סקר לקראת העונה הבאה

סקר לקראת העונה הבאה

עכשיו עם סיומה (המרגש...) של העונה השלישית
ועם האודישנים הרשמיים שנתפחו לעונה הבאה...

שתפו אותנו אם אתם רוצים להפנות משהו למפקי התכנית... למשל:

פרגון מסוים על משימה שאהבתם במיוחד ורוצים שתחזור

הארות או פרגונים שיתרמן לחווית הצפייה בעונה הבאה

או משהו שלא מצא חן בעיניכם...

בבקשה לא לעלות תגובות כמו "למה הדחתם את X", כי זה לא קשור!

קדימה, הבמה שלכם !

הייתי רוצה לראות את השיער של הבנות המבשלות

אסוף מאחור או עם כובע, זה יכול להיות מאד אסתטי והגייני

שלי 78

New member
מקווה שהפנקס שלכם פתוח

בלי סיפורים אישיים. אני לא עובדת סוציאלית והחיים הקשים של המתמודדים לא מעניינים אותי.

סדר וניקיון-שיער פזור? מעבר מהיר ממנה למנה?

נמאס מהעודף ייצוגיות על חשבון מקצוענות. מתמודדת שבגמר זקוקה לעזרה מ"המרפסת" לא יכולה לנהל מסעדה. מתמודד עדין שהסמכותיות ממנו והלאה יוכל להיות טבח ולא שף, כיוון ששף צריך להיות אדם שמסוגל לתבוע מעצמו ומסביבתו רמה מסוימת שמתמודדים עדינים החיים במשבצת "לא נעים לי" לא יגיעו אליה רגשית ומקצועית. מצידי, שלא יהיו ערבים ולא יהיו פולנים בתכנית, שיהיו תימנים ואתיופים ורוסים, שיהיו אנשים שלא מייצגים אותי, אבל יודעים לבשל: מבינים מהן דרישות המקצוע ומסוגלים לעמוד בהן.

מקצוענות (ב): צריך שהמתמודדים יחולקו לפי תחומי התמחות. לא יכול להיות שהמתמודדים ידרשו להצטיין בכל סוגי המטבח. אני לא רוצה ללכת למסעדה שהיא כל בו.

פתיתים בתור נושא מרכזי? עוד לא ראיתי מסעדה אחת שמגישים בה פתיתים כמנה ראשית או כמנה בכלל.

יצירתיות: שני מתמודדים שבוחרים להכין את אותה מנה באותו הפרק הם לא יצירתיים, הם מוכוונים, הם מקובעים והם לא מביאים משהו משלהם. אותו הדבר גם לגבי מנות מבית אמא. הם המתמודדים, לא אמותיהם וההצמדות לאמא משעממת. מכן שמנת גמר שהמועמד סיפר במהלך הצילומים שהיא מבית אמא, היתה צריכה להיפסל.

עילגות-פניה לאלוהים כ"נשמה, כפרה", לא יכולה להופיע בטלוויזיה. בטח לא בטלוויזיה, שבערוץ אחר, ממש בסמוך משדרים בשידורים חוזרים, סדרה כ"הסמויה". או שמחליטים שיש סטנדרטים שלא יורדים מהם או שהכל מותר. העונה הזו הוכיחה שלא רק שאין לכם שאיפה ליצור טלוויזיה איכותית, אלא שהכל מותר: צהוב, נמוך וממוסחר מידי.

השופטים: עבריין, אישה שלא כל כך מבשלת ושני שמנים. אפשר היה למצוא שופטים בריאים ושופטת שהיא גם שפית.

יהיה נחמד אם בעונה הבאה תהיה חלוקה משנית לאפייה ולאלכוהול.

יהיה מסקרן לראות סדנאות שהמועמדים עוברים: ממש ימים ארוכים שיצולמו, שנראה מה המועמדים קיבלו תוך כדי ההשתתפות.

אנשים דיברו על כשרות. הסבר קצר על שמעון הבורסקאי ורב מהצד השני, היו תורמים להעמקת התכנית.

הדבר היחיד שנהנתי ממנו היה הטור בוואלה, רחלי הבריקה.

אומנם אני לא משתמשת בביטויים כמו נשמה וכפרה

ואני גם לא מאמינה, אבל מה אכפת לך שיש אנשים שכן משתמשים בביטויים האלה ופונים לאלוהים? זה עושה אותם למטומטמים או חסרי רמה ואת התוכנית לצהובה ורדודה?
את מתנשאת.

Haad Yao

New member
הרבה דברים טעם אמרת

רק לא הבנתי מה הבעיה בשופטים. שמנים? זו לא תחרות ספורט, אין כאן מקום לשמנופוביה. גם לשמן מותר להופיע בטלוויזיה. אישה שלא מבשלת - עניין של דעה, לדעתי כל מומחה אוכל יכול להיות שופט. אפילו נחמד שיש לא - שפית, נקייה מהאגו.

שלי 78

New member
תשובה

ההשמנה של השופטים מייצגת את כל מה שלא בריא בעולם המזון ויש כל כך הרבה בריאות יחסית גם בעולם הלא צמחוני-טבעוני: ירקות, פירות (נתעלם לרגע מסוגיות הגידול בטבע והריסוסים-הורמונים), כך שאפשר היה למצוא שופט שהוא תזונאי או סתם חובב בריאות והוא גם שף. או פשוט תזונאי שיתרום לתכנית מהידע שלו. התכנית הזו זוכה לצפייה רבה, אז למה לא לנצל אותה כדי לתרום לציבור ידע שימושי?

וכן, יש לי בעיה גדולה עם זה שאם כבר מביאים אישה אז היא יפה מאוד, אך לא מקצועית, אבל הגברים הם אנשי העשייה ורחוקים מלהיות דוגמנים.

להחליף לשופטים אסתטים ואינטיליגנטים שיצמדו

למהות התכנית - תחרות בישול.
זו תחרות - אז שההתמודדות תהיה הוגנת בלי "הצנחות" לגמר
וזה בישול - לא תכנית של יוסי סיאס.
שלא יזלזלו באינטליגנציה של הצופים
ושידאגו שמתמודדי הגמר יהיו כאלה שבאמת עשו דרך ארוכה.

עיצבן אותי רושפלד שייחס "דרך ארוכה" לסלמה..עלאק..

ועיצבן אותי חיים עם הניקוד לסלמה ועם ההגדרה החדשה "אוכל פלשתיני",

ועיצבנה אותי השופטת שמתחה יותר מידי ומעבר לגבול הטעם הטוב את המתמודדים ואת כולם עד שהואילה להשמיע את מוצא פיה - הדרוג שלה.

ועוד משהו: להנהיג ניקוד מצטבר

ולא להעיף בגלל פאשלה אחת- אם בכלל, כמו שעשו לדליה.

מצד אחד זה נכון

כי גם לי כאב לראות את דליה מודחת על טעות אחת
אבל מצד שני לא זה פרקטי כי זה יוצר בעצם הדחות קבועות מראש, וגם למתמודדים אין באמת לאן להתקדם
אני חוושבת שבאופן אישי השופטים כן מתחשבים בכך (עובדה שלקח המוון בישול גרוע עד שמיה תודח) אולי במקרה של דליה פשוט לא היה משהו שהיה פחות טוב אז היו חייבים להדיח אותה

אני גם מצטרפת...

אז קודם כל, הדבר החשוב ביותר-
להתעקש על הייגינה ונקיון!!!
לא לתת למתמודד לבכות מעל סיר בישול, לנגב דמעות ואח"כ עוד לשלוח יד לתערובת ולטעום מלוא החופן. זאת טלויזה, יש אנשים שהגדרות הנקיון שלהם בבישול מחמירות יותר, אז להתחשב בכך! ואני בכלל לא מדברת על כך שגם בנות וגם בנים צריכים להיות עם אישזהו כיסוי ראש. לגברים קצב נשירה לא פחות מנשים.

עוד דברים:
* יש את השלב הזה של הסינון השני אחרי האודישנים, מאוד הייתי רוצה לראות את זה אפילו בקצרה, כי צורם לי שיש מתמודדים שראיתי שעברו אודישן ואח"כ נעלמו

*מספיק לתת כזה דגש על סיפורים אישיים בשלב כה מוקדם של התכנית. בנאדם שפגשתי לפני דקה וחצי לא ישתף אותי בכל סיפור חיו, ולכן זה קצת מגוחך שבשלב האודישנים "סוחטים" מהמועמדים סיפורים קורעי לב. הסיפורים יכולים לבוא גם אחר כך, שהממודדים יהיו מעטים יותר וכבר נספיק לשפוט אותם על פי יכולות הבישול שלהם ולהכיר אותם יותר. אז אני דווקא אשמח לדעת מיהם ומה הרקע שלהם. אפשר אפילו לעשות פרק ספיישיל שהם מבשלים בבית.

*בפרק האודישנים, עדיף כמות על איכות! תראו כמה שיותר מתמודדים, ולא לשדר 5 מתמודדים בפרק שלם שכל אחד זוכה לזמן מסך של 30 דקות

*ולסיום-
בבקשה תחזירו את הפרקים האלו שבנם מלמדים את הנבחרת איך לבשל... פרקים מצויניים ומלמדים מאוד!!

אז ככה

קודם כל אסור לוותר על אייל שני ו-"נשמת הבמיה" או ,"מחשבתו/רוחו של החציל" אין דברים כאלה וזה צבעוני מבדר חבל"ז..
צריך את מיכל אנסקי להעיף כי היא ממש לא תורמת כלום לצוות השופטים.
את רושפלד - הגם שהוא נורא מקצועי ונורא מקפידן , להחליף בשופט שגם יש לו ביקורת בונה.
חיים כהן - אסור להחליף הוא מקסים.. צוות יותר טוב של שופטים יעשה לו טוב

נושא הניקוד- צריך שיהיה מצטבר ולא להעיף מתמודדים על סמך פשלה אחת(דליה לדוגמה)
מה שמאד צרם לי זה כל תהליך ההדחות שהיה איך לומר בלשון המעטה? לא הוגן ולא הגון..כמו שאת דליה כמו שאת שי וכמו שאת פאולין את סלמה לא היה צריך להדיח בהתחלה ואחרי לחץ להחזיר אותה ולעשות לה אפליה מתקנת לגמר... צריך להדיח רק על פי נקודות מצטברות.
צריך את כל נושא הריגוש והסיפורים האישיים בשלב האודישנים לצנזר קצת.. וגם לאחר מכן.. וכמו שמישהי כאן כתבה זו לא תוכנית של יוסי סיאס
ולא מטת טיפולים של פסיכולוגים..
זהו בינתיים אולי יבואו לי עוד דברים בהמשך
נועם .

דוקא חיים שמנסה להצטייר כ"פאפא הלאומי"

מתייחס לספור האישי של האנשים ולא לבישול פרופר,
הוא, הכי מכולם, בלט במשוא הפנים ובהעדפות שלו (הלא ברורות מבחינה קולינרית),
שלא לדבר על זה שלאישה הוא קורא טבחית ולגבר שף, גם לא על זה שהכניס לנו סוּפרפוליטיקה בתכנית.
אנחנו רוצים לראות תחרות בישול נטו.

וכן, גם אני חושבת שאייל שני מוסיף המון צבע לתכנית (רק שיתגלח ויסתפר קצת, אוף)
וששמלות הערב של מיכל לא מתיישבות עם הפרצופים הלא מגולחים, גם לא עם הסינרים המלוכלכים, האצבעות שמוכנסות לכל תבשיל, (גם השיער) והאכילה מפה לפה.
אישה בחבר השופטים - יופי, נהדר, בראבו!...
מסתבר ששיריינו מקום למדגמנת שמלות מעצבים.
שיביאו שפית.

למעלה