שרשורי שרוול

א372

New member
ניתוח שרוול..

צהריים טובים אני חדש פה,שבועיים לאחר ניתוח שרוול פחות 12 קילו.אבל בימים האחרונים סובל משלשולים חריפים כל שעתיים בערך,ומהתקפות של כאבי בטן שבאות,והולכות.ולוקח כל פעם טיפות אופטלגין לכאבים.מישהו יודע במקרה מה זה??

תודה מראש..

ערן12313

New member
שאלה

היי,
חושב לעבור ניתוח קיצור כבר זמן מה ועוקב אחר פעילות הפורום המבורך כבר כמה שבועות, מבקש לשאול! ולשמוע את דעתכם:)
אני בן 20 עם BMI 44 המראה מאוד מציק והגעתי לכדי הבנה שהדבר היחיד שינתק אותי מהתשוקה לאוכל הוא ניתוח (וקצת עבודה פסיכולוגית אבל צעד צעד),
כיום אני חייל ובמכבי לא מאפשרים לי לעבור ניתוח באסותא אלא רק ברפואה ציבורית, שאלתי היא האם אתם חושבים שאני צריך להמתין לשחרור (בעוד כשנה)
או שלא לפחד ולחשוש מסטיגמות ולעבור ניתוח כבר בתקופה הזו בבי"ח ציבורי (במידה וכן אשמח לקבל המלצות- תה"ש, איכילוב, בלינסון),

בתודה,

atldoron

New member
מאיכות החיים מעקף קיבה או שרוול

האם קיים הבדל באיכות החיים במנותחי שרוול מול מנותחי מעקף קיבה (כאבים, מה אפשר לאכול, כמויות אוכל, מגבלות כלשהן וכד') ?

קוביd1

New member
ניתוח שרוול

האמת לא נראה לי תקין מצב כזה
הרשה לי להפנות אותך לפורום המשורוולים שכנים שלנו פה בתפוז ,אולי משהו נתקל במקרה כזה .
אני הייתי מרים טלפון למנתח ,אפילו בשביל השקט הנפשי שלך .

קובי

קוביd1

New member
שלום ערן

ברוך הבא לפורום אנחנו פה לכל שאלה ובעיה ,אל תתבייש לשאול
למה אתה צריך לחכות לשחרור בעוד שנה בשביל לעשות את הניתוח בבית חולים פרטי .
בבתי חולים הפרטיים התור הרבה יותר קצר מבית חולים ציבורי ,
אבל במקרה שלך זה לא יעזור ,בבית חולים ציבורי תחכה פחות משנה אז לך על זה \יש בבית חולים איכילוב את ד"ר סובחי מהמובילים בתחום הניתוחים האלה ,יש בתל השומר רופאים מצויינים ,אז באם אתה שלם עם ההחלטה לעשות ניתוח ,שיהיה כלי עזר לירידה במשקל .תתחיל להזיז את גלגלי הבירוקרטיה הצבאיים ,חבל על הזמן ,שאתה מתלבט .

בהצלחה!1

שמחה37

New member
האיכות דומה מאוד

מעוקפים יכולים לאכול יותר אבל יש להם את אפקט התת ספיגה

מעוקפים (רובם) מאוד פוחדים מדאמפינג אז נזהרים מאוד עם המתוק.

לגבי איסורים לא יודעת לגבי המעקף אבל בשרוול בשנים האחרונות האיסורים מתחילים לרדת

והייום אני יודעת על ציפת הדר ואפרסמון.

בהצלחה

שמחה

ערן12313

New member
תודה

תודה על התשובה,
השאלה אם להינתח בבית חולים ציבורי היא לאו דווקא בגלל הזמן- אלא בגלל הסטיגמה (המוטעית כנראה) שפרטי עדיף על הציבורי.
אני חושב שאני אלך על שרוול- עניין הטבעת, הסגירות (או איך שלא קוראים לזה) והאפקטיביות קצת מטרידים אותי.
בעניין ההקאות שלאחר הניתוח- כמה הנושא באמת קיים?,
שוב תודה,

אופירA

New member
מנהל
שרוול - אז לא משמעותי ההבדל בין פרטי לציבורי

בכל מקרה מדובר באשפוז של יומיים לפחות.
הנוחיות בחדר במשך יומיים זה לא שיקול.
פה בפורום תמצא דעות לשני הכיוונים - שפרטי עדיף על ציבורי ושציבורי עדיף על פרטי. זה מאוד תלוי באיך אתה מסתכל. אז אין אמת מוחלטת.
בטבעת לא הייתי ממליצה על ציבורי בכלל, כי מדובר באשפוזון קצרצר, שבציבורי סוחבים אותו על פני 24 שעות יותר ממה שצריך. וגם תוקעים כל מיני מחטים שאין בהם צורך. אז חבל על הסבל המיותר. הרי גם בפרטי יתקעו מה שצריך וישאירו כמה שצריך במקרה הצורך. אז כשלא צריך - בשביל מה?
אבל בשרוול השיקול הזה יורד. בכל מקרה צריך 2 לילות בד"כ, ואינפוזיה.

הקאות לא צריכות להיות אחרי שרוול.
עם זאת, יכולים להיות מצבי הקאות בודדים בתהליך הלמידה כיצד לאכול.
יש אנשים שנתקלו ביותר מהקאות בודדות, בעיקר עקב התנהגות אכילה שלא מקשיבה לגוף. אז זה בעיקר תלוי בהתנהגות.

קוביd1

New member
עירן 1213

האם אתה יודע איזה סוג של ניתוח אתה חושב לעבור או שאתה עדיין מתלבט ,במידה וההחלטה שלך לא סופית תפגוש מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ותתייעץ איתו. כמובן ההחלטה רק שלך.

קובי

שמחה37

New member
הכלכלה הרכה יכולה לגרום לזה

אבל בלי שום קשר לתקשר עם המנתח על מנת שישלול משהו אחרי

ואל דאגה כל יום יהיה יותר טוב

שמחה

למעלה