שבוע הספר מתחיל היום

Maldini Girl

New member
ואו, מאיפה מתחילים

הנה רק כמה מהמוני ספרים שאני מאד אוהבת-

1.שילה לוין מתה, והיא חיה בניו יורק / גייל פארנט
ספר ישן ישן אבל מצוין שמספר על שילה, בחורה יהודיה בארה"ב, שמעסיקים אותה כ להדברים הטובים שמעסיקים בנות יהודיות- אמא שלה, עבודה, המשקל שלה- ובנים. ספר משעשע וכייפי.

2. ביקור חולים עם אוסקר/ ד"ר דיוויד דוזה
סיפורו האמיתי והמקסים של אוסקר, חתול שספק אימץ וספק אומץ ע"י מוסד טיפולי לחולים בשיטיון (כל האלצהיימרים למיניהם), כשהמיוחד בחתול הזה זה שכשמישהו עומד למות- הוא פשוט מתיישב על המיטה שלו ולא עוזב. ד"ר דיוויד דוזה, שעובד במוסד, מנסה לחקור כדי להבין אם לחתול הזה יש כוחות קסם או פשוט אינטואיציה מאד חזקה.

3.שום וספירים / רות ריישול
עוד ספר ישן ונהדר על רות ריישול, מבקרת המסעדות של הניו-יורק טיימס, שמספרת את חוויותיה בתור מבקרת מסעדות. כתוב מצוין, אבל תיזהרו, זה יגרום לכן להיות רעבות.

svety

New member
מאיפה להתחיל

אני תולעת ספרים, זה לא חדש.

קשה לי לזרוק המלצות כי וואלה, אם אתחיל לא אסיים. אז אזרוק כמה מהשמות של הספרים האהובים עלי, אשתדל שהם יהיו מז'אנרים שונים, ואזרום הלאה.

כמה טוב להיות פרח קיר/סטיבן צ'בוסקי
וואו, וואו, ועוד וואו. מכתבים אישיים ששולח הגיבור, תלמיד תיכון בעיירה קטנה בארה"ב, למישהו אנונימי, וחושפים את החיים שלו, ברמה מדהימה של פתיחות ורגישות. קולח, מרתק, מצחיק, מרגש, מעניין. קראתי אותו לפחות שלושים פעם, ואני נהנית מכל קריאה בכל פעם מחדש.

האמן ומרגריטה/
כמה מילים כבר נשפכו ברשת על הספר המדהים הזה? סאטירה עוקצנית על הממשל, סיפור אהבה קורע לב, השטן שבא לבקר במוסקבה ומערכת היחסים בין ישו ויוספיוס פלביוס.
מי שלא קראה - לרוץ ולקרוא תכף ומייד

שיר של אש ושל קרח/ג'ורג' מרטין
או בשמו השני "משחקי הכס".
פוליטיקה, סקס, אלימות, תככים, אהבה, מסעות. הפנטזיה הכי לא גנרית והכי מרתקת ומגניבה ומטלטלת שאי פעם נתקלתי בה. עשו לעצמכן טובה, ותקראו את זה. אמנם הסדרה עוד לא הושלמה (בינתיים יצאו חמישה ספרים והיד עוד נטויה) אבל פאק איט.
לגבי העיבוד הטלוויזיוני - העונה הראשונה דיי מדוייקת לספרים, אבל עדיין שווה לקרוא ולו רק כי העונה השנייה מתרחקת מהם ממש, ואם ישר קופצים לספר השני אז אמורים להיות הרבה רגעים של וטפ.

ילד 44/טום רוב סמית'
ברוסיה הקומוניסטית אין רוצחים סדרתיים. גם הפשע לא קיים בצורתו ה"מסורתית" והמוכרת לנו. כל הפשעים הם נגד הקומוניזם.
סוכן חשאי אמיץ אחד מנסה לחשוף רוצח סדרתי, ולא למצוא את עצמו מת, או גרוע מכך.
מה שממש מגניב בספר הזה הוא שהוא מתאר בצורה דיי מדוייקת ולא טרחנית את חיי היום-יום ברוסיה הקומוניסטית.

כופרת/אייאן חירסי עלי
אוטוביוגרפיה של פוליטיקאית הולנדית ממוצא סומלי. מדברת על המלחמות באפריקה, על מילת נשים, על איסלאם... העותק שלי כבר מרופט

היא בהחלט מודל לחיקוי.

קיצור תולדות האנושות/יובל נוח-הררי
למען האמת, אני רק באמצע של הספר, אבל הייוש! איזה ספר היסטוריה מעניין ומרענן.

זהו בינתיים

ThE uVa

New member
"האוהל האדום"!!

של אניטה דיאמנט. אחד הספרים האהובים עלי אי פעם. הוא באמת מדהים בעיניי.

"אלף שמשות זוהרות" של חאלד חוסייני גם מאוד מוצלח אם עוד לא קראתן...

והממ. "מעשה השפחה" של מרגרט אטווד.

svety

New member
האוהל האדום

אחד האהובים עליי

את מעשה השפחה קראתי ממש מזמן, באמת הגיע הזמן לקריאה חוזרת.

vאחרונים שקראתי והעיפו לי ת'תחת

'הכל מואר'- ג'ונתן ספרן פויר
'אהבה'- טוני מוריסון
'שליחותו של הממונה על משאבי אנוש'- אברהם ב. יהושע
'שתהיי לי הסכין'- ויד גרוסמן
'הקרקס הגדול של הרעיונות'- מיקי בן כנען (אוף אני בכלל לא בטוחה שזה השם של הסופרת. נניח)

וזהו לעת עתה. ותקראו הרבה

Mooa-Numi

New member
פותחת בתת שרשור אחר

ספרים שלא הייתם ממליצים עליהם/ אף פעם לא הבנתם מה ההתלהבות מהם

ThE uVa

New member
צופן דה ווינצ'י...

לא היה לטעמי בכלל והפסקתי באמצע.

יש לי עוד בטח אבל אין לא עולים לי כרגע

למעלה