סיכומשבוע

Sigal H

New member
סיכומשבוע

שכמשוהו והללוהו!

• הטוב של השבוע
  • הפחוטוב
  • איך היה הכאב השבוע
  • משהו שהצלחתי
  • מטרה לשבוע הבא
  • ספר השבוע
  • מאכל השבוע
  • משהו נחמד לשבת

שבת שלום ומנוחה

Sigal H

New member
שכמוש + הודעה מנהלית

הטוב של השבוע:
נולד לנו דור חדש במשפחה – נינה ראשונה לסבתא! התרגשות רבתי. כמו כן, חברים עשו דרך ארוכה ביום גשום רק כדי לבוא לבקר, אין עליהם.

הפחוטוב: מערכת העיכול.

איך היה הכאב השבוע: לא אסון. מזג האוויר טוב אליי.

משהו שהצלחתי או הודעה מנהלית: בשעה טובה העליתי מאמר חדש לפורום. אם יש לכם מה להוסיף - כתבו בתגובות ואעדכן.

מטרה לשבוע הבא: ביום א' אהיה אצל הקרדיולוג. מקווה לטוב...

ספר השבוע: "המעשה המוזר של הכלב בשעת לילה". מרתק.

מאכל השבוע: כפי שאמרתי, לא ממש אכלתי...

משהו נחמד לשבת: הממף. תנו לי לחשוב על זה.

שבוע מצחיק ופשוט שיהיה לנו

סיגל

Sigal H

New member
נצל"ש - חזרתי מהקרדיולוג

המחלה חסרת השם ומרובת הזרועות הגיעה, באופן רשמי, ללב.

עוד שורה בגיליון, עוד כדור לאוסף, עוד חוצץ בקלסר, עוד משהו שמתיש ומגביל, ועוד אוך ואוף.
לא בלתי צפוי, אבל קיוויתי שיהיה לי עוד זמן לפני כן.

יש כמה דברים שמנחמים אותי בכל זאת: תפסתי את זה בזמן אז אני מקווה שלא יסתבך בקרוב-רחוק, 111 הוא מספר נהדר (אפילו שהוא של כדורים בשבוע), מסתובבים לי בראש שני שירים טובים שמתחרים ביניהם על החיוך (הדרמטי מול מחמם הלב), ואולי כשהדופק יתאזן אוכל לחזור לחיוך גופני שלא כרוך רק בשכיבה מה שכשלעצמו ישפר את המצב.

אנחה. זה מה יש ועם זה ננצח.

שולחת גם לכם חיוך

Sigal H

New member
היי

אממ, מדובר בדופק מהיר (טכיקרדיה בלשון העם). הוא מהיר באופן כללי ויש כאבים בחזה פה ושם, אבל בעיקר כמעט כל פעילות נגמרת אחרי כמה דקות בלב עוד יותר דוהר ואיזה חצי שעה שאני מעוכה עמוק לתוך המיטה. אם הגעתי למיטה...
זה לא כזה סיפור, אני ממילא במיטה רוב היום ולא ממש פעילה. חשוב לטפל ולעקוב כי אם המצב יישאר כפי שהוא כיום הלב בשלב כלשהו יתעייף ואז אהיה בצרות צרורות, אבל לעת עתה המצב טוב ועכשיו עם התרופה הוא עוד ישתפר, וזה מה שחשוב.
&nbsp
אוהבתותך גם.

בעסה. דווקא ללב הגדול שלך?

אני גם מקווה שזה שתפסו את זה מוקדם יצליח למנוע את מה שזה לא יהיה.
אבל כבר הבנתי, מבלי להבין לחלוטין את המצב הרפואי שלך, שבטח בעיות נשימה משפיעות על או מ- הלב.

כל כך מקווה שתמצא הדרך לעצור את זה. את כל כך צעירה.
ואולי זה שזיהו בעיה יעזור לך, עם הניסיון הגדול שלך והחוכמה האדירה למצוא דרך לעקוף גם את זה וללמוד לחיות עם זה. ולמנוע נזק עתידי בעיקר.
מתארת לי מה עשה לדופק שלך רק האבחון הזה.

אז שיהיו נשימות וקצב לב סדירים ככל הניתן.

לא יודעת אם זה קשור גם לכותרת של הפיברו שלך. אבל בינתיים למדתי על תת"כ (והרבה דברים נכונים לשתיהן) שיש סיכון מוגבר למחלות לב (גם קטלניות לצערנו), כי בתסמונת הזו יש הפרעות בדופק ובקצב הלב.
זה שהבנתי את זה עוזר לי להיות מודעת לפחות. לא יודעת עוד להסביר איך בדיוק פרקטית. אבל אם אני נבהלת למשל אז לוקח לי המון המון זמן עד שכל המערכות בגוף נרגעות. אז מנסה להמנע מלהיבהל, כמה שזה נשמע מוזר, אבל זה עשה לי איזשהו שינוי.

Sigal H

New member
זה מה יש :)

סביר שזה אכן קשור לנשימה, אולי מנגנון פיצוי. ואת צודקת, גם עם זה אפשר למצוא דרך לחיות. אני עוד מחפשת אותה, בונה אותה. בינתיים למדתי לעצור בזמן דברים מלהיבים מסויימים כשרק מתחיל להיות קצת קשה ולא להגיע ממש לכאב בחזה כדי להפסיק, התחלה לא רעה. מבחינת ההתנהלות זה די דומה לפיברו' אך לא זכור לי שבעיות לב קשורות אליה, ומנגד הן מקושרות בהחלט למחלה האחרת. להקשיב לגוף, לשים לב, לעשות דברים בהדרגה, לא ללכת בכוח. מכירה את זה?

&nbsp
אני בסדר עם האבחנה, רק שחסרות לי בדיחות. את יודעת, הומור שחור. יש לך כמה לתרום?
ותודה על החיבוק. רק ציירי עליו חיוך, טוב?

קבלי
בצורת

סליחה שעכרתי את האווירה עם אייקונים עגמומיים.

אחפש בדיחות, שחורות עדיף, ואחזור איתן.

ובאופן כללי אני מאלה שחושבים שעדיף לדעת דברים מאשר לא לדעת. אז כן, עם זה ננצח

בדיחת קרש, של ממש

בהשראתך ניסיתי להזכר מתי צחקתי פעם אחרונה, ואכן היה כזה: אתמול היתה סיטואציה שאיש נחמד מאד ומושבניק דיבר עם איש אלומיניום על התקנת חלונות. המושבניק אמר שהוא רוצה חלונות מזכוכית כפולה, אז האיש אמר: כן, נעשה טריפלקס. אז המושבניק: לא מעניין אותי איך קוראים לזה אבל שיהיו כפולים.

את האיש אלומיניום היה צריך לגרד מהרצפה והיה צחוק היסטרי ומדבק, הרבה הרבה זמן אחרי האמירה הזו לא הצליחו לחזור לדיון ענייני.

בדיחות קרש. אותי זה מצחיק.

--
ואם בהומור שחור חפצת, אז אני אפנה אותך ישר למקור.
תום אהרון. הוא האבא והאמא של ההומור השחור היום. הוא קורה לעצמו "חום" אבל זה לא משנה את העובדה.
ביוטיוב יש קטעי סטנד אפ שלו שקורעים אותי גם בצפייה שלישית (האחרון פחות מוצלח בעיני) ויש לו גם טוויטר פתוח.
(הכי לא פוליטיקלי קורקט - לחובבי הז'אנר).

רוצה דוגמא (אוי, קשה למצוא משהו שלא יפגע ברגשות של מישהו) הנה העלה טרי:
אני אוהב את החורף ואת הקיץ ואת הסתיו ואת התקופה שבה ערוץ 10 בסכנת סגירה, ואת מה שעכשיו.

וגם הכי ממליצה על הטור של עוזי וייל ב"במקום הכי חם בגיהנום". עושה לי את השבוע. וזה גם ממש קיצוני ולא פי.סי בכלל, לחובבי וייל.

bimbo15

New member
סיגל יקירה, עצוב לי לשמוע על המכות שנוחתות עליך

חדשות לבקרים.
איני יודעת מה לומר לך, אלא רק זאת, שאני איתך בצחוק ובדמע.

ובאשר לבדיחות, עוד אחזור אליך. יש לי בן אוהד בדיחות (גם אני), בעיקר שחורות. אז אבקש ממנו שיפתח את שק הבדיחות ויתחיל לטפטף אותן.

המון
ו
וכל הדברים הטובים. כן, וגם חיוכים. והרבה

bimbo15

New member
היי סיגלי. מצאתי כעת בפורום אידיש בדיחה נחמדה

אישה זקנה כפופה, מצויידת במקל הליכה, באה אל האורטופד. כשיצאה מחדרו, הלכה זקופה וכל הממתינים בתור התפעלו ושיבחו את הרופא. הוא עושה ניסים, אמרו. תראו איך היא נכנסה ותראו איך היא יוצאת. איזה נס!!!
נס שמעס, אומרת האישה. הוא בסך הכל החליף לי את מקל ההליכה הנמוך במקל יותר גבוה

תהנו

Sigal H

New member

לגמרי שימחת. ותודה על החיבוק והנשיקה והחיוך - בחזרה!

קבלי בדיחת ילדים הם וגו'

זה אמנם לא שחור ובועט אלא הומור ורדרד וילדותי, אבל גם זה חומר טוב.
זה עם המספרים הוא במיוחד בשבילך.

למעלה