מערכת תת קרקעית לאיסוף אשפה

yazzon

New member
מערכת תת קרקעית לאיסוף אשפה

יש לי שתי שאלות, כל אחת נוגעת לשיטה שונה של פינוי האשפה
1. הייתי מצפה שמתקנים תת קרקעים לאיסוף האשפה ("טמוני קרקע") יהפכו ליותר ויותר נפוצים בארץ. אך נראה שהעסק תקוע (לפחות לפי ההתרשמות שלי)? מה הסיבה לכך? כדאיות? תופעות לוואי?
2. במקביל נתקלתי בידיעה הזאת משנת 2008. האם ידוע למשהו מה עלה בגורלו של הפרויקט? האם יש פרויקטים מוצלחים כאלה בקני מידה גדולים (ערים שלמות) בעולם?

lego man

New member
לא יודע לגבי יהוד אבל ביבנה הירוקה יש

בשכונה יבנה הירוקה יש מערכת של אשפה פנאומטית אשר "משגרת" את האשפה מהבניינים למתקן שם מטפלים בכל האשפה
גם ברעננה בשכונת נווה זמר ייוסם אותו הרעיון

yazzon

New member
תודה על המידע

האם ישום המערכת הזאת מטיל תשלום נוסף על התושבים? מי ממן אותו? האם ידוע לך, כמה זמן הפתרון ברעננה נמצא בשימוש והאם נתקלו בבעיות כלשהן?

lego man

New member
בעיניין התשלום - אין לי מושג

למיטב ידיעתי ברכננה זה מתוכנן לשכונה החדשה נווה זמר וזהנ עוד לא קיים בשטח
למיטב ידיעתי, בכל מה שקשור אלי, אין בעיות או תקלות במערכת נכון להיום.

אל תשכח שביבנה התפוקה היא עוד לא מלאה ורק לאחר שכל השכונה תאוכלס אולי יעלו בעיות

בברכה

zahipan10

New member
בבאר שבע יש כוונה להחליף את כל המכולות...

הירוקות והמכוערות בפחי אשפה מוטמנים, כרגע פיזרו כמה עשרות של פחי אשפה מוטמנים בעיקר בעיר העתיקה המתחדשת, ראיתי גם כמה בשכונה ד', וגם בשכונה ג' ראיתי אחד, בנוסף גם התחילו להפריד פסולת בעיר (רטובה, יבשה, נייר, בקבוקים, וסוללות) ובכלל אני חושב שבאר שבע די מתקדמת בנושא של מיחזור פסולת, מיחזור מים, ואנרגיה ירוקה.

zahipan10

New member
אבל הבעיה שחתולים נלכדים בפנים...

כי יש אנשים שלא אכפת להם כלום חוץ מעצמם שמשאירים את מכסה הפח פתוח ואז חתולים נכנסים פנימה בלי יכולת לצאת, לא ברור לי למה לא עשו מכסה עם קפיץ שיסגר לבד.

למעלה