מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 11

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 11

אתם כבר מכירים את הכללים, לא? קוראים, או שנזכרים, מעלים רשמים, נקודות, ומנסים לסחוט, לשקף, לפשט ולהציב כל דבר שעולה לנו מהפרק... אה, אופס, זה לא פרק של חשיבה כמותית בפסיכומטרי.
תסלחו לי על כך שנוזל לי המוח?

והשבוע: פרק 11

מה בפרק?
קטניס נכנסת לזירה! היא מתעלמת מהוראותיו של היימיץ' להתחמק ממרחץ הדמים של קרן השפע ומחליטה לקחת את הסיכון בדרכה אל קשת כסופה ומובטחת. לצערה, הקשת נלקחת ממנה, אבל היא מצליחה לחלץ תיק גב כתום שמכיל בתוכו כמה פריטים חיוניים שעשויים לעזור לה בהמשך דרכה במשחק... היא מתרחקת ממרכז הזירה לכיוון היער, שם מצליחה לייצב את עצמה לקראת הלילה על גזע עץ, הרחק מסכנה. בדיוק כשהיא בנקודה הבטוחה היא שומעת את חבורת הקרייריסטים, ולהפתעתה, ביניהם, את פיטה.

מבטיחה להוסיף את הנקודות שלי בהמשך היום\השבוע, השבוע אני נותנת לכם לפתוח-

E l S i

New member
11

"קרן זהב אדירה המעוצבת כקונכייה מסולסלת, פי הקונכייה מנצא בגובה שישים מטרים לפחות מעל פני הקרקע..." אני לא רואה איפה היה לנו פה הרבה מקום לדימיון
אוי זה מזעזע שהנער ממחוז תשע נרצח כל כך מהר
"אם יש כאן ארנבת אחת, עשויות להיות מאות אחרות..." לא לימדו אותך שסנונית אחת לא מבטיחה את בוא האביב, קטניס?
*Child of the universe התחיל להתנגן ברקע ברדיו וזה די מתאים*

"בלי מים. באמת היה קשה קל כך למלא את הבקבוק?" היא באמת חושבת שהיא בעמדה לבוא בטענות?

האמת שהקטע עם האגם לא היה ברור לי כבר בהתחלה, כשהיא תכננה במחשבות מה לעשות. אם אמרו לה להתרחק ולמצוא מים, אז למה לא לכיוון ה...מים?
שיהיה, אני מקווה שהיא הסתדרה בסוף

"הדמדומים סוגרים עלי" סוזן קולינס יודעת בדיוק מה היא כותבת.

קליפות אורן, ברצינות? לא נשמע טעים. אבל היי- היום התחיל קורס מד"צים אז או-רן או-כלום!!!!

מה אתם חושבים שההמנון של פאנם?

הסוף מפתיע. כלומר, אם קוראים את זה לראשונה... שוב, אני לא טובה בלהקדיש תשומת לב לסוף פרק כי אחריו האפשרויות הן או לעבור מיד עמוד או לרוץ לעשות משהו אחר, שחיכיתי לו כל הפרק.

נוי תחזיקי מעמד רק עוד קצת, ה790 מעבר לפינה
(את הפרפקציוניזם תשאירי לעצמך)

N o R i K o

New member
אני לא חושבת שיש כזה ציון

כאילו, נראה לי שמתחת ל-800 יש משהו כמו 785 או משהו, כי כל שאלה נעשית נורא מהותית נקודתית משאר השאלות... אבל לשאוף ל-790 זה גם אחלה

הרגת אותי עם ההערה על דמדומים
אך יעל יעל, מה הייתי עושה בלעדייך? כמה שוממת הייתה הפינה?

svety

New member
יש לי מכרה שקיבלה 798

יש ציונים בכל הטווח בין 400 ל800

N o R i K o

New member
המורה שלי אמר שזה בלתי אפשרי

נגיד, הוא אמר לנו מתישהו "אני אוהב את הציון 699, ציון צנוע" ואמרתי לו "מה דעתך על 799?
" והוא אמר שאין ציון כזה, כי שאלה אחת בציונים הגבוהים שווה המון נקודות... עם כל הכבוד לחברה שלך, כן?
הוא פשוט מלמד פסיכומטרי כבר 10 שנים, נראה לי הוא יודע מה הוא אומר XD

N o R i K o

New member
קולולו הספר באנגלית חזר אליי!

מסקנת הקוראת (שותפה לפסיכומטרי): "פיטה הזה ממש נקבה... אבל ק(א)טניס הזאת ממש מעצבנת גם. אוף זה מעצבן, אני במתח, אבל אני לא אקרא את השני עד המבחן..."
הפיתוי העיקרי היה לומר לה "ואז בסוף הכל היה גרוע."

טוב כן, אז לפרק P:

Step off before the minute is up, and land mines blow your legs off. - משום מה זכרתי שכולך מתפוצץ, ולא רק הרגליים. אולי זה מסביר למה אין אחוזי התאבדות כל כך גדולים, כי אני בטוחה שאם המוות היה ודאי, הרבה היו הולכים על הצעד הזה לפני שהם נכנסים למרחץ הדמים.

באמת קל מדי לדמיין את קרן השפע... למה היצור המתכתי הזה בסרט, למה? :-\ הוא היה כל כך מכוער.

At one point, I hear a noise and pull my knife, thinking I may have to defend myself, but I’ve only startled a rabbit. “Good to see you,” I whisper. If there’s one rabbit, there could be hundreds just waiting to be snared. - גם אני לא מבינה למה היא פשוט לא צדה אותה על המקום. אולי אין לך אוכל בתרמיל הגב? אולי תרעבי למשך ימים?!

Funny though, I don’t feel too bad. The days of gorging myself have paid off.
I’ve got staying power even though I’m short on sleep - זה לא הפוך? אם את אוכלת מלא את נעשית כבדה יותר וישנונית?
טוב, כנראה שזו רק אני... אחרי הפסיכומטרי דיאטה

Maybe it’s better, if he’s gone already. He had no confidence he could win. And I will not end up with the unpleasant task of killing him. Maybe it’s better if he’s out of this for good. - אני חושבת שבנקודה הזו בספר הראשון הפסקתי לתמוך בקטניס\פיטה, שהיו קצת היילייט עבורי מרגע הראיון. אני מופתעת שהאמרה הזו לא גרמה לי לשנוא את קטניס, זה נורא מגעיל מצידה. זה לא השלב שבו היא אמורה לחשוב שעדיף לה שהוא יחייה, ויהיה סיכוי שהוא ינצח ויביא אוכל לאמא שלה ולפרים, מאשר שהוא ימות?
אה כן, זאת קטניס, ומדובר בפיטה, הזה שהיא חייבת לו והיא לעולם לא תוכל להחזיר, אז עדיף שהוא ימות. המממ, מה עוד זה מזכיר לי...

I become aware of the dryness in my throat and mouth, the cracks in my lips. I've been moving all day long. It's been hot and I've sweat a lot. - נשמע כמו המצב של חלק נכבד מהמבחנים אחרי המבחן הפסיכומטרי
אני לא יכולה שלא להרשות לעצמי לשתות ולצאת לשירותים בזמן המבחן. אני מקווה שהמיקום שלי יהיה נוח וקרוב לשירותים במבחן עצמו, אחרת אני אשתגע
אה, כן, לא רלוונטי...
קטניס, לכי לעשות פיפי, זה חשוב!!1

קטניס כל הזמן מציינת כמה היא קטנה ונמוכה... ג'ניפר לא קטנה ונמוכה בכלל
אולי ליד ליאם כי הוא ענק, אבל ליד ג'וש...
כשמלהקים שחקנים הדמיון שלי לא מתקבע עליהם לגמרי, אבל הוא כן קצת משתבש. אם בעבר דמיינתי את קטניס יותר כהה וקטנה, היום אני סתם מדמיינת אותה יותר כהה
ופחות יפה

I’m actually viewing another screen, an enormous one that’s transported by of one of their disappearing hovercraft. - עוד דבר ששינו בסרט... לא שיש לי בעיה עם הזירה הממוחשבת המגניבה, אבל זה נראה לי הרבה יותר הגיוני
אולי כי אני מאותגרת טכנולוגית...

הסוף... נראה לי שגם אני פשוט העברתי לפרק הבא ולא התעמקתי בהמתנה על "הו, למה זה פיטה?!" למרות שאני די בטוחה שכבר אז הבנתי שמדובר במניפולציה שלו. אבל בכל זאת הרמתי גבה
ההתנהגות הזו זה לא בדיוק מה שאמרת שאתה לא רוצה שיעשו ממך? אני יודעת שאני מציינת את זה כאן הרבה, אבל זה השלב שבו הבנתי שפיטה פשוט יודע לדבר יפה ולהיראות טוב
אולי בגלל זה אחרי המסקנה הזו אף פעם לא הצלחתי להתאהב בו. אני לא אוהבת צביעות

טוב, עכשיו לחזור ללמוד

Black Stain

New member
כמה זמן לא השתתפתי בפינה!!

הגעתי הביתה קצת לפני הזמן ובא לי על קטניס והמון זמן לא קראתי ספר בעברית אז יאללה

- "אם יוצאים לפני שעברה דקה המוקש מרסק את הרגליים" -אני דווקא חושבת שזה לאו דווקא את הרגליים כמו שנוי אמרה, אלא שזה סתם ביטוי.. ברור שזה מעיף לך את הרגליים כי את יורדת מזה עם הרגליים אבל אני בטוחה שגם כל הגוף שלך יתפוצץ בהתאם... ואם ממש רוצים להתאבד אז פשוט צריך לקפוץ מוזר ולנחות על התחת נגיד

- "קרן זהב אדירה המעוצבת ככונכייה מסולסלת, פי הקונכיה נמצא בגובה שישה מטרים לפחות מעל פני הקרקע-" - נו באמת, איך בדיוק זה מה שהיה בסרט?! הם גרמו לי להרגיש סתומה שדימיינתי את זה כמו שופר זהב מעופף.. בטח סתם לא היה להם כוח והיה להם בדיוק שאריות מטוס שהם לא היו צריכים

- "היימיץ' מעולם לא ראה אותי רצה -" חחח נזכרתי שבריאיון ג'ניפר אמרה שהיא עשתה מלא אימוני ריצה כי יש לה "פיג'נט לגס" כאילו שכפות הרגליים שלה פונות אחת לכיוון השניה כשהיא רצה והיא נראת מגוחך.. חחחחח חולה עליה

- "נער כלשהו ממחוז תשע אני חושבת, מגיע לתרמיל איתי ולזמן קצר אנחנו נאבקים עליו, ואז הוא משתעל ומרסס את פניי בדם -" איזה באסה שזה לא היה בסרט

- "אנשים טיפשים הם דבר מסוכן" - אמן סיסטר! והיא ממש הייתה בהתקף זעם על זאת שהדליקה שם את האש.. נראה לי לא סיפרו לנו אבל קטניס הייתה במחזור בתקופה הזאת..

בכלל מרוב אהבתי לקטניס של מוקינג'יי (לא אכפת לי מה אתם אומרים!!11) לגמרי שכחתי שאני שונאת את קטניס של 2 הספרים הראשונים.. בראשון עוד מילא יש לה פה ושם חלקים שהיא גורמת לי לאהוב אותה ולהיות בעדה, אבל בשני היא ממש בלתי נסבלת.
(נזכרתי בזה בגלל שתכף בפרק הבא תהיה לנו חפירה של 'אני לא מאמינה שפיטה עשה לי את זה' כשזה כל כך ברור שאת לא קשורה בכלל והשמש לא זורחת לך מהתחת ובטח יש לו סוג של תוכנית.. גאד.. )

N o R i K o

New member
עכשיו כשאת אומרת את זה זה באמת נשמע הגיוני

טוב חוץ מלעשות חיצים בהגיון אני כבר לא יודעת לחשוב נורמלי
אבל זה מוביל לשאלה - למה אנשים לא מתאבדים לפחות אחת לשני משחקים?
נראה לי די סביר שדברים כאלה יקרו... כאילו, גם אם אתה ממש ממש רוצה להאמין שיש לך סיכוי... ._.

את מעדיפה את קטניס של MJ על קטניס של הספר הראשון?
וואו, אני מקנאה... אני שונאת את קטניס ב-MJ למרות שאני אוהבת את רוב הספר. אני שונאת אותה גם בעיקר CF, אבל ב-MJ היא עוברת כל גבול

בואי להשתתף בפינה תמידדדד D=

Black Stain

New member
בשביל להתאבד

צריך המון המון אומץ.. וזה גם בטח לא יהיה מוות נעים..

למעלה