מועדון הקריאה: התלקחות, פרק 7

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: התלקחות, פרק 7

והפעם בפרק-
קטניס מבינה שתחילת ההתקוממויות עלולה לסבך אותה, ומחליטה ליזום בריחה מהמחוז. היא פונה לגייל, שמסכים לברוח איתה ומתוודה על אהבתו בפניה
אבל לאחר שהיא חושפת בפניו את ההתקוממויות מעדיף להישאר במחוז ולהצטרף למרד. עקב הסירוב של גייל היא מחליטה לפנות לפיטה
אבל אז... העניינים מסתבכים...

אוי, זה אחד הפרקים המצוינים בעיניי.

נקודות לדיון:
למה קטניס ממהרת כל כך לברוח מהמחוז אחרי ההתקוממויות? ברור שהפחד שלה נובע מהצורך לגונן על פרים, אמא שלה והמשפחות, אבל היא מודעת לכך שגם בריחה היא לקיחת סיכון. למה לדעתכם היא מעדיפה אותה?
גייל מתוודה על אהבתו לקטניס, והיא בתגובה- "אני יודעת." סימן לביטול או פחד ממחויבות?
(אני את הפרשנות שלי כבר נתתי אי שם... פתאום נזכרתי שאני צריכה לעדכן שם את השם שלי
)
גייל להוט לגבי תחילת ההתמרדות וההתקוממויות. איך זה שהוא כל כך מנוגד מקטניס בעניין הזה? גם לו יש שלושה אחים קטנים להאכיל ולגונן עליהם... ממה זה נובע בעיניכם, אם לו ולקטניס יש פחות או יותר את אותה היסטוריה?
קטניס רואה שגייל מסרב והולכת לפיטה בתור אופציה שניה. היא כן מציינת בפנינו שהיא רצתה לקחת את פיטה איתה, אבל אם הוא השותף העיקרי שלה לבלאגן, למה לא לפנות אליו מלכתחילה?

מה כואב לפיטה לומר לקטניס "לא, אני לא אבוא איתך?"
למה הוא בוחר להיות עדין איתה ולומר לה, בעקיפין, שהוא לא בא איתה כי היא לא בורחת? למה הוא מפחד להציג בפניה את התמונה המלאה וההשלכות?

אם יש לכם עוד רעיונות לדיון... טוסו על זה

הפעם כולם משתתפים
כי אתם יודעים מה קורה בפרק הבא...

E l S i

New member
רג פרק 7 זה אומר שהפרק הבא הוא 8?

אנדרסי רוכש כבוד לקטניס, אחרת אני לא חושבת שהיה נותן לה להסתובב לבד בבית, כשהיא עלולה להפריע לאשתו לא בכוונה.

העורבנים המלשנים הם כלי כל כך לא יעיל. זה היה בתקופת המרד, שזה לפני הרבה מאוד זמן, אבל היו לקפיטול טכנולוגיות מטורפות כבר אז. יצירת ציפור משלהם היא החלטה ממש טיפשית ולא בטוחה. נכון, יש בהם הרבה יהירות, והתערבות בטבע בשביל להראות את הכוח שלהם, גם אם המורדים יעלו על זה, מוכיחה שהם כמעט כל-יכולים, אבל העובדה שהם לא חשבו על זה עד הסוף ואיך שהסיפור נגמר- זה ממש טיפשי.

"מטאטא זרדים שאבא הכין לי כשהייתי בערך בת שמונה ונהגתי לשחק כאן בעקרת בית. " אני לא חושבת שאני צריכה להוסיף על זה משהו, זו פשוט שורה לעניין.

"הנשיא סנואו איים עליי אישית שיהרוג אותך" = "היי, מה קורה? אני אוהבת אותך." = "אז את באה לפה הרבה?"

אוף כל כך אכפת לנשיא ממישהי אחת. אולי אם הוא לא היה מקדיש לה כל כך הרבה צומי ואנרגיית שנאה, אלא מתייחס אליה כמו כל מנצחת במשחקי הרעב בשנים הקודמות (אז מה שיש עוד מנצח עכשיו) אז אף אחד לא היה מתמרד נגדו?

גייל
גריפינדור אמיתי

קטניס- מציעה לפיטה לברוח? מה היה לא ברור במה שגייל אמר?!

מדד אהדה לדמויות בפרק:

100. גייל
90. פיטה
90. מאדג'
80. קטניס של תחילת הפרק
70. ראש העיר

11-. קטניס של סוף הפרק

67-. אוכף השקט

:/ אילו רק היה לי את הספר.

אני רואה שצריך להתאמץ פה בפורום הזה, אני אעבוד על זה, בטוח אצליח להשיג אותו שוב איכשהו

Black Stain

New member
איזה פרק מהיר

"אני אוהב אותך"
"אני יודעת".

זה מזכיר לי פרק במופע שנות ה-70, שדונה אומרת לאריק שהיא אוהבת אותו והוא אומר:"I love cookies"
אז לפחות זה לא היה גרוע באותה מידה

- לנסות לשכנע את פיטה אחרי גייל זה כמו לנסות לטפס על האוורסט להכשל ואז לטפס על תלולית קטנה של חול ולהרגיש מנצחת.

אין הרבה מה להגיד על הפרק הזה רק שהוא באמת מחדד את האופי של כל אחד מה3 דמויות, קטניס שרק רוצה להציל את עצמה ואת אלה שהיא אוהבת, גייל שרוצה להפיל את השלטון בלי לחשוב על טובתו שלו ופיטה שלא אכפת לו מכלום רק ממה שקטניס תגיד לו.

יאללה פרק 8!!

למעלה