מאיפה להתחיל
אני תולעת ספרים, זה לא חדש.
קשה לי לזרוק המלצות כי וואלה, אם אתחיל לא אסיים. אז אזרוק כמה מהשמות של הספרים האהובים עלי, אשתדל שהם יהיו מז'אנרים שונים, ואזרום הלאה.
כמה טוב להיות פרח קיר/סטיבן צ'בוסקי
וואו, וואו, ועוד וואו. מכתבים אישיים ששולח הגיבור, תלמיד תיכון בעיירה קטנה בארה"ב, למישהו אנונימי, וחושפים את החיים שלו, ברמה מדהימה של פתיחות ורגישות. קולח, מרתק, מצחיק, מרגש, מעניין. קראתי אותו לפחות שלושים פעם, ואני נהנית מכל קריאה בכל פעם מחדש.
האמן ומרגריטה/
כמה מילים כבר נשפכו ברשת על הספר המדהים הזה? סאטירה עוקצנית על הממשל, סיפור אהבה קורע לב, השטן שבא לבקר במוסקבה ומערכת היחסים בין ישו ויוספיוס פלביוס.
מי שלא קראה - לרוץ ולקרוא תכף ומייד
שיר של אש ושל קרח/ג'ורג' מרטין
או בשמו השני "משחקי הכס".
פוליטיקה, סקס, אלימות, תככים, אהבה, מסעות. הפנטזיה הכי לא גנרית והכי מרתקת ומגניבה ומטלטלת שאי פעם נתקלתי בה. עשו לעצמכן טובה, ותקראו את זה. אמנם הסדרה עוד לא הושלמה (בינתיים יצאו חמישה ספרים והיד עוד נטויה) אבל פאק איט.
לגבי העיבוד הטלוויזיוני - העונה הראשונה דיי מדוייקת לספרים, אבל עדיין שווה לקרוא ולו רק כי העונה השנייה מתרחקת מהם ממש, ואם ישר קופצים לספר השני אז אמורים להיות הרבה רגעים של וטפ.
ילד 44/טום רוב סמית'
ברוסיה הקומוניסטית אין רוצחים סדרתיים. גם הפשע לא קיים בצורתו ה"מסורתית" והמוכרת לנו. כל הפשעים הם נגד הקומוניזם.
סוכן חשאי אמיץ אחד מנסה לחשוף רוצח סדרתי, ולא למצוא את עצמו מת, או גרוע מכך.
מה שממש מגניב בספר הזה הוא שהוא מתאר בצורה דיי מדוייקת ולא טרחנית את חיי היום-יום ברוסיה הקומוניסטית.
כופרת/אייאן חירסי עלי
אוטוביוגרפיה של פוליטיקאית הולנדית ממוצא סומלי. מדברת על המלחמות באפריקה, על מילת נשים, על איסלאם... העותק שלי כבר מרופט
היא בהחלט מודל לחיקוי.
קיצור תולדות האנושות/יובל נוח-הררי
למען האמת, אני רק באמצע של הספר, אבל הייוש! איזה ספר היסטוריה מעניין ומרענן.
זהו בינתיים