מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 6

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 6

הו, אנחנו מתחילים להתקרב לפרקים בהם באמת העלילה מתחילה להתקדם ויש הרבה פחות סיפורי רקע. אבל זה פרק עם סיפור רקע מעניין...
בכל מקרה, כמו בשבוע הקודם - אם למישהו יש בעיה עם הספרים בהישג יד - ניתן לפנות אליי

והשבוע - פרק 6

מה בפרק?
לאחר התלהבות מטקס הפתיחה המרשים של פיטה ושלה, קטניס מגיעה למשכן בו המיועדים מתגוררים בזמן האימונים לקראת הזירה. אחת המשרתות שלה, מהסוג המכונה "אווקס" - משרתים שבעבר בצעו בגידה ולכן נכרתה לשונם והגיעו למעמד זה - מוכרת לה מהעבר. היא מספרת לפיטה על כך שראתה את האווקס ואת חבר שלה מנסים לברוח, עד שרחפת של הקפיטול פגעה בחבר שלה ולקחה אותה, ולקטניס לא הייתה אפשרות לעזור.

אז... אני רואה שאתם פחות עובדים לפי המתכונת הקבועה, אז מנסה לגוון קצת ולתת "קווים מנחים" להשתתפות בפרוייקט-
דברים שלכדו את תשומת לבכם במהלך הקריאה
ציטוטים שגרמו לכם להתרגש\לצחוק\לבכות\לשקול שינון בע"פ
דעה כללית ותהיות בעקבות הקריאה

קריאה מהנה

pennylane11

New member
נוי, זה בשבילך!

"טוב, תחת מספיק לחץ פחם הופך לפנינים!" אפי

אני מרגישה סתומה שאני ממש אוהבת את התיאורי אוכל של קטניס

חיחיחי קטניס מדברת עם פיטה ודואגת כל שנייה לציין שהיא הייתה מעדיפה את גייל D:
אווקס
קו עלילה שאני כ"כ אוהבת!
וזהו בערך, זה מה שקרה D:

N o R i K o

New member
הפירוט

קבלי חיזוק חיובי...
אני חושבת שתיאורי האוכל של קטניס גם נובעים מהיותה מזל שור, וגם בכלל מהמצב שבו היא נמצאת. אוכל זה כזה דבר אלוהי עבורה. נראה לי שקטניס אוטומטית נמשכת רק לגברים שיש להם זיקה כלשהי לאוכל, כמו גייל שהאביס אותה שנים באוכמניות ותותים וסנאים, ואחר כך היא מנצלת את פיטה עבור האוכל שהוא מכין לה...

pennylane11

New member
את חייבת להסביר לי מתישהו את הקטע הזה

של המזלות, כי באמת שהלכתי לאיבודXDD אני עקרב, מה זה אומר?

N o R i K o

New member
שאת מאגניבה לאללה

ולא בקטע מתחנף, אני באמת מתה על עקרבים. אחת החברות הכי טובות שלי היא מזל עקרב (שני! עכשיו את מכירה אותה), ויש לכם בדיוק את הטייפ אישיות שאני אוהבת - ציניקנים ועוקצניים אבל עם זאת הכי אמינים ונאמנים שיש, כאלו שלא תוקעים סכינים בגב. כמו גייל.
אני מסתדרת ממש טוב עם עקרבים... ליאור נרקיס אפילו כתב על זה שיר... "את בתולה, אני עקרב, לכן עובר בינינו קו"

וכשהייתי בכיתה י' לחברה שלי היה ספר אסטרולוגיה שהיה ממש מחולק ל"התנהגות כללית, בת הזוג, בן הזוג, החבר הטוב, הבוס" וכאלה...
אז התחלתי לקרוא על כל מיני אנשים, ומצד אחד זה מאוד בולשיט, מצד שני יש שם דברים שבאמת הצלחתי לשייך לכל מיני אנשים! מאז אני נורא אוהבת לעשות את השיוכים האסטרולוגיים האלה. סתם בשביל הכיף, זה קצת כדי "לצפות" התנהגויות מסוימות. לא שזה עובד, אבל זה נחמד XD
ובכלל, אני יושבת כל כך טוב על ההגדרה של מזל בתולה האובר-ביקורתי והקטנוני והפריק-נקיון וסדר ופרפקציוניסט... שלא יכולתי שלא להתחיל לפקפק
הקטע הוא שמזל בתולה הוא גם מזל מאוד מאוד ריאלי (כמו כל מזלות האדמה... קטניס השור למשל, שלא אוהבת להיכנס לפנטזיות ולומר לעצמה שהיא וגייל יכולים לברוח או שהיא תוכל בעתיד להביא ילדים) ובתכלס מבחינת אפיון המזל אני בכלל לא אמורה להאמין באסטרולוגיה! אבל האופק שלי בדגים, שזה המזל הנגדי, שהוא קצת יותר רוחני ורגשי... זה גם למה אני כן נורא סיסי ורגישה ולא 100% הגיונית.
החוכמה היא להמנע לחלוטין מהורוסקופים. זה כבר באמת בולשיט. למרות שבהורוסקופ של החודש הקודם אמרו לי שתהיה בעיה עם הכספים עד ה18 בחודש, והמשכורת שלי באמת נכנסה רק ב-18! זה היה קומי.

pennylane11

New member
כן! אני מכירה אותה!

משהו מאוד עצוב: ראיתי אותה יותר פעמים מאותך! אין לתאר.
אממ, אני לא כ"כ מבינה בכל הקטע הזה של אסטרולוגיה, אבל אם את אומרת

N o R i K o

New member
סה"כ פעם אחת יותר

בכל זאת אתן שכנות... למרות שאבא שלי גר בחולון

והממ, אין באמת יותר מדי מה להבין... הרעיון הוא - הכוכבים בשמיים כל הזמן משתנים בזוויות שלהם, והם כל הזמן "במזל" שונה. כשנולדת השמש שלך הייתה במזל עקרב, שזה המזל שמשפיע הכי הרבה על האישיות שלך, אבל שאר הכוכבים היו בעוד מזלות, אז גם להם יש כל מיני השפעות על האישיות שלך, והם מרכיבים את ה"מפה" האסטרולוגית שלך. מה שאנשים שהם "אסטרולוגים" כביכול עושים זה לבחון את מפות הכוכבים העתידיות ואיך הן עשויות להשפיע עלייך, אבל זה כבר נראה לי מופרז

את יכולה לראות את המפה האסטרולוגית שלך כאן-
http://www.mystic-age.com/on-line/calcast.asp

N o R i K o

New member
*מעלה שאלות לדיון*

הייתי רוצה שיותר מכם ישתתפו בפינה הזאת... על אף שאנחנו בשלב המשעמם של הספרים כביכול... (בעיני השלב המשעמם הוא CF אבל בסדר
)
אז אם למישהו יש עצות לייעול - זו ההזדמנות.
אני מזכירה שוב שלא חובה לקרוא את הספרים, סתם לתהות לגבי דברים שאנחנו זוכרים שקרו, אז...

“Everyone has their reservations, naturally. You being from the coal district. But I said, and this was very clever of me, I said, ‘Well, if you put enough pressure on coal it turns to pearls!’“ - באמת מאוד חכם מצדך, אפי.
אז הנה התהייה הראשונה - איזה חינוך לדעתכם מקבלים בקפיטול? קטניס מספרת לנו שב-12 היא לומדת אנגלית וחשבון בסיסיים, על ההיסטוריה של פאנם ובעיקר על כריית פחם. הקפיטול מקבלים חינוך כמו שלנו? אני לא מדברת על תנ"ך שככל הנראה פס מן העולם או היסטוריה ואזרחות שעלולות לסתור את האמנה של פאנם... דברים בסיסיים אחרים - ביולוגיה, ספרות, מוזיקה... איך ייתכן שאפי מוציאה מהפה שלה משפט כל כך אידיוטי, וקטניס שמגיעה מהמחוז העני ביותר בפאנם יודעת את ההסבר הביולוגי שלו?

קטניס והאווקס - האמת ששכחתי לגמרי שהאווקסית האדומה הגיעה במקור מהקפיטול. מה לדעתכם גורם לאנשים בקפיטול לעשות את הצעד, לקחת את הסיכון וללכת לחפש מקום שבו אפשר למרוד? מה הטריגר שלהם?

“Just the perfect touch of rebellion,” says Haymitch. “Very nice.”
Rebellion? I have to think about that one a moment. But when I remember the other couples, standing stiffly apart, never touching or acknowledging each other, as if their fellow tribute did not exist, as if the Games had already begun, I know what Haymitch means. Presenting ourselves not as adversaries but as friends has distinguished us as much as the fiery costumes.
קראתי לא מזמן כתבה שהעלתה נקודות של דברים שכביכול הסדרה מלמדת אותנו... ואחד מהם הוא שכוח החברות יכול לגבור על רוע והרג וכל שאר הדברים, כי חברות זה דבר טבעי ורצח זה לא. ובסופו של דבר, קטניס ופיטה ניצחו במשחקים בגלל השיתוף פעולה שלהם והחברות שלהם, יש שיאמרו האהבה שלהם... כאן זה ממש בא לידי ביטוי. :)

פיטה מעלה את דלי קרטרייט! פיטה\דלי זה קאנוןןןןןןן
גם מהתיאור שלה, בחורה שתמיד שמחה ומחייכת לכולם, "אפילו לקטניס"... לגמרי הבחורה שהייתי משדכת לפיטה

ובכלל, איך זה שפיטה כל כך מגניב בתחילת הספר? אשכרה חוסם לקטניס את הכניסה לחדר שלה כדי שתספר לו על האווקס? פיטה של המשך הספרים בחיים לא היה עושה את זה! O_O מדהים כמה שאני כל פרק מחדש חושבת שהדמות של פיטה הייתה כל כך שווה ומגניבה בספר הראשון ואני לא מבינה לאן קסמו הלך.

מירטל

New member
תשובות - לדעתי

חינוך בקפיטול - למרות שאזרחי הקפיטול מצופרים בכל כך דברים, אוכל חשמל וכל דבר מותרות אחר - אני חושבת שדווקא בנוגע לחינוך הם מקבלים הרבה הרבה מאזרחי פאנם האחרים.משתי סיבות עיקריות - הראשונה היא שידע נוטה להיות ממכר ולאזרחי הקפיטול, להבדיל משאר פאנם, יש עודף חמור בזמן פנוי, ואלוהים יעזור לשליטי פאנם אם אזרחי הקפיטול יתחילו לגדל פתאום ידע ומצפון, ולהבין עד כמה העובדה שהם מאושרים לראות ילדים הורגים אחד את השני.
הסיבה השניה היא קצת יותר מעשית - אזרחי הקפיטול לא באמת צריכים איזושהיא הכשרה מקצועית - אלא אם כן תפירה וצפייה במשחקי הרעב דורשים הכשרה רצינית.

מרידה של אזרחי הקפיטול - אני חושבת שמוסר.
זה היה לינקולין שאמר שאתה יכול לשקר לחלק מהאנשים כל הזמן, ולכל האנשים חלק מהזמן, אבל אתה לא יכול לשקר לכל האנשים כל הזמן - גם בקפיטול יש אנשים שלמרות שכלום לא חסר להם, מגדלים מצפון ומודעות סביבתית ( אני חושבת שפלוטארך הוא דוגמא מעולה לאחד כזה) ואולי גם הם הולכים לחפש את מחוז 13 - כי הם חושבים ששלטון הקפיטול הוא מושחת ומרושע.

לגבי הנושא של המרד :
נוי, תסלחי לי, כן, אבל איכפת לך להקשיב למה שגייל אומר ולא רק לפנטז על השפתיים שלו?

זה הרי הוא שמציין שהמטרה הראשונית של משחקי הרעב הם להפריד ולסכסך : לסכסך בין המחוזות שמקבלים יותר ורואים במשחקים דרך להוכיח את עצמם, לבין אלו שרואים במועמדים גוויות מהלכות, דרך לסכסך בין התושבים הפחות עניים של המחוזות ליותר עניים, ועד ללסכסך בין קטניס לפיטה- העובדה שהם בחרו להיראות כמו למעשה צוות אומר שכבר אז הם אינם מוכנים לקבל את התכתיבים של הקפיטול.

זה די מעניין, כי מרכז הפרק הזה הוא ( אני לא הולכת לחפש את השם של הבחורה הג'ינג'ית ), והתגובה של קטניס אליה - ריגשות אשם מטורפים על זה שהיא לא סייעה לה אז, פחד מהעובדה שכרגע היא מסתובבת ליד מישהי שהיא לא ממש יכולה לתקשר איתה - והניסיונות שלה בסופו של דבר כן להעביר לה משהו.

N o R i K o

New member
יש לי עוד שאלה אלייך
MJ

באמת היית צריכה להוסיף את ההערה, ותסלחי לי את הפעם, המטומטמת להחריד על כך שאני מתרכזת בשפתיים של גייל?
זו לא הפעם הראשונה שאת מעירה לי על כך, והרשי לי לפקוח את עינייך - אני ממש לא טינאייג'רית הורמונלית, אני בחורה בת 21, אחרי צבא וכבר למדתי דבר או שניים בחיים שלי, והסיבה היחידה לכך שאני אוהבת את גייל היא הדעות שלו, העקרונות שלו ומה שהוא מוציא מהפה. הוא דמות בדיונית, קראתי את הסדרה הרבה לפני הליהוקים כך שלחשוב שהוא חתיך על הייתה בחירה שלי בלי קשר לתיאורים של קטניס, אבל זה לא רלוונטי לאופי הדמות שלו. יכולתי גם לחשוב שפיטה חתיך על, ויסלחו לי מעריצות פיטה, אני לא מכלילה כי בהחלט יש יוצאות דופן, אבל לאהוב כל כך דמות שטחית כמו פיטה ולהתלהב ממנו זה הרבה יותר בנאלי מלהבין ולאהוב את גייל. גם למה שאמרת בהקשר לכך לא היה אף קשר למה שאני אמרתי, זה היה סתם נסיון להתנשא מעליי. אז אני אודה לך אם תאזרי את מעט הטאקט שלך בפעם הבאה שאת מגיבה לי ותחסכי מהערות שחוץ מלגרום לך להראות סנובית לא מועילות בשום דבר, כי ממש לא סתרת פה שום דבר שאמרתי. אבל שום דבר.

חוץ מזה, לא הבנת את השאלה שלי. ברור לי שמה שהניע את אנשי הקפיטול היה מצפון. אבל למה דווקא הם? מה גורם לאדם ספציפי מתוך המונים להחליט שדווקא הוא עושה את הצעד? אני בטוחה שהיה טריגר מסוים שגרם דווקא לאווקס האדומה, שבספר הראשון אנחנו לא יודעים את שמה אבל באחרון אנחנו מגלים שהיא הייתה לוויניה, לקום ולקחת את הסיכון. אגב, מרכז הפרק הוא דווקא בנסיון של קטניס להציג לנו את העולם של הקפיטול מצדדים אחרים - להראות שיש אנשים שיש להם מוסר ומצפון ושמוכנים לעשות את הצעד, ושככל הנראה יש עוד הרבה בוגדים שאנחנו לא מודעים אליהם. זה גם מקשר אותי לתחילת ההודעה שלך - ידע בהיסטוריה עלול לגרום למרד, זה ברור וגם את זה ציינתי, אבל ידע בביולוגיה? מה כבר יכול להזיק לקפיטול אם אפי תדע שמפחם אין פנינים? ששטח עיגול הוא פאי*R בריבוע? ואם הם כן השיגו ידע שגרם להם למרוד, כמו למשל פלוטארך והידע שלו על לחם ושעשועים- מאיפה הוא? ומי זוכה בפריווילגיה לזכות בו?

מירטל

New member
התשובה היא כן.

והאמת היא, שכבר כמה ימים אני חושבת איך אני אמורה לענות על הדבר הזה, היות ואני בת מזל מאזניים שלא יכולה לקבל החלטות, החלטתי לתת לך לבחור :

התגובה הפשוטה : כן, זו הייתה בדיחה - איך מסמנים דבר כזה בפורום ? כי אני מכירה את הסימן המוסכם הבא :
ולא זכור לי שהודיעו על זה ששינו אותו.

התגובה המתחכמת : למה אני צריכה לסתור כל דבר שאת אומרת? מה אני, גייל פאנגירל ?

התגובה של בעלי : "היא אשכרה בת 21 ועשתה צבא : מה אני אגיד? אני בן שלושים וארבע, ואני עדיין בצבא ! אני fucking רץ עם בני תשע עשרה שחושבים שזכרונות הילדות שלי זה חלק משיעורי ההיסטוריה ( מה שנכון, נכון, אגב) אני תקוע בגיל המנטלי של 19 forever !ולבוש ירוק! אני פיטר פן שמן ושעיר ! לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!"

ועכשיו נעבור לחלק המעניין של השאלה שלך :
איך העובדה שאפי תדע מאיפה כן מגיעות פנינים עלולה להזיק לקפיטול?
לאפי כנראה, זה באמת לא יזיז, אבל בואי ניקח מישהיא אחרת, שאולי כן מתעניינת בדברים שהיא לומדת - לווניה נניח.
נניח שלווניה כן למדה שפנינים אינם נוצרות מפחם, אלא הם תגובה של צדפות ממין מסויים לגירוי חיצוני שחדר אל תוך הקליפה שלה, ושמה שיוצר יהלומים זה לחץ וחום משמעותיים על גרפיט. היא יודעת שבמחוז 1 יש מכונה שמפעילה לחץ וחום כזה על גרפיט - אבל מהיכן מגיע גרפיט? מחוז 2, 12 ו 13 היו היחידים שעסקו בכרייה, וגרפיט הגיע ממחוז 13. ההרוס, זה שמראים אותו בתוכניות הטלוויזיה עם העורבני החקיין שעף שוב ושוב באותו נקודה.... מעניין מאוד.... לא?
או אם ניקח את המסלול של הפנינים : מהיכן מופקות הפנינים שמגיעות לקפיטול כיום? אני מניחה שכמו רוב הפנינים שאנו קונים היום - אלו הן פנינים מלאכותיות שנוצרות במחוז 4, ובדיוק כמו היהלומים המלאכותיים של הקפיטול - הם נוצרים די באותה צורה ואתו צבע. אבל כשאנחנו רואים פנינה אחת במבנה שונה, בצבע שונה, מבין מאות, אלפי, אולי מיליוני פנינים מלאכותיות - עולה השאלה : למה דווקא היא שונה ?
וכאן אפשר לקבל המון תשובות שסובבות סביב העובדה שזו פנינה טיבעית : היא נוצרה ע"י זן אחר של צדפות, היא נוצרה באיזור אחר של העולם - איזה? מה יש עוד מחוץ לפאנם? מה היה לפני שהיה פאנם? איך נראו האנשים האלו, שבמים שלהם נשלו פנינים שחורות? ואולי שאלה אחרת - איך בעולם הזה של פאנם, שבו אין חליפות צלילה מהודקות ובטוחות היו שולים פנינים? מה היה הופך אדם לעבד, ובאיזו זכות היו אנשים זורקים אותו למיים רק בשביל אבן חן? ואולי אנחנו, שעושים את אותו דבר בשביל השעשוע שלנו, לא הרבה יותר טובים מהם?

עכשיו, חוק המספרים הגדולים אומר שרוב האנשים שידעו את הידע הזה ילמדו אותו למבחן וישכחו אותו, אבל יהיה לך מספר מסויים של אנשים שכן יתעניינו במידע הזה, תוסיפו לזה את העובדה שלאזרחי הקפיטול יש יותר מדי זמן פנוי להעביר באיזושהיא דרך, ותבינו שמבחינת הקפיטול להעניק מידע מיותר לאזרחי הקפיטול זה מתכון לצרות.

למה פלוטארך ידע על פאנם? באותה מידה אפשר לשאול למה קטניס ידעה לירות בחץ וקשת ?

פיטה באמת הזכיר את דלי?

מגניב! את יכולה לפרט קצת יותר ואולי לצטט? אין לי את הספר לצערי
גם אני אוהבת את השיפ הזה

N o R i K o

New member
OTP

Peeta snaps his fingers. “Delly Cartwright. That’s who it is. I kept thinking she looked familiar as well. Then I realized she’s a dead ringer for Delly.”
Delly Cartwright is a pasty-faced, lumpy girl with yellowish hair who looks about as much like our server as a beetle does a butterfly. She may also be the friendliest person on the planet — she smiles constantly at everybody in school, even me. I have never seen the girl with the red hair smile. But I jump on Peeta’s suggestion gratefully. “Of course, that’s who I was thinking of. It must be the hair,” I say.
“Something about the eyes, too,” says Peeta.

"העיניים שלה
הו, כמה שאני מתגעגע לעיניים של דלי.
"
קאנוןןןןןן#%@

למעלה