כמה נקודות ציון בודדות:
קטניס כל כך שבורה מהמחשבה שסנואו יפגע בה אם היא לא תזייף את הרומן עם פיטה... כאילו... אם היה לה שמץ של רגש אליו מעבר, היא הייתה אמורה לחשוב "טוב, זה לא כל כך קשה, לפחות זה ולא משהו יותר גרוע," לא? אבל במקום זה היא כל כך מפוחדת, אחרי שכל הספר הראשון היא חפרה לנו על זה שהיא לא רוצה משפחה וילדים היא אשכרה מתבאסת מהמחשבה שהיא לעולם לא תוכל להקים משפחה אם גייל במידה והיא תרצה. ילדה שלי
משעשעת אותי ההגעה של צוות ההכנה, אבל... סינה מתנהג קצת מוזר בפרק הזה. משום מה לא חשבתי על כך בפעמים הקודמות בהן קראתי את הספר, אבל הפעם זה עלה לי... למה בעצם סינה בוחר לקטניס את הכישרון שלה במן סוג של זלזול כזה, ולא מתעקש שהיא תציג את הכישרון שלה? הרי כולנו יודעים שקטניס זמרת, ובסופו של דבר היא גם שרה לרו בספר הקודם... אני דווקא הייתי מצפה לראות את סינה מאוד מעודד אותה לנצל את הכישרון שלה ולשיר ולהיפתח, אבל אותה נרתעת כי השירה היא דבר שייחודי לה ולקשר עם אבא. איכשהו הרגשתי שסינה... כאילו OOC בפרק הזה. בשורה שהוא אומר לה "תתלבשי, יצור חסר תועלת" אשכרה הלכתי אחורה כדי לבדוק שבאמת הוא אמר את זה ולא היימיטץ' או משהו, כי סינה כל כך מכיר את קטניס ואת היכולות שלה ויודע שהיא הכל חוץ מחסרת תועלת.
הנשיקה של פיטניס בשלג... באמת שאני לא מבינה איך אוהבות השיפ כל כך אוהבות את הנשיקה הזו. הם לא התנשקו חצי שנה, ובמקום שקטניס תרגיש שמץ של רגש, געגוע, חיבה, כל מה שהיא מרגישה זה "מזל שפיטה משתף איתי פעולה". ביץ', איך את מנצלת אותו ככה?!
אני חושבת שבכל פעם שאני אקרא את הפרק הזה מחדש הלב שלי יתנפץ כשקטניס תבין שהיא חייבת לחיות עם פיטה לנצח. מהנקודה הזו ידעתי שגם אם אני לא ארצה שהיא תהיה עם גייל (מה שלא קרה
) אני פשוט לא ארצה שהיא תהיה עם פיטה. גם אם היא "מתאהבת" בו בהמשך זה בסופו של דבר כפייה. זה כמו שמחתנים דתיים עם השידוכים שלהם ואחרי כמה זמן ביחד הם אומרים ששוררת ביניהם אהבה גדולה... אע, לא, לא, זה לא אמור להיות ככה. מערכות יחסים זה לא ככה.
ילדה שלי קטנה, זה לא מגיע לה
טים גייל
לכו לקרוא!!!11 זה קצר! זה כיף! אפשר רק לדפדף! (זה אפילו מתחרז
)