אתם תולעים או מתרחקים מזה כמו מ

ebi83

New member
אתם תולעים או מתרחקים מזה כמו מ

אתם מחשיבים את עצמכם קוראי ספרים או לא?

איך אתם מעדיפים את הספר שלכם, קשיח או אלקטרוני?

כמה זמן אתם מקדישים לקריאה?

האם לדעתכם הספר איבד מערכו ויעלם בקרוב?

האם קראתם לאחרונה ספר מעניין ומומלץ?

חשבתי על ליצור פינת הספר החודשית.. המלצה או המלצות על ספרים, מה דעתכם?

einat162

New member

כשהייתי ילדה- נערה קראתי ה-מ-ו-ן ! עברית אנגלית, לא משנה - הכל הולך!
בעשור האחרון הרבה פחות (נראה לי כמות החומר האקדמאי שהייתי צריכה ללימודים ושאר הדברים פשוט הוציאו לי את החשק מלקרוא בשביל הכיף).

יצא לי לפני כמה חודשים לקרוא 4 ספרים שקניתי בכל חגיגת מבצעים של הרשתות הגדולות -

הביוגרפיה של סטיב ג'ובס (וולטר אייזיקסון)
פרוייקט רוזי (של גרהם סימסיון)
התעורר, אדוני! (של ג'ונתן איימס)
חשוב על מספר (ג'ון ורדון, אני באמצע של הספר כרגע ויש עוד 2 ספרי המשך שיצאו).

ממש אהבתי את פרוייקט רוזי, ספר מלא בציניות ומבט על השטויות הלא רציונליות שאנשים עושים- מומלץ בחום.
הקטע הוא שממש שכחתי את הכיף של לשבת על הספה ולשקוע בספר טוב, אולי כי לא היה לי את הזמן (
) אולי כי לא היה לי את הרצון להתחיל (יותר הגיוני), או אולי פשוט לא נתקלתי בספר טוב....

חוץ מ"חשוב על מספר" שיש לי אותו בצורת ספר נייר, עשיתי מנוי לספריית אודיו (אנגלית) ואני מקבלת כל חודש נק' זכות לרכוש ספר אודיו במחיר מוזל. כרגע אני נוסעת באוטובוס עם ספר האודיו החדש של ג'ף לינדסי בסדרת דקסטר, אח"כ אחרי שאסיים את "חשוב על מספר" אולי אקנה את הספרים הנוספים בסדרה.

תולעת ~

קודם ספרים - אח"כ בגדים.

אוהבת ספרי מתח, עם כמה שיותר עמודים, ורק אלה מהנייר.
קוראת כל יום, לפני השינה ולא נדרמת בלי..
מה פתאום יעלם?!? טפו טפו מלח מים שום בצל.

ebi83

New member
לא תולעת אבל בעל יכולות דומות

ועבר זהה לחלוטין

אני מעדיף לקרוא בספר אמיתי מנייר זולל עצים שכזה, קורא בעיקר בשבתות ולעיתים רחוקות גם בימים אחרים.

לדעתי הספר יאבד מערכו אבל הוא לא ייעלם, יש מספיק מוסדות שבאות לשמר אותו... כולל חקיקה בהקשר הזה.

לגבי ספר מעניין- יש, אבל הוא מעניין אותי בגלל המחקר והוא בכלל באנגלית

מחכה לתשובתכם על הפינה.. בעיקר כי היא לא תחזיק לבד

התרחקתי לגמרי, שלא מרצון

אהבתי מאוד לקרוא והרבה ממה שקראתי נשאר איתי, אבל קשה לי להתרכז בקריאת ספר חדש.

הספרים האחרונים שקראתי היו או ספרי ימאות ישנים - זאב הים (ג'ק לונדון), למשל - או מחזות, ז'אנר שאני אוהב מאוד - הבט אחורה בזעם של אוסבורן, ירמה של לורקה ועוד ולפעמים שירה (עיבל של חיים גורי).

פה ושם אני חוטף קריאה אקראית בספרים אהובים מהעבר: מילקווד של דילן תומס, הג'יגולו מקונגו של חנוך לוין, סיפור של רוברט מקי (ספר עיוני) ולפעמים אפילו... מילון לטיני-עברי. אני נכנס לפעמים לחפש מילה בתשבץ ונהנה להתחיל לשוטט ולהתגלגל ולגלגל בקול את כל המילים האלה.

כשביטלתי את המנוי לעיתון יומי קיוויתי שיחזור לי החשק לקרוא ספרים, ללא הועיל. אין לי את הריכוז לזה.

אני בטוח שהספר לא עומד להיעלם ומקווה שאין הרבה אנשים כמוני, שהקריאה העיתונאית והמקוונת הרגה להם את יכולת הקריאה.

nataly36

New member
לא תולעת אבל קוראת....

באמת פחות מפעם.
כי אם פעם הייתי מבלה כל ערב, אחרי עמל היום בקריאה של איזו שעה בנחת לפני שמסיימת את היום. -
היום, בימי חול, בדרך כלל צופה בסדרה או משהו אחר ולא קוראת.

רק בשבת, מתענגת על ספרים "אמיתיים".
אוהבת את התחושה של הקריאה מספר. את הנייר .... הריח שלו... אוהבת ספרים חדשים או כמעט חדשים - לכן לא פעם קונה ספרים . ואחר כך נותנת אותם לספריות.... כי פרט לספרים שאקרא בהם בשנית (או בשלישית) אני לא שומרת ואוגרת ספרי קריאה.
ממש לא אוהבת את האייפד או שאר טאבלטים אלקטרונים לקריאה.

אפילו עשיתי מנוי לירחון (היסטוריה בצרפתית) שבעצם אין כמעט אפשרות להשיג אחרת - אבל בקושי קוראת בו. מעצבן אותי. לא נהנת... למרות שיש לנו טאבלטיםי שונים ונוחים מאד....
לי - הם לא נוחים.

אז גם ג'ורנלים, מעדיפה בנייר, גם אם עולה פי 5 ומחסל יערות וכו'.....

רעיון מצויין פינת הספר החודשית!!!! מחכה!

בטח תולעת, תולעת שמנה מאוד

אתם מחשיבים את עצמכם קוראי ספרים או לא? קורא

איך אתם מעדיפים את הספר שלכם, קשיח או אלקטרוני? קשיח? אולי התכוונת ניירי מול דיגיטלי? בינתיים מנייר

כמה זמן אתם מקדישים לקריאה? הרבה יותר מאשר למחשב

האם לדעתכם הספר איבד מערכו ויעלם בקרוב? כשאתה אומר ספר ל-מה אתה מתכוון, לפורמט המדיום או למושג "ספר" כאידאה של חיבור מילולי.. וגו'

האם קראתם לאחרונה ספר מעניין ומומלץ? בהחלט - לרמונטוב - גיבור דורנו

לגבי הפינה - אני משתתף בפורום ספרות וספרים.

inbarush19

New member
נייר זה חשוב

אם מדובר בכתב עט כלשהו ארוך- הוא חייב להיות מודפס... לא מסוגלת לקרוא ספר שלם במחשב.
אני מאלו שיש להם מלאן ספרים,אני רואה ספר שבא לי שיהיה אותו בבית? קונה... לגבי להגיע בתכל'ס ולקרוא? זה כבר סיפור אחר.
כמה עמודים מזה, וכמה עמודים מזה, סימניה כאן וסימניה שם..
מתחברת יותר לספרים שאפשר ללמוד מהם,לקחת כלים,או סתם משפטים מעניינים,
או ספרים שמוגדרים על פי רוב "ספרי מתנה" כמו ,מי שטעם יין הונגרי", ספרי משפטים.. ("לחברה הטובה", "100 עצות ל-X"...)
או לחילופין ספרי דת שונים,שיש לי הרבה כאלה.

מתחברת לסיפורים על רבנים וכאלה,שניתן ללמוד מהם... או לספרים שנוגעים בנפש. רוחני זה אני.

לאחרונה יצא לי לראות ספר בצומת ספרים ולרכוש במבצע ב-30 ש"ח, כי הצצתי ומשהו בו משך אותי, "האושר נמצא בבית" משהו מסקרן. השאלה מתי תכל'ס ייצא לקרוא.. כי אני לא בדיוק מאלו שמסיימים ספר ביומיים...

היום הכל מצוי באינטרנט,אבל יש ספרים שלא יעזור-אני רוצה אותם מבחינה מוחשית אצלי בספריה!

קורא הרבה גם כיום

ספרים רגילים, לא אלקטרוניים. קורא בעיקר בשבתות

הספר לא ייעלם בקרוב. נהפוך הוא, שכלול המחשב וטכנולוגיות ההדפסות רק תורמות לו

בין הספרים שקראתי: "צופן דה וינצ'י" "נקודת ההונאה" - דן בראון, "עולם רדוף שדים" "מגע" - קרל סייגן, "נשיא מעל לחוק" - דייויד בלדצ'י, "סייר - תשדורת בלתי מזוהה" - אדוארד מ. לרנר

למעלה