Rosie's lunch
ותודה על המתכון - נשמע יאממי.
המון זמן שלא טעמתי כלום ברוטב קארי.
באופן אישי אוותר על הפסטה והפתיתים ואנסה לשלב עם פחממה בריאה יותר.
דרך אגב יש לי מתכון קישואים עם קינואה שאפילו הילדים אצלי לוקלוקו את האצבעות.
משרים שתי כוסות קינואה בשלוש כוסות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח בישול, מכסים ושולחים למנוחה של שעתיים.
אחרי שעתיים מנוחה מרתיחים את הקינואה בסיר (בתוספת של חצי כוס מים בערך) וכשרותח מכבים את הגז ומשאירים את הסיר (מכוסה) על הכיריים.
אחרי רבע שעה (או יותר) פותחים את הסיר ובעזרת מזלג "מפרידים" את הקינואה (כמו עם קוסקוס, פתיתים או אורז).
שוטפים היטב שלושה/ארבעה קישואים בינוניים וקוצצים לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
במחבת כבדה עם תחתית עבה וגדולה מחממים 3 כפות שמן זית.
כשהשמן חם אבל לא רותח מוסיפים 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות וגם 20 אגוזי מלך שבורים לרבעים ומקפיצים יחד עם שמן הזית והשום לדקה או שתיים.
מוסיפים את הקישואים, כפית וחצי (שטוחות) של מלח גס לבישול, חצי כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס ומקפיצים יחד שלוש דקות (ולא שניה אחת יותר אחרת הקישואים נהיים סמרטוטיים).
מכבים את הגז ומוסיפים את הקינואה (אמורה להיות מעט רטובה) למחבת החמה ומערבבים יחד עם הקישואים, האגוזים והשום בעדינות.
שאריות (אם נשאר משו) נשמרות מעולה בטאפרוור אפילו לכמה ימים במקרר. חימום קצרצר במיקרו (בתוספת כף מים לכל מנה) ויש תוספת נפלאה לצהריים במשרד.
אה וחוץ מזה צרפתי לך את הסלט שלי מהיום.
רוזי