ספרים שאנחנו חוזרים אליהם

avivs

New member
ספרים שאנחנו חוזרים אליהם

יש ספרים שאנחנו קוראים ובחיים לא רוצים לקרוא אותם שוב.
יש ספרים שאנחנו אוהבים מאוד, אבל הם לא כאלה שכל תקופה מסוימת נרצה לחזור ולקרוא אותם שוב (או לקרוא קטעים מהם).
ויש את הספרים המיוחדים האלה, שכל תקופה מסוימת יש לנו דחף לקרוא אותם שוב, לחזור לסיפור המוכר ולדמויות שלמדנו לאהוב.

יש לכם ספרים כאלה?
היו להם ונעלמו עם השנים?

g l o r y

New member
ברור!

להפתעתי... דיוויד אדינגס. אלניום, טאמולי, בלגריאד, מלוריאן. לא כי העלילה כל כך טובה או מקורית, אלא כי אלה ספרים קלילים, משעשעים, שכיף לקרוא כדי לנקות תראש. אני לא יודעת מה מושך אותי, רק שזה מה שאני בוחרת לקריאה קלילה.
&nbsp
יש גם סדרת נוער מתוקה מתוקה בשם "תולדות היער המכושף" שאני קוראת מפעם לפעם. זה נחמד לקרוא ספרים בהם להיות מנומס מועיל לך בכמה דרכים ורוב הדמויות הן הנשים. כל הסדרה היא כזה קונספט חביב.
&nbsp
עוד סדרה שאני לוקחת מפעם לפעם.. אני לא זוכרת את שמה אבל הספרים הם joust, alta, sanctuary aerie
של מרסדס לאקי אם אני לא טועה. רוכבי דרקונים וזה, אבל כתוב טוב.

Y. Welis

New member
התחלתי פעם את ה'אלניום'. רץ טוב. מעניין שלא זוכרים את הגיבור

מיכאל ג

New member
קראתי לפני עשרים שנה. עדיין זוכר את ספארהוק.

אולי בגלל שזה היה ספר הפנטזיה האפית הראשון שקראתי, שהגיבור שלו היה אדם בוגר ולא איזה מתבגר מנוזל שמגלה שהוא "האחד". וכמובן, היות שקראתי את זה לפני הבלגריאד, אז כמובן שחשבתי שהאלניום מקורית ומגניבה והבלגריאד פחות טובה. ככה זה עם אדינגס, הראשון שאתה קורא הוא זה שתזכור לטובה.

g l o r y

New member
דווקא לא, אני

קראתי בסדר הזה: בלגריאד מלוריאן בלגראת פולאגרה טאמולי אלניום (כי אלניום השגתי רק באנגלית שנים אחר כך) ואני הכי אוהבת את טאמולי.
מעבר לזה, יש משהו בנץ שאני מאוד מחבבת. אבל הכי אני אוהבת את אפראל. אני מתה עליה.

Y. Welis

New member
הוא האריך ככל שהתקדם... מספרונים של 150 עמ' ב'בלגריאד'

ל-400-500 בטאמולי, ואז 600-700 בעצמאיים (פריקוולים ל'בלגריאד' ועוד).
&nbsp
היה לו גם ספר על כתיבת פנטסיה (משהו קודקס), קצת מהלל את עצמו יותר מדי.

סדרת הספרים האהובה עלי ביותר...

הארי פוטר. אני מאוד אוהב אותה וכן קראתי אותה יותר מפעם אחת. אבל ה"תקופה" הזו שבה אני ארצה לקרוא אותם שוב, היא מגיעה לעיתים רחוקות. אני לא מעריץ נלהב.

g l o r y

New member
אני הייתי קוראת הרבה את הראשונים

כל עוד הסדרה הייתה WIP. ברגע שהיא נגמרה הסוף והספר האחרון כל כך הורידו לי ממנה שהפסקתי לחלוטין.

is00

New member
יש כמה.

יש את "העמדה" ו"זה" של סטיבן קינג. את סדרת "שיר של אש ושל קרח" ו... האמת אלה הספרים שאני כרגע מצליח לחשוב עליהם.

avivs

New member
את "העמדה" ואת "זה"

הייתי שמח לקרוא שוב. קראתי כל אחד מהם במשך 8 ימים, ובאותם הימים הספרים האלה השתלטו לי על החיים.
&nbsp

avivs

New member
הייתי חוזר... ואז קניתי קינדל.

פעם הייתי חוזר לספרים, לא הרבה, אבל היה לי ברור שאקרא יותר מפעם אחת ספר ממש ממש טוב. זה קרא לי עם הארי פוטר, ילד מלחמה, הר סין ז'אנר, זיכרונותיה של גיישה ואולי עוד אחד או שניים.
אבל בשנים האחרונות נחשפתי למבחר כל כך עצום של ספרים, כך שממש קשה לי לוותר על קריאה של ספר חדש לטובת ספר ישן.
&nbsp
יש לא מעט ספרים שאני ממש רוצה לחזור אליהם, אבל יש לי כל כך הרבה ספרים שעומדים בתור, ואני ממש רוצה כבר לקרוא.
&nbsp
אולי בהמשך השנה אעשה פסק זמן ואקרא במשך תקופה רק ספרים שהתגעגעתי אליהם.

גלקטור

New member
בוודאי, למרות שבשנים האחרונות יש לי מעט מאוד זמן לקרוא

אז אני משתדל להשתמש בו לקריאת ספרים חדשים.
בכל אופן:
המפלצת מהכוכבים וגר בארץ נוכריה של היינליין
גבעת ווטרשיפ של אדמס
סדרת אמבר / זילאזני
&nbsp
&nbsp

J e n i e

New member
הרבה פראצ'ט, דיאנה ויין ג'ונס ובוז'ולד

אלו הסופרים שכמעט תמיד יתאים לי לקרוא ספר שלהם, אם הוא מול העיניים שלי. אבל כמעט כל ספר שאהבתי אני גם אקרא שוב לפחות קטעים ממנו. כשאני בתקופה לחוצה ואין לי זמן אני לא מתחילה ספרים חדשים (כי אני לא טובה בלהפסיק לקרוא ספר חדש) ואז אני רק קוראת שוב ספרים שכבר קראתי.

ספרים שאהבתי ואני לא מעוניינת לקרוא שוב בכלל הם יוצאי הדופן מבחינתי, היחידים שעולים לי בראש עכשיו הם הספרים של רובין הוב, אבל יש עוד כמה כאלה.

Y. Welis

New member
מה שאהבתי - בעברית בעיקר - קניתי ושמתי על המדף. זה עוזר

לראות אותם, כשאין זמן לקרוא (או לרפרף לעיתים).
&nbsp
יש די דברים חשובים שעדיין לא השלמתי, חדשים וישנים, שיספקו די חומר קריאה.
&nbsp
אילמלא האינטרנט - סביר שהייתי קורא יותר... אבל זו בעיה.

למעלה