שרוולים

effimail

New member
כדורי אומפרדקס 40 מ"ג מה מטרתם?

היי, אני כבר 5 ימים אחרי ניתוח שרוול. כמובן בשלב שחיה על נוזלים בלבד. בשחרור נתנו לי תרופות בנוזל נגד כאבים וחוץ מזה נתנו לי קופסה של כדורי אומפרדקס 40 מ"ג, לא הבנתי האם את הכדורים הללו חייבים לקחת באופן קבוע או שהם למצב של צרבת או משהו אחר. הכדורים הללו גדולים וממש לא בא לי לקחת אותם. אשמח אם משהו יוכל לאמר לי מה מטרת הכדורים הללו והאם חייבים לקחת אותם בכל יום? תודה על תשובתכם

בודקת 444

New member
שבוע וחצי אחרי ניתוח שרוול

בוקר טוב ושלום לכולם

אני בת 18 שבוע וחצי אחרי ניתוח שרוול .
בשבוע הראשון הייתי רק על נוזלים .
שלשום התחלתי מרק אפונה טחון, אולי כוס מרק במהלך כל היום והשאר נוזלים.

אבל ... אני לא רואה ירידה דרסטית במשקל שלי .
מיום הניתוח ירדתי בקושי 3.5 קילו .
האם זה נורמלי ?

מה הצפי של הירידה בשבועות הראשונים ??

תודה ושבוע טוב

עברתי ניתוח ביום שני

שלום אשמח לתגובה מהירה למי שיוכל
עברתי ניתוח שרוול ביום שני השבוע, מרגישה חולשה סחרחורות כאב בטן פנימי
האם זה הגיוני האם צריך לחשוש ממשהו?
אשמח לתשובה גם במייל
[email protected]

מילקי110

New member
בחילות , אחרי שנה וחצי

שרוול .

שנה וחצי אחרי . ביום רביעי בערב הייתה לי בחילה באמצע הלילה וקמתי בגלל זה וממש הרגשתי שאני הולכת

להקיא ( סליחה על התיאור) . אחרי זה בבוקר שוב פעם בחילה חזקה כמו בערב הקודם ..

לא היה לי תיאבון כל יום חמישי ורק המחשבה על אוכל עשתה לי בחילה ...

ביום שישי יחסית היה בסדר כי נמנעתי מכל מיני דברים שנראו לי מגעילים ( רוב הדברים ובעיקר מוצרי חלב משום מה אבל לא רק , אפילו צפייה בערוץ האוכל עשתה לי רע )

היום איכשהו עבר בסדר היו לי בחילות ... אבל אז בסדר יחסית ועכשיו בערב אכלתי שוב גבינה ( לא רזה לצערי התפרעתי בחג ) ושוב בחילה והקאה .. ( סליחה )

אני יודעת שזה יכול להיות קשור לכיס המרה אבל האם אחרי שנה וחצי ???? מלחיץ

אני חייבת ללכת לרופא ..

( ירדתי סה"כ למי שתוהה 45 קילו , תוך חמישה חודשים ירדתי 30 , אחרי חצי שנה (קצת פחות מחצי)40 קילו וסה"כ אחרי שנה 45 וזה נשמר עד עכשיו פלוס מינוס

עליתי איזה קילו שניים נראה לי אבל בגדול , טפו טפו חמסה .. עד עכשיו עם הבחילות האלה .. ופעם אחת כאשר היה לי תשעה חודשים לניתוח בשעת ערב היו לי כאבים

גם כאשר אכלתי וגם כאשר שתיתי זה קרה ביום שישי בערב והלכתי למרפאת חירום של מכבי ונאמר לי שיש לי עודף חומציות בקיבה נתנו לי משהו לוריד וחשתי יותר טוב

מאז לא היו לי בעיות.. עד עכשיו ... )

נ.ב - קבעתי למחר תור לרופאה , מעניין האם רופא משפחה נניח ועושים צילום ויש אבנים בכיס המרה , האם רופא משפחה יוכל להבחין בכך ?

לא כתוב בעלון מה מטרתם?

או בגוגל? לא הסבירו לך בביה"ח? מוזר. ההוראות לגבי המינון צריכות להינתן ע"י רופא, ולא ע"י אנשים בפורום, שלכל אחד מהם המליצו משהו אחר.
אני אישית לקחתי אותם במשך תקופה בגלל ריפלוקס וצרבת, אבל אני לא מנותחת.

אופירA

New member
מנהל
אין צפי. כל גוף בנוי אחרת ומגיב אחרת

אל תתעסקי בזה. תתעסקי בהחלמה שלך, ובציות לכללי התזונה הנכונים.
את עושה מה שאת צריכה, והגוף שלך יעשה את שלו בזמן שלו ובקצב שלו. לעולם אל תשווי לאנשים אחרים. אין דמיון כלל בין התהליכים המטבוליים וההתנהגות של הגוף שלך לתהליכים ולהתנהגות של גופים אחרים.

יש השפעה של המשקל שלפני הניתוח, של המצב ההורמונלי והרגשי, של הרגלי חילוף החומרים וקצב תגובת הגוף לשינוי תזונתי, לגנטיקה, לצורת השינוי של הגוף, להיסטוריה של ההשמנה והדיאטות שלך, לסוג התזונה שהיתה לך לפני הניתוח ועוד ועוד.
יש אנשים שמרזים 7-10 קילו בחודש בקצב הדרגתי של 3.5 קילו בשבוע וחצי, ויש אנשים שמרזים בשבוע הראשון 8 קילו, בשבוע השני 1 ובשבועיים הבאים לא יורדים גרם וחושבים שהירידה נעצרה ונתקעה...
אבל זה לא נכון. לכל אחד יש הדרך שלו לרדת 7-10 ק"ג בחודש הראשון לאחר השרוול.
בגילך, מה שהכי קובע זה התזונה שהיתה לך לפני הניתוח, והמשקל ההתחלתי וההיסטוריה של ההשמנה שלך.

תחכי עוד 3 שבועות ותרשמי בטבלה מסודרת כמה ירדת בכל חודש בדיוק, בשקילה באותם תנאים בדיוק (אותה שעה ביום, אותו המשקל, אותו סוג בגדים).

אופירA

New member
מנהל
אם ההרגשה מאוד רעה ויש חום

הייתי מבקשת להיבדק לשלול זיהום/דלף.

אם ההרגשה נסבלת לא הייתי דואגת.
אבל כדאי לך לשאול גם בפורום המשורוולים, כי הם נכנסים לפה פחות מאשר לשם.
(קישור למשורוולים בצד שמאל תחת הכותרת "עוד בנושא הפורום").

קוביd1

New member
מילקי 110

אבנים בכיס המרה אחת התוצאות הלא טובות של ירידה במשקל ,שתעשי צילום או אולטרסאונד הרנטולוג ישר יבחין באבנים בכיס המרה במידה ויש

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
רופא משפחה שולח לצילום שרואים אבנים בכיס המרה

ואכן, אחרי שנה וחצי וירידה גדולה במשקל זה בהחלט סביר. אבל לא בכל מקרה של אבנים בכיס המרה עושים ניתוח להוצאתן.

אם יש עודף חומציות בקיבה, יתכן שצריכה קבועה של אומפרדקס או לוסק יכולים לעזור. או אפילו צריכה זמנית, נניח לחודש בלבד. תשאלי את רופא המשפחה מה דעתו, לאור מה שנאמר לך במרפאת החירום. מאוד מקובל להשתמש בתרופות אלו כדי להקל על בעיות כאלה.

מילקי110

New member
תודה רבה לשניכם , רופאת המשפחה נתנה לי הפניה

וביום חמישי קבעתי תור לאול' בטן .. גם אם זה לא כיס המרה בישביל השקט הנפשי שלי.

היום חשתי קצת יותר טוב כי הקפדתי לא לאכול דברים שומניים ... זה ממש עושה רע ובמיוחד מאכלי חלב שמתי לב שהם גורמים לבחילות ..

נראה ביום חמישי ..

קוביd1

New member
רונית

חולשה סחרחורת יכולות להיגרם כתוצאה מחומרי ההרדמה
לחשוש תמיד טוב ולהיות עם היד על הדופק במידה והמצב לא משתפר מיום ליום להתקשר למנתח ולספר לו .גם בשביל השקט הנפשי שלך .

קובי

גברת ע

New member
רונית

בסה"כ עברת ניתוח אז זה נורמלי שיש כאבים, הגוף עבר טראומה וחומרי ההרדמה ובלי תזונה אז גם ההרגשה הרעה הגיונית.
אני זוכרת שאני בשבוע הראשון הרגשתי רע ומתוסכלת ועייפה וחלשה ולאט לאט זה עבר והמצב השתפר.
עם זאת, חשוב שתהיה עם יד על הדופק, אם את מרגישה לא טוב ועם כאבים חזקים וחום כדי לפנות למנתח או אפילו למיון, עדיף לפעמים שיחשבו שאת סתם פראנואידית ו'תבזבזי' את הזמן שלך בהמתנה במיון או אצל הרופא מאשר שחס וחלילה יהיה משהו ולא יעלו על זה.

תרגישי טוב ומקווה לשמוע עדכון ממך.

שמחה37

New member
הצפי הוא....

שתפסיקי לצפות

הירידה היא אינדיווידואלית, הירידה מתרחשת במדרגות ובד"כ נמשכת לאורך שנה שנה וחצי

אח"כ בד"כ הגוף יש איזון ואז יש עליה קטננה שבה ה"גוף מוצא את עצמו במקום שטוב לו".

תשחררי את הממשקל תהני מהתהליך תקפידי על תזונה בריאה (כשתתחילי ממש לאכול) תתעשי ספורט תשתי מים תחייכי ותהני

הכל בסיידר.

בהצלחה

שמחה

גברת ע

New member
מתי פעם אחרונה ירדת 3.5 ק"ג תוך

10 ימים????

אז נכון זה לא אותו דבר וזאת לא דיאטה רגילה, אבל גם לרדת מהר מידי זה לא טוב ובריא לגוף.
כמו שכתבו לך טובות וחכמות ממני, תני לגוף שלך לעשות את העבודה, תעזרי לו על ידי זה שתשמרי על הכללים ותזונה נכונה ברגע שתוכלי לאכול.

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
הרי אמרו לך בביה"ח שצריך לקחת אותם כל יום

בתקופה הראשונה לאחר ניתוח שרוול נוהגים להורות למנותח ליטול אומפרדקס נגד צרבות.

מנותחי שרוול מוזמנים להגיד לך כמה זמן נהוג לקחת אותם לאחר הניתוח. נדמה לי חודש, או שאני טועה.
אשמח אם מנותחי שרוול יספרו לי אם יש מרפאות שלא חייבו לקחת אומפרדקס בכל מקרה, אלא רק לפי הצורך.

אם המדיניות הזו מקובלת על כל המרפאות - אין סיבה שתתנגדי לה. אם יש מרפאות שחושבות ככה ומרפאות שחושבות ההיפך - כדאי להתייעץ עם בעלי המקצוע ולקבל החלטה משלך בהתאם לדעות המקצועיות השונות.

אומפרדקס נוטלים כדי להפחית את חומציות

הקיבה לאחר ניתוחי שרוול/מעקף. אין כל בעיה לבלוע כדורים מאורכים. אם בכ"Z גדול לך מדי, ניתן לפרקו ולהמיס עם מעט מים רק קח בחשבון שזה מר מאוד ולא טעים. בחודשים הראשונים לאחר ניתוח קיבה, לא כדאי לזלזל בהמלצות המנתח וחשוב ליטול את התרופה.

למעלה