+ההתפתחות של גייל לאורך הסדרה
MJ
אני מה זה רבה עם תפוז כדי שייתן לי לשלוח את ההודעה הזו
בעקבות דיון שהיה לי עם עמית אתמול -
גייל אומר לקטניס בפרידתם שהיא יודעת להרוג. שאין הבדל בין הרג בני אדם להרג בעלי חיים.
עמית אומרת שגייל מנסה לעבוד על קטניס פסיכולוגית. שאם היא תאמין שהיא באמת הורגת בעלי חיים כמו שהיא יודעת, היא תנצח.
אני לא חושבת שלחלוטין זה נכון. אני חושבת שהמשחק ה"פסיכולוגי" שגייל מפעיל על קטניס, הוא המשחק שהקפיטול רוצה שהם ישחקו. שמבחינת הקפיטול משחקי הרעב הם לחלוטין שעשוע ציד של בני אדם.
וכאן בעצם כבר מרמזים לנו על גייל וההשקפות שלו, מה שיותר ברור לנו בספר השלישי. אם תשאלו אותי מה ההבדל בין גייל של הספר הראשון לזה של הספר השלישי- מבחינתי ההבדל העיקרי הוא שלגייל בספר השלישי יש כוח, יותר מדי כוח, אחרי שהוא עבר הרבה יותר מדי זוועות. ולגייל בספר הראשון אין כוח. ועדיין לא לקחו ממנו את הבחורה שהוא הכי אוהב, פעמיים, ופוצצו לו את המחוז. אז יש הגיון בכך שההתנהגות שלו הולכת ונעשית מוקצנת. זו סוג של תגובה טבעית במצב שבו הוא נמצא.
אבל כבר בספר הראשון, ההשקפות של גייל הן לחלוטין "לשחק את המשחק". אם הקפיטול דורש מקטניס להרוג בני אדם כאילו הם בעלי חיים, אז היא צריכה לנהוג ככה. זה לא שאין מבחינתו הבדל - ברור לחלוטין שיש לו, עובדה שבסופו של דבר הוא מתנגד כל כך למשחקים האלה ולשלטון הקפיטול. זה שכשצריך לשחק את המשחק, לתת להם את ה-Good Show שהם דורשים - זה לחלוטין מה שהיא צריכה לעשות. ואם גייל היה נכנס למשחקים הוא לחלוטין היה משחק ככה (ממש על תקן קרייריסט).
והוא ממשיך לשחק את המשחק גם בספר השלישי. לכן אם הקפיטול השתמש בחמלה של כל פאנם במשך 75 שנים של משחקים וסבל, אין סיבה לכך שהוא לא ישתמש בחמלת אוכפי השקט ומשפחותיהם כשהוא מתכנן את הפצצות שלו, כשהוא בוחר להפציץ את האגוז של 2.
אבל בסופו של דבר גייל שומר על צלם של אנושיות. הוא לא בוחר להפעיל את הפצצות של על ילדים.
אבל הוא מקושר למוות של פרים, על אף שהוא לחלוטין לא אשם בו, כדי שהוא יוכל להתעורר, לקבל את ה"כאפה", להבין שלפעמים לא חייבים לשחק את המשחק, שTwo wrongs don't make a right. וזו ההתפתחות של הדמות שלו, כאן הוא למעשה עובר את התהליך בעיניי.
ומה לדעתכם? האם גייל שאומר לקטניס שלצוד בני אדם במשחקים זה בסדר, אומר את זה רק כדי לשחק איתה פסיכולוגית או כי הוא באמת מאמין שככה צריך לנהוג במשחקים? איפה לדעתכם מתחילה ההתפתחות שלו כדמות? מה מבדיל בין הגייל שראינו בספר הראשון לבין הגייל של הספר השלישי?
אפשר לפתח כאן דיון מעניין