הפרק שהיה אתמול...

פיגאודה

New member
הפרק שהיה אתמול...

שוב לא יצא לי לראות את הפרק, מישהו ראה

מחכה לסיכומים שלכם...אני כבר במתח לדעת מה קרה

אז הנה סיכום

כמו שכבר התרשמנו מהפרומו (שוב, הארוך מדי), קשה לדעת אם אדי נהרג או נעדר. רוב הפרק התמקד בבית של אדי ובדנה וגיא היושבים שבעה. מעצם זה שזה מוגדר כשבעה - אפשר היה להבין שאדי נהרג באופן רשמי וודאי, אבל כשהופיעו חוקרי משטרה בסדרה, הם השתמשו במילה "נעדר" (גם את זה הקפידו להראות לנו בפרומואים). וייצמן וגם גלי ומרקוביץ' מבקרים את דנה בשבעה, ותו"כ מתברר שיש חשד שהמכון שאדי מימן לדנה את הקמתו, ממומן מכספים לא חוקיים. המשטרה מתחילה לחקור, אבל דנה לא יודעת על זה כלום. מתברר שגם גיא לא יודע כלום על העסקים של אביו, אנחנו כבר יודעים מלפני שני פרקים לפחות שהוא ממש סולד מאביו מאז שהתברר לו שהוא נחשד בהלבנת כספים, אבל מבחינת המשטרה זה נתון - גיא מעורב בעסקים הבלתי-חוקיים של אביו. זה מגיע לשיא כששוטרים ממש מגכיחים את עצמם, כשהם באים לבית בעיצומה של השבעה, עומדים על כך שעליהם לבצע כאן ועכשיו חיפוש בכספת "של הנעדר", לא מאמינים שאפילו דנה וגיא לא יודעים את הקוד, וכל מה שהם מגלים שם אלה תמונות של גיא מגן הילדים. במקום לרדת מהעץ, הם לוקחים את התמונות לתחנה.

שימו לב איך תוך שני פרקים, התהפכה ההזדהות שלנו כצופים (תוך הכוונת התסריטאים) מהמשטרה לגיא. פתאום, עכשיו, המשטרה הם ה"רעים", וגיא הוא בסה"כ אדם צעיר שנדבק בו כל הרפש של אביו, אם הוא רוצה או לא רוצה.

המתח בין דנה לגיא הופך לבלתי נסבל, כשהוא גם לא ממהר להיות אתה בסלון בזמן השבעה. חוץ ממה שגיא אמר לה לפני מספר פרקים (על כך שהיא העלימה את הריח של אמו, שזה בעל משמעות בשבילו), אין לנו הרבה מה לדעת על הריחוק ביניהם, ולכן קשה להזדהות כאן עם גיא.

אבל חייב להיות גם אלמנט מצחיק - גיא ממהר לזרוק לפח את ארקדי, הטווס המפוחלץ, שרק אדי מבין את חשיבותו. הספור עם הטווס כל-כך מגוחך, שהוא מצליח ליצור הסכמה אפילו בין גיא לדנה, שמיד מבינה למה גיא זורק אותו, ומודה שהיא לא רצתה לעשות את זה בעצמה.

את יונתן לא ראינו בפרק הזה, גם לא את אנה, אבל המתח המיני בין גלי לוייצמן מתגבר, עד כדי כך שוייצמן מודה, במפורש ועוד יותר במשתמע, שבלי מרקוביץ', ובלי הבן יונתן - זה כבר מזמן היה מתממש.

מאיה בורחת מהבית כדי להשתקע אצל גיא - אבל מוצאת את עצמה מגיעה לבית שיושבים בו שבעה, ולא ממש מוצאת את עצמה שם.

אבל כששרון מגיעה לבקר את דנה, ויודעת שהיא תמצא שם "בדרך אגב" גם את בתה, מגיע השלב שהיה צריך להגיע בדרך כלשהי - דנה מגלה ששרון היא אמא של מאיה. רק בפרק הקודם וידאנו שדנה ושרון לא ידעו שיש קשר בינן לבין ההתרחשות בין מאיה לגיא - יואל הסתיר משרון שהוא חוקר את בעלה של דנה. אולי אפשר היה להבין שדנה ושרון לא היו בקשר כל השנים, ושדנה לא הכירה את מאיה, בתה של שרון, אבל היה ברור שהגילוי הזה יגיע איכשהו.
והנה, שרון נכנסת לשבעה, מוצאת שם רק את דנה עם מאיה וגיא ולא אף אורח אחר (אגב - במידה מסוימת זה מתאים לפינת חוסר-ההיגיון, שלא יהיה שם אף אורח ומבחינה תסריטאית הקרקע תוכשר לכך שמלוא תשומת הלב תינתן רק למפגש בין דנה לשרון)
מאיה אומרת לה "אמא, מה את עושה פה?", ודנה שואלת בפליאה "אמא?", והנה - מתברר ששרון היא-היא אמה של מאיה. כאן, בדיוק, הגיע הזמן לצאת לפרסומות, וגם אם זו לא בחירה תסריטאית, אפשר היה לצפות מהתסריטאים שייתנו יותר זמן מסך למפגש הזה בין דנה לשרון ולגילוי על צירוף המקרים הישראלי הזה. חסרה לנו גם הפליאה של מאיה על זה שאמא שלה ודנה מכירות. אומנם, אחרי כן שרון אומרת לה שהן היו חברות טובות, כמו שמאיה חברה של רומי, אבל לא ממש רואים שאת מאיה הגילוי הזה ממש הפליא או הסעיר.

לרגע חשבתי שאם שרון תשכנע את מאיה לחזור הביתה מיד, זה יהיה דומה מדי לסצינת הפתרון המאוד "דבשי" של איתי ויפתח, אבל לא, מאיה בינתיים נשארת אצל גיא, ולפחות עם הפשרת היחסים עם אמה. אולי באמת הגיוני יותר להשאיר את החזרה הביתה לפרק הבא.

ובסוף, אחרי שכבר נשאבנו לאווירת האבל והשתכנענו שאדי באמת נהרג, דנה מקבלת באישון לילה (כשהיא ממש לא ישנה) אס.אם.אס, וקוראת בפליאה - "אדי"? אז - האם אדי באמת חי? הפעם אפילו הפרומואים בעלי האופי הספוילדי מדי, לא גילו לנו! יחסית לפרקים שבעו, זוהי התעלות.

אם אדי באמת חי - האם גאי יאלץ בפרק הבא לומר "סליחה ארקדי"?

ושכחנו

מאיה סוף-סוף עשתה סקס עם גיא! הרי זו הייתה המטרה הראשונית, כאשר רומי לחצה עליה ליצור קשר עם גיא ולהתחזות לסטודנטית. והנה, בפרק הזה, זה מתגשם דווקא כאחת ההתרחשויות המשניות של הפרק.

עוד דבר שחשוב לציין בסיכום - יואל ממש לא מסתדר עם אחזקת הבית, והוא לא יודע אפילו איך לעשות אוכל לבנותיו כפי שהן אוהבות. המגרש הביתי של שרון, שרק מציב אותה בימים כתיקונם כאנדרדוג, פתאום מציב את יואל במצבים מגוחכים, כאשר בדרך-כלל הוא המצליח במשפחה. בנותיו יודעות לזהות את נקודת התורפה הזאת וממש לא חסות עליו.

זה גם חסר היגיון

אז הוא התחיל לבשל וכנראה לא מצטיין בזה - הבנות שלו חייבות להיות כל כך מגעילות אליו ולרדת עליו ככה כאילו הוא ילד כאפות מהכיתה שלהן? גם אם הוא לא היה בתקופה קשה רגשית. מישהו כאן העיז לדבר ככה לאבא שלו פעם ובגלל דבר שכזה?

כמה תוספות ותיקונים

לגבי העובדה שדנה לא הכירה את מאיה - זה היה ידוע וברור מהפרק הראשון שדנה ושרון לא היו בקשר כל השנים. שרון חששה ללכת לפגישת המחזור ולפגוש פתאום את כולם שיגלו שהיא עקרת בית בזמן ש"כולם בטח מצליחים". בפגישה עצמה היא הציגה את יואל בפני האנשים כולל בפני דנה וגלי - היא ויואל נשואים מליון שנה ואף אחד מהם לא הכיר אותו, מה שאומר שהנתק היה עוד לפני החתונה. היות שכך, ברור שלדנה לא הייתה שום דרך להכיר את מאיה.

בגדול - אני חשבתי שאולי פספסתי חלק מהפרק, כי התחילו מהשלב בו דנה מודיעה לגיא - לא סיפרו מי הודיע לה, מה בדיוק היה שם, את הפרטים השלימו אחר כך בחדשות. לי היה ברור עוד מהפרק הקודם שאדי לא מת ושהוא ביים את המוות שלו כדי לצאת מהברוך ונראה שגם יואל חושב ככה (שמתם
מה הוא אומר בארוחת הערב?).

פיגאודה

New member
מה נעשה בלי ארכדי

זה באמת לא יהיה קל,
גם אני עדיין לא הבנתי מדוע גיא ודנה לא מסתדרים, הם הרי מכירים יחסית הרבה זמן...ודנה היא סך הכול בסדר, היא לא איזה אמא חורגת נוראית או משהו כזה.
חוץ מזה היא לא יושבת כל היום בבית ומבלה בזמן שבעלה עובד קשה או משהו כזה, אלא היא אשה עובדת עצמאית (עם קצת עזרה כלכלית) אבל לפחות היא מנסה...
אז מה הקטע , למה הם לא מסתדרים

והסיפור של גיא ומאיה,נראה כאילו רוצים לעשות את זה כמו הסיפור של רומיאו וגולייט...2 משפחות שלא מסתדרות זו עם זו, אבל עדיין הם ממשים את אהבתם

יפה!
והכי הכי תמוה, איך דנה ושרון לא הבינו שיש קשר בינהם מעבר להיותם חברות מהתיכון, איך דנה לא הבינה שמאיה היא הבת של שרון

בעיני זה לא כזה תמוה

דנה ומאיה נפגשו רק פעם אחת, מאיה לא אמרה את שם המשפחה שלה ולא הייתה לדנה שום סיבה לחשוד שזו הבת שלה. באופן כללי גם לא הייתה ביניהן יותר מדי אינטרקציה במפגש הזה.

אני יכולה לספר לך שהייתה לי מורה בתיכון שלמדה עם אמא שלי באותה כיתה כשהן היו תלמידות תיכון + יצא להן להיפגש פה ושם באותה תקופה, והיא גילתה שזו אמא שלי רק כשפגשה אותנו ביחד וגם אז לא הבינה בהתחלה מה הקטע והייתה בשוק לגלות את זה.

לגבי גיא ודנה - הוא אמר לה משהו על זה שברגע שהיא נכנסה הבייתה היא עשתה שינויים והכניסה ריח משלה שהעלים את הריח של אמא שלו. עושה רושם שזה לא אישי נגדה וזה לא שהיא עשתה משהו לא בסדר.

ועוד קטע שנכנס לפינת חוסר ההיגיון, קטע שכבר הזכרתי בעבר: מהחקירה של גיא עולה שאדי זה אכן קיצור של אדוארד - דמות בכיכובו של גיל פרנק שלדבריו גדל עם ג'וקים ביפו וזה השם שלו? זה לא שם אירופאי?

shir19948

New member
אדוארד זה אכן לא שם מפה

למרות שאני מכירה המון אנשם שקוראים להם אדוארד בארץ ויכול מאוד להיות שאחד ההורים שלו הוא תושב חוץ שאתאהב וכך ניתן השם לא פעם זה קרה בעבר שנשים שטסו לארצות הברית או אירופה וחזרו מעוברות ואז נותנים שם שיהיה קל לכולם לבטא

shir19948

New member
אם זה טוב ואם זה רע אין כבר דרך חזרה

טוב פיו נרגעתי היה פרק טוב...

הם קצת הסתבכו פה ושם ואבל היה פרק מעניין לא כזה שרציתי לצרוח על הטלוויזיה ולהגיד נו באמת אתם פוגעים בי.

כולם חיים באבל בפרק הזה יואל באבל על העבודה דנה באבל על אדי וגיא באבל על עצמו.

מאיה בורחת מהבית כדי למצוא מקלט אצל גיא מגיעה לבית עצוב וכואב מוסרת את תנחומייה למשפחה ומחכה לגיא שלא ממש רוצה אותה שם אחרי שהוא חוזר מכביכול מעצר.

דרך אגב אני גיליתי למה שמרו את ארקדי ויגלו את זה מאוחר יותר אבל אני אספר לכם בכול זאת, בתוך ארקדי נמצאים כול המסמכים אחרי שפיחלצו אותו השתילו בתוכו את כול הדברים המסמכים וכאלו דברים בגלל זה גם שלחו לדנה דווקא תמונה שלו אבל זה בטח יתגלה בהמשך יש לי תחושה טובה לגבי הסיפור הזה.

הסיפור בין מאיה לגיא שהוא פתאום סולח לה זה מדהים אתם לא חושבים רגע אחד כן אחרי זה לא פתאום הם במיטה כמו זוג נשוי טרי שעדיין נהנה להתעורר אחד על יד השני ועדיין מוקסם מזה ואז הוא מזמין אותה לבוא איתו לירושלים בזמן שהוא באבל כמה טוב ונחמד.

המערכת יחסים שמתפתחת בין וייצמן וגלי במכון כאילו היא לא יודעת שזה אסור וכיאלו היא לא יודעת שזה יפגע בעידו ויונתן זה פשוט מוזר היא רוצה לעזוב הכול ולחיות איתו? ווייצמן לפחות מסדר אותה ואומר לה שזה בלתי אפשרי כי אם זה היה עם כול אחד אחר הוא היה עצוב אבל זה היה עובר לו ואיתו הוא לא יסלח לאף אחד מהם בחיים אם הוא יגלה ואם זה יקרה.

סוף סוף דנה גילתה ששרון זו אמא של מאיה אבל ברוב תמימותה היא לא באה להחזיר את מאיה הביתה היא באה לנחם כמה מדהימה היא הרי באה לבדוק את השטח כדי להכין את המצב להחזרה של מאיה.

כמו שכולנו יודעים אדי בטוח לא מת הוא רק העלים את עצמו מעל פני האדמה והוציא עצמו מהרדר לא של המשטרה אבל מהרדר הציבורי. המשטרה באה הוציאה תמונות מהגן של גיא מהכספת והלכה ברוב טיפשותה (חסר הגיון: המשטרה לא לוקחת דברים שאינם קשורים לחקירה או שאינם יכולים להכיל בעצמם פרטי חקירה מה שאומר שהם לא יכולים לקחת את התמונות אבל ניחה)

בסוף דנה מקבלת תמונה של ארקדי ובטוחה שזה אדי עד שהיא צורחת את זה.

נחכה ונראה מה קורה בפרק הבא...

דרך אגב גמר חתימה טובה וצום קל לכולם!!!

פינת חוסר ההיגיון

נתחיל בנושא הכי מרכזי: המוות של אדי: אז נגיד שהוא באמת טס עם עוד כמה אנשים במטוס קל לאן שטס, למרות שזה נשמע חסר היגיון למדי (הוא הרי היה אמור לטוס לקחת את הילדה מרומניה), נגיד שאנחנו מבינים שהוא לא טס בטיסה רגילה כי הוא חשש שיעכבו אותו - גם בטיסה פרטית שיוצאת מהארץ צריך לעבור ביקורת גבולות למיטב ידיעתי.

next - בחדשות הודיעו שמדובר באיש עסקים שהתנהלה נגדו חקירה. איך זה כבר דלף לתקשורת? נכון שמאיה דפקה את החקירה, אבל ברמה כזאת שכבר בתקשורת יודעים במה מדובר? גם צו החיפוש הגיע רק אחרי שהוא "נהרג", אם התנהלה חקירה גלויה למה לא הוציאו צו חיפוש קודם? למה לא חקרו אותו? וכאמור - אם זה היה גלוי שהתנהלה נגדו חקירה, איך נתנו לו לצאת מהארץ בטיסה? ועוד במטוס פרטי מה שמעורר הכי הרבה חשד.

מי שכן חקרו אותו זה גיא - אפילו משטרת ישראל המבריקה שלנו לרוב לא תיקח לחקירה מישהו שנייה אחרי שהוא איבד את אבא שלו. יש לי תחושה שאפילו למשפחת אלפרון הניחו בשבעה. אפרופו שבעה - זה לא נראה כאילו גיא ודנה יושבים שבעה. באופן כללי אני לא חושבת שמותר לשבת שבעה כשאין גופה, כשבמקרה הזה הוא הוגדר כנעדר ואפילו לא מצאו שרידי גופה (מעניין באמת איך הוא ביים את המוות שלו בצורה כזאת). זה עוד דבר שנכנס לחוסר היגיון - למיטב ידיעתי נמצאו שרידים של אנשי צוות קולומביה שהובאו לקבורה, אז במצב של התרסקות מטוס לא מחפשים גופות במטרה להביא לקבורה (ערך עליון ביהדות)?

חסרים עוד אנשים שיבואו לנחם את דנה וגיא. דנה סיפרה שאבא שלה נפטר אבל מה עם אמא שלה? חברים אחרים? חברים של גיא? דודים מצד אדי או מצד אמא של גיא? מישהו שלא היה איתם בתיכון?!

בקשר לגיא, באופן כללי הוא מתנהג בצורה לא ברורה. גם אם מתעוררים בך רגשות קשים אחרי שגילית באיזה עסקים אבא שלך היה מעורב, זה עדיין אבא שלך וצריך להיות טיפוס ממש מיוחד כדי לא להתאבל על זה שאיבדת אותו. יש אפילו רגעים שגיא נראה ממש שמח ומאושר, במיוחד עם מאיה.

אפרופו מאיה - זה עוד קטע הזוי, היא עזבה את הבית עם שני תיקים גדולים, היא עדיין קטינה - ההורים לא יכלו למנוע את זה ממנה או לאסור עליה לצאת מהבית? יש לה אבא שוטר (מושהה), לא יכלו לערב את המשטרה לחפש אותה? ואיך היא שמעה כל כך מהר על המוות של אדי, אפילו בחדשות באותם רגעים לא הזכירו את שמו אלא ציינו שהודעה נמסרה למשפחה.

מאיה וגיא מגיעים לסקס סוף סוף, גיא שואל את מאיה אם היא בטוחה - רק שהוא שואל אותה את זה במצב בו הם כבר עירומים ועוד שנייה שם... לרגע הרגשתי שאני צופה בפרק של בוורלי הילס או ימי חיינו.

shir19948

New member
שפציות במיטבה

אחלה חסר הגיון אהבתי כבר שחכתי כמה דברים חסרי הגיון אפשר למצוא במקם אחד

למעלה