כן, יש בזה משהו
יש מחנכת אבל יש גם יועצת בית הספר שתפקידה לתווך בנושאי התנהגות וילדים שלא מסתדרים ביניהם. כמו שהזכרתי בשרשור אחר, אחת האמהות - במקום להתקשר אלינו - התקשרה ליועצת וביקשה שתזמן את הילדות לשימוע פורמאלי (ואני מודה, בענווה, שכנראה קטינא שלנו חזקת האופי הרוויחה את מקומה ביושר בשימוע. אם כי הבת של האמא המתקשרת מאחורי גבנו לא טומנת את ידה בצלחת כנראה
). קטינא התלוננה שהילדה השניה חתכה אותה כל הזמן ולא נתנה לה לדבר ולתת את גירסתה. אין לי מושג- לא הייתי שם.... מה שאני כן יודעת שכל היועצות איתן ניסיתי לדבר בעבר היו בזבוז זמן = לא נתנו שום עצה מיוחדת לשיפור המצב. אז אני מניחה שעיקר הרעיון היה פשוט השימוע עצמו.
הבת מצווה - פשוט משפחה ותיקה פה אז יש להם הרבה מכרים. אבל שכחתי בכלל שלחלק העיקרי לא הוזמנו
בד"כ בר/בת מצוות פה כוללות 2 רכיבים עיקריים. עלייה לתורה ביום שבת בבוקר - סדר גודל של 3 שעות לשבת על כסא ולהתפלל/לצפות בעולות/לים לתורה. סיוט. מי שהטלפון שלו מצלצל דמו בראשו - גם אם רק מנסים לכבות...(הסדרנים מקפידים).
ובסיום האירוע - מוגשת בד"כ ארוחת צהריים חלבית קרה למוזמנים [= סלט ביצים, בייגלים, גבינת שמנת. עלי גפן ממולאים קרים מקופסה, זיתים, סלט חצילים במיונז כמו מהסופר, סלט עלים ירוקים ולצידו איזה רוטב תעשייתי. בקיצור - לא משהו שמצדיק את הסבל שקדם לו.
לזה הוזמנו. לא היו מקומות ישיבה לכולם. בת ה-7 נמסה מייאוש ושעמום ואני נזכרתי למה אנחנו לא חברים בבית הכנסת. אחר כך חיכינו בתור ארוך לארוחת הצהריים הקרה.
בקיצור - הנאה גדולה זה לא. זה הורס חצי מיום שבת ורואים את הורי כלת השמחה לשניה וחצי. אבל צריך ללכת - אין מה לעשות...
בערב עצמו היתה ארוחת ערב ומסיבה עם די ג'יי במלון בסביבה (לא מלון סופר מפואר - אבל מלון בסדר). הקטע הוא שקיבלנו הביתה בדואר הזמנות לשתיהן, ובארוחת הערב ביקשו לבחור מנה למבוגרים (דג, או בשר או צמחוני). אז כתבתי חזרה עם הבחירות שלנו ואז כתבו לי חזרה: "אה, סליחה. זו אי הבנה. רק בת -12 שלכם מוזמנת לאירוע בערב - לא אתם..."
עד כאן תיאור שגרתי של בת מצווה בתפוצות.
בת ה-12 שלנו סירבה לכזה, וממילא כבר איננו חברים בשום בית כנסת כך שגם לו רצתה זה לא אופציה (זה עולה אלפי דולרים בשנה. שילמנו כמה שנים אבל אז התייאשנו, בעיקר כי אף פעם בחיים לא הלכנו.... וכל פעם שהלכנו - התייאשנו והשתעממנו)
היא גם מסרבת לקרוא בתורה או משהו כזה (היא כן הולכת לאיזה בית ספר של יום ראשון) ואנחנו לא מכריחים בנושא הזה
אז כנראה שנערוך לה מסיבה בגינה וזהו - עם קייטרינג או משהו. ואולי גם איזו צלמת אם נגדיל ראש. בנוסף - הודעתי לה שאם היא לא קוראת בתורה היא צריכה לשאת נאום תודה להוריה המדהימים. והיא אמרה בסדר - שזה עדיף לה על פני לקרוא בתורה
.