לומדים בחו"ל

לומדים בחו"ל


מנסה קצת ללמוד ולהכיר את שיטות החינוך בחו"ל ובמיוחד בארה"ב-מה נהוג,מתי יש חופשות,איך זה עובד מבחינת מערכות חינוך-pre school וכדומה.

אשמח אם תספרו לי איך זה עובד- האם יש גנים רגילים
מה השוני של הגנים בחו"ל לעומת בארץ
ומה דומה


ואם מישהו/י מכיר/ה גננת שעשתה רילוקיישן ומכירה את 2 מערכות החינוך-בארץ ובארה"ב- אשמח אם תוכלו לקשר ביננו


תודה וסופשבוע נפלא
 

boneguy

New member
על קצה המזלג.

יש כל כך הרבה שונה ודומה שצריך שאלות ספציפיות כדי לענות.

נתחיל בהבדלים המשמעותיים:

חתך גיל - בארץ חתך הגיל לכניסה לשנתון הוא ל' כסלו (יוצא באמצע-סוף דצמבר). כאן הוא מוקדם יותר, איפשהו בין ראשון לספטמבר לסוף אוקטובר, ומשתנה בין מדינה למדינה, מחוז למחוז.

ימי לימוד - לומדים כאן בין ימי שני לשישי. שבת וראשון - חופש.

שנת לימודים - כאן יש שוב שונות רבה בין מדינות למחוזות בתוך מדינה. באופן כללי השנה מתחילה איפשהו באוגוסט, ומסתיימת בסוף מאי, תחילת יוני. יש מקומות שבכלל עובדים בשיטה אחרת, מחזורים של 6 שבועות לימוד, ומיד אח"כ 3 שבועות חופש, לאורך כל השנה.

כיתות - המערכת הציבורית מתחילה פה בגן חובה (K). גן החובה נמצא בתוך מבנה הבית ספר ומהווה חלק בלתי נפרד ממנו. כעקרון משלב זה, במערכת הציבורית, הלימודים הם חינם לתלמיד. כל מה שלפני הוא במסגרות פרטיות. יש לזה המון שמות, ותלוי גילאים: pre-K, Daycare, Pre-school ועוד. בגן חובה לרוב לא לומדים במסגרת מלאה (שוב תלוי מחוז) - לרוב הם זכאים לחצי יום. יש אפשרות להשלים את החצי השני בתשלום או פשוט לאסוף מוקדם או להביא מאוחר. יש מקומות שבמקום לעשות חצאי ימים עושים יום מלא יומיים-שלושה בשבוע (פעם ככה, פכם ככה).

למה את מתכוונת ב"גנים רגילים"? יש כל מיני סוגי גנים, בדיוק כמו בארץ. ההבדל הוא שמה שאת קוראת "גנים" זה הכל פרטי. אגב, בחלק ניכר מבתי הספר יש גם "גן" Pre-school שלרוב מתחיל מגיל 3 או 4. עדיין מדובר במסגרת פרטית (חצי-פרטית), בתשלום.

לגבי אופי הלימודים בגנים, זה לא נגמר, ואין מתכונת אחידה. הכל תלוי במסגרת שבוחרים, במיקום, ובאופי של הגן.

אם תמקדי את השאלות יהיה קל יותר לענות
 

Mottek

New member
אני יכולה רק לספר לך על הגן של הילדים שלי

ואין לי את האפשרות להשוות לישראל. אני גרה במסטצוססטס, וכמו שכבר אמרו לך, הגנים נורא משתנים בין אחד לשני.
אני שולחת את הילדים שלי לdevelopment center שבו יש יותר דגש (לדעתי לפחות) על לימוד והעשרה מאשר שירות של בייבי סיטר.
אצל האמצעי עכשיו (בן 5) מקבלים לגן מגיל 2.9 (יש גנים שמקבלים בגילאים גם יותר צעירים) כל הילדים מחולקים בין 3 כיתות. הכיתה הראשונה זה לגילאי 3 שרק נכנסים למערכת. הכיתה השניה זה לגילאי 3.5+ כאלו שיותר גדולים, אבל עדיין לא מוכנים לPrek. כאן מתחילים לתת להם קצת יותר אחריות ומצפים מהם להיות יותר עצמאיים (לבקש ללכת לשירותים לבד למשל) ובסוף לכיתה האחרונה של ילדים 4.5+ שבשנה הבאה הם יעלו לגן חובה.
כשהילדים נכנסים בגיל 2.9 לא מצופה מהם להיות גמולים. המורות גומלות אותם בגן (לחץ חברתי?) ויש להם זמנים מסויימים בנויים לתוך סדר היום שבהם הם מחליפים לילדים טיטולים (כמובן שאם למישהו יש טיטול עם קקי יחליפו לו בכל מקרה). וגם שומרים בגן בגדים להחלפה במידה ויש פספוס. לא קוראים להורים אלא אם כן לילד יש חום או שהוא מקיא.
מבחינת סדר היום, הם מתחילים במשחק חופשי. יש שעת ריכוז (בערך 15-20 דקות) שבו הם עוברים על איזה יום היום, איזה חודש ומזג האוויר. אחר כך קוראים סיפור קצר או לומדים שיר ואז עושים יצירה כלשהיא באותו הנושא. יוצאים לשחק בחצר, חוזרים לארוחת צהריים (ההורים מביאים אוכל מהבית) והולכים לישון. אחר הצהריים יש להם שוב שעת ריכוז קצרה לפני שהם אוכלים נישנוש קטן ויוצאים שוב החוצה לחצר. הם מתחלים ללמוד זיהויי ספרות ולמנות. הם גם לומדים קבוצות וצבעים וכדומה. הקבוצה השניה אגב פחות או יותר מקבילה לקבוצה הראשונה אבל הריכוז שלהם קצת יותר ארוך.
סדר היום דומה גם לקבוצה השלישית של הprek אבל היא שמה הרבה יותר דגש על הצד האקדמאי. שעת הריכוז שלהם יותר ארוכה ובנויה בסגנון של שיחה. אם הנושא מעניין את הילדים הריכוז גם יכול להיות 45 דקות. בנוסף ללוח השנה,הם לומדים לזהות את האותיות, לכתוב את האותיות וגם איזה קול כל אות עושה. הם גם לומדים לכתוב את השם שלהם, צורות, ערבוב צבעים, סדרות, וחשבון פשוט עד 10. עכשיו למשל האמצעי לומד על מחזור החיים של הפרפר, לפני כן הם למדו על החלל, על מחזור המים ועוד.
מבחינת שעות, הגן פועל שני-שישי מ7 בבוקר ועד 5 אחה"צ כל השנה. יש מספר ימים בשנה שיש בהם חופש (חג המולד, סילבסטר, פסחא, labor day, memorial day, Columbus day, presidents day, חג ההודיה) בערך 12 ימים בשנה אני חושבת. הגן מתחיל את השנה האקדמאית שלו בספטמבר עד יוני, כאשר ביוני הוא פועל בשיטה יותר של קייטנה עם פחות דגש על לימודים ומערכי שיעור.
ואגב לכל כיתה יש את הגננות שלה ורק כשהם יוצאים לחצר יש להם זמן משותף עם שאר הילדים בגן.
מקווה שעזרתי קצת...
 

noaronen1

New member
מוסיפה למה שכבר כתבו - וגם תיקונים מהידע שלי

לגבי לימוד כל השנה year round school - אני חושבת שהתכוונת ל-9 שבועות לימוד ו-3 חופש. לאורך כל השנה - כך שבעצם אין חופש גדול...

Kindergarten/K - גן חובה
אלא אם כן הורים בוחרים בחינוך פרטי, ברוב ה- states זה כבר בחינוך הציבורי ובחינם.
לגבי שעות לימוד - זה ממש תלוי אזור. אני מכירה ברוב המקומות K - גן חובה כמו כל כתה אחרת בבית הספר - הווה אומר. יום לימודים מלא ובכל ימי השבוע.
מבחינת סדר יום זה מזכיר את כתה א' בארץ - בכל יום: שעת קריאה, שעת כתיבה, שעה מתמטיקה ויתר השעות מתמלאות במקצועות הנוספים: מוסיקה/דרמה....תלוי במה שיש לבית הספר להציע. שעה אחת ביום מוקדשת למשחק בכתה. והפסקת צהריים של כ- 40 דקות: 20 דק אוכל ו-20 משחק בחוץ. לכן... K היא שנה מאוד אינטנסיבית ולא פשוטה להרבה ילדים - בעיקר אלו במסגרת של יום לימודים ארוך.

pre-k
הגנים הפרטיים יכולים להיות בדיוק כמו בארץ. בסופו של יום תלוי מי מנהל את הגן ומה הגישה. כל גן עם האופי שלו. בהרבה מקומות ישימו לב על התפתחות שילדים לומדים אותיות, מספרים והכנה ל-K למה? כי זה חשוב להורים.
יש גם מונטסוריים, יש וולדורף, יש גנים שהם רק חצי יום ויש גנים עם כל מיני - כמו שכתבו לו: רק יומיים, רק שלושה, או חמישה, חצי יום 9-12 או יום שלם 9-2 או 9-3 או 9-4, מעבר לזה ההורים ישלמו אקסטרה.

השוני? מבחינתי היה לי קשה למצוא גננות שנותנות את אותו החום שנתנו לבן שלי בארץ ולכן את הקטן לא הכנסתי לגן עד גיל 3 שהייתי בטוחה שמצאתי בדיוק את הגננת שחיפשתי שהיתה יותר מבוגרת, שחיבקה ובישלה לילדים בבית ובכל מזג אויר נתנה לילדים לצאת החוצה ולשחק.
במערכת החינוך כאן שמים המון דגש לאיך נוגעים בילד, יש גנים שהילדים לא ישבו על הברכיים של הגננת וכו', למה? כי מפחדים מתביעות.
בהרבה גנים אם ילד נשך ילד אחר - יגידו להורים, אבל לא יספרו מי הילד שנשך. זה מן טאבו לשמור על סודיות ושוב שלא יתבעו את ההורים של הילד שנשך.
נכון, לא כל הגנים ככה, אבל ניתן לראות שיותר נזהרים ממה שמכירים בארץ. לכן צריך למצוא גן שתואם את מה שמחפשים (גם כגננת - זה יכול להיות מתסכל עבורך אם תצטרכי לעבוד במקום שלא ירשו לך לתת סימנים מסויימים של חום לילדים).
 
תודה על התשובות
ומוסיפה שאלות


האם יש חלוקה של גנים פרטיים וגני עירייה כמו בישראל


האם יש מבחר גדול של גנים ישראלים בניו יורק,למיטב ידיעתכם


מי שילדו נמצא בגן ישראלי-האם לדעתכם יש טעם להביא כרזות ולוחות תוכן בעברית?

יש פה מישהו שילדיו היו בגן ישראלי בארה"ב



תודה על התשובות,זה מאוד עוזר
 

משל333

New member
רעיון

אני גרה בסיליקון וואלי, ויש כאן רשימת תפוצה לישראים (ISO). את יכולה להעלות לשם בקשה שיקשרו אותם עם גננת ישראלית. יש פה הרבה מהן כך שיש סיכוי לא רע שמישהי תחזור אלייך.
לגבי ילדים שהיו בגן ישראלי בארה"ב, את מוזמנת לפנות אלי בפרטי

לא יודעת מה זה לוחות תוכן, אבל אם הכיוון שלך הוא גן ישראלי בהחלט את יכולה להביא חומר בעברית שיש לך.
ותשובה לשאלה הראשונה - עד KINDERGARTEN (או למעשה, עכשיו גם יש TRANSITIONAL KINDERGARTEN שזה ילדים שממש על הגבול להכנס לגן חובה, בגלל שהורידו את הכניסה מדצמבר לספטמבר, לפחות כאן) כל הגנים פרטיים. מגן חובה (KINDERGARTEN) זה ציבורי למרות שיש כמובן עדיין הרבה אופציות פרטיות.
 

משל333

New member
הייתי מתנדבת להעלות לך בעצמי הודעה ל ISO

אבל אני מנסה לשמור על אנונימיות כלשהי

בכל מקרה, הנה הקישור, את צריכה להרשם ולקבל אישור -
http://www.stanford.edu/group/iso/lists.html

תרשמי ל ISO GENERAL

אבדוק מסרים מאוחר יותר
 
שווה לך לחפש קבוצה של אמהות בניו יורק ולא

במקום אחר. המון דברים מאוד שונים בין מדינה למדינה, ואפילו בין מחוז למחוז בתוך המדינות.

זה גם יכול כבר לקשר/לקדם אותך עם מקומות עבודה פוטנציאלים ולכוון אותך למיקום מגורים.
 

AlicePJ

New member
כל הגנים בארה"ב הם פרטיים.

אין לי מושג לגבי ניו יורק.
אני לא הייתי שולחת את הילד שלי לגן ישראלי כי מבחינתי היתרון בחיים בארה"ב זה האפשרות שלו לקבל גיוון של אנשים ממקומות שונים, דתות שונות, מנהגים שונים, מוצא שונה, ואני לא הייתי רוצה לשמור אותו ב"גטו" יהודי. אולי אם הייתי מגיעה לתקופה מוגבלת ויודעת שאני מתכוונת לחזור לישראל אח"כ ולא הייתי רוצה שילמד אנגלית, אבל זה לא המצב שלנו. הוא גר בארה"ב וימשיך לגור בה, ולכן חשוב לי שידע אנגלית טוב. לשלוח לגן ישראלי אומר שהוא יפספס את לימוד האנגלית בשנים שזה הכי קל לו והכי פשוט. הוא עכשיו מדבר חופשי ומצויין גם עברית וגם אנגלית, ואם הייתי שולחת אותו לגן ישראלי הוא לא היה מדבר עכשיו אנגלית מצויינת כמו שיש לו. אז אני מניחה שזה עניין של השקפה ואידיאולוגיה, כי אני בטוחה לגמרי שיש הרבה הורים שלא יסכימו איתי.
לגבי השאלות שלך למעלה - אני עונה לך לגבי הנסיון שלי. כמו שתראי זה מאוד שונה ממדינה למדינה ומגן לגן. לא קראתי את כל ההודעות מעלי אז אולי אני חוזרת על דברים שרשמו.
הבן שלי לא היה בגן ישראלי, אבל יש לי קרובת משפחה גננת, שכל פעם שהיא מבקרת אצלנו היא רוצה להתעלף מרוב ההבדלים ומרוב איך שכאן הרבה יותר טוב (לדעתה). כאן הגננות לא צריכות להתעסק עם צ'קים, עם נושאים אדמיניסטרטיביים, כי יש מנהלים לגן וצוות אדמיניסטרטיבי והם דואגים לזה. הגנים כאן הרבה יותר יקרים, אבל הילדים מקבלים הרבה יותר - יותר צעצועים, תנאים יותר טובים, גנים שנראים יותר מושקעים. אמנם זה לא הכל וגם לא מה שהכי חשוב, אבל בכל זאת זה נותן הרגשה יותר טובה, אפילו אם רק להורים.
הגנים עובדים כל השנה, והגננות עובדות כל יום, אבל כאן שבוע עבודה הוא 5 ימים ולא שישה. גם השעות כאן יותר מותאמות להורים מאשר בישראל - גנים מתחילים יותר מוקדם ונסגרים יותר מאוחר.
יש גם תקן של גננת אחת למקסימום עשרה ילדים, ובד"כ ברוב המקומות יהיה נניח 16 ילדים עם שתי גננות במשרה מלאה, ועוד צוות עזר שמגיע בבקרים, בערבים, ובצהריים.
הכל כאן הרבה יותר רישמי ומסודר, עד לרמה קצת היסטרית. בגן שמים לבן שלי קרם שיזוף כל יום שיש מזג אוויר מספיק טוב לצאת, גם אם יש עננים ואין שום סיכוי לשמש באותו יום. חסרה קצת גמישות, אבל לי באופן אישי זה עדיף על פני עיגולי פינות.
 

noaronen1

New member
אין הרבה גנים ישראלים - יהודים יש

יש גן ישראלי אחד ב- Upper west אני חושבת שקוראים לו גן עדן
והיתר יהודיים.
הגנים שהכי מזכירים את איך שאנחנו גדלנו כילדים הם הגנים של רשת חבד.
תכנסי לפורטל הזה של הורים בברוקלין ותוכלי לראות המון מידע

לגבי גנים - כמו שהסברנו לך
בתי הספר מכילים את K מלמדות שם מורות עם רישיון הוראה ואלו גנים ציבוריים. בניו יורק כמעט ואין כבר טרום חובה בתוך בתי ספר בגלל קיצוצי תקציב כך שמגיל פ עד גיל 5 ילדים בחינוך הפרטי.
תעשי גוגל על chai tots & kiddie korner בברוקלין
כמו כן, תתחברי עם הקהילות הישראליות. יש קבוצת פייסבוק שנקראת המועצה המקומית שמפעילה את כל הארגונים שעושים פעילויות לישראלים באזור ניו יורק.
riverdale - בריברדייל יש בניין שבקומה התחתונה יש בית ספר יהודי שמלמד עברית בשם כנרת ויש שם עוד כמה גנים יהודיים
ברודף שלום הרבה ישראליות מצליחות להיכנס וללמד את הקטנטנים גם ללא רשיון הוראה אמריקאי.
בברוקלין יש israelisinbrooklyn.org
ובניו יורק יש את 92Y שיש להם תוכניות לישראלים
לכל הקהילות הללו יש חוגים בעברית לילדים ישראלים. זו דרך נפלאה להתחיל והם תמיד צמאים למורים/גננות שיודעים לעבוד עם הגיליים הללו.
לכל הקהילות יש אתרים ועמודים בפייסבוק תעשי גוגל.

אין לי מושג מה זה כרזות ולוחות תוכן, אבל מכיוון שיש לי רקע בהדרכה, אני מאמינה שתמיד ניתן לעשות שימוש בחומרי הדרכה ולימוד והייתי לוקחת אותם כי להכין מחדש זה מבאס - תמיד ביאס אותי שנתתי דברים, כי פתאום אחרי שנים הייתי צריכה והתבאסתי שנתתי...
 
תודה לכולם


כרגיל ,עזרתם לי המון

עדיין מחפשת מידע נוסף על גנים ישראלים כך שאם יש מה להוסיף-לכו על זה
 

Et tu Brute

New member
מהידע הלא רב שלי

אולי כדאי לך להרחיב את החיפוש מגנים ישראליים לגנים יהודיים.
 
למעלה