כתבה של רונה: על נשים רצות ובטחון אישי

מור שלז

New member
כתבה של רונה: על נשים רצות ובטחון אישי

כל כך נכון!
http://www.sportweb.co.il/בלוגים/טור_משלך_-_רונה_זמיר/על_נשים_רצות_וביטחון_אישי

אני כל כך מזדהה עם מה שרונה כותבת כאן.
מעצבן במיוחד שאני לא יכולה להרשות לעצמי לרוץ בשטח ולהתאמן לאולטרה כמו הגברים, התחושה הזו שאני מוגבלת.
ומצד שני אני לא אסכן את הבטחון שלי, אז אני מוותרת.
אם אין את הפרטנר המתאים לריצה - אני לא אצא לרוץ באזורים מסויימים, בשמורות טבע, ביער...

האם גם אתן חוות את המגבלה הזו?
איך אתן מתמודדות?

הקישור מתוקן

כבר עלתה השאלה הזו בפורום לא פעם, כיום אני מרגישה ביטחון רב יותר בסביבה הקרובה לישוב, יחד עם זאת בשטח לא מוכר ואפילו להתרחק מהיישוב לא אעשה לבד. אין ספק שזו תחושה מקבילה ולעיתים מכעיסה, אבל לצערי אנחנו חיות עדין בעולם שעלינו להיות ערניות ומודעות וחלילה לא להצטער כל כך.

maya567

New member
גם באיזורים עירוניים זה עדיין מפחיד

גם כשזו שכונה שקטה ואיזורים מגורים, זה עדיין מלחיץ לרוץ משעה מסוימת בערב כשכבר אין אנשים בחוץ. וזה חבל, וזה מגביל, וזה מבאס

היא צודקת...

רק עכשיו ראיתי.
אני דוקא נהנית לרוץ בשטח לבד ועושה זאת די הרבה. אבל גם אצלי יש כמה מגבלות- בדרך נוף כרמל אני מעדיפה שלא לרוץ או לרכוב לבד, כי כבר ראיתי שם כמה פרצופים שנראים חורשי מזימות (וגם שמעתי שמסתובבים שם מדי פעם שב"חים). בשאר חלקי הכרמל אני פחות מוטרדת, אם כי כבר מצאתי את עצמי בבקעת אלון לבד, מביטה לכל הכיוונים ואומרת לעצמי, שאין בעיה להעלים אותי שם, אז רצתי מהר אל העליה הראשונה שתיקח אותי לעוספיה...
במסלולי הסינגלים שלי אינני חוששת. מקומות שהגישה עם רכב אליהם היא בלתי אפשרית- פחות מסוכנים בעיני. אני מניחה שרצים ורוכבים מגיעים לשם למטרות ספורטיביות.
ישנם מקומות נוספים שבהם אני מרגישה ממש בטוחה לרוץ או לרכוב לבד- בשבילי הכורכר לאורך החוף, ביער עופר ובבקעת כרם מהר"ל, ביערות הזורע והקיבוצים.
אולי אני סובלת מעודף בטחון (ואין לו בסיס, אני חסרת נשק, כלב או הכשרה בהגנה עצמית), אבל זו אני. לא אחפש צרות בכח, אם אני מבחינה ברכב חשוד או בפרצופים לא נעימים, אשנה מסלול ולא אתעקש להיתקל בהם. בעקרון אני רצה ורוכבת רק באור יום, כך שנראה לי שאלה שעות בטוחות יותר.

omaopa

New member
תודה מור!!

מרוב לחץ בלו"ז לא יצא לי להעלות אבל התכוונתי לעשות זאת והנה אני רואה שכבר עשית.
תודה!!

בעיניי, נושא חשוב מאין כמותו לספורטאיות (לצערי הרב מאד כמובן...)

למעלה