מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 8

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: משחקי הרעב, פרק 8

כן כן, אמנם לא כל כך שיתפתם פעולה בשבוע שעבר, אבל אני לא נכנעת... אם אתם שואלים מה המניעים שלי - הפינה הזו היא סוג של "עוגן" עד יציאת CF. פינות אחרות עלולות למצות את עצמן, להיעלם, להתנדף... אבל הספרים עומדים בעינם וכמו שאמרתי בהודעת פתיחת הפינה- תמיד אפשר להצטרף! אפשר גם שבוע כן ושבוע לא.
ואתם לא חייבים לקרוא, זה רק בונוס! אפשר גם סתם להשיב על השאלות וסתם לדפדף בפרק, ואם במקרה אין לכם גישה לספרים (כמו במקרה שלי השבוע, שהשאלתי את הספר לחברה מהפסיכומטרי
) פשוט תגידו לי ואני כבר אסדר אתכם

והשבוע - פרק 8

מה בפרק?
לאחר ה'מבחן' שלה מול קברניטי המשחק, קטניס מתמוטטת מהמחשבה על כך שהזלזול שהביעה עלול לפגוע בה ובמשפחתה. היא מבועתת, אך למרבה הפלא היא מקבלת ציון 11 מתוך 12 בדירוג הציונים שניתן ע"י הקברניטים.
קטניס ההמומה חוזרת לחדרה בכוחות מחודשים, ובהזדמנות זו מספרת לנו קצת על הידיד הטוב שלה
גייל.
למחרת בבוקר, קטניס מצפה להדרכה שלה ושל פיטה לראיונות עם סיזר פליקרמן בערב. להפתעתה, פיטה ביקש להיות מודרך בנפרד.

אז מה אהבתם? מה פחות? ציטוטים, נקודות לציון ושלל שטויות יתקבלו על הדעת...

והנה כמה נקודות שאני שמתי לב אליהן:

פיטה על קברניטי המשחק: "הם שרו שיר שתייה"... מה לעזאזל זה שיר שתייה? יו-הו and a bottle of rum?

היימיץ' של הספר, בניגוד לזה של הסרט, צופה לקטניס עתיד לא מזהיר בזירה. מנגד, היא מקבלת ציון מאוד מאוד גבוה, 11, הציון הגבוה ביותר שניתן אי פעם!!! למה לדעתכם נתנו לה ציון כל כך גבוה אם היא הראתה להם שהיא בזה להם כל כך? הם באמת תפסו ממנה?

Haymitch guffaws and we all start laughing except Effie, although even she is suppressing a smile.
“Well, it serves them right. It’s their job to pay attention to you. And just because you come from District Twelve is no excuse to ignore you.”
Then her eyes dart around as if she’s said something totally outrageous. “I’m sorry, but that’s what I think,” she says to no one in particular.
אפי!!!1 מלכה!
מהמשפטים שלא יאמן שיוצאים לה מהפה.
עד כמה היא באמת פרו-קטניס לדעתכם בשלב הזה, כשהיא יודעת שבניגוד לשנים קודמות, היא מתעסקת עם מישהי עם פלפל?

|בןעה| קטניס הולכת לישון, ובכך אנחנו ממשיכים בספירה שהתחלתי בשבוע הקודם - חמישה ימים מאז האסיף. ג'ייי, זמן עובר לאט. ובחמישה ימים האלה אנשים אמורים לצבור במרכז האימונים יכולות לנצח במשחקים?

ההיכרות של גייל וקטניס
אני אוהבת מערכות יחסים שנרקמות לאט. אבל כבר מהשניה הראשונה רואים שלגייל ולקטניס יש מן אפקט של מגננה אחד כלפיי השני. היא אומרת שהיא זוכרת אותו מהפיצוץ של האבות שלהם, את האחים הקטנים שלו, את האם ההריונית שלו... ברור שהיא חשה הזדהות בגלל פרים, האחות הקטנה והיקרה שלה.
בו בזמן, גייל אמנם כועס על קטניס שמהווה באותם רגעים סוג של "איום", אבל עדיין מזהיר אותה מפני המלכודת. הוא מגן עליה עוד לפני שהוא בכלל מכיר אותה.

Being out in the woods with Gale . . . sometimes I was actually happy.
I call him my friend, but in the last year it’s seemed too casual a word for what Gale is to me. A pang of longing shoots through my chest. If only he was with me now!
כן זה לא נועד לומר כלום, אבל...
אני לא יודעת איך אפשר להתעלם מזה

I can’t help comparing what I have with Gale to what I’m pretending to have with Peeta. How I never question Gale’s motives while I do nothing but doubt the latter’s. It’s not a fair comparison really. Gale and I were thrown together by a mutual need to survive. Peeta and I know the other’s survival means our own death. How do you sidestep that?
מה שמצחיק במשפט הזה הוא שבסופו של דבר, גם פיטה וקטניס יתחברו בהמשך בגלל צורך משותף לשרוד. אבל מה בכל זאת מבדיל את מערכת היחסים של גייל וקטניס ממערכת היחסים של קטניס ופיטה? איפה לדעתכם טמון ההבדל אם בסופו של דבר בשני המקרים היא בסך הכל חיפשה מישהו לשרוד איתו?

“Peeta has asked to be coached separately.”
מדוע ולמה? למה דווקא בנקודה הזו פיטה מבקש מהיימיץ' להיות מודרך בעצמו? אולי הם מתכננים להפתיע את קטניס עם הקטע של "נאהבים חסרי המזל"? אולי הוא עוד שוקל את זה בעצמו ורוצה להתייעץ על זה עם היימיץ'?
מה לדעתכם היה המניע האמיתי של פיטה להיות מודרך לגמרי לבדו?

עד כאן פינתנו לשבוע זה, ושהסיכויים תמיד יהיו לטובתכם D:
(ולטובתי! תשתתפו! אני יודעת שאתם רוצים. אני סטוקרים ואני הולכת לראות בדיוק כמה צפיות יהיו להודעה הזו ואני מצפה לפחות לרבע בכמות התגובות!@%
)

Sharonmxx

New member
בהקשר לנקודה הראשונה,

בקריאה הראשונה שלי השיר הזה התנגן לי בראש במשך שעה אחרי שקראתי את השורה הזו ותהיתי לעצמי מה זה שיר שתייה
אני אוהבת את הפרק הזה
ואקרא אותו אחר כך כדי שאוכל להגיב כמו שצריך.
אני כמעט בטוחה שהספר נמצא בארון שלי ואם הוא באמת שם אז אני לא סגורה על הדרך שבה הוא הגיע לשם

Billy Shirs

New member
הו וול, כי ביקשת כל כך יפה
CF

ברור שפיטה ביקש הדרכה בנפרד כדי לעבוד עם היימי על עניין הנאהבים. הרי אסור שקטניס תדע מזה, כי אז היא תשחק גרוע, או במקרה הממש גרוע, היא תמנע ממנו לעשות את זה. לפיטוש אין כל כך ברירה, וכבר כאן אנחנו רואים רמז מטרים לעד כמה הוא פאקינג מהמם, כשמראש הוא מתכנן להקריב את עצמו עבורה, לגרום *לה* להיראות טוב בראיון שלו.

לדעתי הם נתנו לה את ה-11 כדי לסמן אותה, בדיוק כמו שנתנו לה 12 לאחר מכן. אני לא במצב רוח מאוד חפירתי, אז זה בערך כל מה שיש לי להגיד, אתכן הסליחה

N o R i K o

New member
אבל השאלה היא...

קטניס כבר נראית טוב. עם ציון 11 היא נראית נהדר אפילו. השאלה היא אם הוא רוצה כבר אז להתוודות כי הוא באמת חשב על זה, או שאולי דווקא הוא בכלל רוצה להתוודות בפניה באופן אישי כדי להמריץ אותה כי הוא יודע שהיא לא מאמינה בעצמה ושהוא סוג של "מחסום" עבורה כי היא לא מסוגלת לפגוע בו? אולי הוא בכלל לא חשב על זה אלא חשב רק שהגיע הזמן לומר לה מה הוא מרגיש, בלי קשר לרעיונות, רצה להתייעץ עם היימיץ' ואז הרעיון בכלל בא מהצד שלו?
מעניין מה באמת הלך שם מאחורי הקלעים...

מירטל

New member
מה שמדהים זה.

שרוב האנשים כאן עדיין קוראים את המשפט: היימיץ` אמר שפיטה אמר שהוא רוצה להיות מאומן לבד ועדיין חופרים על : למה פיטה רצה להיות מאומן לבד.

Digi Lista

New member
אבל מה רע בלתהות על זה?

אם זה פרט שלא מקבל הרחבה בספרים זה נראה לי לגיטימי לנסות להיכנס לראש של הדמות ולהבין את המניעים (ולצטט את היימיטץ' שאמר מה שאמר) ובמקרה הזה למה פיטה רצה להיות מאומן לבד?... לא יודעת, זו נראית לי ברמה הרעיונית שאלה הגיונית, בעיקר כשהספרים לא מנקודת המבט של פיטה למשל ובגלל הרבה מעשים שלו אפשר לתפוס אותו כאנמי ואפילו אם זה לא ככה בשום מצב אין רע בלתהות על זה

אבל אולי לא הבנתי אותך נכון, אשמח להסבר למה לדעתך לא צריך להתמקד ולחפור דווקא על השאלה 'למה פיטה רצה להיות מאומן לבד'?...

מירטל

New member
היימיץ` הוא דמות אמינה, לדעתך?

ז"א, כמישהיא שקראה את כל הסידרה, האם מדובר באדם שהאמת היא נר לרגליו, או שהוא מוסר ומסתיר מידע מקטניס לפי מה שהוא חושב שיועיל להם, או לא?

Digi Lista

New member
בעניין הזה את צודקת

אין לי ספק שהרבה מהדברים שהוא מוסר הם לא לחלוטין כל האמת או כל המידע שבידו, הוא מביא את מה שהוא חושב שיעזור ובעיקר כשהוא מתמודד מול קטניס שעודף מידע עלול לגרום לה לעשות פאדיחות גם ככה...מהנקודה הזו אני מבינה את מה שאת אומרת ויש בזה הרבה היגיון ושמחתי מאוד שציינת את זה
, אבל אני חושבת שזה לא פוסל את הרעיון של לתהות במקביל לגביי פיטה והחלטותיו בגלל שלמה בעצם זה המידע שהיימיץ' החליט למסור?...

N o R i K o

New member
ובזה שאת מעלה את זה לדיון

את לא בעצם משתתפת בדיון שלנו? כי באמת יכול מאוד להיות שפיטה בכלל לא ביקש את זה וזו הייתה התוכנית שלו. אי אפשר לדעת מה היימיץ' חושב, ומעניין לדעת מי באמת הגה איזה רעיון, מתי ולמה. זה רק יכול להוסיף לידע שלנו, דבר שלא יכול להזיק

אותי אישית זה מעניין. לדעת מי באמת היה "ההוגה" של כל רעיון הנאהבים חסרי המזל.

Black Stain

New member
אני די בטוחה מבחינתי שזה היימיץ'

היימיץ' בטח קלט את זה על פיטה כי.. היימיץ' כזה ואז עלה לו הרעיון
ופיטה זרם..
במילא לדעתי פיטה חשב לדבר עם קטניס על ולהתוודות על אהבתו כי אלו הרגעים האחרונים שהוא יוכל לעשות את זה.. והיימיץ' בטח אמר לו שזה יעזור גם לו וגם לה אם הוא יעשה את זה בדרך שהוא עשה.. ודאג להפריד אותם באותו יום שפיטה לא יפלוט את זה לפני הזמן..

N o R i K o

New member
גם אני חושבת ככה

האמת שאני לא חושבת שפיטה תכנן לומר את זה לקטניס. הוא ידע שאם הוא יגיד לה דבר כזה יהיה לה הרבה יותר קשה להרוג אותו ולנצח. לדעתי היימיץ' נתן לו את "הפוש", בגלל זה אחר כך כשקטניס קלטה שזה עבור המשחקים הוא כאילו אישר את זה ולא באמת הסביר לה שזה מה שהוא מרגיש.

קצת חבל עליו

Black Stain

New member
CF

חחח האמת אני ממש לא מחבבת את פיטה בקריאה שניה של קצ'ינג פייר.. אני בקטע של המשחקים כבר וביממה אחת פיטה כמעט נהרג 3 פעמים ו2 אנשים שונים מתו בגללו.. הוא כזה חסר תועלת

קודם הוא נתקע ב.. שדה הבלתי נראה הזה ששכחתי איך קוראים לו ומת כמה שניות ופיניק מציל אותו, אח"כ הוא כל שניה נפל עם הרגל המלאכותית שלו ולא הצליח לרוץ עם כולם ובגללו מגס התאבדה בשביל שפיניק (
) יוכל לסחוב אותו
ועכשיו אני בקטע עם הקופים.. קטניס מנסה לסמן לפיטה שלא יצור איתם קשר עין והוא ישר מסתכל עליהם וגורם להם לתקוף אותם
ואז פיניק וקטניס הורגים אותם אחד אחרי השני ופתאום קולטים שיש על פיטה ערימת קופים ואז איזה מישהו באה ומצילה את החיים של פיטה ונהרגת בתהליך..

לא זכרתי אותו כזה מעורר רחמים, בחיי

נראה לי לא נקטעה לו רק רגל גם כמה איברים גבריים נקטעו בתהליך שם

Billy Shirs

New member
היימיטץ' לא בוחל בשקרים או בהסתרה,

אבל דווקא בזה אני חושבת שהוא אמר את האמת.
גם כי זה נכון - פיטה באמת אמר את זה בשלב מסוים אם אני לא טועה, או שקטניס אמרה ופיטה לא הכחיש - וגם כי זה שקר שיכול להתגלות מאוד בקלות. "למה ביקשת להתאמן בנפרד?" "לא ביקשתי" "
"

Billy Shirs

New member
אין לי,

הספר לא אצלי כרגע. אבל אני די בטוחה שמתישהו היא אומרת משהו בסגנון "אז זאת הסיבה שהוא ביקש להתאמן בנפרד"...
ארג, קראתי את הספר בדיוק לפני חודש *שוב*, למה אני לא זוכרת כלום><

pennylane11

New member
ווהו~

אני חושבת שזה כמו שאמרו (או שלא אמרו והשלמתי לעצמי לבד? אף פעם לא זוכרת) שרוצים שהיא תהיה מטרה ואיום, כדי שיתאמצו להרוג אותה. וגם כן, אני חושבת שמישהי עם כ"כ הרבה גאטס היא באמת איום בשבילם. והעובדה היא שהיא תנצח, לא? אז כנראה שזה היה מוצדק.

"just because you come from District Twelve is no excuse to ignore you" אפי היא מלכת חיי. כ"כ אוהבת אותה על המשפטים האלה

אני חושבת שאפי לא טיפשה. היא יודעת עם מה ומי יש לה עסק. נכון, היא מנסה לעשות את קטניס מנומסת כזאת וליידי וואטאבר, אבל את האופי המרדני שלה היא לא משנה. היא מנסה לשנות אותה לבחוץ כדי שיאהבו אותה, אבל היא לא נוגעת במי שהיא באמת. לדעתי היא מבינה בדיוק מה הפוטנציאל של קטניס במקרה הזה.

אוי אני אוהבת כ"כ את הפעמים שהיא נזכרת בגייל. הפעם שהם נפגשו לגמרי אחת מהן
איך אני אוהבת

I call him my friend, but in the last year it’s seemed too casual a word for what Gale is to me. האע

ואלה היו הערותיי על הפרק. למען האמת אף פעם לא הקדשתי הרבה מדי מחשבה לקטע שפיטה רוצה שידריכו אותו לבד. בקריאה ראשונה חשבתי שהיא מאיימת עליו, אבל אחרי שיודעים מה יקרה זה ברור שזה לא זה. לא אכפת לי מדי, אני פשוט מקבלת את זה כמובן מאליו...

E l S i

New member
לא עמוק ולא ערוך, תהנו.

"חובטת באגרופי במספר 12" המ.. האם זה רמז מטרים? לא. כי רק אח"כ היא מספרת שמציינים אותם מ1 עד 12

היא מתייחסת לסטייליסטים ממש ברגישות, אפילו שהם מהקפיטול
"כמה גרועים הייתם היום?

פיטה משליך חפצים כבדים. אני חושבת שבקריאה לא הבנתי מזה שזה סוג של פעילות גופנית, אלא צעד של תסכול. רק בסרט הבנתי
"צנחה עליי טונה פחם" או, עגה של מחוז 12

היא קצת לוקחת את הצעדים שלה ברצינות מדי "יפגעו במשפחה שלי על מה שעשיתי?"

אפי חמודה "מצטערת, אבל ככה אני מרגישה"

"הוא אומר בשובבות" ? אין מילה כזאת, אבל יי!

יום ראשון הוא יום המנוחה. אין דת, אבל דווקא יום ראשון השתרש להם.

סנאי שדורך עליך? לא נשמע כואב כל כך למען האמת.

קטניס עוקבת בעיניים אחרי המלכודות לארנבות ובעקבות כך מבחינה בגייל. רומנטי?

עמוד 103, אין לי מילים.
"אני לא בטוחה מה הגיש הנוכחית שלנו." חמוד.

Billy Shirs

New member
הסנאי לא אמור לכאוב.

זאת כנראה הכותרת הכי מוזרה שקראתי בחיים.

וול, אם אני זוכרת נכון הסנאי פשוט בא ודרך לה על הנעל וככה היא הצליחה לצוד אותו למרות שהיא הייתה ממש גרועה. הוא די התאבד שם.

למעלה