מקווה שהפנקס שלכם פתוח
בלי סיפורים אישיים. אני לא עובדת סוציאלית והחיים הקשים של המתמודדים לא מעניינים אותי.
סדר וניקיון-שיער פזור? מעבר מהיר ממנה למנה?
נמאס מהעודף ייצוגיות על חשבון מקצוענות. מתמודדת שבגמר זקוקה לעזרה מ"המרפסת" לא יכולה לנהל מסעדה. מתמודד עדין שהסמכותיות ממנו והלאה יוכל להיות טבח ולא שף, כיוון ששף צריך להיות אדם שמסוגל לתבוע מעצמו ומסביבתו רמה מסוימת שמתמודדים עדינים החיים במשבצת "לא נעים לי" לא יגיעו אליה רגשית ומקצועית. מצידי, שלא יהיו ערבים ולא יהיו פולנים בתכנית, שיהיו תימנים ואתיופים ורוסים, שיהיו אנשים שלא מייצגים אותי, אבל יודעים לבשל: מבינים מהן דרישות המקצוע ומסוגלים לעמוד בהן.
מקצוענות (ב): צריך שהמתמודדים יחולקו לפי תחומי התמחות. לא יכול להיות שהמתמודדים ידרשו להצטיין בכל סוגי המטבח. אני לא רוצה ללכת למסעדה שהיא כל בו.
פתיתים בתור נושא מרכזי? עוד לא ראיתי מסעדה אחת שמגישים בה פתיתים כמנה ראשית או כמנה בכלל.
יצירתיות: שני מתמודדים שבוחרים להכין את אותה מנה באותו הפרק הם לא יצירתיים, הם מוכוונים, הם מקובעים והם לא מביאים משהו משלהם. אותו הדבר גם לגבי מנות מבית אמא. הם המתמודדים, לא אמותיהם וההצמדות לאמא משעממת. מכן שמנת גמר שהמועמד סיפר במהלך הצילומים שהיא מבית אמא, היתה צריכה להיפסל.
עילגות-פניה לאלוהים כ"נשמה, כפרה", לא יכולה להופיע בטלוויזיה. בטח לא בטלוויזיה, שבערוץ אחר, ממש בסמוך משדרים בשידורים חוזרים, סדרה כ"הסמויה". או שמחליטים שיש סטנדרטים שלא יורדים מהם או שהכל מותר. העונה הזו הוכיחה שלא רק שאין לכם שאיפה ליצור טלוויזיה איכותית, אלא שהכל מותר: צהוב, נמוך וממוסחר מידי.
השופטים: עבריין, אישה שלא כל כך מבשלת ושני שמנים. אפשר היה למצוא שופטים בריאים ושופטת שהיא גם שפית.
יהיה נחמד אם בעונה הבאה תהיה חלוקה משנית לאפייה ולאלכוהול.
יהיה מסקרן לראות סדנאות שהמועמדים עוברים: ממש ימים ארוכים שיצולמו, שנראה מה המועמדים קיבלו תוך כדי ההשתתפות.
אנשים דיברו על כשרות. הסבר קצר על שמעון הבורסקאי ורב מהצד השני, היו תורמים להעמקת התכנית.
הדבר היחיד שנהנתי ממנו היה הטור בוואלה, רחלי הבריקה.