הודעת העשור!

הודעת העשור!

עשור עבר מאז הודעתי הראשונה בפורום !

למאורע חגיגי זה נדרשת הודעה מיוחדת, מקווה שלא תרדמו באמצע...

היסטוריה (או מה פתאום קמתי בבוקר והתחלתי לקנות סרטים):
לפני קצת יותר מעשור, חבר טוב שלי התחדש בטלוויזה נפלאה: סוני 29'' WIDE. זאת הייתה טלוויזיה כבדה (לא זכור לי שבאותה תקופה כבר מכרו LCD – כנראה מכרו, אבל רק לעשירים במיוחד),התמונה נראתה מצויין, כמו גם הקול. הוא גם קיבל מספר כותרים מתאילנד, אחד מהם היה Black Hawk Down, ואותו גם ראינו יחדיו. הסרט לא יצא לאקרנים אצלינו (עד כמה שאני זוכר – אבל בהחלט יתכן שאני טועה), ואני פחות או יותר הייתי בהלם קרב..והשאר הסטוריה..

ההתחלה:
כמובן שהסרט הראשון שקניתי היה Black Hawk Down. בנוסף קניתי גם את אוסף החבובות (The very best of the Muppets) האתר הראשון שהתכבד בפרטי כרטיס האשראי שלי היה blackstar (היום sendit).

הקניות:
בד"כ השתדלתי (ועדיין משתדל) לא להתפרע – ולקנות רק סרטים שבאמת אני אוהב. בהתחלה, הייתי מבצע רכישה של סרט אחד או לכל היותר שניים בחודש, בד"כ סביב הסכום של עד 50$ (שעד לפני שנה-שנתיים היה התקרה המקסימלית ליבוא של סרטים לארץ)

נקודת המפנה (או: מתי הפכתי למכור...)
ברגע שהתחלתי להיות מודע לאתרים מקוריאה (Korean Dvd) ומקנדה (DvdSoon), הקניות שלי כבר התרבו, וכמוהן גם ההליכות לסניף הדואר הקרוב למקום מגוריי.

בשלב בו החלו לצאת סדרות, זו הייתה נקודת המפנה בתולדות האספנות שלי. מאותו רגע, הפכתי להיות "אספן" גם באופן שאני תופס את עצמי.
הסדרה הראשונה שקניתי הייתה Babylon 5 (Season1), מאמזון אנגליה, והיא עלתה 25 פאונד (משהו כמו 210 ש"ח באותם הימים – הפאונד היה באזור 8-9 ש"ח).
אבל החלום האמיתי היה לקנות את הסדרה שבאמת אהבתי – Star trek the next generation.
מכיון שהמחירים עבורה היו שערוריתיים (80 פאונד לעונה, 100$+ באמזון ארה"ב) , חיכיתי בסבלנות.

בסופו של דבר, לכבוד יום הולדת 30, זה הגיע... דרך eBay הצלחתי לשים את ידי על הסדרה "שלי". כיאה לאספן לא נרתעתי מלרכוש חלק מהעונות פעמיים כדי להגיע למטרה- כל העונות כולן, באריזה הכסופה המהודרת שלהן. התענוג עלה לי 1600בסה"כ ש"ח, ועד היום זוהי ההשקעה הגדולה ביותר שלי עבור סדרה.

התשלום היחיד הגדול ביותר:
עבור סיינפלד האוסף השלם מאמזון אנגליה, שילמתי 600 ש"ח (80 פאונד)
עבור סרט, ההשקעה הגדולה ביותר היה שר הטבעות: אחוות הטבעת ושני הצריחים הגרסאות המורחבות– כל אחד עלה לי 180 ש"ח, אותם רכשתי בזמנו מלייזר קלאב.

גאוות האוסף (או: הדברים שבאמת חשובים לי)
סרטים: הנסיכה הקסומה שולטטטטט...ואחריו black hawk down (איזה סרט – גם אחרי עשור), The Blues Brothers, Back To The Future(לא משנה איזה חלק)
סדרות: הבית הלבן. לא כל העונות באותה רמה, אבל פשוט סדרה גאונית. אחריה: B-5, Stargate (מעצבן נורא שבשש העונות הראשונות, במהדורות ה"שמנות" אין כתוביות באנגלית, אבל השפה היא לא שייקספייר אז לא נורא), וכמובן Star trek – TNG

הנפילות הגדולות:
- The blues brothers 2000 – אמנם אריק קלפטון מנגן שם, אבל זה סרט זה?
- Remington steele: - אחת הסדרות היותר אהובות עלי משנות ה-80 (פירס ברוסנן לפני שהיה בונד), וגם כל שמות הפרקים בסדרה משתמשים בשם Steele, אבל צפייה מחודשת בסדרה קצת משעממת (זה כמובן לא מנע ממני להיות הבעלים של כל העונות בסדרה...)

הפשלות בקניות:
פעמיים יצא לי לקנות בebay סדרות המיוצרות בסין. בפעם אחת בה היה Profiler, ובפעם השניה - Pretender - שזאת היתה ממש הטעיה של המוכר כי הוא הציג אותה בתור 1R- ואף שלחתי לו אותן חזרה (קיבלתי זיכוי על המוצר).
הפעם היחידה בה הזמנתי ולא קיבלתי את המוצר היה מ DvdSoon – אתר קנדי שהיה מספר שנים מעולה – עם מחירים מצויינים ומשלוח חינם, ואני קניתי משם די הרבה. אחרי תקופה מסויימת , הזמנתי שוב משם, וכאמור לא קיבלתי את ההזמנה (זוכיתי ע"י חברת האשראי בלי בעיות)

הפספוסים הגדולים:
הפספוס ב-ה' הידיעה שלי הוא מבצע אופיס-דיפו האגדי. הייתי אצל ההורים שלי, ובאותה תקופה לא היה להם אינטרנט בבית.

פספוס נוסף שייך לצד האדמיניסטרטיבי: אין לי ספריה מיוחדת לסרטים. רציתי, אבל לא הייתי רציני מדי ,מה גם שלא תמיד היה מקום פיזי בדירה.
כרגע כל הסרטים מאוחסנים בשידת הטלוויזיה שלי - זאת שידה יחסית ארוכה וסגורה, וכרגע היא מלאה עד אפס מקום. (לפחות אין לי בעיות אבק)

הודעת העשור - ההמשך..

לקראת סוף 2009, חלה ירידה חדה אצלי בכל הקשור לרכישות DVD. בעיקר הייתי עסוק בהשלמות: רכשתי את Star trek Deep space 9, ואת Voyager (המארזים הקטנים) מאמזון אנגליה ב 10 פאונד לעונה. ההחלטה שלי היתה לרכוש את התוכן ולא את הקופסאות המהודרות – שעלו יותר מאשר אני רציתי לשלם.

DVD אחרון שרכשתי: Travels with Palin, מאמזון אנגליה, בסוף 2010. מאז, לא רכשתי עוד כותרי DVD.

האוסף: הדור הבא
לקראת סוף העשור הקודם, כאשר כבר התרבו מערכות ה LCD נפלה ההחלטה לשדרג, וב – 2010 , עברתי בשעה טובה ל High Definition, ורכשתי גם נגן בלו ריי.
הציוד שנבחר:
Samsung LCD 40’’ B610
LG BD 370 - שהצטרף לשני הנגני ה-DVD שהיו ברשותי (של פיוניר, עם HDMI). וכך נכנסתי לעולם הבלו.

הסרט הראשון:
Iron man - מ – Base.com

ברגע שהגיע הציוד החדיש, גם אשתי גילתה את המדיום הזה, ואז התחלתי לרכוש "סרטי בנות" (סליחה מראש אם מישהו או משהי נפגעו מההגדרה...) בדגש על כיתוביות בעיברית. עזרו לי מאוד המבצעים שהיו באותה התקופה (2 ב – 100).

בשנה האחרונה, ישנה ירידה בכמות הקניות שלי - כבר מספר שנים אני מחליף (משלים) את תחביב איסוף סרטים באיסוף והרכבת דגמי לגו עם הילדים שלי (מומלץ מאוד!), כמובן שאיני קונה את הפריטים בארץ (פשוט מטורף המחירים בארץ), רק בחו"ל.

אבל עדיין, אני שומר על ה"זכות" לקנות סרט כזה או אחר - אם בא לי.

ההזמנה האחרונה: (שנערכה ממש בשבוע שעבר)
The Hobbit (3d), Willow Steelbook מאמזון אנגליה

בחזרה לעתיד:
מה יהיה עוד 10 שנים? הנבואה נתנה לשוטים. טלוויזיות 4K? גרין ריי? אינטרנט במהירות בלתי מוגבלת לכל בית (מי אמר google fiber ולא קיבל)?
אני מקווה רק עדיין אהיה כאן ב – 24.7.2023, להודעת העשרים...

לפני סיום, רק אומר תודה לכל העוסקים במלאכת פורום 497 – למנהלים, ומגיבים ובקיצור לכולם.
בהחלט עזרתם - לי לפחות - לפתח תחביב מצויין...

זאת בהחלט התרגשות ללכת לדואר עם הפתק, ולחזור עם חבילה נחמדה, להגיע הביתה, לקרוע את הניילונים ולצפות בסרט. ומי שלא עשה זאת, לא יבין...

האוסף שלי המספרים:
224 סרטים וסדרות על גבי DVD
61 כותרי blu ray
עוד 30 סרטי ילדים

הרשימה המלאה באקסל (מעולם לא עבדתי עם Dvd Profiler, אולי גם זה פספוס..)

Soak

New member
כיף של הודעה

החזרת אותי אחורה בזמן, והיה ממש מהנה לקרוא ולהתרפק על זכרונות העבר. סיפור המסע שלך חופף לשלי בנקודות מסויימות, ואני בטוח שגם לרבים אחרים. אפילו קצת ריגשת אותי. מדהים שאנחנו כאן כל כך הרבה זמן.
תמשיך לאסוף, להנות ולשתף אותנו.

Erez Revivo

New member
שותף להרגשה שלך...

גם אני אספן די כבד כבר מימי הוידיאו. ספריית הוידיאו כמובן בבוידעם :)
אבל ה-DVD והבלוריי שלי מסודרים יפה בארונות במקום בגדים :).
הספרייה שלי כבר מונה 900 סרטי DVD ו-500 סרטי בלוריי. סה"כ בסביבות ה-1400 לפי פרופיילר.

nassaf

New member
היי עופר וואו איזו הודעה - בתור מישהו בכל זאת

לא מעט שנים בתחום האספנות ובעיקר מכיר ומוקיר את האנשים הטובים שבפורום, היה לי ממש כיף ללכת איתך "יד ביד" בשבילים של האספנות שציינת בהודעה שלך.

רק חברת האשראי שלי יודע כמה כספים הלכו להם על ה"פלא" הזה שמכונה סרט לצפייה ביתית, הכיף שכולנו חולקים בו, כאשר אתה פתאום מגלה מהדורה שלא הכרת של סרט שאתה ממש אוהב, הריגוש הזה לרדת לדואר ויחד עם חשבונות לקבל כל מיני פתקים מקרטון, הרגע הזה שאתה מסתכל על הארון ואצל חלקנו ארונות מסודרים, גובל בעיניי ממש לתענוג צרוף. יש משהו ברגש הזה שיש לך ספרייה שאתה בנית במו ידיך עבור סרטים שאתה אוהב ושאתה מתי שאתה רוצה אפילו בשלוש בבוקר יכול ללכת ולשלוף את הסרט מהמדף.

מעבר לאספקט החוקי, אני יכול להגיד לך שקצת חבל לי על הצעירים של היום שחיים בחיים מאוד מהירים ולא עוצרים ליהנות מיצירות של אמנים ויוצרים שמשקיעים שעות על גבי שעות וכספים ביצירת סרט או דיסק שמתמצא בסוף בקובץ שמישהו שומע באוטובוס. אני שייך לתקופה שמכבדת את היצירה, ואני אגב חושב שרוב החברים כאן.

שמח מאוד ומוקיר לך תודה שעשית לי כיף בתחילת הסופ"ש הזה - לקרוא את ההודעה שלך שהחזירה אותי שנים אחורה.

שיהיה אחלה סופש
.

liorb22

New member
תענוג של הודעה, היה כיף גדול לקרוא!

קודם כל, עלי להתנצל שלא הגבתי עד כה. ראיתי את ההודעה שלך מההתחלה, אבל לא הזדמן לי לשבת ולקרוא אותה עד עכשיו - לזה אפשר בקלות לקרוא "כמעט פספוס".

בדומה לקודמי, גם אני מאוד נהנתי לקרוא את הלך הרוחות והנוסטלגיה שבהתחלת האוסף עד ימינו אנו. בהחלט כיף להתרפק על העבר ולהיזכר איך הכל התחיל, מההתרגשות שבהזמנה הראשונה ועד להתלהבות על גבול הצמרמורות שבקבלת החבילה הראשונה ופתיחתה בבית (אצלי זה היה אגב עם Wonder Woman Season 1 DVD). לא אשכח לרגע איך כל הבית הצטופף סביב הקופסא עם החיוך המוזר עליה (הסמל של אמזון). היו זמנים.

היום האוסף השתדרג לו מDVDs לBDs ומהוצאות פשוטות שנרכשו בהתחלה לסטילבוקים ומארזי אספנים שונים. האוסף המקורי גם די נזנח ומוקם בארון צדדי בבית, כאשר בארון המרכזי יושבים לו לאחר כבוד כל ההוצאות החדשות יותר של כותרי הBD. לא אשקר ואומר שכל פעם שאני עוצר ומתבונן באוסף הישן, הלב נצבט מעט... אבל זו הקידמה כנראה. DVD כבר לא נראה טוב על מסכי HD ולכן הוא נשכח מאחור לטובת כותרי הHD שנראים כ"כ מלאי חיים לעומתם.

למרות כל הנאמר לעיל, לטובת הנוסטלגיה שבעיניין, לא אמכור את אוסף הDVD עבור שום הון שבעולם. היתה לי מחשבה לעשות זאת, אבל הלב לא מאפשר. עדיין כיף להתרפק ולהיזכר באוסף הזה כדבר שהתחיל את התחביב המשוגע הזה שמסב לי הנאה כה גדולה, למרות עלותו הנכבדה מאז ועד היום.

תודה שהזכרת לי שוב עד כמה אני אוהב את תחביב איסוף הסרטים. הוא כבר חלק ממני, וזה לא ישתנה לעתיד הנראה לעין, לא משנה איזה פורמט יהיה קיים.

haifaboy

New member
מצטרף לכל מילה של קודמי

ומזדהה איתך ועם כל מי שהגיב . אין לי בעצם מה להוסיף מעבר , הכל נאמר כאן .

prince9

New member
בהחלט הודעה שגרמה לי לרצות סוף

סוף לחזור ולהשתתף בפורום באופן פעיל ומזכירה לי מה המכנה המשותף שלנו "המשוגעים" שעדיין רוכשים בכספינו את היצירות האהובות עלינו .
בהחלט מזכיר נשכחות וגורם לי לנסות ולזכור את השלבים השונים ומתי התחיל "השגעון" הזה ומדוע הוא ממשיך כל כך הרבה זמן(מ 1999),למרות שגם אצלי הייתה קיימת תקופה יבשה (תקופת הגסיסה הארוכה של בלוק בסטר - כשהסניף בביאליק נסגר ממש עצוב היה, וסיום עידן מבחינתי) .
אני חייב לציין כי די בזכות החברים בפורום חזרתי לתחום (שרשור העזרה לרכישה דרך AMAZON ודרך הדואר) אבל כמו מספר חברים עברתי מDVD למדיה הכחולה- אין מה לעשות איכות התמונה עשתה את זה בשבילי ,בהתחלה ברכישות בחול בעיקר AMAZON ארה"ב ואנגליה ,אך בשנה + ,האחרונות גם בארץ בזכות קומץ חנויות (בעיקר DVDYASHIR ,חנויות כמו צליל,וגם קצת טאוור ברעננה כשאני באזור) שעדיין קיימות ומבחינתי מהוות אלטרנטיבה לחול ודואגות להשיג סרטים מתורגמים ולעיתים מדובבים ,מה שמאפשר גם לילדים שלי להנות . גם לי היו פישולים, הצלחות ,ואפילו רכישות של מספר סרטים שאהבתי אליהם גרמה לי לרכוש אותם גם ב"כחול" ,וגם אני בדומה לאחרים לא חושב על למכור את הסרטים "הישנים" שלי בפורמט הDVD - הערך והזכרונות שלהם ושל תקופות מסוימות הוא רב יותר מהשווי הכספי שלהם היום .
טוב מי שעדיין פה כנראה לא ממש צריך סיבה מיוחדת .בכל מקרה תודה חבר על שהזכרת לי ולאחרים .

כמוך כמוני. עברו הרבה שנים ולכולם יש זכרונות

מתקופה ארוכה ביחד של איסוף משותף, חוויות משותפות ופרטיות של קניות וזמני קניות, מבצעים ואתרים שחלקם כבר נסגרו.
בתקופה בהם התרגשנו מהכותרים והאיכות בצפייה עם הקולנוע בבית. בביקורת חיצוניות ושלנו פה כאשר יצאה מהדורה חדשה.
בתקופה של הדוכנים בירידים או המבצעים בחנויות, חלוקות החינם של כותרי פרסום כמו ההוא עם הקטעים עם המכוניות או החנות ההיא בפינת אלנבי, הכותרים שנקנו ב 20 ₪ בתחנות הדלק או האתר בחו"ל שהתחיל לא לשלוח הזמנות לארץ על אף שכבר גבה עליהם את הכסף...
אצלי לא השתנה כלל המצב כפי שהיה לפני 5 או 10 שנים. עדיין כמעט אותה המערכת עם שינויים קלים בלבד. אותם הכותרים מונחים פחות או יותר היכן שהיו מונחים לפני עשור ואותו ההתרגשות מהשליפה של כותר שקניתי לפני שנים, מוכן לצפייה גם עכשיו.
ככל שלא ימכרו כותרים פיזים יותר כך האוסף שלנו יהיה שווה יותר. אנחנו נהיה הבודדים שהתמדנו בתחביב ובאיסוף ובעלי ספריות הוידאו היחידים בארץ. השאר יהיו תלויים בVOD ובתכנים שם. למעשה התהליך כבר התחיל בסגירת הספריות המסחריות אם זה מספר החנויות שנשאר או מקומות ההשכרה בהם עדיין ניתן לשלוף סרט מהמדף .

אז נהנה מהאוצר שנמצא אצלנו. כל גרוש שהוצאנו באיסוף שווה היום יותר.

גיל.

תודה לכולם על התגובות החמות

אני מסכים עם כל מה שכתבתם.

לא חשבתי שההודעה תהיה (או תיתפס) כהודעה בסגנון "נוסטלגי", אבל המציאות חזקה מהכל - ועכשיו היא באמת נראית לי ככזאת. (לא שיש בזה רע).

כמובן שגם אני לא אמכור את האוסף שלי.
דעתי שלי בכל הקשור לתוכן הוא שכמו הרבה דברים היום, יש צורך בסיפוק מיידי - אם אפשר לא לשלם - או לשלם מעט - זה הנורמה.
אני לא מסכים לזה, אבל זה העולם בו אנו חיים.

אני שמח שאני לא ה"משוגע" היחידי

שבוע נפלא לכולם!

למעלה