מה דעתכם על הספרים הבאים

rafali

New member
מה דעתכם על הספרים הבאים

מאחר ואני מתחילה בתחום וכיוון ששבוע הספר כבר בפתח מעניין אותי לדעת מה אתם אומרים על הספרים הבאים:
טיגאנה
מקים המתים
גשר ציפורים
מקום לעוף בו
בנוסף לכך ראיתי שיצא בעברית ספר "קריאת הירח" שהוא חלק מסדרת "מרסי תומפסון" האם אתם ממליצים?
תודה מראש
רפאלה

אני כעת קוראת את "קריאת הירח" באנגלית

ומאד נהנית.

לא קראתי עדיין את "גשר ציפורים" אך שמעתי עליו המלצות חיוביות והוא בתכנון.

rafali

New member
ועוד שאלה

מה בין פנטזיה אורבנית לפנטזיה אפית חוץ מזה שהראשונה מתרחשת בססביבה אורבנית.
ראיתי שאמאזון סיווגו את הספרים של טולקין בפנטזיה אורבנית ובעיני זה נראה אפוס לכל דבר
מה הם המאפיינים וכיצד אפשר לזהות ספרים משני הסוגים.
אודה לכם באם תחדדו את ההבדלים ותתנו דומגמאות של ספרים שתורגמו לעברית.
אני אמנם קוראת גם באנגלית אך את צעדיי הראשונים בפנטזיה אני מעדיפה להתחיל עם המתורגמים
ורק לאחר מכן להמשיך לאנגלית
ובכלל, אני מאוד אוהבת חנויות של ספרים משומשים ושמתי לב לעובדה שספרי פנטזיה מאוד נדירים
ככל שהם מתיישנים. זה המצב לפחות בירושלים עיר מגוריי.
כנראה שמי שקרא את הספרים לא נפרד מהם

Lhuna1

New member
אורבנית זה כאמור בסביבה אורבנית

ובד"כ בעולם מודרני יותר ודומה יותר למציאות של ימינו.
אפית זה בעולם יותר דמיוני או דומה לתקופות עתיקות יותר בהיסטוריה (לעיתים קרובות ימי הביניים, אבל לא תמיד).
זו לא הגדרה מדויקת.

דוגמאות לפנטזיה אורבנית (שקיימות בתרגום)
ניל גיימן - לעולם לא עולם (וגם אחרים שלו)
ג'ורג' מרטין - חלום קדחת
פיליפ פולמן - טרילוגיית "חומריו האפלים" (המצפן המוזהב זה הספר ה-1 - מאוד מאוד מומלץ!)

avivs

New member
מוזר לי הקטע

עם אמאזון. פנטזיה אורבנית? טולקין?

D O 7

New member
תתי-ז'אנר

כאן:
http://bestfantasybooks.com/

רשום לך כל תתי הז'אנר שקיימים, ומפורט על כל דבר, ויש דוגמאות של ספרים שמשתייכים לכל תת-ז'אנר. כמובן שלא הכל לגמרי חד משמעי (אבל ברור ששר הטבעות למשל זה ממש לא פנטזיה אורבנית.שר הטבעות זה פנטזיה אפית/גבוהה,).

חות מזה, יש שם רשימות טובות של ספרים, מומלץ לך קצת לנבור שם אם את רוצה להכיר קצת יותר טוב את הז'אנר, זה מצויין+ בשביל להכיר קצת את הז'אנר.

Lhuna1

New member
ממליצה בחום על גשר ציפורים

ספר כיפי מאוד לקריאה!

kenny66

New member
ובכן

טיגאנה
זכור לי כספר סוחף כשקראתי אותו לפני אי-אלו די הרבה שנים. זכורה לי המון רומנטיקה, אבל יכול להיות שאני טועה.

מקים המתים
לא שרדתי את הספר הזה. קראתי כמה עשרות עמודים והוא שיעמם אותי למוות.

גשר ציפורים
כיף, גם בקריאה שנייה.

מקום לעוף בו
מאוד אהבתי אותו. הסוף קצת נגרר.

אין לי שמץ מושג למה סיווגו את טולקין כפנטסיה אורבנית, זה הדגם המובהק של פנטסיה אפית. בגדול פנטסיה אורבנית מתרחשת בעולם מודרני יחסית ומוכר, שבו האלמנטים הפנסטסטיים חודרים לתוך העולם שלנו. פנטסיה אפית / פנטסיית חרבות ומעשי כשפים מתרחשת בעולם אחר או בעידן אחר של העולם הזה (הרבה פעמים ימי ביניימי מבחינת ההתפתחות הטכנולוגית והמבנה המדיני) שאין קשר בינו ובין עולם היום-יום המוכר לנו. אבל כרגיל יש המון וריאציות ותחומי ביניים.

avivs

New member
טיגאנה

יכול היה להיות טוב, אם לא היה כל כך ארוך ומשעמם. הסופר מאוד מוכשר ויודע לבנות עולם, אבל לא נסחפתי עם הסיפור הזה וויתרתי באמצע.

מקים המתים מוזר ושונה. לא יודע אם הייתי מתחיל איתו. הוא די הזוי.

הייתי מנסה אולי את המצפן הזהוב אם את מתחילה בתחום, אולי את טרילוגיית הרואים למרחק, מלחמה למען האלונים, ספרים של ניל גיימן ואולי אפילו את הבטחה של דם, שיצא לא מזמן. האחרון ברשימה קצת מסובך, אבל מצוין.

אוהבת את 'מקום לעוף בו'

גם 'גשר הציפורים' מצא חן בעיני. השניים האחרים לא משהו.

אז ככה

ממליץ מאוד על גשר הציפורים ...ויש לו המשך שעדיין לא קראתי - סיפור האבן.
מקום לעוף בו וגם נער דרקון מאוד נחמדים.
את טיגאנה קראתי ממש מזמן... אבל אני זוכר לטובה...
את מקים המתים לא מכיר ...

avivs

New member
מה השם שלך שם?

אני לא מאתר אותך ברשימת החברים שלי.

למעלה