מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 17

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 17

AKA הפינה הנטושה שתמיד יש לי תקווה שיום יבוא ותתמלא חיים... 473 יום ל-CF. מגניב כמעט כמו הציון הכמותי שלי

מה בפרק? הפצצת קרן השפע גורמת לקטניס להתחרש באוזנה השמאלית, והיא מנסה לפלס את דרכה בזירה חזרה לנקודת המפגש שלה ושל רו. הקטנה אינה שם, אז קטניס עושה את מירב מאמציה כדי להעביר את השעות. בסופו של דבר היא מצליחה למצוא אותה, לכודה ברשת.

אני אוהבת פרקים כאלה. קולינס כל כך מוכשרת בכתיבת הישרדות, איך היא נהרסה ככה? ;<
יאללה, מי מסכם לפני? D:

E l S i

New member
לכי לעמוד בפינה, הם אמרו....

*קוראת את המשפט הראשון פעמיים עד שנזכרת בפיצוץ*

"אני מצליחה לגונן על הפרצוף בידיים כששברים מומטרים..." אז מתי משתמשים בפרצוף ומתי בפנים? פרצוף בד"כ נושא קונוטציה שלילית. פה זה די ניייטרלי. או שזה עניין של יחיד כדי לא להסתבך עם הרבים "פנים" (שהן, לשיטתי רבות, כמו ב"פנים הקטנות", אך אני לא בטוחה מה נכון תקנית)

אין דבר כזה "סחרחורת מהסוג הקל". לפני כמה ימים קמתי מהמיטה בבוקר והייתי עיוורת במשך יותר מדקה. קיץ.

(מדד הקשר למשחקי הרעב בתגובה: 2% עד כה)

"המחשבה שפרים..." היי, את באמת עושה את זה בשבילה

-פיצוץ נוסף מפיל אותי על הפנים. זה על הפנים!

מתברר שיש אנשים שבאמת תולשים לעצמם את השערות מרוב כעס
(מותר?)

כמה 'כנראה' יש בפסקה הזאת. קטניס!חירשת היא כמעט חסרת אונים

"אני מכריזה בזאת על פתיחת התחרות השבעים וארבע של משחקי הרעב, קייטו, אני חושבת לעצמי. והפעם באמת"

*הפסקת שש בש*

רוווו... כרגע זה השוק, הבכי מגיע בפרק הבא.

(זה הגיע עד ל15%, לא יותר)

N o R i K o

New member
דווקא אני מוצאת הרבה הקשר

האמת שמוזר שהיא השתמשה בפרצוף... פרצוף זה לא בדר"כ שלילי, זה בדר"כ מסמל על הבעה מסויימת. פרצוף שמח, פרצוף עצוב, פרצוף חמוץ, פרצוף מרוצה וכאלה... אולי סתם נמאס לה לכתוב "פנים." באנגלית זה גם היה face.
פנים זה זכר, וזה כולל את המבנה... אף פה עיניים וכד' וכד'.

וסחרחורת מהסוג הקל... אני לא נוהגת להמליץ על שתיית אלכוהול, אבל שתי שוט אחד, חווי את הסחרחורת מהסוג הקל, ואז שתי עוד אחד. את תוכלי לשים לב להבדלים הטראגיים

קטניס!חירשת?
את ממש הארדקור בעולם הפאנדום לאחרונה

N o R i K o

New member
אני נצמדת לזכר מהסיבה הפשוטה

שביחיד זה "פן", - צד, צורה, אופי.

(בכללי אני אדם די מעצבן כשזה נוגע לזכר נקבה, ועדיין נדבקת לעובדה שצומת זה זכר
)

E l S i

New member
ברור שצומת זה זכר!

פיטה, נגיד? פה יש לך התלבטות

לא אבל נוי, ברצינות - אני לא חושבת שאי פעם הגבת על תגובה שלי בלי שהסמיילי הזה
יהיה שם. מה אני אמורה לחשוב?

ו- רותם גם סיכמה, יש!

N o R i K o

New member
זה בערך בכל תגובה שלי...

אני אדם שצוחק הרבה... הנה אני מתאפקת לא להשתמש בסמיילי הזה...

נכון תמיד באינטרנט יש את הפוסטים האלה של - "זה הפרצוף שלי כשאני כותב LOL -
" אז לא... במקרה שלי אני באמת צוחקת!

pennylane11

New member
את צוחקת הרבה?!

אבל נויייייי צריך איזון בחייםםםםם אם את צוחקת הרבה אז זה אומר שאת אומללהההה יש לך שליליות בחיים ואת רוצה לאזןןןן

מי שלא היה במפגש לא יבין

N o R i K o

New member

ארג. ביום ראשון כשקראתי את הפרק כתבתי סיכום. ואז המחשב נכבה ולוורד שלי לא היה כוח לשחזר אותו.
אז בואו נראה מה אני זוכרת -
כל הבאסה לקטניס שהתחרשה באוזן שמאל.
זה כל כך, כל כך חסר לי בסרט!!!1 גרר. אפשר לצלם אותו מחדש?
"אני מכריזה בזאת על פתיחת התחרות ה-74 של משחקי הרעב, קייטו." - קטניס הכי קיק-אס מגניבה בארץ.

ממש צחקתי כשקטניס אמרה "באמת יש אנשים שתולשים לעצמם שיערות ורוקעים ברגליים"...

קטניס רעבה לבשר - השומן והחלבון שבהם. גרם לי לתהות... צמחונות בפאנם- קיים לדעתכם? ואני לא מדברת על צמחונות מהסוג של "לא טעים לי" - לא נראה לי שמצב שלהם אפשר להיות בררנים.
צמחונות אידיאולוגית. אנשים שלא רוצים לאכול חיות מתות. אפשרי?
לדעתי זה לא קיים. לדעתי שם בני האדם מתפקדים כטורפים לכל דבר... עובדה שקטניס נאלצת לצוד את הטרף שלה. אוכל זה אוכל.
וגם אם נאמר והיו צמחונים... נגיד פרימי הקטנה, שלא רצתה להרוג אף חיה שקטניס לימדה אותה לצוד וקיוותה לקחת אותה הביתה ולטפל בה... נראה לי שבמשחקים עצמם אין הרבה ברירה. תאכל או תמות. הישרדות עד הסוף.
מה דעתכם?
ובהקשר לכך... קטניס אוכלת דג נא - זה גרם לי לחשוב "ווטפ"
לטהר מי נהר זורמים ביוד במשך חצי שעה כדי לשתות אותם - לגיטימי! אבל לאכול דג נא שיכול להיות שיש לו מחלות ותולעים ולא יודעת מה? בסדר גמור!
קטניס - יו אר א פריק

הסוף של הפרק...
היה ברור שרו הולכת למות. אבל כל פעם מחדש זה כואב... *מכינה חבילת טישואים לפרק הבא*

ellendili

New member
לא נראה לי שהייתה שם צמחונות אידיאולוגית...

בקפיטול בטוח לא... הם הורגים ילדים בשביל הבידור אבל לא יאכלו חיות? המ... במחשבה שנייה, נשמע כמו משהו כלכך מעוות שזה יכול דווקא להתאים.
ובמחוזות... לא נראה לי שמישהו צמחוני היה שורד שם.

N o R i K o

New member
נכון שזה מעוות בצורה מגוחכת אבל הגיוני?

"אני לא אוכל את בעל החיים המסכן הזה! אבל מה, הילדים האלו מתים כעונש על המרידה במחוזות! זה לא עניין של הרג, זה עניין של להביא כבוד למחוז! לגיטימי לגמרי!"
אני יכולה לדמיין את אפי טרינקט אומרת משהו כזה.

מזעזע מאץ'...

ellendili

New member
ממש.

יש איזה קטע בספרים האלה... הם באמת לא משהו. העולם לא אמין, הכתיבה בסדר אבל לא יוצאת דופן וכל שאר רשימת החטאים של קולינס שכולנו כבר מכירים. ועדיין... יש את הרגעים האלה שהיא מצליחה לזעזע ולחשוב ולבכות. מוזר מאוד

N o R i K o

New member
אני הבנתי את זה גם בלי הפועל!

זה הייתרון של הסדרה. איכשהו כל החסרונות שלה מתגמדים לעומת ה-וואו שהיא מצליחה ליצור. עבורי לפחות. וזה למה אני עדיין אוהבת אותה

גאמני מסכמת את הפרק

"זה מזכיר לי את הגרעינים האחרונים שמתפוצצים כשפרים ואני מכינת פופוקורן מעל האח בבית." הרגע פיצצת את האספקה של הקרייריסטים, את עומדת על סף מוות בפעם המי יודע כמה, ואת חושבת על פופקורן.
אבל האמת היא שזה גרם לי לחשוב קצת. איך הן הצליחו להשיג גרגירי תירס? אם יש להן כסף, הן יבזבזו אותו על משהו יותר משביע.

"מתברר שיש אנשים שבאמת תולשים לעצמם את השערות מרוב כעס וחובטים בקרקע" קייטו בהתקף זעם... אני מדמיינת את זה.

"וכזו פשטות וקלילות הנער ממחוז שלוש מת." ובכזאת פשטות בקלילות אנחנו ממשיכים עם הפרק אחרי שנער מת. מצמרר.

קטניס שורדת. אני אוהבת את תיאורי ההשרדות האלה בין לבין.

"ואז אני שומעת את הצרחה". זה היה יכול להרגיש כמו סרט אימה בקריאה ראשונה, עם יער, רוצחים וצרחה מצמררת, אבל הייתי יותר עסוקה ולהעביר דף מאשר להתעכב על ההרגשה הזאת.

אוי רו.

N o R i K o

New member
גם אני הופתעתי מהפופקורן והמוות

אם יש לה אפשרות לאכול פופקורן, זה אומר שהיא במקום הרבה הרבה הרבה יותר טוב מרוב התושבים ב-12...

והמוות... שולי כל כך. אבל אחר כך יוצא שאת חושבת על זה וזה כזה "פאאאק."

למעלה