מבלים עם הילדים

מבלים עם הילדים

לא יודעת מהו מזג האוויר אצלכם, אבל פה בניו יורק מרגישים היטב את הסתיו.
אז הפינה של היום תהיה מוקדשת לנושא הסתיו
.

הפעם הפינה תהיה בעיקרה רעיונות ליצירות ואני מזמינה אותכם להשתתף ולשתף רעיונות ליצירות ופעילויות סתוויות משלכם.

סופשבוע נפלא לכולם

צביעת נגזרת עלה בצבעי מים |מברשת|

אני מאוד אוהבת להשתמש בצבעי מים בעבודה עם ילדים. יש משהו מדהים בצורך להיות סבלני ולעבוד עבודה איטית עם המכחול. זה מלמד את הילדים סבלנות ורוגע והתוצר לרוב יהיה בצבעים בהירים אך מורגשים.
&nbsp
&nbsp
גוזרים נגזרת של עלה, מכינים כוס יציבה עם מים ומכחול נוח לאחיזה ומתחילים ליצור. לפני שטובלים בכל צבע -טובלים את המכחול בתוך כוס המים.
&nbsp
אגב, על מנת לאפשר עבודה עצמאית-אני בגן מרטיבה מראש את כל הצבעים בפלטה ושמה כוס קטנטנה ליד כל ילד רק כדי להוריד את הצבע מהמכחול וככה פחות מים נשפכים.
&nbsp

נכון
, אני עדיין מלמדת עליו בגן גם פה

מאחר ואנחנו מתייחסים המון לישראל ואני מדגישה את העניין שפה לא רואים את הנחליאלי כמו בארץ בתקופה הזו.

לא יודעת, מבחינתי הוא חלק מהסתיו

אל תשכחי שהגן אצלי הוא גן ישראלי-אמריקאי ועל כן בין היתר אנחנו מלמדים על נושאים שהם "ישראליים" יותר.

Boston Guy

New member
כי הגננת לא מכירה את הסתיו באמריקה?

עבור ילד מקומי, שגדל ב northeast ארה"ב,
עכשיו זה "חג השלכת" - Columbus Day.

עכשיו מדברים על (והולכים ל) קטיף תפוחים בבוסתנים שיש כאן.

עכשיו זו העונה של כל הירידים החקלאיים (Fairs) שאליהם הולכים כדי לראות את הדלעת הכי גדולה (התמונה היא של הדלעת שזכתה השנה בפרס "הדלעת הכי גדולה בניו אינגלנד" - ששוקלת 903 קילוגרם), תחרות "הכיבשה הכי יפה" ו"הפרה הכי מוצלחת" ולאכול carnival fare כמו צמר גפן מתוק, נקניקיות ותירס חם... וכמובן לבלות במתקני "לונה פארק"...

אבל ילדים שגדלים ב"גטו ישראלי" ילמדו על חצב (שאין כאן) ועל ציפור שקיימת רק באפריקה ובמערב אסיה, שאני מוכן להתערב שהגננות אפילו לא יודעות את שמה באנגלית.

forglemmigej

New member
תהייה

באוסטרליה ,שהיא כאמור בחצי הכדור הדרומי ,הכריסמס הוא בקיץ ואין עצי אשוח ועל שלג אין מה לדבר בכלל והימים ארוכים כך שלא צריך לקשט את העץ עם נרות ,האם זה כריסמס כהלכתו?

AlicePJ

New member
אז יאללה תכין אתה שרשרת הודעות עם

פעילות תואמת האזור כפי שאתה חושב, בוא תרים את הכפפה שזרקת. אה לא בא לך? זה אשכרה מצריך השקעה ואפילו אכפתיות? ממש קל לבקר אבל בוא נראה אותך עושה משהו חוץ מלכתוב הודעות שליליות....

בשנה הבאה, אפשר לדבר על נדידת הציפורים

ולא להביא ציפור אחת שמסמלת את הסתיו בישראל ולא בניו יורק.

een ogenblik

New member
נחליאלי ראשון

אני כבר כמעט שבוע בישראל, ואין שום סימן לנחליאלי. דוכיפת ראיתי, נחליאלי - לא. חצבים ראיתי, נחליאלי - לא. חם לו מדי, כנראה.

לא אשכח את ההתרגשות שאחזה בי כשראיתי לפני שנים את הנחליאלי הראשון בבלגיה.
"סתיו!" זעקו כל אינסטיקטיי,
ואז "אופס, לא העונה הנכונה".
מאז התרגלתי, נחליאלי מבשר את בוא האביב.
(אבל את כאוס אף אחד לא מלמד זאת בבי"ס. כלכך הרבה ציפורים אחרות חוזרות הביתה באביב, שלא שמים לב דווקא לנחליאלי.)

een ogenblik

New member
אוקסימורן

סתיו או לא סתיו, ישראל מספיקה כדי לשאוב ממני כל שמץ שמחת חיים.

למעלה