האם המהירות הורגת?

amit1270

New member
האם המהירות הורגת?

בהמשך לדיון שהתפתח כאן בימים האחרונים בהקשר התאונה הקשה בכביש 6: מאמר מעניין שנתקלתי בו בגיליון האחרון של "תנועה ותחבורה" וסרקתי להנאתכם (או לסבלכם, תלוי באיזה צד של הוויכוח אתם נמצאים).

amit1270

New member
היכן וכיצד יש להקים את נמל אילת?

מאותו גיליון - הכותב מעלה את הרעיון להקים את נמל "שער הדרום" על אי צף במקום בתעלה. קריאה מהנה!

XrayCharlie

New member
איך יאבטחו נמל שכזה?

אל תגידו לי "כמו כל נמל אחר" כי זה לא אותו הדבר.

כמו כן (אם לא שמתם לב לשני משפטים): "יחד עם המהנדס יורי בק..." ו- "האי יווצר באמצעות טכנולוגיה יחודית שפיתח יורי בק..."
תחי האוביקטיביות

amit1270

New member
לא הבנתי מה הבעיה

הנמל יהיה במים טריטוריאליים ישראליים ויאובטח ע"י חיל הים, כמו כל מתקן ימי אחר. אני מניח שיהיו גם מאבטחים על האי עצמו.

גם אם המאמר לא הכי אובייקטיבי, אני חושב שזה רעיון שצריך לשקול, ביחוד לאור הבעייתיות שבנמל תעלה שעלול להגביל מאוד את גודל הספינות שיוכלו לעגון בו ולהקטין מאוד את התחרותיות שלו בשוק הספנות וההובלה.

XrayCharlie

New member
תפתח גוגל ארץ ותמדוד את רוחב המפרץ

כל אי שיהיה טיפה רחוק מהחוף (וזאת הכוונה כי אני לא רואה את האי הזה כנוף העתידי של עיר התיירות הזאת) יהיה במרחק יריקה משכננו הטובים (גם אם זה עדיין בתוך המים שלנו).

amit1270

New member
המסילה לאילת במרחב נחל צין והעיר

"בן גוריון"

מאמר אחרון מגיליון זה להפעם - הצעה לתוואי חלופי למסילת הברזל לאילת והעיר העתידית "בן גוריון" בנגב.

אלון ל

New member
נהנתי מאד לקרוא את המאמר

ואם משלבים את נתוני בחינת הנסיעה לשנת 2012 (אני מניח שבקרוב יפרסמו גם את 2013) - מהירות האחוזון ה 85 בכבישים מהירים ובכבישים דו מסלוליים ממוחלפים (בהם מותרת נסיעה ב 100 קמ"ש) נעה בטווח שבין 125 - כמעט 140 קמ"ש.

צריך להבין שאם יעלו את המהירות המותרת אז הכנסות המדינה יפגעו משמעותית כי כמות הדוחות תפחת.
אנשים שנוהגים כיום 140, לדעתי לא יעלו את מהירות נסיעתם ל 160 קמ"ש, ובוודאי נהגים שנוסעים במהירויות מטורפות.

מי שכן יעלו את מהירות נסיעתם זה אלו שנוהגים כיום 110-120 קמ"ש ומתעסקים בסלולארי (מרוב שעמום) ועדיף שיסעו מהר ויהיו מרוכזים באופן הרמטי בנסיעה.

choo

Active member
ויבזבזו הרבה יותר דלק בגלל העליה במהירות

אלון ל

New member
גם ההיתר לנסוע מהר יותר

לא מונע מנהגים להמשיך לנהוג ב90 קמ"ש. (בתנאי שהדבר מתבצע בנתיב הימני).

choo

Active member
דיברת על נהגים שיגבירו מהירותם בגלל ההיתר

למעלה