיות עם ההגבלה

שובע זה שאת אוכלת ומרגישה שאת לא רוצה ולא יכולה יותר.

את תלמדי לזהות את זה עם הזמן.

שתיה לשתות בשלוקים קטנים ובהפסקות והכל יהיה בסדר.

הגוף כבר יאותת לך שדי

בהצלחה ענקית

שמחה

The Reuty

New member
איך משחררים את הפחד?

הוא היה לפני הניתוח :(

עוד כמה ימים יש לי פגישה עם המנתחת, העובדת הסוציאלית והדיאטנית, אני מניחה שיהיו לי יותר כלים ואדע להקשיב לגוף שלי יותר טוב.

אני פוחדת מהכמויות שלי, זו הייתה הסיבה העיקרית להשמנה שלי (הכמויות), יכולתי לא לאכול כל היום ואז כשאני כן אוכלת זה לפחות 3 מנות של אוכל.
ועכשיו? ניסיתי לשתות מרק אורז והצלחתי.. ואני אוכלת לאט ובכמות קטנה כל פעם, אבל כשמסתכלים על התמונה באופן מלא - זה לא יותר מידי? כבר שתיתי ספל שלם של מרק אורז, ויש יותר אורז מאשר נוזלים כי הוא התנפח כבר( האורז)
בגלל זה הפחד.
עכשיו סתם יש לי בחילה, אבל אין לי כאבים
אז זה אומר מספיק?

קוביd1

New member
שלום לך

אל תפחדי שום דבר לא יקרה לניתוח \ברגע שהקיבה הרבה יותר קטנה ,אני מבטיח לך שלא תוכלי לאכול את כל הכמויות ,ואז תרדי במשקל
ברגע שתקבלי יותר אינפורמציה על הניתוח וההתנהלות אחרי גם הפחד ייפסק

קובי

אופירA

New member
מנהל
רעות, הפגישה עם הדיאטנית חשובה

תסבירי לה את הפחד לגבי הכמויות, ותקבלי ממנה הנחיות זהב.
(ואם לא ממנה, אז מגורם אחר. בין השאר, אני רוצה שתקראי בפורום של משורוולים ותקבלי גם תשובה מליבי, המנהלת שם).

את בתהליך למידה מאוד ארוך. גם שינוי קיצוני כרגע, וגם שינוי הדרגתי במשך השנה הקרובה והשנים הבאות, שלכל אורך הדרך תצטרכי ללמוד וללמוד - מה את מרגישה, מה נכון לעשות (זה בהנחיית בעלי המקצוע).
כרגע תסמני לך הרגשות של בחילה ועומס עקב כמות גדולה בזמן קצר, ותלמדי לאט לאט איזו כמות טובה לך באיזה זמן. מעבר להרגשה שלך, דיאטנית תספק לך את המידע לגבי כמויות רצויות עפ"י הכללים של התזונה ההדרגתית לאחר ניתוח.

בשבועיים לא מספיקים ללמוד הרבה, אז תני לזה הרבה זמן וסבלנות.
ובהצלחה רבה.

The Reuty

New member
לא ידעתי שיש עוד פורום

תודה רבה על התשובה, כבר כתבתי שם הודעה:)

למעלה