מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 2

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 2

ברוכים הבאים למועדון הקריאה!

לאלו מכם שפספסו, בשבוע שעבר התחלנו במסורת חדשה, ולפיה בכל שבוע נקרא יחד פרק בסדרת הספרים, ננתח אותו קצת יותר, נחפור כמו שאנחנו אוהבים לעשות... ובעיקר נעביר את הזמן עד לצאת Catching Fire אי שם בנובמבר 2013... מאמינים שעבר כבר חודש מצאת הסרט?
אפשר לקרוא בכל דרך, צורה או שפה, ואם לא בא לכם לקרוא, אתם יכולים להסתפק גם בתקציר

והשבוע - פרק 2

מה בפרק?
לאחר שפרים עולה בגורל כמיועדת למשחקי הרעב ה-74, קטניס מתנדבת להחליף את מקומה, דבר שמסעיר את מחוז 12 וגורם לכולם להיפרד ממנה במחווה מיוחדת. המיועד שעולה בגורל הוא נער בשם פיטה מלארק, אחד שקטניס חווה לו את חייה. היא מספרת לנו את סיפור ההיכרות שלהם, היום בו הציל אותה מרעב.

אז...
דעתי הכללית על הפרק:

הדמות שעשתה לי את הפרק:

סצנה אהובה:

ציטוט אהוב:

תהיות שעלו בי במהלך הקריאה:

יאללה, אוצו רוצו לקרוא (ולענות) D:

עונה

דעתי הכללית על הפרק:
מאוד אהבתי את הפרק מספר קצת מה היה בעבר עם פיטה.
הדמות שעשתה לי את הפרק: |
סדגש|פיטה

סצנה אהובה:
איך שקטניס לקחה את מקומה של פרים,רואים שהיא אוהבת אותה מכל ליבה.
היא עולה במקומה למשחק,היא יודעת שהיא יכולה גם למוות,היא מסכנת את חייה למענה (פרים)
ציטוט אהוב:
חשבתי שגייל יבחר למשחקי הרעב .

Black Stain

New member
איזה פרק קצר!

דעתי הכללית על הפרק: אהבתי מאוד
הדמות שעשתה לי את הפרק: קטניס
סצנה אהובה: הסצינה שהיא מתנדבת במקום פרים (נו זה שהיא לא נושמת ואז רצה ופרים צורחת וגייל לוקח אותה וכו' וכו')
ציטוט אהוב: לא היה משהו מיוחד.. נגיד "במחוז 12 המילה הנרדפת ל"מיועד" היא "גוויה"."
תהיות שעלו בי במהלך הקריאה: בקריאה ראשונה - רגע, גייל יתנדב במקום פיטה??
ועכשיו- הפרקים תמיד היו כלכך קצרים?
גם זה וגם הקודם

N o R i K o

New member
זה מצחיק

כשקראתי בעברית הפרקים חלפו לי כמו שניות, כשאני קוראת עכשיו באנגלית... זה כזה... "נו כבר שייגמר הפרק אני רוצה ללכת לישון
"

בקריאה ראשונה דווקא קראתי מהר!

Sharonmxx

New member
איך אני אוהבת את הספר הזה

בא לי לקרוא אותו שוב אבל אני לא רוצה שימאס לי ממנו אז עוד לא

דעתי הכללית על הפרק: אני ממש אוהבת את הפרק הזה! אבל איפה הייתי שבוע שעבר? הייתי מדברת על היימיטץ'!
הדמות שעשתה לי את הפרק: בקריאה הראשונה שלי קטניס, אבל עכשיו ברור שפיטה.
סצנה אהובה: מהרגע שפיטה נבחר עד הסוף, the boy with the bread לגמרי כבש אותי כאן

ציטוט אהוב: עכשיו- "כמובן, הסיכויים לא היו מהימנים במיוחד בזמן האחרון." כי זה מסתדר לי עם ההמשך, אבל בקריאה הראשונה לא היה משהו מיוחד בפרק הזה.
תהיות שעלו בי במהלך הקריאה: כשקטניס התנדבה- בטח עכשיו גייל יבחר או יתנדב כדי להציל אותה, נו באמת איזה ספר דפוק וצפוי למה אני בכלל.. wait what?

N o R i K o

New member
פרק שני? כולם טים פיטה!

כמחווה לכותרת של יעל בשבוע שעבר

דעתי הכללית על הפרק:
כשקראתי את הפרק הזה בפעם הראשונה, כבר הכנתי לעצמי סיפור רומיאו ויוליה בזירה. ממש התאהבתי בדרך שבה קטניס הציגה את פיטה, כמישהו שהושיע אותה ותרם לה ונתן לה, ובאיזשהו מקום ממש חיכיתי לרגע בעתיד שבו הם באמת יתאהבו ויהיו יחד בזירה ומעניין איך הם יצאו.
מה אני חושבת עכשיו על הפרק? זה כבר בסשן הספויילרים, אני משאירה את זה למטה...
הדמות שעשתה לי את הפרק:
פיטוש

סצנה אהובה:
דווקא הסצנה שהכי אהבתי הייתה סוף האסיף, שקטניס מציינת שכולם נפרדים ממנה במחווה מיוחדת, וגם את זה שהיימיץ' אומר שקטניס מלאה ב"תעוזה", ואז צועק על המצלמה "יותר טובה מכם! ומכם!"
הו היימיץ'

ציטוט אהוב:
ועכשיו כולכם המומים-
"That’s when I saw it. The first dandelion of the year. A bell went off in my head. I thought of the hours spent in the woods with my father and I knew how we were going to survive.
To this day, I can never shake the connection between this boy, Peeta Mellark, and the bread that gave me hope, and the dandelion that reminded me that I was not doomed."

האמת שחשבתי על זה כבר בפרק הראשון, אבל עכשיו זה התחזק - למה בעצם אפי מוציאה את הפתקים? למה ההגרלה לא נערכת בצורה מתוחכמת יותר? הרי הם בעתיד!!!1 לא שמעתם על הלוטו? הרי אפי תמיד יכולה במידה ומתחשק לה להכניס פתק נוסף בלי שאף אחד ישים לב ולשלוף אותו
לא שכל דבר שקשור למשחקים האלה הוגן... אבל זה נראה לי סוג של המינימום XD
ועוד דבר שחשבתי עליו - למה מחוז כלשהו, ברגעים כאלה למשל, בהם נבחרת מישהי שממש ממש לא מגיע לה ללכת, כמו קטניס, לא מחליט ממש לפרוץ במרד? הרי אם הם יפרצו במרד בזמן האסיף, אז כבר באותו ערב תתפשט לשאר המחוזות ידיעה שיש בעיה כלשהי עם המיועדים במחוז 12, ואז זה היה מגיע גם איכשהו למדריכים, ואז הם היו מצליחים להפיץ את זה במחוזות... וכן הלאה וכן הלאה. זה היה עובד כמו "אפקט הפרפר". שוב, כמו בפעם הקודמת, 74 שנים נראה לי כמו הרבה יותר מדי זמן.

ועכשיו לספויילרים:
לסוף הסדרה

מאז שסיימתי את הסדרה, בכל פעם שאני קוראת את הפרק הזה הלב שלי מתחבט בין לומר "אווו" לבין לומר "אוי קולינס, למה."
זה אחד מהרמזים היחיד שקולינס נותנת לנו לסוף הספר... בניגוד לרולינג שרומזת על מליוני דברים שנים מראש, קולינס לא ממש עובדת חכם. אבל על זה היא רומזת כל כך מאחורה, על כך שפיטה הוא ה"דנדליון" של קטניס, על כך שהוא היה זה שסימן לה את העובדה שהיא יכולה להמשיך לשרוד...
הבעיה היא שכאן זה נגמר. ובאמת שאחרי הפרק הזה כל ה-0.00000000001% טים פיטה שלי הולך וגדל, ופתאום אני כזה "אולי בקריאה הזו אני אהיה אובייקטיבית ובאמת באמת אקבל את זה שקטניס ופיטה ביחד בסוף?" כי המשפט הזה כל כך מחמם לב.
אבל לא, התחושה הזו שקטניס מתארת כאן, היא לא דבר שהיא רואה בפיטה. כשהיא רואה אותו במשחקים, זה לא מה שהיא מרגישה. גם לא במשחקים השניים. היא לא מאמינה שהיא תשרוד איתו. בסופו של דבר היא נתקעת איתו בסוף וסוגרת עם המונולוג שבו היא מזכירה שוב את זה שפיטה הוא שן-הארי, ומי לעזאזל זוכר את הקטע הזה בקריאה ראשונה?
זה גרם לי לתהייה של מה היה קורה אם הדמות של פיטה הייתה... יותר כמו גייל. כלומר, פיטה היה זורק לקטניס את הלחמים באותו יום אפור וגשום, נכנס איתה למשחקים, מצהיר ב"גאון" על האהבה שלו אליה, קטניס הייתה מתאהבת בו במשחקים, הם היו יוצאים בהחלטת הגרגירים ואז היו מכריחים אותם להתחתן, וקטניס הייתה מוכנה לעשות את זה כדי לא לפגוע במשפחה שלה, אבל פיטה(גייל) היה מתנגד בתוקף, ואומר לה שצריך להתחיל למרוד, ואז גייל(פיטה) היה אומר לה "בטח, בואי נברח
"
האמת שדווקא במקרה כזה אני חושבת שהיה לי נורא קשה, לפיטה(גייל) הייתה אישיות שאני מאוד אוהבת ובסופו של דבר גם הוא וגם קטניס מאוהבים, אבל לגייל(פיטה) יש את כל העבר המשותף עם קטניס, והוא מגן על המשפחה שלה... אלא אם גייל(פיטה) בניגוד לגייל(קאנון) היה באמת בפרנדזון.

זה בסדר, סיבכתי גם את עצמי...
בקיצור... חבל לי שקולינס פיתחה את מערכת היחסים של קטניס ופיטה בצורה כל כך שטחית ומשעממת
נכון, מדובר פה בדעה ואני בטוחה שחלקכם יחלקו עליי, אבל אחרי הפרק הזה באמת ציפיתי שקטניס תעריך את פיטה ותרצה לגמול לו ותתאהב בו, אבל אני אפילו לא מרגישה שהיא מעריכה אותו, אני סתם מרגישה שהיא ממש חייבת לו X:
וחבל שכך.

עונה

אחר כך אולי אני אכתוב אתדעתי על פרק, אבל יש לי כמה דברים לענות על מה שכתבת:
אז בקשר להגרלה, ואחד הספרים (נראה לי השני) מסופר שהרבה פעמים יצא שבן של מנצח השתתף במשחקים, יותר מדי פעמים זה קרה בשביל שזה היה צירוף מקרים. אז כנראה שהזאת בדיוק המטרה, שזה יהיה לא הוגן. חוץ מזה, יש בזה משהו כזה סמלי ואותנטי, אני לא יודעת להסביר בדיוק, אבל אני בטוחה שהקפיטוליסטים מתים על זה.
בקשר למרד, אני גם חשבתי על זה. האם לראות נערה הולכת למוות כמעט בטוח (מחוז 12= מוות כמעט לגמרי בטוח) בשביל להגן על אחותה, אחת שיש לה מספיק אומץ בשביל זה, לא יגרום להם להתמרד? אם כל דבר קטן, אפילו גרגירי יער, גורם להם למרד,אז איך זה לא גרם?
אחר כך חשבתי על זה שמחוז 12 אף פעם לא היה המורד. אולי זה בגלל ההיסטוריה של הדיכוי שהייתה לפני התקופה של קריי, או ההפסדים בכל משחקי הרעב חוץ משניים(כשהמנצח שלהם ממש לא במצב טוב), או העובדה שאחרי שנים שבהם מתייחסים אליהם כמחוז הכי גרוע באמת גורמת להם להיות כאלה. אבל לא משנה למה, הם אף פעם לא מרדו. ההצטרפות שלהם למורדים הייתה בגלל שהפציצו אותם. אבל בכל זאת, זה לא לגמרי מספק תשובה לדעתי. ההתנדבות הזאת הייתהצריכה להזיז למישהו מהמחוזות.
מה שאולי כן יכול להיות תשובה,זו העובדה שקולינס בחרה בדבר ההפוך לגמרי כמסיט למרד. היא בחרה בחיים ובתקווה. נערה שמצליחה לחיות ולהעניק חיים למרות הקפיטול. אז הנערה שהקפיטול גרם לה ללכת למות בשביל אחותה היא ההפוכה מזה (למרות שלדעתי זה מעביר רגשות יותר חזקים). אז אולי זה נובע מהבחירה הזאת של קולינס. מצד שני, זה לא מסתדר עם זה ששאר הדברים שהיא בחרה לחזק איתם את המרד (הרצון של קיון שקטניס תמות, הילדים המתים מהמצנחים) הם כן קשורים למוות ולתבוסות קטנות שמביאות רצון חזק יותר להחזיר אתה צדק, בשביל אלה שהקריבו את עצמם למענו. אז שוב, הגעתי למבוי סתום עם השאלה הזאת.

דרך אגב, אם כבר מרד,אז לדעתי המרד בסרט היה יותר מתאים מהמרד בספר. שם זה היה אבא שרואה את הבת שלו מתה במקום שלא היה לה סיכוי בו, כמשהו במעשה של קטניס הופך את הכעס שלו לרצון מידי לפעול ולא לתבוסה. אז הוא הולך ומרביץ לאוכף שקט שהוא הסמל הכי קרוב שיש לקפיטול, החברים שלו מצטרפים אליו, ומפה זה ממשיך ומתגלגל. יותר אהבתי את זה מאשר סתם מרד במחוז אקראי בגלל גרגירי יער.

טוב, חפרתי כאן קצת, אבל היה לי רצון לחפור אחרי הרבה זמן שבו לא הצלחתי להכנס לתפוז... (תזכורת לעצמי: תמיד לזכור את הסיסמה שלי. גם לא היה לי אינטרנט הרבה זמן..)

N o R i K o

New member
MJ מעליי

נחמד שחזרת לחפור, אני תמיד בעד
רק לזכור לסמן...

אני מסכימה בגדול עם מה שכתבת, אבל אם המחוז כולו התריס בצורה כלשהי נגד הקפיטול, לא מחא כפיים, נתן לה סימן פרידה, העז לצאת מהגבול הזה... למה לא להתחיל את המרד כבר כאן?
זה גם לא בהכרח נאמר רק על מחוז 12. מה אם מחוז כלשהו פשוט לא רוצה לשלוח מיועדים? מסרב בתוקף? נראה לי מופרך שבמשך 74 שנים זה לא קרה.
יש המון הגיון במה שאת אומרת, אבל סוג של חור עלילה מצד קולינס. בטוח היו התפרעויות בעבר, אפילו במחוז 12. מספיק אפילו שקטניס תאמר "פעם היה מטורף אחד אצלנו שנעמד באמצע האסיף והתחיל לצרוח שזה צריך להיות אסור בתוקף... אוכפי השקט הענישו אותו במלקות עד שהוא מת מכאבים" או משהו כזה... רק כדי לסדר את חוסר ההגיון שבדבר.

למעלה