לקרוא או לא לקרוא
זאת השאלה

rafali

New member
לקרוא או לא לקרוא
זאת השאלה

שלום לכולם
קיבלתי במתנה את הספר חוק הקוסמים הראשון מסדרת חרב האמת של טרי גודקינד
האם אתם ממליצים או שכדאי להחליף לספר אחר?
אם הספר אכן טוב ושווה קריאה, האם גם הספרים הבאיאים בסדרה טובים?
לפעמים הספר הראשון טוב והבאים אחריו מאכזבים.
כך לשמל מאוד אהבתי את המשחק של אנדר והספר השני כבר היה אכזבה גדולה מבחינתי.
אז מה אתם אומרים?
תודה מראש למשיבים

is00

New member
אני לא אהבתי אותו.

שרדתי 1/3 ספר לפני שנטשתי.
אבל זה אני. נראה מה יגידו אחרים.

MonicaF

New member
הראשון והשני היו בסדר

בזמנו אני זוכרת שהתלהבתי מהקריאה.
אני לא זוכרת אם השלישי או הרביעי עשו לי ממש רע.
סליחה שאני משטחת פה את הזעזוע שלי, אבל אני חושבת שגודקיינד סובל ממחלה נפשית ומאד חשודה בעיני עוצמת האלימות בתיאורים שהוא מביא.

את חמודה^^

ג'ורג' מרטין אוכל את גודקיינד בלי מלח ויורק את השרידים הלעוסים שלו בפרצוף של הקורא^^. מבחינת אלימות, אני מתכוונת.
לא ככה?
(סתם, האמת שגם אותי האלימות קצת זעזעה כשקראתי אותו בפעם הראשונה. מצד שני, הייתי ילדה קטנה בתיכון שלא חשבה שקיים בעולם דבר כואב יותר מבגרויות
)
אני אדם אחר לגמרי עכשיו

MonicaF

New member
את משחקי הכס לא קראתי

אבל כן ראיתי. יש מצב שאחרי קריאה אחשוב אחרת.
יחד עם זאת יש משהו שנותן תחושה של מציאות חלופית במשחקי הכס (שוב, הכוונה לדברה המצולמת) בעוד אצל גודקיינד זה נראה לי מישהו סוטה שאוהב לפנטז.

דיאנה1

New member
הוא קריא וחביב, והייתי ממליצה עליו

לניקוי ראש קליל ובלתי מחייב אלמלא היה בו קטע די נכבד עם אלימות סדיסטית קשה.
לספרים הבאים לא עניין אותי להמשיך.
הייתי ממליצה להחליף למשהו יותר איכותי.

Lu Tze

New member
מעבר למה שכבר נאמר

(הראשון סבבה. היתר לא משהו. אני נטשתי כבר באמצע השני), למיטב זכרוני הסוף של הספר הראשון לא בדיוק סגור. העלילה הראשית נסגרת, אבל גודקיינד שם קליף האנגר לספר ההמשך.

Y. Welis

New member
באנגלית - נחמד. תופס.

אמי אגב חשבה שזו סופרת... כך שיש לו רגישויות.

avivs

New member
זוועת עולם.

אחד הדברים הגרועים שיצא לי לקרוא. כתיבה איומה, ״דמויות״ עלובות וסיפור כל כך לא מעניין. הפסקתי אחרי מאה עמודים בערך, ואין לי מושג איך הגעתי עד לשם.

טוף תראה

אני קראתי עד ספר 4 (כל מה שתורגם), קח רשימת יתרונות וחסרונות, תביא לי דג נא בתמורה ותחשוב בעצמך:

יתרונות:
*בניית עולם עשירה
*דמויות שכולן נעות על סקאלת החביבות-עלייך (או לפחות חביבות *עליי*: כולל קוסמים זקנים ומשוגעים, מכשפות חתיכות, נזירות זנותיות, בחורות רצחניות בתלבושות מגניבות ו...טוב, גם הגיבור נסבל מדי פעם, למרות שהוא כולו טוב וצדקני וישר ודביל כזה. אבל אם אתה בולע סרטי מארוול (וגיבורי על באופן כללי) בלי מים, לא תהיה לך בעיה עם ריצ'רד).
*עלילה פשוטה אך מעניינת למדי, מותחת ומפתיעה לפרקים. לא נוסחתי-דבילי או משהו כזה
*סאדו-מאזו (בקטנה. לילדים^^)
*כולם סובלים המון (בלי קשר לסאדו-מאזו) לפני שקורה להם משהו טוב. אני מוצאת את זה אמין להפליא

חסרונות:
*יתר טוב-לב ומטיפנות. לעיתים הגיבורים מתיישבים באמצע העלילה ודנים להם במשמעות החיים, האם הם אנשים הגונים מספיק, האם הם יהיו מוכנים להקריב את החיים שלהם כדי לעזור לאחר, בלה בלה...מעבר לעובדה שזה משעמם, אתה גם קצת מקיא מכל היושרה וטוב הלב. אבל זה עובר די מהר.
*יש הרבה...מילים. בספר. אני חושבת שאפשר היה להעביר את אותו ספר בפחות מילים. גם אם מורידים את הקשקושים המוסריים - עדיין נשארות יותר מדי מילים.
*כן, טוב...אז אם עושה לך ממש רע לקרוא קצת תיאורי אונס/רצח ציוריים, אולי תחשוב לקרוא ספר אחר^^ (אם קראת משחקי הכס, לעומת זאת, אתה מחוסן)

בכל אופן, אני יודעת שיש הרבה אנשים שתיעבו את הספרים האלה עד מוות, לעומת אנשים שהתאהבו בהם עד מוות. אז לך לממוצע. אל תמות או משהו. תנסה את הספר הראשון - או אם אתה רוצה לקבל רושם מהאווירה בלי לקנות את הספר, תציץ בפרק הראשון של הסדרה. קוראים לה "אגדת המחפש", והיא מבוססת באופן רופף מאוד על הספר (הראשון?), אבל האווירה הכללית זהה.

אני הייתי אומרת לך לקרוא, אם היית שואל.

Y. Welis

New member
גם הפרקים הראשונים קרובים, עד אמצע העונה

העונה בכלל אפילו סבירה (הפיילוט מאוד מבטיח, וריגן נאה בשמלות הסגולות, על גב סוס ובכלל). אבל השניה כבר מיותרת - כמו משחק תפקידים שולחני מינימאלי.

טוב אבל לא מתאים לכל אחד

הספרים מצויינים מבינת הכתיבה והסיפור
אבל כמו שנאמר יש המון אלימות והספר מאד "אפל".
למשל לא נתתי לאחיין שלי לקרוא אותו בגיל 13 ולא אציע לו לקרוא אותו לפני גיל 18 - והוא דווקא מאד אוהב ספרים מסוג זה.
לדעתי אין נפילות איכות ומתח בספרים הבאים.

אם ראית את סדרת הטלויזיה "legends of the seeker" (לא זוכרת איך קראו לה בעברית) - היא מבוססת רעיונית על הספרים, אם כי לא באותה מידה כמו הקשר בין הספר והסדרה במשחקי הכס. הרבה יותר רופף.

אסור ל

New member
מסכימה עם אביב

כתיבה גרועה, דמויות שטוחות. אם לא היו בספר מינוני אלימות וסקס גבוהים, אני הייתי מכניסה אותו לקטגוריית ספרי נוער בינוניים-מינוס. לסיכום: בעיניי זה ספר נוער בינוני מחופש לספר למבוגרים. (בלי לגרוע מכבודם של ספרי נוער איכותיים, שאני מאד אוהבת ונהנית לקרוא.)

restored

New member
לא לקרוא

שתי האכזבות הגדולות של שנות ה-90 הן הסדרה הזו והסדרה של רוברט ג'ורדן.
התחיל טוב, המשיך טוב, ונפל למעמקי הזבל.
קשה לייצר סאגות באמת.
גם אל תיפול לזבל של מאלאזאן.
איום ונורא.

אבל בסופו של דבר, זה עניין של גיל.
אם אתה בן 25 ומטה, תוכל להנות מהסדרות האלה.

למעלה