טוף תראה
אני קראתי עד ספר 4 (כל מה שתורגם), קח רשימת יתרונות וחסרונות, תביא לי דג נא בתמורה ותחשוב בעצמך:
יתרונות:
*בניית עולם עשירה
*דמויות שכולן נעות על סקאלת החביבות-עלייך (או לפחות חביבות *עליי*: כולל קוסמים זקנים ומשוגעים, מכשפות חתיכות, נזירות זנותיות, בחורות רצחניות בתלבושות מגניבות ו...טוב, גם הגיבור נסבל מדי פעם, למרות שהוא כולו טוב וצדקני וישר ודביל כזה. אבל אם אתה בולע סרטי מארוול (וגיבורי על באופן כללי) בלי מים, לא תהיה לך בעיה עם ריצ'רד).
*עלילה פשוטה אך מעניינת למדי, מותחת ומפתיעה לפרקים. לא נוסחתי-דבילי או משהו כזה
*סאדו-מאזו (בקטנה. לילדים^^)
*כולם סובלים המון (בלי קשר לסאדו-מאזו) לפני שקורה להם משהו טוב. אני מוצאת את זה אמין להפליא
חסרונות:
*יתר טוב-לב ומטיפנות. לעיתים הגיבורים מתיישבים באמצע העלילה ודנים להם במשמעות החיים, האם הם אנשים הגונים מספיק, האם הם יהיו מוכנים להקריב את החיים שלהם כדי לעזור לאחר, בלה בלה...מעבר לעובדה שזה משעמם, אתה גם קצת מקיא מכל היושרה וטוב הלב. אבל זה עובר די מהר.
*יש הרבה...מילים. בספר. אני חושבת שאפשר היה להעביר את אותו ספר בפחות מילים. גם אם מורידים את הקשקושים המוסריים - עדיין נשארות יותר מדי מילים.
*כן, טוב...אז אם עושה לך ממש רע לקרוא קצת תיאורי אונס/רצח ציוריים, אולי תחשוב לקרוא ספר אחר^^ (אם קראת משחקי הכס, לעומת זאת, אתה מחוסן)
בכל אופן, אני יודעת שיש הרבה אנשים שתיעבו את הספרים האלה עד מוות, לעומת אנשים שהתאהבו בהם עד מוות. אז לך לממוצע. אל תמות או משהו. תנסה את הספר הראשון - או אם אתה רוצה לקבל רושם מהאווירה בלי לקנות את הספר, תציץ בפרק הראשון של הסדרה. קוראים לה "אגדת המחפש", והיא מבוססת באופן רופף מאוד על הספר (הראשון?), אבל האווירה הכללית זהה.
אני הייתי אומרת לך לקרוא, אם היית שואל.