ביום שני מה לובשים

Rosie52

New member
טפו טפו טפו


נשארתי חסרת מילים מהפוזות שפירגנת לנו.
כל מה שבא לי זה לשים את האוזן על הבטנונה שלך
ושכל העולם יקפוץ לי.

אה וחוץ מזה את נראית נהדרת


רוזי
 

Happy Goth

New member


מה אוכלים היום ללאנץ'?
אני הבאתי אורז עם בצל מטוגן, קציצות עוף ברוטב קארי אדום
עם גזר וקישוא, סלט ירקות וירקות מאודים
 

Rosie52

New member
אצלם לך בצהריים את הסלט הענק שלי

קצת עלים ירוקים
מלפפונים
עגבניות
גמבה אדומה
נבטים
ביצה קשה
קינואה
עדשים
תערובת אגוזים, שקדים וגרעינים קצוצה
קוביות גבינת פטה (5% שומן)
רוטב ויניגרט (שמן זית, מעט דבש, חרדל דיז'ון, חומץ בלסמי, מלח ים, פלפל שחור גרוס וסומק).

איך את מכינה את רוטב הקארי האדום? מתכון מלא (כשיש לך זמן) יתקבל בברכה.

רוזי
 

Happy Goth

New member
הסלט נשמע מעולה!

אני די מאלתרת, אבל הבסיס זה משחת קארי אדומה ורסק עגבניות.
לחצי קילו חזה עוף טחון אני מוסיפה בצל קצוץ דק וכפית מלח, יוצרת כדורים קטנים ומרתיחה במים. שוטפת במים קרים ושמה בצד.
בסיר שמתי כף משחה קארי
, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות ועגבנייה או שתיים חתוכות לקוביות
, 3 שיני שום, מים, גזרים וקישואים פרוסים
. (לדעתי כל ירק אחר גם ילך, מה שיש, גמבות, כרובית, בטטה) כף שמן זית, מלח וקצת צ'ילי גרוס. הוספתי את הקציצות ובישלתי בערך 45 דק'
עד שהרוטב סמיך והקציצות קיבלו צבע
אפשר לפזר פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה מעל.
הולך מצוין עם
פתיתים או פסטה.
אגב, לראשונה בחיי הקפאתי חלק מהתבשיל!!!
 

Rosie52

New member
Rosie's lunch

ותודה על המתכון - נשמע יאממי.
המון זמן שלא טעמתי כלום ברוטב קארי.
באופן אישי אוותר על הפסטה והפתיתים ואנסה לשלב עם פחממה בריאה יותר.

דרך אגב יש לי מתכון קישואים עם קינואה שאפילו הילדים אצלי לוקלוקו את האצבעות.
משרים שתי כוסות קינואה בשלוש כוסות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח בישול, מכסים ושולחים למנוחה של שעתיים.
אחרי שעתיים מנוחה מרתיחים את הקינואה בסיר (בתוספת של חצי כוס מים בערך) וכשרותח מכבים את הגז ומשאירים את הסיר (מכוסה) על הכיריים.

אחרי רבע שעה (או יותר) פותחים את הסיר ובעזרת מזלג "מפרידים" את הקינואה (כמו עם קוסקוס, פתיתים או אורז).

שוטפים היטב שלושה/ארבעה קישואים בינוניים וקוצצים לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
במחבת כבדה עם תחתית עבה וגדולה מחממים 3 כפות שמן זית.
כשהשמן חם אבל לא רותח מוסיפים 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות וגם 20 אגוזי מלך שבורים לרבעים ומקפיצים יחד עם שמן הזית והשום לדקה או שתיים.
מוסיפים את הקישואים, כפית וחצי (שטוחות) של מלח גס לבישול, חצי כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס ומקפיצים יחד שלוש דקות (ולא שניה אחת יותר אחרת הקישואים נהיים סמרטוטיים).
מכבים את הגז ומוסיפים את הקינואה (אמורה להיות מעט רטובה) למחבת החמה ומערבבים יחד עם הקישואים, האגוזים והשום בעדינות.

שאריות (אם נשאר משו) נשמרות מעולה בטאפרוור אפילו לכמה ימים במקרר. חימום קצרצר במיקרו (בתוספת כף מים לכל מנה) ויש תוספת נפלאה לצהריים במשרד.

אה וחוץ מזה צרפתי לך את הסלט שלי מהיום.

רוזי


 

shmickey

New member
יפה מאוד!

את מנסה לרמוז שאם אשאל אותך שאלה ואשקשק אותך חזק, אקבל תשובה?
&nbsp
תגידי, את נועלת את הנעליים האלה נטורל? או עם גרבונים? את לא מזיעה בהן?
 

shmickey

New member
חחחחחחח, גדול!

את צריכה תמונה משותפת עם הכדור!
מאיפה קנית את הגרביים? אני חייבת כאלה בדיוק.
 

Rosie52

New member
New Monday Blues


רציתי רק את החצאית והגופייה אבל לא יכולה, איזה קור פה, זה פשוט לא אנושי אז הוספתי קרדיגן.
כל שנה בקיץ אני לא מבינה מחדש איך אנשים מסוגלים לעבוד בטמפרטורות האלו עם חולצות קצרות.
רק בשביל שתדעו, אצלי בחדר המזגן מכובה, זה הכל מגיע מהמסדרון ומהחדרים ליידי. אני עם סווצ'ר פליז עבה ורועדות לי השחלות


רוזי


 

Happy Goth

New member
אני מאוהבת בכחולים שעשית פה


יוווו איך אני מתגעגעת לשילוב של חצאית גזרה גבוהה במותן וצמודה בשילוב עם חגורה וחולצה בפנים

אין אפשרות לפתוח חלון אצלך?
אני תמיד עם חלון קצת פתוח, אומנם נכנס רעש
ופיח
ולחות
אבל מהר מאד זה הופך לרעש לבן שאני דווקא מחבבת וזה עוזר לשמור על סירקולציה במשרד
וגם שומר על טמפרטורה שפויה.
 

Rosie52

New member
מדי פעם אני פותחת חלון אבל

המשרד שלי במגדל ובקומה גבוהה מעל כמה וכמה מסעדות ולמרות הגובה ריח הבישולים/טיגון גומר אותי.
הריח הזה שנוצר משילוב הריחות ממטבחים של כמה מסעדות יחד הוא נוראי אחרת הייתי פותחת את שלושת החלונות המשרד לרווחה ומשאירה ככה כל הקיץ.

רוזי
 

Happy Goth

New member


אויש זה ריח נוראי של טיגון ובישולים שנדבקים ללחות באוויר...בעעעע
 

shmickey

New member
שילוב הפריטים מאוד יפה

אוהבת את הצבעים ואת התיקון המתוק הזה.
קצת קשה לי עם העומס של הקולאז', מסיח את דעתי מהפריטים עצמם. הייתי מוותרת על כמה מהדקורציות
 

Rosie52

New member
רק תגידי לי מה היית מעיפה משם

ובטיל בליסטי עם ראש נפץ גרעיני זה יעוף


רוזי
 

shmickey

New member
נראה לי...

שהייתי מוותרת על הפרחים והפרפר ומשאירה את כוסות השמפניה.
רוב הסיכויים שגם הייתי ממלאת אותן
 
למעלה