3 סיבות טובות לקחת פסק זמן מהעסק בסוף השבוע

3 סיבות טובות לקחת פסק זמן מהעסק בסוף השבוע

מכירים את "אני כבר אסגור את זה בסוף השבוע"? למי אין מטלות כאלו בעסק. חשובות מספיק אבל אנחנו לא מגיעים אליהן. ואנחנו חושבים לעצמינו "אני כבר אסגור את זה בסוף השבוע". כל כך קל לדלג על סופי השבוע ולהמשיך לעבוד. "לסגור עוד פינה" ולהמשיך להתעסק בכל מה שחשוב לעסק ולשכוח בדרך את מה שחשוב לנו.
אז כי בכל זאת לתת לכם מוטיווציה לקחת את סוף השבוע לעצמכם, אני רק אניח את זה פה: 3 סיבות למה אתם עלולים לגלות שיותר יעיל להתנתק:

סיבה טובה מספר 1: כשאנחנו לוקחים מרחק אנחנו פתאום רואים דברים בצורה אחרת
מכירים את זה שאנחנו מתאמצים לפתור איזו בעיה והיא ממשיכה להציק לנו ואחנו פשוט ולא מצלחים למצוא פיתרון, ואז דווקא כשאנחנו סוף סוף הולכים לישון אנחנו קמים בבוקר עם פיתרון מעולה שמסלק את הבעיה הזו בשניות? זה קורה כי לקחנו מרחק. אז סוף שבוע הוא דרך מעולה לקחת מרחק בצורה יזומה. פעם בשבוע. יש סיכוי לא רע שתגלו שדווקא ההתנתקות הזו תעזור לכם לעבוד פחות קשה בשאר השבוע.

סיבה טובה מספר 2: כשאנחנו יודעים שאנחנו עומדים להתנתק, אנחנו סוגרים דברים יותר ביעילות.
למי פה יש עסק והוא מרגיש שיש לו המון זמן פנוי? אם זה המצב אצלכם, הרי שאתם עושים משהו מאוד נכון. מרבית בעלי העסקים שאני מכירה מרגישים שיש המון מה לעשות ושהם לא מספיקים לעשות את הרוב. ולכן בדרך כלל יש דברים פתוחים שצריך לעשות.
אם אנחנו יודעים שאנחנו הולכים להתנתק בסוף השבוע סביר להניח שכבר ביום רביעי נתחיל לבדוק מה אנחנו חייבים לסגור לפני סוף השבוע כדי שנוכל באמת לקחת פסק זמן מהעסק, ואחרי שנסגור אותם, סביר להניח שנגלה שאנחנו הופכים ליותר יעילים.

סיבה טובה מספר 3: לשמור על רעב לעשייה, כי עוד עשייה ועוד עשייה זה מה שיוצר הצלחה
יש לי מאמן ריצה שאומר שלפעמים צריך להפסיק לרוץ לאיזו תקופה כדי להרגיש רעב כדי שכשנחזור לרוץ, נרוץ בכיף.
תחשבו על זה לרגע, כשאנחנו בתוך העסק נהנים מחלק ומתמודדים עם חלק - לפעמים אנחנו מאבדים את הרעב הזה שהוציא אותנו לדרך ומאבדים את הכיף שלנו מהעסק. לקחת מרחק ולתפוס רעב לעשיה זו דרך מעולה לייצר אצלינו ציפייה ולהחזיר אותנו לעשייה בכיף, עם מוטיוציה ומתוך שמחה.
ומה אם העסק שלי עובד הכי חזק דווקא בסוף שבוע?
מי אמר ש"סוף השבוע" שלך חייב לקרות דווקא בשבת?

סוף שבוע נפלא שיהיה לכם. עם היקרים לכם של המון דברים שאתם אוהבים לעשות, בתוך הימים הארוכים של הקיץ הזה.
ולהתראות בשבוע הבא.
אפרת רמתי, ליווי עסקי ממוקד תוצאות

למעלה