שרשורי שרוול

יציאות אין חוקים לגבי זה. לי היתה כבר ביום השני בביה"ח ויש כאלה שהיתה להם עצירות מספר ימים. תשתי הרבה. הכלכלה בהתחלה היא שונה ממקודם ולכן היציאות בהתאם. אם ממשיכה עצירות הרבה זמן, יש תכשירים טבעיים שעוזרים. מעדיפה שתתייעצי עם המנתח מה מותר לך לקחת בשלב שלך.

קוביd1

New member
יציאות בשביל יציאות צריך גם הכנסות\שאלה כללית מידיי

קובי

Marianne D

New member
הריון ועלייה במשקל לאחר שרוול קיבה...

שלום לכולם!
אני כבר 5 שנים לאחר הניתוח.. ירדתי ממשקל של 110 ק״ג למשקל של 60ק״ג... גובהי הוא 165.
הכל היה נפלא, עד שנכנסתי להריון הראשון שלי, אני כרגע בחודש 6 וכבד עליתי 15 קילו(!!!) כאמור לסוף ההריון נותרו עוד 3 חודשים והדבר מפחיד אותי בצורה מטורפת... המוח שלי חזר להיות מוח של אדם שמן. אני רעבה כל הזמן ויש לי חשקים מטורפים לאוכל...
יש פה מישהי במצב דומה? משרוולת שעברה הרעון בשלום ויכולה לייעץ/לשתף ??? הייתי אצל דיאטנית מספר שבועות.. אבל זה לא כ״כ עזר! אני לא רוצה לחזור להיות שמנה שוב :(

stefan10

New member
שלום אני סובל

שמי דניאל מת"א התכתבתי קצת בקיץ 2007 לפני ניתוח שרוול שעשיתי ביולי 207 וגם לאחריו נותחתי בתה"ש שרוול אצל גוייטין עם המון מאבקים עם כללית אבל הם בסוך נכנעו אפילו הייתי במפגש בבית של מישהו בנתניה אני חושב יחד עם ליבי. . בקיצור שנה ראשונה הייתה טובה אבל ירדתי רק 25 קילו ,אימי נפתרה ועוד.. לא התמדתי בביקורות ובאורח חיים התפתיתי למתוק ולחטיפים ובקיצורהעלתי את כל ה 2 קילו. גם היום לא יכול לשתות ולאכול לרוב יחדיו . אם אני אוכל מהר אני מגהק או לפעצים האוכל עומד לי בוושט למעלה..בקיצור סובל . לוחצים עליי לעשות מעקף , אומרים לי שהיום ניתוח השרוול שונה מ 2007 ? .הייתי מרוצה מגוייטין , היכן הוא מנתח היום ? מי מנתח מומלץ ואדיב וסבלני למטופליו ושיש לוהצלחות טובות והוא עדיין ? האם יש שרוול חדש ? האם מומלץ לעשות מעקף ? האם יש כמה סוגי מעקפים ? יש לי המון שאלות והתלבטויות אשמלח לעזרה

שרוולדת שנתיים

בתאריך הזה בדיוק לפני שנתיים עברתי את הניתוח.

יפה שגם אחרי שנתיים השרוול עדיין עובד מקווה שזה ימשיך

ככה.. אני רואה איך שהכמויות עלו ועולות אבל עדיין הן נורמליות.

רציתי לשאול : ביקורת - בשנה שעברה המנתח אמר שירצה לראות אותי

שוב כעבור שנה שזה אומר עכשיו לאחר בדיקות.אם מבחינה כירורגית

אין כאבים וחוסרים אפשר לבדוק אצל רופא המשפחה .אז לשם מה הביקורת ??

מה בודקים .ואגב במכבי עושים בעיות .כי נאמר לי שהם מאשרים

את הבדיקות שהמנתח ביקש בעבר אחת לשנתיים ועברה רק שנה

כך שאם אני רוצה אז צריך להגיש בקשה וזה הולך לועדת חריגים.

טרם פניתי למשרד של המנתח כי אני מאמינה שאם הוא יכתוב הפנייה

אז הם יאשרו אבל האם זה נחוץ ??

ושאלה נוספת : בתור שתייה קלה מה עוד אפשר חוץ ממים בטעמים ??ורק לא

הדיאט הזה .המלצתם פעם על סירופ כזה דיאט וטעמתי את זה וזה לא טעים לי

מה עוד אפשר ?? מים רגילים עושים לי בחילה.

שרוולדת שמח לי.

מרים 73

New member
שמעתי מכמה חברות

משורוולות שהיו בהריון
שצריך לשמור ממש ממש
אחרת העליה במשקל רבה.

אופירA

New member
מנהל
נשמע שהשרוול מגביל אותך היטב

אתה סובל כי אתה נלחם בו, ומתעקש על אורח חיים לא נכון.
מה יעזור המעקף? גם שם לא קורים ניסים. יש מצב שלא מרזים גם במעקף. מי שאוכל מתוק וחטיפים לא בהכרח יקבל דמפינג במעקף, ולא בהכרח שתיווצר לו מוטיבציה גבוהה להימנע מדמפינג. ונגד חטיפים עתירי פחמימות, מלח ושומן - המעקף לא יעזור.

אין פיתרון ניתוחי נגד השמנה, ללא שינוי אורח חיים, או לחילופין - סבל.
הניתוחים מיועדים לעזור למי שמשנה את אורח חייו וצורת אכילתו. להקל עליו. לא לעשות את העבודה הזו בשבילו.
מי לוחץ עליך לעשות עוד ועוד ניתוחים? ניתוח חוזר הוא ניתוח הרבה יותר מסוכן מאשר ניתוח ראשון בקיבה.

יש ניתוח מעקף תריסריון (מנוסה בו רק ד"ר קידר מבילינסון). זה ניתוח שבו קשה מאוד לא לרדת במשקל וקשה מאוד להשמין, אבל הוא עלול לגבות מחיר בלתי הפיך של סבל גדול ונזקים לבריאות. אתה רוצה לקחת סיכון?

קוביd1

New member
יום הולדת שנתיים לשרוול

שמח לשמוע שהשרוול ממלא את תפקידו כמו שצריך, ברור שיש עלייה בכמות האוכל ,אבל זה נורמלי וזה טוב .
באם אין בעיות ובאם אין חוסרים בבדיקות הדם לא נראה לי שיש צורך בבדיקת המנתח ,אגב איזה בדיקות הוא דורש שמכבי מאשרת פעם בשנתיים ,
אפשר לשתות משקאות דיאט כמו אשכוליות של פריגת ,תפוזים ,יש סירופים דיאט כמו אננס אולי פטל אולי לימון ,יש מבחר משקאות בשוק ,בטח תמצאי משהו לטעמך.
בהצלחה בהמשך והרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
שנתיים - גיל מאוד מתוק

המון בהצלחה בהמשך, עד גיל גבורות.

לגבי הביקורת - תתייעצי במשורוולים, אם הם לא ייכנסו לפה ויענו לך.

לגבי השתייה - סירופ דייאט של עסיס יש בכל מיני טעמים. תנסי את האשכולית האדומה.
יש גם משקאות דיאט - ספרינג, תפוזינה ועוד כאלו. תבדקי אם הקלוריות שלהם ל-100 גרם לא הרבה פחות מהמים בטעמים. הם הם הרבה פחות זה כדאי, כי במים בטעמים יש לא מעט קלוריות.

יש הרבה ממתיקים מלאכותיים. כדאי שתנסי את כולם. אני מוסיפה ממתיק מלאכותי לסירופ דייאט, וזה משנה את הריכוז ואת הטעם שלו.
בנוסף, אני סוחטת אשכוליות, או לימונים, ומכינה מהם תרכיז בעזרת הרבה ממתיק מלאכותי. שמה בקופסאות קטנות או כוסיות ח"פ ומקפיאה (כי התרכיז הטבעי מחמיץ מהר, לכן אני מפשירה בכמויות קטנות ומחזיקה במקרר, שלא יחמיץ). זה טעים!
גם במיץ רימונים אפשר לעשות אותו דבר. גם במיץ תפוזים טבעי סחוט מבקבוק.

והכי חשוב - שוקו דיאט שאני מכינה לעצמי (שיהיה באמת דיאט, ושיהיה רובו מים, ולא רובו חלב). מקקאו טעים, ממתיק מלאכותי, 3/4 מים ו-1/4 חלב. מכינה לי בבקבוקים, עם מים פושרים או קרים, ושותה מזה ליטר כל יום, ולפעמים שני ליטר.

הבדיקות

לפני שנה כאשר היה שנה לניתוח אז הוא ביקש בנוסף

לכל הבדיקות הרגילות של כולסטרול,טריגליצרידים וכו'

גם b6. B12 ועוד כל מיני b שאין בבדיקות הרגילות של מכבי

וגם בשנה שעברה הקופה אישרה מאחר והמנתח(המנתח החתיך ).כתב מסמך ובו היה כתוב שזה שנה לניתוח והוא מבקש את הבדיקות האלה .ואז הקופה אישרה .כי זה היה מסמך רישמי מהמנתח עם לוגו ווחתימה שלו ...

בשנה שעברה כאשר שאלתי את המנתח אם זאת הביקורת האחרונה אז הוא אמר שמבחינת המיכסה כן (זה דרך מלב"י) אבל שהוא ירצה

לראות אותי בעוד שנה עם אותן בדיקות ....ואז במכבי אמרו

שזה אחת לשנתיים אבל אם אבקש מהמשרד שלו והוא שוב יכתוב מכתב וזה יעלה לועדת חריגים כפי שהמזכירה אמרה אתמול אז יש סיכוי שיאשרו אבל כאמור השאלה האם יש צורך ?(למרות שלא הייתי מתנגדת לראות את זיו פניו של המנתח .חבל שרק פעם בשנה

תודה קובי ואופירה

tzfat

New member
בכל קופה יש בעיות במשהו

אני במכבי צפת
ולרוב אני יכולה להילחם
אבל לא מאשרים לבצע שוב B12
כי פעם אחרונה שביצעתי (לפני יותר משנה+) היה תקין.
בתור מעוקפת אני חייבת ליטול ויטמינים למיניהם
ולעקוב אחרי תוצאות שלהם.
בעית אי-ספיגה של תזונה (לא קלוריות)
מצריך שאבצע צפיפות עצם. עשיתי לפני כשנתיים.
כעת אני בגיל 51, אבל שביקשתי מהרופאה יצא המסמך מהמחשב
שרק מגיל 60 ומעלה אפילו שהרופאה ציינה שאני אחרי מעקף.
נאמר לי לי להביא התוצאות הבדיקות של לפני שנתיים (הראה שיש לי כבר אוסטיאופניה) ואז אולי יאשר.
במקביל/להבדיל שהייתי אצל אחות לעשות אינהלציה,
היא מעבירה את הכרטיס שלי וזה מראה שגילי 51--
האם אני רוצה לעשות ממוגרפיה.
למחשב של הרופאה, של האחות ושל המזכירות - אין שום תיקשורת
אחרת היו רואים ושמים לב שעברתי פלסטיקה של הרמת/הקטנת שדיים
ושהממוגרם האחרונה שלי היה ב11/2011 אבל ביצעת US שדיים ביוני 2013 וב12/2013.
בהצלחה לקבל כל בדיקה שאת מרגישה צורך רפואי!
מקימי מצפת

stefan10

New member
מה שכואב

זה שחזרתי ל 187 קג והמשקל יתר פגע בברכיים עד שחיקת הסחוס ונזק בלתי הפיל בברך ימין ותורשה של לחץ דם וכלי דם , זה מדאיג אותי אבל מצד שני ההתמכרות למתוק משתקת אותי ואני לא מצליח לשבור את מעגל הקסמים

אופירA

New member
מנהל
מבחינת ניתוח -

יכול להיות שתיאלץ לעשות מעקף תריסריון.
יש כמה סוגים של מעקף תריסריון.
כדאי אולי לעשות פגישת ייעוץ עם ד"ר קידר לגבי הסוגים השונים של התריסריון.

אבל בלי קשר, כדאי גם לראות מה בדיוק הבעיה ההתנהגותית שלך עם האכילה, כדי לראות אולי אתה יכול לעשות שינויים קלים מאוד, אבל משמעותיים מאוד, ופשוט חסרה לך מודעות.
אתה אדם צעיר? היית פעם בהשגחה דיאטנית או קבוצת דיאטה?
אפשר לשאול גובה, משקל לפני הניתוח (לפני 7 שנים), ומתי ובכמה זמן התרחשה העלייה ל-187 ק"ג?

מה בגדול היתה הסיבה להשמנה לפני הניתוח.
כיצד השתנתה התזונה שלך מלפני הניתוח לאחר הניתוח.
איך מתבטאת ההתמכרות למתוק, מה אתה אוכל היום באורח קבוע, ובאילו כמויות.
מה אורח החיים שלך בגדול (מה אתה עושה ביום יום)?

אם אתה רוצה לנתח את מצבך בפרוטרוט, כדי לדעת איך להתקדם ולאן, בשיחת ייעוץ טלפוני (חינם) - אתה מוזמן להתקשר אלי בנושא זה, טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.
אני בעלת ניסיון רב, ואין לי תעודת מקצוע. יודעת לעזור להגדיר את הבעיה ברובד התזונה וההתנהגות, ולהציע כיוונים לפתרונות.

קוביd1

New member
שלום דניאל

אין שום דבר בניתוח מעקף שלא יגרום לך לעלייה במשקל באם תטחן מתוקים ,אין חוכמות ,אפשר לרמות כל סוג של ניתוח ,תרד מהמתוקים ב80% מפעם לפעם אפשר משהו בשביל הנפש. השרוול מגביל אותך תשתף איתו פעולה ,אל תידחס עד למצב שיתקע לך בושט
באם תנהג בהתאם תרד מחדש במשקל .

קובי

למעלה