מועדון הקריאה: התלקחות, פרק 7
והפעם בפרק-
קטניס מבינה שתחילת ההתקוממויות עלולה לסבך אותה, ומחליטה ליזום בריחה מהמחוז. היא פונה לגייל, שמסכים לברוח איתה ומתוודה על אהבתו בפניה
אבל לאחר שהיא חושפת בפניו את ההתקוממויות מעדיף להישאר במחוז ולהצטרף למרד. עקב הסירוב של גייל היא מחליטה לפנות לפיטה
אבל אז... העניינים מסתבכים...
אוי, זה אחד הפרקים המצוינים בעיניי.
נקודות לדיון:
למה קטניס ממהרת כל כך לברוח מהמחוז אחרי ההתקוממויות? ברור שהפחד שלה נובע מהצורך לגונן על פרים, אמא שלה והמשפחות, אבל היא מודעת לכך שגם בריחה היא לקיחת סיכון. למה לדעתכם היא מעדיפה אותה?
גייל מתוודה על אהבתו לקטניס, והיא בתגובה- "אני יודעת." סימן לביטול או פחד ממחויבות?
(אני את הפרשנות שלי כבר נתתי
אי שם... פתאום נזכרתי שאני צריכה לעדכן שם את השם שלי
)
גייל להוט לגבי תחילת ההתמרדות וההתקוממויות. איך זה שהוא כל כך מנוגד מקטניס בעניין הזה? גם לו יש שלושה אחים קטנים להאכיל ולגונן עליהם... ממה זה נובע בעיניכם, אם לו ולקטניס יש פחות או יותר את אותה היסטוריה?
קטניס רואה שגייל מסרב והולכת לפיטה בתור אופציה שניה. היא כן מציינת בפנינו שהיא רצתה לקחת את פיטה איתה, אבל אם הוא השותף העיקרי שלה לבלאגן, למה לא לפנות אליו מלכתחילה?
מה כואב לפיטה לומר לקטניס "לא, אני לא אבוא איתך?"
למה הוא בוחר להיות עדין איתה ולומר לה, בעקיפין, שהוא לא בא איתה כי היא לא בורחת? למה הוא מפחד להציג בפניה את התמונה המלאה וההשלכות?
אם יש לכם עוד רעיונות לדיון... טוסו על זה
הפעם כולם משתתפים
כי אתם יודעים מה קורה בפרק הבא...