מועדון הקריאה : משחקי הרעב, פרק 3

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה : משחקי הרעב, פרק 3

הולי שמולי, כמה הודעות נפתחו היום בפורום, ליבי נרגש

הייתי דוחה את הפינה ליום אחר, אבל... מסורת זו מסורת, וכדי שנתחיל להסתגל לזו, כי היא תלווה אותנו עוד 78 שבועות!

אז למי שלא עקב - בכל יום ראשון תפתח כאן פינה בפורום שבה נדסקס בפרק נוסף בסדרה שלנו, וכך נקרא את כולה ביחד מההתחלה ועד הסוף, ונמצא עוד נושאים לחפור עליהם

והשבוע - פרק 3

מה בפרק?
לאחר האסיף, לקטניס מוקצבות דקות בודדות להפרד מהיקרים לה. היא נפרדת תחילה מפרים ומאמה, לאחר שהיא נותנת להן הוראות להישרדות בלעדיה, ולפרים הבטחה על כך שהיא תנסה לנצח. אחר כך היא נפרדת מאביו של פיטה, המתחרה שלה, שמביא לה עוגיות מבטיח לה שפרים לא תגווע ברעב. הבאה בתור היא מאדג', חברתה, שבוחרת לתת לה את הסיכה שענדה בבוקר האסיף. האחרון הוא גייל, שנותן לקטניס עצות הישרדות בזירה והבטחה על כך שישמור על פרים ואמה.
קטניס עולה על הרכבת יחד עם פיטה ואפי, מגלה שהסיכה שקיבלה ממאדג' היא למעשה סיכת עורבני-חקיין, וזוכה להכיר לראשונה את שגרת ההכנה שלה למשחקים (ואת האוכל... הו, האוכל).
ועכשיו אתם!
דעתי הכללית על הפרק:

הדמות שעשתה לי את הפרק:

סצנה אהובה:

ציטוט אהוב:

תהיות שעלו בי במהלך הקריאה:

אתם כבר יודעים מה לעשות

E l S i

New member
מחשבות תוך כדי הקריאה:

דעתי הכללית: אחלה פרק, אנחנו כבר עמוק בספר.

אני לא רוצה לסכם, פשוט כתבתי כל מני שטויות תוך כדי קריאה:L

זה קצת מצחיק איך שהיא מציגה את הקטיפה, אבל זה היה מוזר קצת אם הייתה קטיפה הייתה דבר נפוץ במקום עני כל כך.

מרי סו מושלמת בהכל... היא רגישה וחלושה, אבל גם מאגניבה. ופרים לא. פרים לא מסוגלת לצוד, למשל.
אבל היא כן קטנטונת באופן מובהק. לא רק לדעת אחותה הגדולה אלא גם לדעת אבא מלארק.

"עכשיו אני רואה שזו ציפור קטנה מעופפת." וואלה
רק ארבעה עמודים מאוחר יותר האסימון נופל.
מוו-טציות זה שם חכם. אבל גם די מפחיד.

"אני אוהבת אתכן. אני אוהבת את שתיכן." "הן עונות לי באותן מילים."
"ביי קטניס, אני אוהבת את שתיכן!"

"ידידי גייל."
רזה ושרירי. אני לא יודעת, עדיין קשה לי לדמיין אותו,
"לעולם לא אדע מה רצה שאזכור." אולי תשאלי אותו?
כן כן, קטניס היא טים אבא שלה, אבל אני מדמיינת את אבא שלה כגייל גדול, אז...
אומייגאד! יוהאנה מייסון.
מצחיק שאפי מוזכרת עם שם המשפחה כל הזמן. השפתיים שלה נקפצות בתגובה.
עשיתי מקלחת:( התקלחתי? והיי, תגידי תודה שיש אצלכם גשם קיצי.

מממ.... סנאים.

-=-=-=-=-=-==-=-
אגב, מה זה באה לי בטוב הפעילות בפורום כרגע, חזרתי מבית ספר שפוכה...התקופה הזאת בי"ב מורה להיות ריקה... היא לא.

N o R i K o

New member
אין תקופות בי"ב שהן ריקות

והאמת שההגדרה למרי סו היא דמות שמושלמת מבחינת התכונות שלה. זה שהיא לא יודעת לצוד לא הופך אותה ללא-מושלמת, להפך - זה הופך אותה לטהורת לב, אחת שלא מסוגלת לפגוע.
גם אני שמתי לב לכך שאפי טרינקט זה תמיד ביחד. אולי כי סתם אפי זה משעמם. ואפי טרינקט... זה קפיטול. זה אפי טרינקט!
אגב, שמתם לב שבסרט רק לאפי טרינקט יש מבטא "קפיטול"? צקצק...

N o R i K o

New member
איזה פרק קצרררר

דעתי הכללית על הפרק:
הוא היה קצר. ממש קצר.
אבל אני חושבת שזה סוף כל סוף פרק שמכניס אותנו לאווירה של הספר. אנחנו לומדים פה הרבה על הדמויות, על קטניס, גייל, אמא שלה, פרים, אפילו קצת על פיטה
וזה סוף כל סוף פרק שעושה ממש ממש חשק להמשיך לקרוא גם מבחינת מתח.
הדמות שעשתה לי את הפרק:
קטניס, לגמרי קטניס - אבל זה מתקשר לסצנה האהובה... מיד אסביר

סצנה אהובה:
הזו שבה אפי מציינת את זה שבשנה שעברה המיועדים אכלו כמו בהמות, וקטניס מציינת שהם היו ילדי תפר מסכנים, ומיד מתחילה לאכול כמו בהמה בעצמה. אני חושבת שברגע הזה הבנתי שאני פשוט הולכת לאהוב את הדמות של קטניס. ממש.
כי מה שהיא עושה פה זה לחלוטין סוג של מרד קטן. היא יכלה לקום ולצעוק על אפי ולהסביר לה למה היא טועה, לומר לה שהיא מטומטמת ושהיא לא מבינה כלום מהחיים שלה - אבל זו לא קטניס. היא כן מורדת, אבל בצורה השקטה והייחודית שלה.

ציטוט אהוב:
כמובן-
Finally, Gale is here and maybe there is nothing romantic between us, but when he opens his arms I don’t hesitate to go into them. His body is familiar to me— the way it moves, the smell of wood smoke, even the sound of his heart beating I know from quiet moments on a hunt — but this is the first time I really feel it, lean and hard-muscled against my own.
קטניס למה את מפגרתתתת
תהיות שעלו בי במהלך הקריאה:
קודם כל, התהייה הראשונה - קטניס מבטיחה לפרים שהיא הולכת לנצח. והיא באמת משחקת בסופו של דבר בצורה שמובילה אותה לניצחון... אני תוהה - אם היא לא הייתה נותנת את ההבטחה הזו לפרים, מה היא הייתה עושה אחרת? האם היא הייתה חלשה יותר? האם היא הייתה מוותרת לעצמה הרבה יותר בקלות? אני תוהה אם הייתה לה נקודת שבירה שבה היא הייתה מרימה ידיים... כי כשאני מסתכלת על הפעולות של קטניס וההתנהגות שלה במשחק, אני לא חושבת שהיא פעלה כדי לנצח. אני חושבת שהיא פעלה כדי לשרוד, כי זה היה האינסטינקט שלה. הרי היו די רגעים שבהם היא אמרה לעצמה שאולי היה עדיף לה להיכנע ולמות (כמו הרגע שבו היא מתייבשת, למשל) אבל בסופו של דבר היא מכריחה את עצמה לשרוד - עבור עצמה באיזשהו מקום. אני תוהה.
ויש עוד אחת, אבל היא ספויילר ל-MJ, אז אני אכתוב אותה בהודעה נפרדת

N o R i K o

New member
+ההתפתחות של גייל לאורך הסדרה
MJ

אני מה זה רבה עם תפוז כדי שייתן לי לשלוח את ההודעה הזו

בעקבות דיון שהיה לי עם עמית אתמול -
גייל אומר לקטניס בפרידתם שהיא יודעת להרוג. שאין הבדל בין הרג בני אדם להרג בעלי חיים.
עמית אומרת שגייל מנסה לעבוד על קטניס פסיכולוגית. שאם היא תאמין שהיא באמת הורגת בעלי חיים כמו שהיא יודעת, היא תנצח.
אני לא חושבת שלחלוטין זה נכון. אני חושבת שהמשחק ה"פסיכולוגי" שגייל מפעיל על קטניס, הוא המשחק שהקפיטול רוצה שהם ישחקו. שמבחינת הקפיטול משחקי הרעב הם לחלוטין שעשוע ציד של בני אדם.
וכאן בעצם כבר מרמזים לנו על גייל וההשקפות שלו, מה שיותר ברור לנו בספר השלישי. אם תשאלו אותי מה ההבדל בין גייל של הספר הראשון לזה של הספר השלישי- מבחינתי ההבדל העיקרי הוא שלגייל בספר השלישי יש כוח, יותר מדי כוח, אחרי שהוא עבר הרבה יותר מדי זוועות. ולגייל בספר הראשון אין כוח. ועדיין לא לקחו ממנו את הבחורה שהוא הכי אוהב, פעמיים, ופוצצו לו את המחוז. אז יש הגיון בכך שההתנהגות שלו הולכת ונעשית מוקצנת. זו סוג של תגובה טבעית במצב שבו הוא נמצא.
אבל כבר בספר הראשון, ההשקפות של גייל הן לחלוטין "לשחק את המשחק". אם הקפיטול דורש מקטניס להרוג בני אדם כאילו הם בעלי חיים, אז היא צריכה לנהוג ככה. זה לא שאין מבחינתו הבדל - ברור לחלוטין שיש לו, עובדה שבסופו של דבר הוא מתנגד כל כך למשחקים האלה ולשלטון הקפיטול. זה שכשצריך לשחק את המשחק, לתת להם את ה-Good Show שהם דורשים - זה לחלוטין מה שהיא צריכה לעשות. ואם גייל היה נכנס למשחקים הוא לחלוטין היה משחק ככה (ממש על תקן קרייריסט).
והוא ממשיך לשחק את המשחק גם בספר השלישי. לכן אם הקפיטול השתמש בחמלה של כל פאנם במשך 75 שנים של משחקים וסבל, אין סיבה לכך שהוא לא ישתמש בחמלת אוכפי השקט ומשפחותיהם כשהוא מתכנן את הפצצות שלו, כשהוא בוחר להפציץ את האגוז של 2.
אבל בסופו של דבר גייל שומר על צלם של אנושיות. הוא לא בוחר להפעיל את הפצצות של על ילדים.
אבל הוא מקושר למוות של פרים, על אף שהוא לחלוטין לא אשם בו, כדי שהוא יוכל להתעורר, לקבל את ה"כאפה", להבין שלפעמים לא חייבים לשחק את המשחק, שTwo wrongs don't make a right. וזו ההתפתחות של הדמות שלו, כאן הוא למעשה עובר את התהליך בעיניי.
ומה לדעתכם? האם גייל שאומר לקטניס שלצוד בני אדם במשחקים זה בסדר, אומר את זה רק כדי לשחק איתה פסיכולוגית או כי הוא באמת מאמין שככה צריך לנהוג במשחקים? איפה לדעתכם מתחילה ההתפתחות שלו כדמות? מה מבדיל בין הגייל שראינו בספר הראשון לבין הגייל של הספר השלישי?
אפשר לפתח כאן דיון מעניין

N o R i K o

New member
אוי, ברוך השם, הצלחתי.

הוא פשוט לא אהב את התוספת של הציטוט-

“Katniss, it’s just hunting. You’re the best hunter I know,” says Gale.
“It’s not just hunting. They’re armed. They think,” I say.
“So do you. And you’ve had more practice. Real practice,” he says. “You know how to kill.”
“Not people,” I say.
“How different can it be, really?” says Gale grimly.
The awful thing is that if I can forget they’re people, it will be no different at all.

מירטל

New member
אה?

זה הציטוט החביב עלייך?

לא זה שהוא אומר לה "תזכרי תמיד ש.... " ( אני אוהב אותך) ? לפני שאוכפי השקט גוררים אותו?

אני המומה.

N o R i K o

New member
אינדיד איט איז

אני לא חושבת שגייל תכנן לומר לקטניס שהוא אוהב אותה. אבל זה כבר לדיון אחר

N o R i K o

New member
יש רק אישה אחת בעולם שיודעת את התשובה הנכונה

וקוראים לה סוזאן קולינס, והיא בחרה שלא לחלוק את זה איתנו. כך שדעתך כאן היא הרלוונטית. אם את חושבת שהוא תכנן לומר לה שהוא אוהב אותה, סחטיין עלייך.

אני ראיתי במקום הזה נכונות מאוד שונה של גייל. הוא סותר לגמרי אפשרות של לנחם אותה, לומר לה דברים כמו "אני אתגעגע אלייך" ובלה בלה בלה. הוא מגיע לפוינט. הוא מחבק אותה כדי להראות לה שהוא שם ומיד אחרי זורק עליה את כל ההוראות שבעולם כדי לבדוק שהיא מאופסת. הוא אפילו מנסה לגרום לה לשנות את צורת החשיבה שלה רק כדי שהיא תוכל לשרוד, ועל זה כבר הרחבתי בדיון שניסיתי לפתוח אבל אף אחד לא שיתף פעולה

ואז מכריחים אותו להפרד ממנה, הוא מבקש עוד כמה דקות, לא נותנים לו, היא אומרת לו "בבקשה אל תתן להן לרעוב" והוא אומר לה - "אני לא, תזכרי ש-..."
אני אוהב אותך? אני לא חושבת שזה ההמשך של המשפט. הוא לא ידאג לכך שהן לא ירעבו רק כי הוא אוהב אותה. הוא ידאג לכך כי יש ביניהם ברית לא חתומה על כך שהם תמיד שם אחד עבור השני. ובכך שהוא ידאג למשפחה שלה גם כשהיא לא שם, הוא בעצם יהיה שם עבורה. ובלי לספיילר אני אגיד לך להיזכר בסצנה האחרונה שלהם ובמילים שהוא אומר לה ולראות כמה זה נכון.
הוא אומר לה "תזכרי ש". כלומר, זה לא משהו שהיא צריכה לגלות, לדעת. זה משהו שהיא ידעה מאז ומתמיד. תזכרי שאני תמיד שם עבורך. אולי ההמשך היה אמור להיות- כי את חשובה לי. כי אני אוהב אותך. אבל אני לא חושבת שלגייל היה אינטרס להפיל כזאת פצצה על קטניס שלא יודעת להתמודד עם הרגשות שלה.
שוב, זה לגמרי עניין של דעה. לעולם לא נקבל תשובה על זה, אלא אם מישהו חצוף יעז לשאול את קולינס. אבל אני לא חושבת שהמטרה של גייל הייתה לזרוק על קטניס את מה שהוא מרגיש. בסרט לקחו את החלק הזה והפכו אותו לטהור. הוא אומר לה, במקום זה - See you soon.
אני אראה אותך שתחזרי. ורק אז אני אגיד לך שאני אוהב אותך.

אוף הספר שלי לא אצלי

שניהם! גם האנגלית וגם העברית! אני רוצהלהצטרף למועדון

Black Stain

New member
D:

דעתי הכללית על הפרק: אש, לא זכרתי שהוא כזה אימפורמטיבי.. ממש פה כבר ממש נכנסתי לעולם.. הכל קורה ממש ממש מהר

הדמות שעשתה לי את הפרק: קטניס כפרה עליה (לא זוכרת כבר למה לא אהבתי אותה בקריאה הראשונה)
סצנה אהובה: שקטניס נפרדת מאנשים בהיכל הצדק
ציטוט אהוב:

"את יודעת להרוג."
- "לא אנשים."
- "עד כמה זה שונה באמת?"
חח צימצמתי..

תהיות שעלו בי במהלך הקריאה: היא מזכירה את ג'ואנה אהובתי!! לא שמתי לב לזה אף פעם..
וגם כל הזמן יש לי פלאשבקים לסרט כשאני קוראת.. כל פעם שקטניס מדברת על זה שהיא התנדבה במקום פרים אני שומעת עמוק בראש את ג'ניפר צורחת :"איי וולנטיררררר איי וולינטיר אס טריביוווווווט!!111%#%#@"

N o R i K o

New member
רק אז?

אני חושבת ש-I volunteer!!@#@% הפך לביטוי יומיומי בלקסיקון שלי

אני זוכרת, כי כשקראתי בעברית זה תורגם ליוהאנה מייסון
אבל יעל אמרה שזו טעות שהיא לא סולחת לעצמה עליה...

Black Stain

New member
חח כבר מההתחלה האמת

"we could do it you know, take off.. live in the woods.."
"we wouldn't make it five miles.."
~מוזיקה~

;[

למעלה