שלום לכולם אשמח לעזרה

שלום לכולם אשמח לעזרה

סבא שלי בן 87 חלה באלצהיימר לפני כשנתיים.
המצב עם הזמן הדרדר ונכון להיום הוא בבית עם מטפל צמוד.
הילדים שלו- אמא שלי והאחים שלה- חלוקים בנוגע לדרכי הטיפול בו.
ההתלבטויות המרכזיות הן-
1. מוסד סיעודי טוב או שהייה בבית
2. פעילויות חברתיות+ניסיון לגרום לו לעשות דברים בעצמו
לאמא שלי מאוד קשה עם הניתוק שלו מהחברה ומזה שהוא לא עושה כמעט כלום בעצמו. דודים שלי רוצים שהוא ישאר בבית עד הסוף. הם לא מוטרדים מזה שהוא לא הולך אלא יושב בכסא גלגלים. אמא שלי מתוסכלת מזה.
הוא עצמו אפטי לגמרי. השאלה האם חברת אנשים יכולה לשפר לו את המצב?

מה אתם אומרים מנסיונכם? עם מי כדאי להתייעץ כדי להגיע להחלטה הכי טובה עבורו?

אשמח לכל תשובה
 
קשה מאד לענות לך תשובה "נכונה"

לכאורה - זהו אכן מצב אידיאלי להשאר בבית עם מטפל צמוד. לא בטוח שהוא זקוק לחברה. מה שבטוח הוא שעליכם לשים מצלמות מעקב בבית כדי לדעת מה קורה בכל רגע נתון. ותמיד אפשר להתיעץ עם הרופא הגריאטר המטפל בו.

אם הדברים עובדים, אם הסבא נראה מרוצה ומטופח והכל "דופק", אין שום מניעה שהדברים ימשכו כך ושאלוהים יעזור לכולנו והוא פשוט ימות, בבוא לילו, בשקט בשנתו. אבל אם המצב יתדרדר חלילה תאלצו לשנות החלטות אד הוק.

וזה אומר שכדאי מאד שתכינו את הקרקע ותוציאו כבר עכשיו קוד ממשרד הבריאות. התהליך לוקחח המון זמן אז תעשו את זה בנחת. לא חייבים לנצל אותו מיידית, אבל שיהיה.

ואל תבוא חשבון עם אמא שלך. רגשות אשמה ותחושה שאנו לא עושים כאילו מספיק עבור ההורה שלנו הוא משהו שאנו חווים כל הזמן ולומדים לחיות עם זה. מותר לה להביע את הרגשות ואתה, כבן שלה, כדאי לך להקשיב ולהכיל את הכאב שלה.

ולעולם לא תדעו מהי ההחלטה "הכי נכונה" כי היא פשוט לא קיימת....
 
אפס שתיים ענתתה לך ממש יפה

בחורה יקרה, כל משפחה נוהגת לפי מה שהיא מרגישה שנכון לה.
בדרך כלל טובת החולה להיות בבית. מכיוון שאננו יכולים סתם לעשות ניסוי , להוציא מהבית ולבדוק, אז אנו גם לא יודעים אם היה טוב יותר במוסד.
במקום בו בעלי היה, היו חולים במצב טוב שיצאו מהבית ושם הם ממש "פרחו". הם הסתובבו חופשיים בגינה ונהנו הרבה יותר מאשר לשהות בביתם לבד עם עובד זר.
אם הוא סיעודי, יכול להיות שטיפול פרטני בבית, עדיף על טיפול מוסדי, כל עוד זה אפשרי מבחינת המאמץ של המטפל והמשפחה.
בהצלחה בכל דרך בה תבחרו.
בשורות טובות, טובה
 

yekantalisa

New member
טובה'לה, שבה וטוענת שאמא פורחת במוסד

בבית היא קמלה. גילתה עוינות כלפי המטפלת, השתעממה, לא שיתפה פעולה עם המתנדבת המקסימה מטעם 'עמדא'.
כן, היא הולכת ופעילה (טפו-טפו). במקום שהיא נמצאת בו יש שתי חצרות נרחבות, שיחי תבלינים וגינה יפה, היא מטיילת עם החברה החדשה שלה שלובת זרועות, מקסימה כלפי המטפלות,
שאוהבות אותה מאוד, מתעניינת בהופעתה החיצונית ומשהו שכבה בעבר, נדלק. הפרדות ממני בתום כל ביקור קשות לה, אבל ברגעים מסוימים היא וג', אינשל בדוי
, אומרות שהן "יודעות שאנחנו קוקו", שכולם במקום הזה לא בסדר, וכו'.
מנגד, כמה מהדיירים/ות שם במצב קשה. מי שמכונס בעצמו ואינו מדבר או תוקפן במיוחד, לא יוצא נשכר. כל מקרה לגופו. בדיעבד, שמחה לאללה שמצאנו את המקום הזה. וגם לשקט הנפשי שלי יש מחיר! (הגישה של אחותי אינסטרומנטלית ומעצבנת ממילא). אבל לא נרחיב את הדיבור על כך...
 

ענתי44

New member
שלום לנכדה המקסימה

כמו שענו לך שזה תלוי בכל אחד ואחד ומה מתאים לו, ויותר מזה גם אותו אדם חולה, מצבו משתנה ומה שהתאים לפני שעה כבר לא מתאים עכשיו. החוכמה להיות עם אצבע על הדופן ולראות. זה קצת כמו לנהוג עם ידיים קשורות לאחור. קשה לנווט במחלה הארורה הזו. אני דווקא סבורה שהמחלוקת בין אמא ואחיה היא טובה היות וכולם דואגים יפה ומאוד לסבא וכולם חושבים שמה שהם חושבים הוא הכי מתאים לו. החוכמה זה להביט וללמוד מה סבא רוצה וצריך. אם פעם זה היה פשוט כי סבא הבריא ידע לומר אז עכשיו לא קל. אבל עם הזמן לומדים.
אצלי למשל, אמא שלי הייתה אישה פעילה, מתנדבת ואוהבת חברה. לכן אני, בניגוד לאחיי התעקשתי על מרכז יום. גם אמא בהתחלה התנגדה וחשבה מחשבה אלצהימרית אופיינית שהילדים שלה זורקים אותה. אבל היא נמצאת במרכז יום, ופורחת שם. מקבלת המון המון אהבה וטיפול. וגם כשהיא מגיעה הביתה לא זוכרת איפה הייתה בשבילה זה המקום הכי טוב. כמובן שיגיע יום שזה כבר לא יתאים ואז נצטרך להחליט מה הטוב ביותר.
בין אם סבא ילך לבית אבות או בין אם ישאר בבית, ניתן לעשות איתו המון. פעילות שהוא אוהב ומסוגל. הייתה אצלנו פעם נכדה שהגיעה לבית אבות של סבתא שלה לשחק איתה שח או שש בש שהסבתא אהבה וזה תרם לשתיהן המון. ואפשר גם בבית. אחייני בן השבע מזמין את סבתא למשחק קלפים. מקריא לה סיפורים.
מה שאני מנסה לומר, זה שאתם, המשפחה, צריכים להחליט איפה הכי טוב לסבא נצד אחד. ומצד שני לנסות לעשות איתו פעילויות שגורמות לו נחת. גם במצבו. אני עד היום לוקחת את אמא לבית קפה למרות שקשה לסחוב אותה בכסא הגלגלים, אבל כשהיא יושבת בבית הקפה היא כל כך מאושרת שזה שווה.
ועוד משהו. אמא ואחיה, נפל עליהם השמיים כשסבא, האבא שלהם, חלה. כל אחד מתמודד אחרת. קשה לאמא שלך לראות את סימני המחלה באבא שלה. וכשיש כסא גלגלים זה בולט יותר ולא קל. לי היו המון פעמים שישבתי מאחורי אמא שלי, האישה שהייתה נמרצת וחרוצה, ורק מלראות אותה בכסא גלגלים גרם לי לבכות.
 
למעלה